Stranica 35 od 49 PrviPrvi ... 25333435363745 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,701 do 1,750 od 2414

Tema: Montignac, 10. dio

  1. #1701
    maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Brussels
    Postovi
    2,040

    Početno

    danas počela:
    2 žlice ribljeg ulja, sok 1 limuna
    integralno Mavrovićevo pecivo

    užina: jabuka

    za ručak sam kupila zelenu salatu s pilećim prsima u Daily freshu (20 kn ) bez obožavanog jogurt dressinga! (samo ulje i ocat)
    mrkva je sirova pa može proći

    poslije ću si kupiti neki lagani jogurt jer cure vodim na ritmiku direktno s posla

    večera mi je još neisplanirana, možda skuham obožavanu smeđu rižu

    definitivno sam si zabranila peciva, muffine i slične stvari koje gricnem zajedno s curama
    inače planiram jutro započeti sa zelenim sokom - miksana salata (više vrsta po izboru) + jabuka + neko drugo voće po izboru. to mi je preporučila homeopatica za izbacivanje vode iz organizma
    samo moram nabaviti novi mikser a uskoro mi je i rođendan pa ću neki mrak lijepi srebrni naručiti za poklon :D

    eto, s vama sam

  2. #1702
    MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    10,389

    Početno

    Citiraj maxi prvotno napisa
    za izbacivanje vode iz organizma
    maslačak i šparoge su jak diuretik - izbaciva višak vode

  3. #1703
    maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Brussels
    Postovi
    2,040

    Početno

    preporučam tamnu 70% čokoladu iz Mullera na Trgu - Anidor

    Dorinu ne volim, Lindt volim ali je užasno skup, ova je po okusu praktički u rangu Lindta ali košta 14 kn a ne 27 !

  4. #1704
    maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Brussels
    Postovi
    2,040

    Početno

    iščitavajući postove na temu Montignac, našla sam tvoje postove MGrubi iz 2005. godine!
    molim te ukratko u kojoj si fazi

  5. #1705
    MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    10,389

    Početno

    magistrirala sam teoriju 8)

  6. #1706
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,984

    Početno

    magistrirala sam teoriju


    Kako pravite špinat?
    Ja sam dosada onaj smrznuti pravila sa vrhnjem i mlijekom pa uz neko meso ili jaja ali sada imam u plasteniku finog svježeg i nemam pojma što s njime osim skuhat i začinit maslinovim.
    Kako ga recimo uklopit s tijestom a da je po montiju?

  7. #1707
    MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    10,389

    Početno

    špnat:
    zapržiš češnjak na maslinovu ulju
    dodaš špinat, kad omekša, dodaš malo origana i sol, dokuhaš
    i to je to

    zakombinaciju sa tjesteninom, ne znam

    -0,6kg :D

    z: zeleni smutač
    d: int. kruh sa malo malo sirnog namaza i brdo kiselih krastavaca
    r: blitva leš i pečeno meso
    v: sta ostane od ručka, ili salata sa maslačkom

  8. #1708
    Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    7,247

    Početno

    spinat je odlican sirov, na salatu

  9. #1709
    MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    10,389

    Početno

    samo sa octom i uljem?

  10. #1710
    Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    7,247

    Početno

    da, a moze se pomijesati i s nekom drugom salatom.

  11. #1711
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,984

    Početno

    isproban špinat na salatu, ali sa kuhanim jajima, majonezom (domaćom ) i limunovim sokom... preporučam

  12. #1712
    dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    zg
    Postovi
    1,891

    Početno

    MGrubi, totalno si me navukla na zelene sokiće, nešto pregenijalno.
    Evo upravo pijuckam kombinaciju špinata, kelja, listova korabice i jabuke...

