Stranica 26 od 49 PrviPrvi ... 16242526272836 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,251 do 1,300 od 2414

Tema: Montignac, 10. dio

  1. #1251

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Iza kapaka
    Postovi
    5,351

    Početno

    [quote="Maslačkica"]
    Citiraj Amalthea prvotno napisa
    Pa davaj onda! Osim onog klasičnog - tjestenina se ubaci u grah!
    ... i zapeče... ja volim "zapečeno"

  2. #1252

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Iza kapaka
    Postovi
    5,351

    Početno



    e, jesam ga kvotala, svaka mi čast...

  3. #1253
    ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,035

    Početno

    Citiraj Amalthea prvotno napisa


    e, jesam ga kvotala, svaka mi čast...

  4. #1254

    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Postovi
    277

    Početno

    kak vi radite blitvu? pošto sam kontinentalka, blitva mi nije specijalnost, a pošto sutra radim ribu za ručak mislim da mi blitva bila OK.

    ja je skuham u vodi, iscijedim, začinim, maslinovo ulje i češnjak. kako vi radite?

  5. #1255
    ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,035

    Početno

    Citiraj lexy prvotno napisa
    kak vi radite blitvu? pošto sam kontinentalka, blitva mi nije specijalnost, a pošto sutra radim ribu za ručak mislim da mi blitva bila OK.

    ja je skuham u vodi, iscijedim, začinim, maslinovo ulje i češnjak. kako vi radite?
    i ja ju tak radim, ali sveky mi je ukazala i na još jednu mogućnost, staviš na tavu ulje i malo češnjaka i na to blitvu opranu i narezanu na komade malo veće nego za salatu. ona ti dosta brzo pusti malo tekućine, pa ju kratko prodinstaš. okus je drugačiji od kuhane i mislim da više toga zadrži jer ne bacaš vodu u kojoj se kuhala

  6. #1256

    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Postovi
    277

    Početno

    sad sam na drugom forumu pročitala da nakon kuhanja se može promiješati sa slatkim vrhnjem i malo češnjaka. vrijedi probati!
    isto tako, mogu se napraviti i sarmice od blitve. to mi stvarno zvuči super fino. ide mljeveno meso, luk i jaje; to se promiješa, zarola u listove blitve, poreda u lonac, prokuha i na kraju se stavi jogurt sa što manje masnoće. i to mi zvuči da je u skladu s Montijem, zar ne?!

  7. #1257
    MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    10,389

    Početno

    ako se ne varam, omjer povrče / proteini (bjelančevine) bi trebao biti bar 2:1
    tj. 1/3 tanjura mesa/sira a ostale 2/3 povrče

    lexy, u skladu je sa Montijem
    ja sam radila sarmice sa keljom:
    prokuaš listove, odrežeš zadebljanje, pomješaš meso i luk, češnjak, peršin
    zarolaš meso u list
    u lonac stavim red korjenastog povrča , narezanog kelja i pancete
    red sarmica, red narezanog kelja .....
    i dolijem vode + 1 žličica koncetrata rajčice
    ol, papar, ... lovor..
    i lagano se kuha

    radila sam ih sa mljevenom puretinom i moj savjet: kod kombinacije sa puretinom izbaciti pancetu obavezno, ne paše

  8. #1258
    MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    10,389

    Početno

    na temu čoksi:
    ako bijelom brašnu dodamo posije , sniziti ćemo mu GI
    tako valjda djeluje kakao na šečer

    kako sam ja počela piti kavu bez šečera: pojela sam po table kraševe 88% čokse
    i nakon toga sve je slatko

  9. #1259

    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Postovi
    411

    Početno re

    ostavite se tog graha s tjesteninom. škrob s ugljikohidratima :? i mršavi se od toga :?

    ja se upravo spremam ispeći napokon one pogačice. javljam rezultat.

  10. #1260
    MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    10,389

    Početno

    da prijavim -0,5kg

    odlućila sam:
    1. vagati se svakih 5-6 dana ili rjeđe
    2. bitno je da je vaga ili 0 ili -
    3. neću razmišljati o tome koliko još do cilja

    R: junetina u umaku sa vrhnjem, povrtna juha, kuhane brokule

  11. #1261

  12. #1262

  13. #1263
    MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    10,389

    Početno

    za ivy

    :
    Prirodni izvori magnezija jesu soja, kikiriki, lisnato zeleno povrće, sjemenke, orah, banane, zob, avokado, krumpir u ljusci i smeđa riža.

    ne preporučam uzimati šumeće jer su sa saharinom, a on je katastrofa za zdravlje

  14. #1264
    MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    10,389

    Početno

    Savjeti:

    - svaki dan odvojiti malo vremena za sebe i činiti nešto što nam pričinjava zadovoljstvo

    - male sitne radosti koje ne koštaju puno

    - prilagoditi prehranu da bi što prije detoksicirali organizam za početak povećati unos vode, izostaviti zaslađene gazirane napitke, smanjiti kofein te izbaciti ili smanjiti na najmanju moguću mjeru pušenje i konzumaciju alkohola

    - povećati unos ribe, žitarica, svježeg i sušenog voća i povrća, orašastih plodova i sjemenki

    - izbjegavati ili smanjiti unos suhomesnatih i konzerviranih proizvoda te rafiniranih ugljikohidrata

    - ne uzimati samoinicijativno lijekove

    - obratiti pozornost na dodatni unos vitamina i minerala koji se pod stresom prvi gube: vitamini B skupine, C vitamin, magnezij, kalcij, cink i željezo.
    Tih 14 namirnica su: brokula, borovnice, bundeva, čaj (zeleni), grah, jogurt, losos, naranče, orasi, puretina, rajčica, soja, špinat, zob u zrnu.
    http://www.uppt.hr/index.php?option=...rana&Itemid=60

    zašto Monti preporuča sir umjesto deserta:
    Novija istraživanja pokazuju da može smanjiti rizik od polipa te pomaže u gubljenju težine (istraživači sa sveučilišta Purdue otkrili su da žene koje uzimaju kalcij iz nemasnih proizvoda ili najmanje 1000 mg kalcija dnevno lakše mršave.

    Takve su pšenične klice, za koje se s pravom kaže da su i hrana i lijek. Nazivaju ih još "šampionima zdravlja", jer samo život održava život.


    Sadrže organske fosfate koji pomažu u slučaju nedostatka mišićne snage i općeg lošeg stanja. Obiluju i kalcijem, magnezijem i vitaminima B skupine (osobito B1) koji obnavljaju i energiziraju živčani sustav. Savjetuju se djeci, sportašima, trudnicama i odraslima koji pate od dekalcifikacije i demineralizacije. Primjerice, 100 grama pšeničnih klica ima pet puta više kalcija i 12 puta više fosfora od iste količine bijelog kruha.


    Pšenične klice same ili u kombinaciji s voćem (jedna jušna žlica dva puta dnevno, primjerice u 11 i 17 sati "brišu umor" i daju novi polet. Kura pšeničnim klicama traje tri tjedna, a savjetuje se preventivno četiri puta godišnje na prijelazu godišnjih doba ili kod osjećaja umora i iscrpljenosti za podizanje vitalne snage i izdržljivosti organizma.

  15. #1265
    ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,035

    Početno

    Citiraj MGrubi prvotno napisa
    za ivy

    :
    Prirodni izvori magnezija jesu soja, kikiriki, lisnato zeleno povrće, sjemenke, orah, banane, zob, avokado, krumpir u ljusci i smeđa riža.

    ne preporučam uzimati šumeće jer su sa saharinom, a on je katastrofa za zdravlje
    MGrubi, zakon :D
    upravo sam krenula u DM po magnezij
    i sad odustala

  16. #1266

    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Postovi
    411

    Početno re

    pogačice se peku. lijepo su nabubrile, a kćer me pitala šta to miriši
    valjda će bit i ukusne

  17. #1267

    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Postovi
    411

    Početno re

    mgrubi, nisi komentirala grah i tjesteninu

  18. #1268
    ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,035

    Početno

    ja već pečem rodine muffine, preuređene po montiju (int.brašno, fruktoza, brusnice i crna čoksa). već sam ih radila i izvrsni su. dodam i laneno sjeme zbog omege, a pošto stavim dvije šalice zob. pahuljica i dvije šalice zobenog mlijeka, bit će magnezija :D

  19. #1269
    ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,035

    Početno

    nadam se da su kao takvi muffini ok?

  20. #1270
    MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    10,389

    Početno

    evo čitam, str. 102:
    meso + povrče do 15 GI ili mahunarke do 35 GI

    ali isto tako u primjeru obroka na str. 112 ima leću i int. tjesteninu

    dakle može

  21. #1271
    MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    10,389

    Početno

    Citiraj ivy prvotno napisa
    nadam se da su kao takvi muffini ok?
    jesu
    reporučam i za doručak, ali kasnije bez ugh

  22. #1272
    ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,035

    Početno

    upravo sam ih probala (i opekla se ). kombinacija brusnice i čokolade je MNJAAAMMM!!
    (dakle, ako nekoga zanima na receptima, muffini, prvi recept, samo prerađen na montija...)

  23. #1273

    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Postovi
    411

    Početno re

    evo i mene opečene
    pogačice ispale odlične. ja upravo jedem s marmeladom od crnog ribizla, curki napravila sa sirom, njoj je bljak
    meni je bolje od bilo kakvog integralnog kruha, a prejednostavno i brzo je za napravit

  24. #1274

    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Postovi
    411

    Početno re

    sad mi fali namaz od patlidžana

  25. #1275

    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Postovi
    411

    Početno re

    ko o čemu, ja o pogačicama
    sad sam pojela još jednu, ali s marmeladom od jagoda. ne znam je li to zbog toga šta su se malo ohladile, ali ova mi je bolja

  26. #1276
    MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    10,389

    Početno


  27. #1277

    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Postovi
    411

    Početno re

    nitko nije prijavio šta kuha
    u nedostatku ideja, ponavljam kaul i brokulu zapečenu sa sirom i uz to ću neki kotlet ili nešto :?

  28. #1278
    dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    zg
    Postovi
    1,891

    Početno

    Današnji ručak: quiche sa tunom i gorgonzolom

  29. #1279
    ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,035

    Početno

    panterica, ne mogu naći tvoj recept za pogačice :?

  30. #1280

    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Postovi
    411

    Početno re

    eno ih na str.22 , ali mogu ti opet ma brzaka

    zobene pahuljice
    dinkel brašno
    sol
    malo praška za pecivo (ja sam uzela iz dm alnaturin)
    malo masl. ulja
    umijesiti s toplpm vodom, malo mekše tijesto
    oblikovati pogačice i peći

    ja sam jutros prvi put pravila, čas posla

  31. #1281
    ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,035

    Početno Re: re

    Citiraj panterica prvotno napisa
    eno ih na str.22 , ali mogu ti opet ma brzaka

    zobene pahuljice
    dinkel brašno
    sol
    malo praška za pecivo (ja sam uzela iz dm alnaturin)
    malo masl. ulja
    umijesiti s toplpm vodom, malo mekše tijesto
    oblikovati pogačice i peći

    ja sam jutros prvi put pravila, čas posla
    super zvuči, u biti vrlo slično mojim muffinima, osim što ja umjesto vode stavim mlijeko+što su slatki....zvuče kao da su mekane te pogačice, jel jesu?

  32. #1282
    Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Postovi
    1,312

    Početno

    Evo i mene:
    Gljive i piletina na gril tavi sa malo maslinovog ulja.
    Ja inače sve živo i neživo radim na maslinovom ulju pa neću to niti pisat.

    Moram probati te pogačice. Mogla bi njih za ujutro.
    Panterice, koliko dugo si ih pekla i na kojoj temperaturi?

  33. #1283

    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Postovi
    411

    Početno re

    kad sam gledala ženu na tv, ona je pekla 20 minuta, ali nije rekla na kojoj temperaturi jer je kao svaka pećnica različita :/
    ja sam stavila na 210 i mislim da sam malo duže od 20 min pekla

  34. #1284

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Iza kapaka
    Postovi
    5,351

    Početno

    Ja zapekla puretinu s razmućenim jajem i sirom.

  35. #1285
    dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    zg
    Postovi
    1,891

    Početno

    Jel Montignac dozvoljava ječam? Koliki mu je GI?

  36. #1286

    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Postovi
    411

    Početno re

    ne znam za ječam, ali znat će mgrubi 8)
    maloprije sam odlomila dva reda čokolade i cijelo vrijeme mislim kako mi je čudna. kad sam pojela (naravno, pa neću prekidat) skužim da je to ona za kuhanje.
    sad jedem pravu, da ovoj prvoj spustim gi

  37. #1287
    MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    10,389

    Početno

    nema ječma u knizi
    http://www.montignac.com/en/ig_tableau.php
    eto tablica

  38. #1288
    ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,035

    Početno

    ja sam sva u dječjim kašicama, trenutno mi je favorit (meni ), ječmeni griz sa naribanom jabukom (mljac). malo ju prokuham da bude po montiju, tj, da ne bude svježa

  39. #1289
    dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    zg
    Postovi
    1,891

    Početno

    Citiraj MGrubi prvotno napisa
    nema ječma u knizi
    http://www.montignac.com/en/ig_tableau.php
    eto tablica
    Znam ja za tablicu, ali ne znam kako se na eng. kaže ječam :?

  40. #1290
    ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,035

    Početno

    barley (pogledala ja u rjčnik
    samo ne znam kakav je ovaj naš kuhani, valda ovaj kaj ima GI 25
    ak je tak, wow!!

  41. #1291
    dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    zg
    Postovi
    1,891

    Početno

    Hvala, ivy

  42. #1292

    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Postovi
    411

    Početno re

    uh, ubit će me vikendi
    mučim se ostat umontirana, ali non stop nešto grickam
    poslije ručka smo otišli u šetnju, pa sam završila na capuccinu

  43. #1293

    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Postovi
    277

    Početno

    Samo da prijavim -1.5 kg od kada sam krenula 31.1.09.

    Meni:
    D: iscijeđeni agrumi (naranča, grejp, limun)
    integralni kruh s Schneekoppe marmeladom od bobičastog voća
    Divka s fruktozom

    R: čista pileća juha, piletina i šampinjoni s roštilja, paradajz salata

    V: omlet sa šampinjonima i zelena salata

    Danas ništa od međuobroka,nisam imala potrebu.

    Sutra idemo daljeeeeee! 8)

  44. #1294
    ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,035

    Početno

    bravo lexy :D

  45. #1295

    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Postovi
    411

    Početno re

    lexy super, vidiš da ide :D
    ja sam jutros sva natekla, nije ni čudo nakon pršuta i slanog sira jučer, neću se ni vagati

  46. #1296
    Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005
    Postovi
    1,076

    Početno

    bravo lexy :D

    ja se nisam ni vagala, ne vidim svrhu, iako mi je sestra rekla da su mi guze opale

    Citiraj panterica prvotno napisa
    ne znam za ječam, ali znat će mgrubi
    maloprije sam odlomila dva reda čokolade i cijelo vrijeme mislim kako mi je čudna. kad sam pojela (naravno, pa neću prekidat) skužim da je to ona za kuhanje.
    sad jedem pravu, da ovoj prvoj spustim gi

  47. #1297
    Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Na svom mjestu.
    Postovi
    1,905

    Početno

    Jutros sam pjela veliku jabuku. Nije mi se jelo žitarice i sirne namaze.

    Ručat ću meso i povrće.

    Što da večeram?

    jel može večera biti ugljikohidratna? Npr. integralni rezanci s orasima.

  48. #1298

    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Postovi
    277

    Početno

    Konačno da vam se i javim u jutarnjim satima. Bila sam na nekim pretragama jutros pa sam na bolovanju danas i sutra. Ne znam kak vama ali meni je lakše biti umontirana kada sam na poslu ili negdje, bilo gdje, samo ne doma.

    Anyway, današnji meni:
    D: standardno, samo danas 4 sata kasnije nego inače; integralni kruh s marmeladom, Divka
    R: planiram napraviti po prvi put krem juhu od karfiola, kuhani karfiol, pileća prsa i nekakvu salatu (mislim da će biti krastavci)
    V: sir, jogurt 0.05%, paradajz

    Ostajte mi montirane i idemoooo daljeeeeeeee!

  49. #1299

    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Postovi
    277

    Početno

    Citiraj Rene2 prvotno napisa
    Što da večeram?

    jel može večera biti ugljikohidratna? Npr. integralni rezanci s orasima.
    Večera može biti UH, pogotovo ako si za ručak jela meso. Ali, za orase ne znam jel smiju s tjesteninom?! Koliko znam, ako se za večeru jedu UH visokog GI, onda se moraju jesti bez imalo masnoće. E,sad orasi imaju masti u sebi (jest da je biljna), pa po toj logici ne bi smjeli.
    Ali, bolje da ja ne meljem, neka ti odgovori netko tko je suveren u tom području.

  50. #1300

    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Postovi
    411

    Početno re

    nisam ni ja baš suverena, ali to mi je premasno za tjesteninu
    ja jutros samo kava s mlijekom i maloprije jabuka.
    još nisam smislila šta ću kuhat

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •