Stranica 39 od 49 PrviPrvi ... 293738394041 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,901 do 1,950 od 2414

Tema: Montignac, 10. dio

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

nisam baš sve pročitala , al eto , baš ne znam puno o toj Montignacovoj dijeti.
    Pa molim koju dobru dušu, ako ima gdje doma ua Excelu, Wordu ili bilo gdje osnovne upute za tu prehranu, te pokoji jelovnik.

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

kao prvo, to nije dijeta, nego način prehrane.

znači, ne radi se o određenom režimu koji traje toliko i toliko dana/tjedana, nego o kompletnoj izmjeni načina biranja i kombiniranja namirnica.

pristup se zasniva na jedenju što je više namirnica s niskim glikemijskim indeksom, kako bi se izbjeglo skakanje šećera u krvi, tj pojave onih napada gladi tj papaš manje, izgledaš bolje i osjećaš se super 8)

ugrubo, krumpir ne jedeš. bijeli kruh, bijelu tjesteninu, prerađene šećere također. to sve zamjenjuješ s integralnim, a bijeli šećer fruktozom.

uh (ugljikohidrate) kombiniraš s povrćem.
    proteine također s povrćem.
    izbjegavaš kombinacije uh i proteina/masti.

ako imaš prilike, pročitaj njegovu knjigu "jedem dakle mršavim",
    odlično je pojašnjen princip prehrane, i mislim da ima i recepata.

evo i službeni link, gdje imaš i tablicu hrane podijeljenu po gi.

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

kao prvo, to nije dijeta, nego način prehrane.

znači, ne radi se o određenom režimu koji traje toliko i toliko dana/tjedana, nego o kompletnoj izmjeni načina biranja i kombiniranja namirnica.

pristup se zasniva na jedenju što je više namirnica s niskim glikemijskim indeksom, kako bi se izbjeglo skakanje šećera u krvi, tj pojave onih napada gladi tj papaš manje, izgledaš bolje i osjećaš se super 8)

ugrubo, krumpir ne jedeš. bijeli kruh, bijelu tjesteninu, prerađene šećere također. to sve zamjenjuješ s integralnim, a bijeli šećer fruktozom.

uh (ugljikohidrate) kombiniraš s povrćem.
    proteine također s povrćem.
    izbjegavaš kombinacije uh i proteina/masti.

ako imaš prilike, pročitaj njegovu knjigu "jedem dakle mršavim",
    odlično je pojašnjen princip prehrane, i mislim da ima i recepata.

evo i službeni link, gdje imaš i tablicu hrane podijeljenu po gi.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

hvala, melange

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mi smo ručali gravče na tavče i pečenice. Uopće ne znam je li to po Montiju, ali nadam se da je jer je bilo jaaako fino.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

krumpir se ne jede u prvoj fazi, vrlo romanticno zvanoj 'faza brzog mrsavljenja'--sto je najbolje, stvarno je brzo ako si karakter i drzis se svega.

u drugoj fazi se moze jesti krumpir. i skoro sve ostalo, ali malo pripazis na redoslijed.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    krumpir se ne jede u prvoj fazi, vrlo romanticno zvanoj 'faza brzog mrsavljenja'--sto je najbolje, stvarno je brzo ako si karakter i drzis se svega.

u drugoj fazi se moze jesti krumpir. i skoro sve ostalo, ali malo pripazis na redoslijed.
    jel ima tko kakav jelovnik te 1. faze? Da si je pisao?
    Koliko ta 1. faza traje?
    Htjela bi 5 kg skinut, a nikak neide.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

1. faza traje najmanje mjesec dana, u principu 3. odi na njegov sajt pa vidi namirnice sa niskim GI, one se mogu jesti. od namirnica srednjeg GI se jede integralni kruh (samo ujutro), i 2-3 puta tjedno integralna tjestenina, i to aku ju jedes za rucak onda ne za veceru i obratno.

fora je u tome da tijelo naviknes na 3 redovna obroka, dorucak, rucak i veceru. ne jedi iz 7-8. ako rikavas izmedu obroka, uvedes meduobrok--malo suhog voca/jogurt/vocka/malo badema, ljesnjaka..

sad nemam vremena, napisat cu ostalo kasnije ili procackaj po starim postovima, opisano je na vise mjesta.

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

smajlić, imaš na coolinarici puno arhiva na temu montignaca, i koliko sam vidjela, cure su pisale što su jele taj dan, pa ti možda pomogne u planiranju menija. a ima i dosta recepata s tagom montignac.

Sanela-Naja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Evo me na 2.danu...klap-klap..
    brijem da me ne ignorirate već da me niko nije skužio na zadnjoj strani...
    ima li gdje onih sojinih vermicella za kupit ?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj melange prvotno napisa
    smajlić, imaš na coolinarici puno arhiva na temu montignaca, i koliko sam vidjela, cure su pisale što su jele taj dan, pa ti možda pomogne u planiranju menija. a ima i dosta recepata s tagom montignac.
    Hvala, budem malo pogledala, baš me zanima.

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Sanela-Naja prvotno napisa
    evo, da te ja skužim. pojma nemam o čemu pričaš

mamal avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

helou, i ja već jedno 2 godine provodim načela montignac prehrane. mogu reći da mi je super.
    zadovoljna sam zdravim izborom namirnica prije svega. iako se još borim sa kilama, one padaju...pa se malo počastim pa se malo (vrlo malo) vrati, pa opet nastavim i opet padaju. uglavnom, nakon trudnoće (rodila sam prije 11 mjeseci) sam skinula 10-ak kila montignac metodom, a da jednog dana nisam bila gladna!
    sada sam opet trudna i dalje ću se pridržavati montignaca - to je jedini način prehrane koji mi odgovara u potpunosti...
    htjedoh pitati ovdje, ima li neki pdf sa receptima korisnica za montignac? već pri samom čitanju ovih postova dobila sam par ideja, a toga najviše nedostaje kod montignaca (mislim, ne namjeravam spremati nekakvu patku ili nekakav remekins...)...
    npr. ovo varivo od zelja i mesa mi izgleda super i def. ću probati ove zime...(koje se bojim ko vrag tamjana zbog izbora namirnica)
    eto, pozdrav i montamo se :D

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj melange prvotno napisa
    Citiraj Sanela-Naja prvotno napisa
    evo, da te ja skužim. pojma nemam o čemu pričaš
    ja isto ne znam što je to

Sanela-Naja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

pa zar prvo pitanje pa teško?

citiram iz knjige Montignacova dijeta :" KINESKI VERMICELLI POSVE SU RAZLIČITI,IAKO SU POSLUŽILI KAO NADAHNUĆE ZA ŠPAGETE. nAIME, /sorite na velikim slovima/..ne proizvode se od pšeničnog već od sojina brašna. zato im je GI samo 22. Budući da su uz to i pastificirani, njih možete jesti koliko god želite na planu brzog mršavljenja .Možete ih uključiti u svaki glavni obrok ,neovisno o tome je li to obrok od bjelančevina i masti ili od ugljikohidrata sa mnogo vlakana "

želim ih u svojoj kuhinji
    da li uopće postoji kod nas tjestenina od sojinog brašna /vermicelli je samo vrsta/

nije baš da bi ih jela svaki dan - ali , mogla bih ih zamijeniti sa integralnom..

jesam li išta jasnija

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

postoji tjest. od sojinog brašna u svakom dućane zdrva hrane, ja sam ju kupovala i u emezzeti
    u biti rađe biram integralnu

Sanela-Naja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Hvala,Ivy.Prekjučer sam bila u Bio-bio pa nisam našla i nekako spontano zaključila kako je to sigurno neka teško nalazljiva tjestenina ..znači emezzeta.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj lucij@ prvotno napisa
    Mi smo ručali gravče na tavče i pečenice. Uopće ne znam je li to po Montiju, ali nadam se da je jer je bilo jaaako fino.
    E jesi me nasmijala......sigurna sam da je bilo fino, al čisto sumnjam da je po Montignacu, pogotovo jer si miksala proteine i ugljikohidrate

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ne znam dal na to mislite al integralne tjestenine imate i u svakom konzumu ne treba ići u BioBio, tamo je sve po zlato!

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

u dm - alnatura (cijena i kvaliteta mrak)

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa
    Ne znam dal na to mislite al integralne tjestenine imate i u svakom konzumu ne treba ići u BioBio, tamo je sve po zlato!
    bilo je nedavno sniženje u bio bio 10 kuna paket

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

E jesi me nasmijala......sigurna sam da je bilo fino, al čisto sumnjam da je po Montignacu, pogotovo jer si miksala proteine i ugljikohidrate
    Mene MM uvjeravao da je po Montiju. Očito mu je dosta moje prehrane i kuhinje.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

U intersparu ima integralne za 8-9 kn 500 g

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno montignac

pozdrav!
    procitala sam knjigu i volila bi poceti s takvom prehranom
    imali netko dobre recepte kako kombinirati povrce ulje i tjesteninu i dali je to po montegniacu moguce??????? :? [/b]

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

moguće je, zabrana se odnosi prvensveno na kombinaciju UGH i životinjskih masnoća

tjestenina sa umakom od rajčice i salata od krastavaca
    njamiii

ili rižot sa gljivama
    ili rižot sa mješanim povrčem (slično đuveču) ...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

fora je u tome da proteini (kobase) idu sa ugljikohidratima niskog GI. koliko se ja sjecam, grahu je GI 40, tako da je teoretski ok, iako bi bilo bolje da je azuki grah, njemu je GI 30 ili 35.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

hvala!!!!
    ma moj problem je sta ja ne kuham nego dodem na gotovo(radim do tri)pa nemogu bas kuhat po njemu !!!!!
    ali se trudim odvajat kako on kaze ali to budu stvari koje su skuhane sa kumpirom ili mrkovm npr. gulas!!
    jeli dovoljno samo odvojit mrkvu i kumpir i jesti samo meso i salatu i jesti po montegniacu mada je kuhano s tim stvarima!!!!
    Meni ne treba 10-20 kila nego 4-5 do svoje stare tezine :D
    heeeeelppp!!!!!
    stvarno mi se svida princip prehrane i volila bi ga usvojit pa mi treba dobrih savjeta!!!!!!!
    zahvalna!!!!

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

samo ne pojedeš kumpir i mrkvu

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    fora je u tome da proteini (kobase) idu sa ugljikohidratima niskog GI. koliko se ja sjecam, grahu je GI 40, tako da je teoretski ok, iako bi bilo bolje da je azuki grah, njemu je GI 30 ili 35.
    Ma da cure, nemojte biti prestroge, ipak sam ja trudna žena. Danas idem na pir, brijem da ću Montija ostaviti kući.
    Za ručak još nisam sigurna što ću. Možda samo varivo od povrća.

mamal avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ja upravo kuham:
    dvije svinjeće kotlete - tj. pečem ih u tavi, a uz to ću pomidor na salatu: sa soli i maslinovim uljem....nemam u frižderu ništa zeleno pa ću danas tako...

jutros sam lijepo doručkovala integralni kruh (tri kriške) i jedan nemasni meggle 0,05%mm jogurt. fino!!!

za večeru ne znam što ću, imam neku finu šunku pa možda to ćalabrcnem

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Zna li netko prodaju li se negdje u Zg blenderi Vitamix ili Blendtec?

MGrubi, jesi li nastavila sa zelenim sokovima? Ja prestala pa opet počinjem.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

nastavila sam

sad mi ej kombinacija:

-banana
    -naranča
    -zelenilo
    -breskva

mislim se kupiti neki pravi sokovnik ... tražim

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja bih Blendtech ili Vitamix, ali izgleda da se ne prodaje ni kod nas ni u Sloveniji ni u Austriji...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

vitamixa ima za kupiti na samo par mjesta u evropi, ne znam, munchen, bruxelles, negdje u francuskoj.. :/

ja nagovaram md-a da mi ga donese iz japana sad kad ce ici

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Je li ga netko kupovao preko interneta? I kolika je carina? I znate li koji je tip najbolji za miksanje sirovog povrća, ili je svejedno?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

i ja sam počela piti zelene sokove i sve je super bilo...više mi se slatko uopće nije jelo. ALI...počelo me opako pročišćavati i malo mi neugodnjak da me ulovi na poslu pa sam prestala piti. Nažalost.

Ono što me svaki dan muči je večera. Što za večeru? Preko ljeta sam guštala u salatama od rajčice, paprike i krastavaca. I što sad? Ima li netko nekakvu ideju? Ako se probudim gladna, glava me očajno boli, a ni noćno dojenje baš ne pomaže.

mamal avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj zeljka231 prvotno napisa

Ono što me svaki dan muči je večera. Što za večeru?
    prijedlog 1:

šunka (pik je moj izbor)
    krastavci
    sir (eventualno)

prijedlog 2:

jabuka (voće)
    bademi

ili što ostane od ručka:

đuveđ: dinstano povrće (naravno bez riže...)

ma može se svašta iskombinirati...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Vidjela sam neki dan kako radi Blendtech, mrak...

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

hvala mamal!

upravo sam pročitala nedostatke ove prehrane na jednoj stranici: visok unos proteina štetan je za zdravlje bubrega, nastanak gihta, kod dugoročnog provođenja ove prehrane preporuča se dodatak vitamina B skupine kako bi se spriječio njihov manjak (za ovo montignac preporuča pijenje kvasca čini mi se. međutim, ja ga ne pijem ) :/

je li netko možda radio pregled krvne slike za vrijeme ove prehrane ili nakon? također piše da je unos ugljikohidrata puno manji od preporučenog. ja totalno izbjegavam kruh i žitarice, osim za doručak. a i krumpir sam totalno izbacila. i sad prvi put nakon 4 mjeseca se pitam radim li ja ustvari štetu svom tijelu? :?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

je si li ti pročitala knjigu: "Jedem , dakle mršavim"?

nije on zabranio ugljikohidrate, to je Atkins

poanta je : puno povrća, voća, integralnog itd...
    sa tim ako želiš mršaviti ograničiš unos uglijkohidrata na maksimalno 2 obroka na dan

sve preporučeno je bogato B vitaminom, a unosom mesa i ribe unosi se dovoljno i vitamina B12

'zabranjeno' tj. ono što se treba izbjegavati je: bijelo brašno, bijelu tjesteninu, bijelu rižu, krumpir

ostaje ti: integralno brašno, integralna tjestenina, integralna riža, batat

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

jesam, jesam. možda bih trebala ponoviti gradivo jer mi u nekom mračnom dijelu mozga stoji informacija da je kruh dobar samo ujutro, a ni integralna tjestenina nije preporučljiva u prvoj fazi. sjećam se da je bilo nekih razlika dok sam čitala knjigu i pratila vas na forumu...kao da ovisi o izdanju knjige.

atkinsa nisam proučavala pa ne znam na kojem se principu temelji.

a kvasac? to je sigurno preporučio zbog B vitamina! ne valjda uzalud?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

atkins izbacuje kompletne ugh

kod Montignaca je bitna kombinacija i poželjno je imati samo 1 obrok UGH na dan
    znači: može tjestenina ili riža sa povrćem, ali je onda preporučljivo imati voće za doručak

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

za ručak uglavnom kombiniram meso i povrće ili samo varivo. ujutro jedem kruh jer me najduže čini sitom, a vikendom zobene i jogurt. znači, to nije premalo ugljikohidrata?

ma, ustvari mi se čini da mi tijelu nešto fali, a ja ne znam što. i to me izluđuje.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

slatko?

znam taj osječaj nedostatka, sada surfam i prati me
    planirala sam za večeru pojesti zelenu salatu sa umakom od sezama, suncokreta, ind. orašćića , soli i limuna

...
    ali mi ne paše
    jučer sa popila sok od mrkve, cikle i jabuke (nije po Montiju) i bila sam super, mirna

ne želim sada popiti zelembaća (mislim da nije po Montiju) jer neću moći zaspati prije ponoći (previše energije)
    ...
    ili da popijem....

ma , idem ja zmiksati:
    -naranča
    -banana
    -jagode
    -špinat

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

he, he...taj nedostatak slatkog mi je već normalan. koji put ga zadovoljim redom čokolade, ali ne one crne, zdrave. što ću...nisam baš karakter. kile idu dolje pa si umirujem savjest 8)

i ja sam, potaknuta tvojim primjerom, počela piti zelene sokove, ali počeli su me svako malo tjerati na wc. i to ne samo na kratko . a malo mi je nezgodno na poslu trčati na wc svako malo. da ne kažem da mi je i neugodno.

ali, nekako mi više ne paše niti crveno meso, a ni suhomesnato...što nije nužno loše, ali mi je čudno. ili sam konačno počela osluškivati vlastito tijelo, ali još uvijek ne razumijem što mi želi reći.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

zaboravih reći...kad sam pila te sokove, uopće mi nije falilo slatkog! i to mi je bilo super!

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

budem pitala na forumu sirove hrane da li se može šta skombinirati da te ne tjera na WC

zeleno lišće je glavna hrana primata, čimpanzi, naših 'rođaka'
    zato i djeluje tako dobro na nas

da pokušaš na drugi način povečati udio svježeg zelenila ?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

da, bilo bi to dobro, ali ja baš i nemam ideja. zato su mi sokovi bili super. povrće uglavnom imamo na varivo. ne znam mogu li svi ovi listovi koji inače idu u sok ići i na salatu? imam listove cikle i korabe. nikad se nisam jela tako nešto...:?

hvala ti Mgrubi!

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ljudi mi odgovaraju da ti se tijelo čisti, i da se samo treba priviknuti
    da ih piješ umjesto večere?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

probat ću večeras! hvala ti!!

Pravila pisanja postova