  13. #1713
    buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,873

    Početno

    došla konačno malo na stranice, prvo malo čestitala, a onda ovdje šok - kakve vi to sokiće drmate?
    ja sam du.e lijeno, javno priznajem, ne jedem po programu, ali se tješim kako ipak pazim
    u konačnici, šlauf još uvijek stoji, a ja gledam kada se oblačim jesam li ga dobro kamuflirala - bljak, baš trebam napraviti switch u glavi i reći dosta! help

  14. #1714
    ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,035

    Početno

    evo i mene malo natrag. kako sam si sredila koljeno i morala mirovati moja ishrana se uglavnom svodila na to što mi se netko smiluje dati - s tim da je izbor bio - mama, koja u sve stavlja krompir, MM koji ne zna kuhati i tu i tamo koji prolaznik sa slatkišima. predivno zar ne
    mislim svaka čast svima koji su se trudili, ali moj proljetni plan vježbanja, brzog hodanja i montija se sveo na ovo navedeno plus naravno mirovanje u krevetu plus stres žene koja nije navikla na pasivu

    al evo, počela sam šepesati okolo, do dućana još ne mogu, ali bar imam krug kretanja od par metara
    vratit ću se ja vama, prije ili poslije, ali vratit ću se!

  15. #1715
    MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    10,389

    Početno

    Citiraj buby prvotno napisa
    došla konačno malo na stranice, prvo malo čestitala, a onda ovdje šok - kakve vi to sokiće drmate?
    slučajno sam pročitala knjigu "U 12 koraka do sirove hrane"
    ne nisam na sirovom
    uglavnom, autorica je opisivala napadaj za junkom, tj. što više šečera, što više ... junka
    poanta je kad tijelu fali nekim minerala i vitamina, ono šalje jak signal: trpaj
    ljudi koji osluškuju svoje tijelo znaju se tada fokusirati na određenu namirnicu bogatu elementom koji fali tijelu
    mi ostali, ovisinici o šečeru i bijelom, navalimo na njih: čokolda, krafna, klipići, pomfri... itd.. želja je jaka, iako znamo da je to junk

    zeleni sokovi (mješavina lisnatog povrča i voća za bolji okus) je odlična vitaminsko-mineralna bomba
    kad ju pijem, ne patim od napadaja za junkom, smirenija sam, ne privlači me krafna ...itd.. počinje me privlačiti zeleniš: salate, sad sam luda za matilovem itd...
    djeluje dobro na mene
    a osječaj da si pun energije , sit i lagan nakon tog soka, mi je predivan, nevjerojatan
    ujutro 7h popijem zelei sokač, odpješačim 40 min do posla, i marendam (int. kruh) tek oko 11h

    nemojte zmiksati:
    2 naranče
    2 banane
    stručak brokule
    negdje sam falila i ovo čudo ima neki neutralan okus , ali nakon mnutu dvi postane želatinozno, ko kupovni puding :?
    dodala sam par datulja i domiksala sa vodom, okus se popravio, ali zbog datulja mislim da je GI otišao u nebo

  16. #1716

  17. #1717

  18. #1718
    MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    10,389

    Početno

    zanimljivo
    suhe datuje, slatke do boli, imaju GI 70
    očekivala sam pun kufer više
    ako u miksu stavim 10% datulja (toliko je dovoljno) a ostatak ima niski GI (15-35) mislim da bi taj mix mogao biti ispod GI 50

  19. #1719
    maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Brussels
    Postovi
    2,040

    Početno

    Citiraj mikka prvotno napisa
    spinat je odlican sirov, na salatu
    špinat je pun tzv mravlje kiseline koja se MORA poništiti mlijekom!

    talijani ga jedu na salatu s parmezanom, valjda je to dovoljno mliječnoga



    moj izvještaj:
    prvi vikend pa katastrofa :shock:
    nakuhavala sam svašta, sebi kao kombinirala-pa zgriješila...kako vi prebrodite vikende?

    i još pitanje: mogu li se šampinjoni kombinirati sa jajima? posudila sam knjigu a nisam zapamtila

    spremam se i izvagati ali mi baš nije milo...

