Stranica 22 od 49 PrviPrvi ... 12202122232432 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,051 do 1,100 od 2414

Tema: Montignac, 10. dio

  1. #1051
    MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    10,389

    Početno

    Citiraj ivy prvotno napisa
    mikka a kak je s tim čajevima i dojenjem?
    nije dobro ako imaju diuretičke biljke, jer tjera vodu van iz organizma, pa će beba više pišati, ja ne bih

    neće te čaj smršaviti nego kontrola prehrane

    znam da metvica i peršin smanjuju količinu mljeka

  2. #1052
    Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,720

    Početno

    Joooj, a ja se ufurala da jedem Monti, kad li ono....
    Ma nema veze, mislim da je JAKO PUNO bitnija količina...i kad jedem Monti onda se ufuram da mogu žderati k'o svinja za svaki obrok i ništa ne postignem...

    Eto, onda kad budete fušerili Motignac prehranu napravite tjesteninu kako sam predložila!

  3. #1053
    MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    10,389

    Početno

    Citiraj Maslačkica prvotno napisa
    Recept:
    integralne špagete skuhati i pomiješati ih sa: 200gr mladog sira, 200gr vrhnja, jedno jaje, malo bibera, gljivama (koje su prethodno na tavi prepekli da vodu onu izbace) i to zaliti sa: luk prepečen na tavi zaliven sosom od paradajiza (može i pelate, pa ih izgnječiti) sa začinima. To ugurati u tepsiju i peći jedno 1/2h, tek toliko...
    boldano ne ide sa ugh

    tjesteninu/rižu sa gljivama radim
    :
    popržiti malo češnjaka i luka, nabaciti gljive da puste sok, dodati peršina , soli, papra, i riže/tjesteninu

  4. #1054
    MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    10,389

    Početno

    današnji meni:

    ručak: pohani morski pas + kuhana cvjetača (začinjena maslinovim uljem) (MM-u + pomfri i salata)
    večera: omlet sa gljivama i zelena salata (MM-u šta-ima-u-friđu )


    sutra:
    ručak: pečeni svinjski kotlet, blitva na lešo (MM-u + int. tjestenina sa zeljem i salata)
    večera: int. tjestenina sa zeljem i salata (MM-u šta-ima-u-friđu )

  5. #1055
    MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    10,389

    Početno

    jučer sam shvatila da moram imati doma čokoladu > 70%
    ovisnik sam o kakau (čokoladi)
    dok MM nije skoknuo po čoksu, ja sam vadila iz Vitalisovih pahuljica sa tamnom čokoladom, one komadiće tamne čokse

    pa sam odlučila da popodnevni međuobrok bude 1 red čokse i divka kava
    a kupila sam danas i kilo ljepih jabuka

  6. #1056
    Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    7,247

    Početno

    dobila odgovor

    mozete slobodno.to je neobrađeni bijeli čaj(biljka camellia sinensis).

    znam da me nece caj mrsaviti ali dobro dode navecer, bolje da popijem caj nego da nes pojedem, jel? jos ako caj ima enzim za brze izgaranje suvisne masnoce, to je samo bonus plus. inace sam kupila i rooibos caj sa cimetom i sljivom, ajme al je dobar. sad me spasio da poslije dorucka ne mrknem nekaj slatko.

    danas za rucak mozda narucim od halo kineza patku s ananasom

  7. #1057
    buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,873

    Početno

    thx mikka - protegnuti ću onda nogice do te čajne kuće

  8. #1058
    Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,720

    Početno

    Citiraj MGrubi prvotno napisa
    jučer sam shvatila da moram imati doma čokoladu > 70%
    ovisnik sam o kakau (čokoladi)
    Ja nisam bila dok nisam krenula na Montija i kako je on dao amen za čokoladu, ali par kockica, a ne PAR REDOVA itopomogućnostidoksesviredovinepojedu ja ne mogu bez nje...tj.i mogu, ali i neću... sabotiram samu sebe....

    da li je neko napravio onu njegovu tortu od samo jaja i crne čokolade?

  9. #1059
    Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005
    Postovi
    1,076

    Početno

    ja obožavam čokoladu sa više od 70% kakaa. a tek onu sa čilijem mmmm.

    međutim, jučer dok sam tamanila onu od Kraša čoksu vidim da u njoj ima šećera.

    išla poslije kupit konzervu graška - opet šećer u njoj.

  10. #1060

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Iza kapaka
    Postovi
    5,351

    Početno

    Citiraj Maslačkica prvotno napisa
    da li je neko napravio onu njegovu tortu od samo jaja i crne čokolade?
    Ja.
    Odlična je.

    Pazi! Ne smiješ ju mirisati i isprobavati dok je još topla (ja jesam prvi put i skoro sam ju bacila jer sam mislila da nije dobra - baš je groznog okusa).
    Ali kad se ohladi i sljedeći dan prelije čokoladom... mmmmmmmmmmmm

  11. #1061
    MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    10,389

    Početno

    mislim da je torta u fazi 2

  12. #1062
    dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    zg
    Postovi
    1,891

    Početno

    Citiraj MGrubi prvotno napisa
    mislim da je torta u fazi 2
    Nisi u pravu, piše u knjizi da može i u fazi 1.

    A imate u Muelleru super čokolade sa 70 % kakaa od Schneekoppe za 9 kn, ja sam ih danas nakupovala. I Lindt naravno, i one su tamo jeftinije nego u drugim dućkasima.

  13. #1063

    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Postovi
    411

    Početno re

    danas treći dan
    jučer popodne bila s frendicom vani, popila kavu s mlijekom, ali te greške ne namjeravam izbjegavat
    ostalo sve po pravilima
    danas blitva i kotleti
    večeru ću nastojat same proteine

    mgrubi, zašto pohano? i mislim da bi uh bili bolji za ručak

  14. #1064
    MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    10,389

    Početno

    Citiraj dunja&vita:-))) prvotno napisa
    Citiraj MGrubi prvotno napisa
    mislim da je torta u fazi 2
    Nisi u pravu, piše u knjizi da može i u fazi 1.
    .
    uljepšala si mi dan

  15. #1065
    MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    10,389

    Početno Re: re

    Citiraj panterica prvotno napisa
    mgrubi, zašto pohano? i mislim da bi uh bili bolji za ručak
    jer se tako sprema, skineš koricu, MM neće nego tako spremljenog morskog pasa

    uh jesu bolji za ručak, samo meni meso navečer nikako ne paše

    pojesti ću malo brdo salate uz te ugh, pa će biti lakše

    ja imam 30kg viška, tako da su rezultati tu i uz mala kršenja , ali ih lakšim osobama ne preporučujem

  16. #1066
    dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    zg
    Postovi
    1,891

    Početno

    Mi smo danas bili vani na ručku, ali sve po Montiju, toplo-hladna salata sa biftekom i sirom...mljac....
    A nakon toga smo snimili neku ljekarnu i otišli se vagat- nisam baš zadovoljna

  17. #1067

    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Postovi
    411

    Početno re

    meni je monti super i iz razloga što mogu jesti u restoranu,a da ne griješim
    ja sam danas treći dan, osjećam se super
    meni ova prehrana odlično odgovara jer imam nizak šećer, pod opterećenjem pada na dva i niže. kad jedem hranu s niskim gi, nema oscolacija šećera i zato mi je ovako dobro

  18. #1068
    ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,035

    Početno Re: re

    Citiraj MGrubi prvotno napisa
    ja imam 30kg viška, tako da su rezultati tu i uz mala kršenja , ali ih lakšim osobama ne preporučujem
    potpisujem višak
    i meni je super ako uspijem i dva obroka po montiju, samo da se ne uhvatim da se prežderavam bez kontrole, što je obično posljedica toga da me djeca dovedu do ludila

  19. #1069

    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Postovi
    277

    Početno Re: re

    Citiraj panterica prvotno napisa

    mgrubi, zašto pohano? i mislim da bi uh bili bolji za ručak
    Čekajte sad malo, pa Monti preferira UH za večeru i to s povrćem pripremljenim bez masnoća, a za ručak predlaže meso i ostalo što ide uz meso. Mislim da je integralna tjestenina sa zeljem i salatom idealna za večeru po Montiju. :?

  20. #1070

    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Postovi
    277

    Početno

    ja sam danas nažalost morala prekršiti jer su mi djeca u školi kupila za rođendan tortu, grickalice i sokove i kako da im kažem da neću jesti. Inače, ne volim torte i kolače, pa mi je stvarno svaki zalogaj stao u grlu, ali eto morala sam prekršiti s nečim što zaista ne volim. bolje da su mi kupili pomfrit za rođendan!

    Sutra častim kolege u zbornici, ali ću ovaj put se probat izvuć kao u stilu jela sam već i tako to.A što ću sad kad mi je rođendan, dobro pa nije svaki dan.

  21. #1071

    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Postovi
    277

    Početno

    e, da , kupila sam tofu po prvi put i sad ne znam što ću s njim/njom.
    Kako da to jedem? Ideje....?

  22. #1072
    Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,720

    Početno

    MOže li šnicle od sojinih ljuspica, ali pečenih na ulju?

  23. #1073
    dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    zg
    Postovi
    1,891

    Početno

    Citiraj lexy prvotno napisa
    ja sam danas nažalost morala prekršiti jer su mi djeca u školi kupila za rođendan tortu, grickalice i sokove i kako da im kažem da neću jesti. Inače, ne volim torte i kolače, pa mi je stvarno svaki zalogaj stao u grlu, ali eto morala sam prekršiti s nečim što zaista ne volim. bolje da su mi kupili pomfrit za rođendan!

    Sutra častim kolege u zbornici, ali ću ovaj put se probat izvuć kao u stilu jela sam već i tako to.A što ću sad kad mi je rođendan, dobro pa nije svaki dan.
    Sretan rođendan...i nemoj se zamarat ako si malo zeznula, kad ćeš ako ne na rođendan
    A tortu možeš idući put poslat na moju adresu, vjeruj mi meni ne bi stala u grlu

  24. #1074
    Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    7,247

    Početno

    lexy, tofu mozes staviti u omlet, ili ga prepeci na tavi pa sa salatom od recimo slanutka i preprzenog speka (ili bilo kojom drugom). mozes ga jesti i uz meso, ribu, jaja.. ima kombinacija.

    Maslackica, moze se peci na ulju. e sad, u novoj knjizi (recepti na hrvatski nacin) spominje kako je najbolje koristiti pacju ili gusju mast za pecenje/przenje, jer ona je najstabilnija na visokim temperaturama. pa ako mozes nabaviti nesto od toga.. uzivaj

  25. #1075
    Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,720

    Početno

    Ih..ne mogu ni svinjsku mast nabaviti...uglavnom to je previše francuski...hahahaha

    Ulje će biti dovoljno...

    A šta je sa lećom i slanutkom u šniclice? To se ne mogu dodavati jaja, zar ne? I šta je sa mesom uz to? I smiju li se peći na ulju?

    Neko je spominjao, mislim MGrubi, pohovano, ali pečeno u rerni...na šta to liči?

  26. #1076
    Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    7,247

    Početno

    a cuj, kupis patku na placu, speces ju i-voila! eto ti pacje masti. kaj mislis, otkud meni?

    mislim da mozes napraviti popecke od lece i slanutka. mislim, povezati s jajetom. iako ja slanutak najvise volim samo kuhan, pa zacinjen sa cesnjakom i masl. uljem

  27. #1077
    Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,720

    Početno

    Probat ću tako slanutak, ali DA LI si ga probala u šniclicu???
    Jer je woooowwww...isto meso!

  28. #1078

    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Postovi
    411

    Početno re

    bila to samo voda ili ne, ja se moram pohvaliti: od ponedjeljka 2 kg manje. super se osjećam, sad imam motivaciju

  29. #1079
    MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    10,389

    Početno

    čestitam :D

  30. #1080
    Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005
    Postovi
    1,076

    Početno Re: re

    Citiraj MGrubi prvotno napisa
    ja imam 30kg viška, tako da su rezultati tu i uz mala kršenja , ali ih lakšim osobama ne preporučujem
    misliš na kršenje pravila? nisam još zgriješila, al ni kile ne idu dole.
    ja mislim da su meni ova 3 kila viška otišla u kosti

    cure, probajte vrhnje za kuhanje od soje iz bio&bio, na pakiranju je nacrtano sunce. odlično je!
    piše da se može kuhat i peći s njim. ja sam skuhala krem juhu od brokula i celera. srkala je dva dana.

  31. #1081

    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Postovi
    411

    Početno re

    upravo ručala jedno kuhano jaje i mladi sir
    mislila sam praviti juhu od brokule i kaula i neko meso i salatu, ali sam bila pregladna za čekanje. ovo mi je bilo brže i spriječilo grijeh (čitaj kiflice sa sirom iz obližnje pekare, sama se sebi divim kako odolijevam)

  32. #1082

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Iza kapaka
    Postovi
    5,351

    Početno

    I ako ikako možete - jedite POOOOLAAAAAKOOOOO... dajte tijelu vremena da procesira informaciju da je sito...

    uskoro ću i ja na listu Montignašica.-.. opet...

  33. #1083

    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Postovi
    277

    Početno

    što da pijem kad sa na Montiju?
    znam da je voda najbolja, ali stvarno mi bude zlo od vode ako je popijem više od 1-2 čaše dnevno.
    razmišljam da skuham neki čaj pa to da pijuckam...
    inače pijem sokove i sada mi definitivno fale, nisam mislila da sam takav ovisnik o sokovima. tek sada vidim kad ih ne smijem piti, a žedna sam.
    jel bi ja smjela Cedevitu light , bar čašu, dvije dnevno?
    od kada sam na Montiju, non-stop sam žedna jer ne pijem dosta. evo sad pijem Divku što mi je ostalo od jutros.

  34. #1084

    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Postovi
    277

    Početno

    ponosna sam na sebe jer sam danas (iako sam častila na poslu za rođendan) uspjela NE JESTI!
    fino doručak po Montiju, sad će ručak kuhano kiselo zelje s mesom (Sekeli gulaš), a navečer nekakav omlet, možda eto dodam tofu po prvi put.

  35. #1085
    Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005
    Postovi
    1,076

    Početno

    Citiraj lexy prvotno napisa
    ponosna sam na sebe jer sam danas (iako sam častila na poslu za rođendan) uspjela NE JESTI!
    fino doručak po Montiju, sad će ručak kuhano kiselo zelje s mesom (Sekeli gulaš), a navečer nekakav omlet, možda eto dodam tofu po prvi put.
    ja sam isto uvijek žedna.
    probala sam jučer tofu, onaj marinirani koji se malo malo preprži na tavi.
    okus.... ko kajgana i to hladna i gumasta.

  36. #1086
    dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    zg
    Postovi
    1,891

    Početno

    Citiraj lexy prvotno napisa
    što da pijem kad sa na Montiju?
    znam da je voda najbolja, ali stvarno mi bude zlo od vode ako je popijem više od 1-2 čaše dnevno.
    razmišljam da skuham neki čaj pa to da pijuckam...
    inače pijem sokove i sada mi definitivno fale, nisam mislila da sam takav ovisnik o sokovima. tek sada vidim kad ih ne smijem piti, a žedna sam.
    jel bi ja smjela Cedevitu light , bar čašu, dvije dnevno?
    od kada sam na Montiju, non-stop sam žedna jer ne pijem dosta. evo sad pijem Divku što mi je ostalo od jutros.
    Mislim da bi sokove u svakom slučaju trebalo izbjegavat.
    Ali i meni nekad dođe da popijem sokić, ali za takve krizne situacije uvijek imam doma 100%-tne prave cijeđene sokove iz DM-a bez ikakvih dodataka (duplo su skuplji od ostalih, ali vrijede svake kune) ili natjeram MMa da mi iscijedi naranče. To je ipak puno bolja varijanta od svakakvih kemija koje se mogu kupit, a nemaju trunke voća.
    Uostalom, čaša takvog soka mi zamijeni voće. Dakle, ne pijem nikad sok uz obrok, nego za međuobrok.

  37. #1087

    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Postovi
    277

    Početno

    idem baš danas u DM, pa ću kupiti sve što mi treba a da nemam kao npr. žitarice u pahuljicama bez šećera, ove sokove sa 100% voća bez šećera, fruktozu i još nešto ako naletim. Baš se guštam!
    Veselim se isprobavanju novih namirnica poput tofua, leće (zamislite nikada je nisam jela), slanutak, itd. :D

  38. #1088
    dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    zg
    Postovi
    1,891

    Početno

    Citiraj lexy prvotno napisa
    Veselim se isprobavanju novih namirnica poput tofua, leće (zamislite nikada je nisam jela), slanutak, itd. :D
    I ja blejim u tu leću svaki put u trgovini, kupila bi, ali ne znam kaj da radim s njom :?

  39. #1089

    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Postovi
    849

    Početno

    Pa skuhaj je kao grah, ili bolje - pomiješaj s grahom, treba je kasnije dodati, puno se brže skuha, meni je preukusna

  40. #1090
    dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    zg
    Postovi
    1,891

    Početno

    Citiraj ASTRA prvotno napisa
    Pa skuhaj je kao grah, ili bolje - pomiješaj s grahom, treba je kasnije dodati, puno se brže skuha, meni je preukusna
    Vjerujem da je, ali dal striček Montignac dozvoljava tu kombinaciju?!

  41. #1091

    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Postovi
    849

    Početno

    da, grah, leća i slanutak su dobrodošli

  42. #1092
    ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,035

    Početno

    leća je zakon sa rižom. kao rizi bizi

  43. #1093

    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Postovi
    277

    Početno

    evo i mene da se javim, danas sam došla malo ranije s posla i evo ručam u 11h. prerano za mene, ali naručena sam na Rebro na neke preglede pa moram sada jesti jer popodne pitanje kada ću doći doma.
    Inače, doručak po starom u 6h ujutro, a za ručak na brzinu: 2 jaja pečena, tofu, tuna i paradajz. pravi mišung, valjda mi neće biti zlo.

    Sada žurim, naručena sam u amb. za debljinu, pa ako vas zanima ispričat ću vam šta su mi rekli, OK? Ne znam jel bi im rekla za MOntija, jer oni će sigurno trubiti o niskokaloričnim dijetama , možda o lijekovima , a ja bih ipak dala Montiju šansu, kaj ne? svima

  44. #1094
    Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005
    Postovi
    1,076

    Početno

    lexy - pitaj za MOntija, neće te vikat

    i javi nam šta su ti rekli - sretno!

  45. #1095
    Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005
    Postovi
    1,076

    Početno

    ne mogu vjerovat da smo jednako pogriješile napisat Montija

  46. #1096

    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Postovi
    411

    Početno re

    cure, sinoc sam na nekoj lokalnoj tv gledala emisiju o zdravoj prehrani. žena je pekla pogačice za sendvice. mislim da su ok po montiju:
    zobene pahuljice, sol, dinkel brašno, može i integralno pšenično, malo kukuruznog samo radi boje (ovo mi izbacujemo), malo praska za pecivo, maslinovog ulja i zamijesiti s vodom. napraviti malo mekse tijesto jer pahuljice pecenjem dosta nabubre. mokrim rukama oblikovati pogasice i peci. izgledale su prekrasno, valjda su dobre i za jesti.
    kao primjer je napravila dva sendvica s povrcem i sirom svjezim, a za slatke je preporucila marmelade ili namaz od ljesnjaka i tamne cokolade. kad kupim brasno probat cu pa javim iz prve ruke

  47. #1097
    Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,720

    Početno

    Lexy, javi nam šta su ti rekli!

  48. #1098
    Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    7,247

    Početno

    panterica, ove pogacice zvuce super

  49. #1099
    dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    zg
    Postovi
    1,891

    Početno

    današnji ručak: puretina i povrće ne žaru
    jučer: integralni fussili sa rajčicom
    ...ali ta tamna čokolada, ne mogu odlijepit prste s nje dok ne smažem cijelu...

  50. #1100
    Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,720

    Početno

    E da, neko je spomenuo čokoladu od 70% kakaa da Kraševa ima šećera, pa zar nema svaka? I ona Lindt?
    Ja jedem Bitter od Zvečeva, čini mi se, i ima šećera. Mislim da nije problem ako ima šećera, zar ne?

    I da, Mikka, probala sam danas slanutak sa bijelim lukom i maslinovim uljem. Čini mi se da mi se sviđa, a zašto "čini mi se"? Pa zato što i nakon 25 min. kuhanja slanutak je bio tvrd, pa nisam imala pravi okus. Mora da je bio neki star.... (u pretisu je kuhan i 1.slanutak koji sam tako kuhala je bio super)

    Dajte mi i recept za prženi slanutak, ali kao grickalica? Možda sa malo ulja i soli?


    I da, još jednom potvrda - sa slanutkom i lećom može ulje? U biti ne bi smjelo, šta ne?

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •