Čekaj, to je umak od mljevenog mesa je li tako?tajko prvotno napisa
Pitam jer me zbunjuje šta tu zgušnjavaš. Ja bacim kapulu na malo maslinovog ulja (samo minut) pa onda meso.
Vrtim i mišam dok svo meso ne poprimi istu boju. Onda dodam vode i samo mrvicu bijelog vina ( ma niti po deca).
Pred kraj stavim 2-3 klinčića i malo petrusimula (peršina) i to je to. Zgusne se samo kad voda iskiha.
Dodaj malo vrhnja za kuhanje. I opet - kuhaš dok se ne zgusne.tajko prvotno napisa
Obožavam špinat na mlijeko i nikad ne dodajem brašno za zgušnjavanje.
E sad, nemam pojma šta umjesto tjestenine. Ima juha u koje možeš ramutit jaje ( ako voliš)tajko prvotno napisa
Ja mesnu juhu jedem bez ičega, u pileću razbijem jaje, a povrtne su mi guste krem juhe koje ne traže tjesteninu.
I za krompir ti nemam baš pametan odgovor jer inače ne koristim baš puno krompir.
Prije sam ga koristila uglavnom samo za pire, za pečenje i za pom fri.
Možda da daš primjer koje varivo....ma u biti sve možeš raditi isto ali izbaci brašno kao zgušnjavač i izbaci krompir.
Da se sve prilagodit.