  20. #1720
    MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    10,389

    Početno

    Oksalna kiselina (franc. oxalinque, prema grč. rij.-kiseliš) je -etan-dikarboksilna kiselina, HOOC-COOH, najjednostavnija dikarboksilna kiselina, obično kao dihidrat u obliku bezbojnih hlapljivih kristala. U obliku svojih soli (oksalati) nalazi se u kiselici, rabarbari, špinatu, rajčici i dr. biljkama te u guanu. U većim količinama oksalna kiselina i njezine soli djeluju otrovno na ljudski organizam. Proizvodi se dehidrogenacijom natrijeva formijata te oksidacijom propena ili ugljikohidrata, a rabi se u tekstilnoj industriji, za bijeljenje kože, drva i slame, za čišćenje metala, kao reagens u kemijskoj analizi, a kiseli kalijev oksalat za uklanjanje mrlja od hrđe (ruzine, željezova (III) oksida, Fe2O3). Upotrebljava se u bojodisarstvu, kožarstu i za uklanjanje hrđavih mrlja dajući željeznu sol jako topljivu u vodi i za čišćenje metala.
    Špinat ima i štetna svojstva. Naime, oksalne kiseline najviše ima u peteljkama i rebrima listova, pa ih prilikom pripremanja treba odstraniti. Štetno djelovanje oksalne kiseline na organizam može se ublažiti tako da se špinat priprema s mlijekom, jogurtom, kiselim mlijekom i sirom. Oksalna kiselina veže kalcij iz mlijeka i stvara nerastvorivi spoj kalcijev oksalat koji organizam izlučuje. Nitrati podliježu brzoj oksidaciji (nastaju štetni oksidirajući nitrati - nitrozamini koji su karcinogeni) te je potrebno špinat uvijek uzimati svježe ubran i pripremljen.
    Stoga špinat ne smiju konzumirati bubrežni bolesnici jer se kristalićima oksalne kiseline mogu začepiti bubrežni kanali. Kontraindiciran je i kod bolesti gihta, artritisa i reume, jer sadrži dosta mokraćne i purinske kiseline, a ne smiju ga uzimati ni osobe koje imaju kamence u žuči ili bubregu, tj. mjehuru. Međutim, ni zdravim osobama se ne preporuča konzumiranje većih količina špinata, osobito kad je riječ o dojenčadi. Nitrati u kuhanom špinatu mogu se fermentacijom, čak i u hladnjaku, pretvoriti u opasne nitrate pa su poznata trovanja s odstajalim špinatom. Drugim riječima špinat se priprema samo u onim količinama koje će se odmah potrošiti

  21. #1721
    Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    7,247

    Početno

    ja sam od jutros opet monti. dorucak--dinkel kruh s pekmezom od jagoda bez secera (ima neki agava sirup kao zasladivac, prvi put cujem), bianka s malo fruktoze. sad sam popila salicu juhe od koprive, nemrem jesti jer su mi usta utrnuta od zubara pa cu si pojesti usnice i jezik. kasnije cu tamanit meso od jucer, puretinu, zalit cu ju maslinovim uljem.

    vecera.. ? valjda jogurt sa suhim ribizlom i crnom coksom, ko u dobra stara monti vremena

    maxi, kak mislis da se mora ponistiti ta kiselina iz spinata? daj napisi nes vise o tome, prvi put cujem.

  22. #1722
    MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    10,389

    Početno

    mikka pogledaj moj post, to ti je oksalna kis.

  23. #1723
    MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    10,389

    Početno

    -0,4 kg :D

    nije mljeko jedini izvor kalcija, puno bolji je npr. sezam ili listovi peršina

  24. #1724
    MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    10,389

    Početno

    zeleni sokovi :D

  25. #1725
    dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    zg
    Postovi
    1,891

    Početno

    mikka, gdje kupiš suhe ribizle?

  26. #1726
    Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    7,247

    Početno

    u bio i bio, to tamanim jos otkad sam prvi put bila na montiju. bas su izrazito fini

  27. #1727
    maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Brussels
    Postovi
    2,040

    Početno

    mikka, baš ribizli ili brusnice?

    mama mi je kupila hr recepte unaprijed za rođendan :D
    meni su užasno komplicirani, planiram napraviti sažetak "normalnih" za svakodnevnu upotrebu

    knjiga mi je pomogla da si konačno posložim menu za cijeli tjedan tako da je ovo do sad bila uvertira, a sad krećem za ozbač

  28. #1728
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,984

    Početno

    sretno maxi!
    Mene puca pms, bar mislim da je pms da nije uobičajeno žderanje.

