[quote="Maslačkica"]... i zapeče... ja volim "zapečeno"Amalthea prvotno napisa
![]()
[quote="Maslačkica"]... i zapeče... ja volim "zapečeno"Amalthea prvotno napisa
![]()
![]()
e, jesam ga kvotala, svaka mi čast...![]()
kak vi radite blitvu? pošto sam kontinentalka, blitva mi nije specijalnost, a pošto sutra radim ribu za ručak mislim da mi blitva bila OK.
ja je skuham u vodi, iscijedim, začinim, maslinovo ulje i češnjak. kako vi radite?
i ja ju tak radim, ali sveky mi je ukazala i na još jednu mogućnost, staviš na tavu ulje i malo češnjaka i na to blitvu opranu i narezanu na komade malo veće nego za salatu. ona ti dosta brzo pusti malo tekućine, pa ju kratko prodinstaš. okus je drugačiji od kuhane i mislim da više toga zadrži jer ne bacaš vodu u kojoj se kuhalalexy prvotno napisa
sad sam na drugom forumu pročitala da nakon kuhanja se može promiješati sa slatkim vrhnjem i malo češnjaka. vrijedi probati!
isto tako, mogu se napraviti i sarmice od blitve. to mi stvarno zvuči super fino. ide mljeveno meso, luk i jaje; to se promiješa, zarola u listove blitve, poreda u lonac, prokuha i na kraju se stavi jogurt sa što manje masnoće. i to mi zvuči da je u skladu s Montijem, zar ne?!
ako se ne varam, omjer povrče / proteini (bjelančevine) bi trebao biti bar 2:1
tj. 1/3 tanjura mesa/sira a ostale 2/3 povrče
lexy, u skladu je sa Montijem
ja sam radila sarmice sa keljom:
prokuaš listove, odrežeš zadebljanje, pomješaš meso i luk, češnjak, peršin
zarolaš meso u list
u lonac stavim red korjenastog povrča , narezanog kelja i pancete
red sarmica, red narezanog kelja .....
i dolijem vode + 1 žličica koncetrata rajčice
ol, papar, ... lovor..
i lagano se kuha
radila sam ih sa mljevenom puretinom i moj savjet: kod kombinacije sa puretinom izbaciti pancetu obavezno, ne paše
na temu čoksi:
ako bijelom brašnu dodamo posije , sniziti ćemo mu GI
tako valjda djeluje kakao na šečer
kako sam ja počela piti kavu bez šečera: pojela sam po table kraševe 88% čokse
i nakon toga sve je slatko
![]()
ostavite se tog graha s tjesteninom. škrob s ugljikohidratima :? i mršavi se od toga :?
ja se upravo spremam ispeći napokon one pogačice. javljam rezultat.
da prijavim -0,5kg
odlućila sam:
1. vagati se svakih 5-6 dana ili rjeđe
2. bitno je da je vaga ili 0 ili -
3. neću razmišljati o tome koliko još do cilja
R: junetina u umaku sa vrhnjem, povrtna juha, kuhane brokule
za ivy
:
Prirodni izvori magnezija jesu soja, kikiriki, lisnato zeleno povrće, sjemenke, orah, banane, zob, avokado, krumpir u ljusci i smeđa riža.
ne preporučam uzimati šumeće jer su sa saharinom, a on je katastrofa za zdravlje
Savjeti:
- svaki dan odvojiti malo vremena za sebe i činiti nešto što nam pričinjava zadovoljstvo
- male sitne radosti koje ne koštaju puno
- prilagoditi prehranu da bi što prije detoksicirali organizam za početak povećati unos vode, izostaviti zaslađene gazirane napitke, smanjiti kofein te izbaciti ili smanjiti na najmanju moguću mjeru pušenje i konzumaciju alkohola
- povećati unos ribe, žitarica, svježeg i sušenog voća i povrća, orašastih plodova i sjemenki
- izbjegavati ili smanjiti unos suhomesnatih i konzerviranih proizvoda te rafiniranih ugljikohidrata
- ne uzimati samoinicijativno lijekove
- obratiti pozornost na dodatni unos vitamina i minerala koji se pod stresom prvi gube: vitamini B skupine, C vitamin, magnezij, kalcij, cink i željezo.http://www.uppt.hr/index.php?option=...rana&Itemid=60Tih 14 namirnica su: brokula, borovnice, bundeva, čaj (zeleni), grah, jogurt, losos, naranče, orasi, puretina, rajčica, soja, špinat, zob u zrnu.
zašto Monti preporuča sir umjesto deserta:
Novija istraživanja pokazuju da može smanjiti rizik od polipa te pomaže u gubljenju težine (istraživači sa sveučilišta Purdue otkrili su da žene koje uzimaju kalcij iz nemasnih proizvoda ili najmanje 1000 mg kalcija dnevno lakše mršave.
Takve su pšenične klice, za koje se s pravom kaže da su i hrana i lijek. Nazivaju ih još "šampionima zdravlja", jer samo život održava život.
Sadrže organske fosfate koji pomažu u slučaju nedostatka mišićne snage i općeg lošeg stanja. Obiluju i kalcijem, magnezijem i vitaminima B skupine (osobito B1) koji obnavljaju i energiziraju živčani sustav. Savjetuju se djeci, sportašima, trudnicama i odraslima koji pate od dekalcifikacije i demineralizacije. Primjerice, 100 grama pšeničnih klica ima pet puta više kalcija i 12 puta više fosfora od iste količine bijelog kruha.
Pšenične klice same ili u kombinaciji s voćem (jedna jušna žlica dva puta dnevno, primjerice u 11 i 17 sati "brišu umor" i daju novi polet. Kura pšeničnim klicama traje tri tjedna, a savjetuje se preventivno četiri puta godišnje na prijelazu godišnjih doba ili kod osjećaja umora i iscrpljenosti za podizanje vitalne snage i izdržljivosti organizma.![]()
MGrubi, zakon :DMGrubi prvotno napisa
upravo sam krenula u DM po magnezij![]()
i sad odustala![]()
pogačice se peku. lijepo su nabubrile, a kćer me pitala šta to miriši
valjda će bit i ukusne
mgrubi, nisi komentirala grah i tjesteninu
ja već pečem rodine muffine, preuređene po montiju (int.brašno, fruktoza, brusnice i crna čoksa). već sam ih radila i izvrsni su. dodam i laneno sjeme zbog omege, a pošto stavim dvije šalice zob. pahuljica i dvije šalice zobenog mlijeka, bit će magnezija :D
evo čitam, str. 102:
meso + povrče do 15 GI ili mahunarke do 35 GI
ali isto tako u primjeru obroka na str. 112 ima leću i int. tjesteninu
dakle može
jesuivy prvotno napisa
reporučam i za doručak, ali kasnije bez ugh
upravo sam ih probala (i opekla se). kombinacija brusnice i čokolade je MNJAAAMMM!!
(dakle, ako nekoga zanima na receptima, muffini, prvi recept, samo prerađen na montija...)
evo i mene opečene![]()
pogačice ispale odlične. ja upravo jedem s marmeladom od crnog ribizla, curki napravila sa sirom, njoj je bljak![]()
meni je bolje od bilo kakvog integralnog kruha, a prejednostavno i brzo je za napravit
sad mi fali namaz od patlidžana
ko o čemu, ja o pogačicama
sad sam pojela još jednu, ali s marmeladom od jagoda. ne znam je li to zbog toga šta su se malo ohladile, ali ova mi je bolja![]()
nitko nije prijavio šta kuha
u nedostatku ideja, ponavljam kaul i brokulu zapečenu sa sirom i uz to ću neki kotlet ili nešto :?
panterica, ne mogu naći tvoj recept za pogačice :?
eno ih na str.22 , ali mogu ti opet ma brzaka
zobene pahuljice
dinkel brašno
sol
malo praška za pecivo (ja sam uzela iz dm alnaturin)
malo masl. ulja
umijesiti s toplpm vodom, malo mekše tijesto
oblikovati pogačice i peći
ja sam jutros prvi put pravila, čas posla
super zvuči, u biti vrlo slično mojim muffinima, osim što ja umjesto vode stavim mlijeko+što su slatki....zvuče kao da su mekane te pogačice, jel jesu?panterica prvotno napisa
Evo i mene:
Gljive i piletina na gril tavi sa malo maslinovog ulja.
Ja inače sve živo i neživo radim na maslinovom ulju pa neću to niti pisat.
Moram probati te pogačice. Mogla bi njih za ujutro.
Panterice, koliko dugo si ih pekla i na kojoj temperaturi?
kad sam gledala ženu na tv, ona je pekla 20 minuta, ali nije rekla na kojoj temperaturi jer je kao svaka pećnica različita :/
ja sam stavila na 210 i mislim da sam malo duže od 20 min pekla
Ja zapekla puretinu s razmućenim jajem i sirom.
Jel Montignac dozvoljava ječam? Koliki mu je GI?
ne znam za ječam, ali znat će mgrubi 8)
maloprije sam odlomila dva reda čokolade i cijelo vrijeme mislim kako mi je čudna. kad sam pojela (naravno, pa neću prekidat) skužim da je to ona za kuhanje.
sad jedem pravu, da ovoj prvoj spustim gi![]()
nema ječma u knizi
http://www.montignac.com/en/ig_tableau.php
eto tablica
ja sam sva u dječjim kašicama, trenutno mi je favorit (meni), ječmeni griz sa naribanom jabukom (mljac). malo ju prokuham da bude po montiju, tj, da ne bude svježa
Znam ja za tablicu, ali ne znam kako se na eng. kaže ječamMGrubi prvotno napisa
:?
barley (pogledala ja u rjčnik![]()
samo ne znam kakav je ovaj naš kuhani, valda ovaj kaj ima GI 25
ak je tak, wow!!
uh, ubit će me vikendi
mučim se ostat umontirana, ali non stop nešto grickam
poslije ručka smo otišli u šetnju, pa sam završila na capuccinu
Samo da prijavim -1.5 kg od kada sam krenula 31.1.09.
Meni:
D: iscijeđeni agrumi (naranča, grejp, limun)
integralni kruh s Schneekoppe marmeladom od bobičastog voća
Divka s fruktozom
R: čista pileća juha, piletina i šampinjoni s roštilja, paradajz salata
V: omlet sa šampinjonima i zelena salata
Danas ništa od međuobroka,nisam imala potrebu.![]()
Sutra idemo daljeeeeee! 8)
lexy super, vidiš da ide :D
ja sam jutros sva natekla, nije ni čudo nakon pršuta i slanog sira jučer, neću se ni vagati![]()
bravo lexy :D
ja se nisam ni vagala, ne vidim svrhu, iako mi je sestra rekla da su mi guze opale![]()
panterica prvotno napisa
![]()
![]()
Jutros sam pjela veliku jabuku. Nije mi se jelo žitarice i sirne namaze.
Ručat ću meso i povrće.
Što da večeram?
jel može večera biti ugljikohidratna? Npr. integralni rezanci s orasima.
Konačno da vam se i javim u jutarnjim satima. Bila sam na nekim pretragama jutros pa sam na bolovanju danas i sutra. Ne znam kak vama ali meni je lakše biti umontirana kada sam na poslu ili negdje, bilo gdje, samo ne doma.![]()
Anyway, današnji meni:
D: standardno, samo danas 4 sata kasnije nego inače; integralni kruh s marmeladom, Divka
R: planiram napraviti po prvi put krem juhu od karfiola, kuhani karfiol, pileća prsa i nekakvu salatu (mislim da će biti krastavci)
V: sir, jogurt 0.05%, paradajz
Ostajte mi montirane i idemoooo daljeeeeeeee!![]()
Večera može biti UH, pogotovo ako si za ručak jela meso. Ali, za orase ne znam jel smiju s tjesteninom?! Koliko znam, ako se za večeru jedu UH visokog GI, onda se moraju jesti bez imalo masnoće. E,sad orasi imaju masti u sebi (jest da je biljna), pa po toj logici ne bi smjeli.Rene2 prvotno napisa
Ali, bolje da ja ne meljem, neka ti odgovori netko tko je suveren u tom području.![]()
nisam ni ja baš suverena, ali to mi je premasno za tjesteninu
ja jutros samo kava s mlijekom i maloprije jabuka.
još nisam smislila šta ću kuhat