  29. #1729
    maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Brussels
    Postovi
    2,040

    Početno

    voljela bih da ovaj topic zaživi, pišite menije

    ja danas:
    D: šnita mokrog kruha iz DM-a (bljak) s pekmezom od malina
    nesica s 0,9% mlijekom

    R na poslu: miješana zelena salata, šnita tvrdog sira, kuhana jaja + sok od rajčice umjesto juhe (upravo pijuckam)
    za desert vjerojatno malo crne čokse

    V: vidjet ću nakon što obavim plac

    tokom dana obavezno popijem žlicu onih odvratnih masnoća i sok 1 limuna, za užinu uzmem light jogurt ili jabuku/krušku
    jel vam se čini dobro ovako?

    - koliko se smije pojesti tvrdo kuhanih jaja?

  30. #1730
    Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    ČK
    Postovi
    2,914

    Početno

    Ja sam danas poklekla. Pojela porciju pilećeg ragua s tjesteninom.
    I osim što osjećam grižnju savjeti, još me i trbuh boli

  31. #1731
    Neroslava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Postovi
    269

    Početno

    Pozdrav svima.

    Poslid, nemoj se oko toga preveč bedirati, samo nastavi dalje po planu!
    Ja dojim pa sam si odredila da neću biti na režimu brzog mršavljenja, ali se u glavnim crtama pridržavam Montignaca. Zasad 10 tjedana -11kg :D :D
    Kršim u pravilu jednom tjedno (pojedem kolač il neš od tijesta ili krumpir, ugl. kad idemo u goste. Nije mi bed jer ionako ne želim gubit više od 1 kg tjedno radi dojenja, a i s ovim mojim nepridržavanjem kile idu dolje više nego dobro). U biti jedino čeg se ja pridržavam je da ne jedem kruh, krumpir, tijesto i rižu (osim kad kršim pa pojedem krafnu, pizzu, pole, kolač...). Ujutro zajedno jedem i integralne krekere i ABC sir i delikatesnu salamu (dakle kombinaciju koja se ne bi smjela) + još malo integralnog kruha s nezaslađenim pekmezom (i ne brojim kolko kojih vrsta obroka imam), kavu u bircu pijem s natrenom, a ne s fruktozom jer mi se ne da komplicirat, čokoladu si priuštim tu i tam iako ima ''samo'' 66% kakaa (ona Fantasy s narančom ) i usprkos svemu tome kile idu dolje redovito i istim lijepim tempom.

  32. #1732
    Neroslava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Postovi
    269

    Početno

    Zapravo sam došla na ovaj topic da velim svima koji su na Montignacu da sam danas u Konzumu vidla da imaju na sniženju 2 vrste tvrdog integralnog kruga od Mestemachera (9,99) i integralne fussile od Barille (11,49) i one od Misure (čini mi se 9,99). Inače valjda najjeftiniji su integralni špageti iz Mullera (7,50), a vidla sam isto danas u DMu Schneekoppeov pekmez po 19,50 (u mom dućanu je 5 kn skuplji!) i tvrdi integralni kruh po 9,49. Vjerojatno već znate, al eto.

  33. #1733
    dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    zg
    Postovi
    1,891

    Početno

    Ideš, Neroslava, bravo...pa ti kile skidaš ko od šale, bravo, bravo

    Inače, Schneekoppe pekmezi su najjeftiniji u Muelleru- 15 kn.

  34. #1734
    Neroslava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Postovi
    269

    Početno

    Je, ali ti za 15kn imaju umjetnog zaslađivača u sebi, nisu slađeni samo fruktozom! I meni su zapeli za oko pa nisam mogla vjerovat, pa sam išla čitat deklaraciju i vidla - ti su ''samo'' light, a ovi skuplji su baš za dijabetičare i montinjakuše, dakle samo s fruktozom.

  35. #1735
    Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    7,247

    Početno

    maxi, bas ribizl. brusnice bas i ne kupujem, ove iz bio i bio su pakleno skupe, a ove obicne uglavnom imaju secera.

    ja mislim da bas ima jaaako puno u ta 3 redovna obroka, pogotovo ako su u priblizno isto vrijeme. cula sam jos par prica da ljudi mrsave kad si tako rasporede obroke, a nisu nuzno na montiju. tako da cure koje nekad zgrijesite nije bed. uostalom, ja sam danas utamanila poslije monti rucka 3 ziv. carstva i par onih hara baklavica s pistacijama , nisam mogla odoliti.

  36. #1736
    Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    7,247

    Početno

    aha, da, Neroslava, bravo

  37. #1737
    maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Brussels
    Postovi
    2,040

    Početno

    danas:
    D nesica, crni kruh s malo putra (piše u ovoj mojoj knjizi da su dozvoljene manje količine na kruhu-važno da ne kuhaš na njemu) jer mi se pekmezi već gade, light jogurt

    R ponjela sam na posao zdjelu miješane salate (zelena+rikula+radič+mrkva) pa ću to pojesti u menzi sa njihovom pečenom puretinom

    V vjerojatno integralni špageti s tikvicama, mljac


    za vikend planiram napraviti onu Monti tortu jer imamo goste

  38. #1738
    maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Brussels
    Postovi
    2,040

    Početno

    jesu li još u Lidlu čokse po 8 kn?

  39. #1739
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,984

    Početno

    Danas kujem neki plan za zeleni sokić, sa svježim špinatom.
    Dosada sam pravila kobinacije agruma i mrkve.

    Za ručak se kuhaju ćufte za momke. a meni jedna ljuta pljeska i punoo špinata na lešo sa malo maslinovog ulja i češnjaka.
    Nego kak se vi snalazite s kuhanjem za ostatak familije?
    Dajte koji recept na sunce!

  40. #1740
    MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    10,389

    Početno

    sve ist + pomfri

  41. #1741
    MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    10,389

    Početno

    -0,4kg :D

  42. #1742
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,984

    Početno

    pa 0,4 pa 0,4 i nakupi se to, čestitke

    ja upravo srčem banane i špinat...dominira okus banane al malo je :/

  43. #1743
    MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    10,389

    Početno

    špinat je jak
    ok je ako u to ubaciš još kiwi

    meni je draži matilovac sam sa bananom, ima blak okus, pa ne dominira

    marenda: jabuka-kruška-malo grožđica-orasi

  44. #1744
    Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    2,210

    Početno

    Ja najčešće radim rigu, kivi, bananu i sok limuna i super mi je čak i taj okus rige... a Tinu još dodam i žlicu meda unutra. Probala sam s prokulicama, ali mi je bljak.

  45. #1745
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,984

    Početno

    pola grejpa, naranča, mrkva i par listova špinata
    jutros sam stavila punu šaku špinata pa je bio malo čudan okus.

  46. #1746
    MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    10,389

    Početno

    doručak:
    kava
    sendvič od int. kruha
    namaza od indijskih oraha (sličan sirnom namazu)
    kiselih krastavaca
    zelene salate

    ručak:
    -povrtna juha
    -pečena kokoš
    lešo blitva

    večera:
    -zeleni kašasti sok (šaka špinata, šaka matilovca, 2 banane, 2 kiwija)

    znam da banana nije montijevska ali samo ona može kamuflirati zelenjavu

    nekidan sam jela :
    ribana mrkva, ribana svježa cikla, napraviš polukuglu i staviti na podlogu od začinjenog matilovca
    jela sam sa integralnim kruhom
    ok je

  47. #1747
    Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    7,247

    Početno

    grubi, kolko si sveukupno izgubila?

  48. #1748
    MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    10,389

    Početno

    5 kg
    ali odkad sam ubacila zelene sokiće i brdo zelenjave, dosta svježeg gubitak je kostantan
    iako griješim: poslovni ručak: janjetina i kruh ispodd peke), srdele-blitva-int. kruh, a nekidan je uletjela i piza (nisam odolila mirisu)

  49. #1749

    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    ZG
    Postovi
    608

    Početno

    MGrubi, pliz napiši kakve zelene sokiće, kako se pripremaju...

  50. #1750

    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    ZG
    Postovi
    608

    Početno

    U čemu smiksate matovilac i svježi špinat? Kako se to može, da bude sasvim sitan?

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •