Stranica 40 od 49 PrviPrvi ... 303839404142 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,951 do 2,000 od 2414

Tema: Montignac, 10. dio

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

nema na čemu
    i drugi put

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja opet redovito pijem zelene sokove (prije nekoliko dana kupili smo Blendtec i razlika u odnosu na obične miksere je stvarno velika), nije mi teško popiti ih, ali opet, ne mogu reći da su mi fini. A nisu mi baš ni ubili želju za slatkim. Ne znam što bih mogla staviti u njih da im popravim okus?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Iako nije po Montignacu, stavim bananu i sok preuzme njen okus. Ali, nisam još probala sa sad dostupnim voćem tipa naranče. Mislim da treba par dana da tijelo počne reagirati na sokove i "uzimati" slatko iz voća. Ali, nisam ti ja baš stručna u tome . To ti ja samo iz svog iskustva.

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Jel bi netko bio dobra duša pa da mi objasni kakvi su ti zeleni sokovi, čemu služe, od čega se rade i tako to?
    Vidim da spominjete ubijanje želje za slatkim pa bi možda bilo uputno da se bacim na to.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

sad pijem:
    -šaka blitve
    -banana
    -naranča
    šaka borovnica
    2 suhe datulje (da poslatki kiseo okus borovnica)
    voda

fini mi je
    moj mikser ima 500W, sasvim sam zadovoljna

to ti je zeleni sok:
    1/3 zelenih listova
    2/3 mekog voća

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Bilo kakvi zeleni listovi? Sirovo, pretpostavljam?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

blitva, špinat, kelj, matilovac

preporučam matilovac za početak, on ima netralan okus i miris

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

da, da, zmiksas zelenjavu (listove) sa vocem, i dobijes jako ukusni i osvjezavajuci sok od kojeg (sretnicama) nestaje zelja za slatkim :ceznutljivi:

recimo uzmes mjericu matovilca, odstranis samo onaj kraj peteljki i zmiksas sa bananom, jabukom i kruskom.

ako koristis blitvu (koja je isto super fina u sokovima), moras joj odstraniti skoro cijelu onu bijelu zilu u sredini jer se tesko miksa u ovim normalnim mikserima.

i tako. varijante su neogranicene.

kelj zna dati malo gorkastu notu, a prije miksanja ga je dobro malo izmlatiti s onim baticem za meso.

ponekad stavim koju zlicicu meda, da klincima bude slade.

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Hvala, cure.
    Probat ću, živim u nadi da ću biti jedna od spomenutih sretnica!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja nisam od tih sretnica - i prije i poslije zelenoga soka mogu pojesti sve slatko što mi se nađe pri ruci.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

nakupili smo se prašine tu
    predlažem da ostavljamo menije, čisto za inspiraciju

danas:
    ručak: juha, pečena kokoš i salata od: svježeg kupusa i svježeg kukuruza sa preljevom od sjemenki (badem, ind. orah, sezam, namakano , malo soli i limunov sok)

međuobrok: jabuka, malo cimeta i malo orasa - naribati i promješati

večera: zelena salata sa preljevom i šnita domaćeg kruha (zmješala sam integralna brašna od: kukuruza, pšenice i pira/dinkel , uz dodatak pahuljica od zobi, preukusan je, i lanene sjemeke)

sutra:
    doručak :ZKS (nije 100% Monti)
    međ: mandarine

ručak: pečena kokoš (ostati će od danas) i mahune

međuobrok: jabuka, malo cimeta i malo orasa - naribati i promješati

večera: mahune od ručka ili nešto sirovo

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

doručak: klipići od integralnog brašna
    ručak: paprike punjene sirom, gljive i piletina

večeru još ne znam. da kao međuobrok nisam pojela par kolača, bilo bi super. od sutra 8)

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

danas doručak: integralno pecivo, kava s mlijekom (ne mogu bez nje)
    ručak: zelena salata sa slanutkom, tunjom, maslinama
    večera: vjerojatno grčka salata. Osim ako netko nema neku drugu
    ideju

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

danas

doručak: integralno pecivo, kava s mlijekom (ne mogu bez nje)
    ručak: zelena salata sa slanutkom, tunjom, maslinama
    večera: vjerojatno grčka salata. Osim ako netko nema neku drugu ideju

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ideja za desert
    http://www.coolinarika.com/recept/griz-uzitak
    ja sam modificirala tako da sam integralni griz skuhala na rižinom lijeku, dodala fruktoze -jako efektno i mljac izgleda
    jel kokos ok?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Izgleda stvarno mmmmm. GI kokosa je 40, a svježeg ananasa 45. Ananas iz konzerve 65. Stavljala si ananas?

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj zeljka231 prvotno napisa
    Izgleda stvarno mmmmm. GI kokosa je 40, a svježeg ananasa 45. Ananas iz konzerve 65. Stavljala si ananas?
    nisam imala ananas.
    negdje sam na temi u dunjama čitala da sredina dunja kada se kuha daje žarku crvenu boju, bilo bi fora obojati s njom griz (onda bi stvarno bio neodoljiv ), ako se hoće izbjeć ova čokolada

jedino, skuhajte još gušće nego što piše. meni je bilo mrvu premekano (al moglo se recimo uzeti u ruku)

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

jel zna netko sto monti kaze za steviju, ona navodno opce ne dize razinu glukoze u krvi a slada je od secera nekoliko stotina puta?

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mikka, potpis
    nemam pojma za steviju

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

cure koje ste na drugoj fazi...kako vam ide održavanje težine?

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

u lidlu imate čokse sa fruktozom za 8 kuna 8)

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

da si bar prije rekla. MM se upravo vratio iz lidla...bez čokolade. danas ću za desert raditi voćni kolač od šljiva bez tijesta. jako jednostavno i po opisu to baš ne bih nazvala kolačem, ali probat ćemo. glavno da je nešto slatko

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

evo super večera:

batat narezati, posoliti i naluljiti sa malo maslinovog ulja
    ispeći u pećici u malo vode ili na masnom papiru
    + kupus salata (onaj ljubičasti)

prefiiina mi je ova kombinacija

Sandee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Evo i mene k vama: nakon uspjesnog skidanja tvrdokornih trudnickih kila Montijem (rezultat: kad je N. imala 6 mj., imala sam 5 kg manje nego kad sam ostala trudna, da ne kazem da sam se super osjecala, puna energije - unatoc kronicnoj neispavanosti - i bez znamenite zudnje za hranom).
    Jasno, mrsavljenju je kumovalo i jako puno kretanja, dojenje i cjelodnevne kucanske aktivnosti.

Situacija danas: radim nepuna 2 mj. i uspjela sam vratiti skoro svih 5 kg

Kretanje se smanjilo cca 95%, N. hoda pa vise nema 'kucne teretane' u vidu cjelodnevnog nanasanja, na pilates i jogu vise ne idem jer sam ionako premalo s N., na poslu se jede sto se stigne i kad se stigne (a to je sve vrlo daleko od montiranja)...

I kucnuo je cas za povratak montiju. Nadam se uspjehu, uz pomoc ekipe s ovog topica i hrpe vasih dobrih ideja i savjeta. Navodjenje dnevnih menija cini mi se super idejom, stavljanjem crno-na-bijelo sto smo pojeli (ili planiramo) lakse kontroliramo sebe, a druge inspiriramo...

Danas sam vec zgrijesila pa neci pisati meni, ali od sutra planiram klopati kao nekad:

Z. Jabuka
    D. Alnatura integralni dvopek s 'Dida Boza' namazom od maslina (sve iz DM-a)
    R. Neko meso i salata (mozda tuna i salata, ili tuna i posni sir i salata)
    MO. Jogurt s 0.9%mm i zobene pahuljice
    V. Nemam ideje... :?

Sandee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    jel zna netko sto monti kaze za steviju, ona navodno opce ne dize razinu glukoze u krvi a slada je od secera nekoliko stotina puta?
    Ne znam za steviju, jednom sam na nekom forumu na Coolinarici citala da bas i nije zdrava (kao ni fruktoza, naovdno), ali sladilo od soka agave ima GI 15 pa bi bilo prikladno za montiranje. Ima je u DM-u, izgleda (i okusom podsjeca) na rjedji med, cijena je cca 22 kn.

Nesto o fruktozi (www.building-body.hr):

'Fruktozu organizam drugačije koristi nego ostale vrste šećera. Kako je fruktoza jednostavni ugljikohidrat, ne dospijeva direktno u mišiće, kao glukoza ili dekstroza. Ovi prije spomenuti se u mišićima pretvore u glikogene, Što je ujedno oblik uskladištenih ugljikohidrata u mišićima. Pravilno napunjena glikogenska skladišta potpomažu regeneraciju nakon vježbanja, zato pijemo bjelančevine bogatog ugljikohidratnog sadržaja koje blagotvorno djeluju na prirast mišića. Suprotno tome, fruktoza mora proći kroz jetru, prije nego se pretvori u glikogen. To nije problem kada još glikogenska skladišta nisu puna, ali kada su napunjena, fruktoza se pretvara u masnoću, skladišti se i na taj način se povećava veličina masnih stanica.

Fruktoza je dosta rasirena kod pristalica montiranja, ali bilo je misljenja strucnjaka da je povecana uporaba fruktoze posljednjih godina povezana i s nekim oblicima raka, iako se fruktoza ponekad dopusta dijabeticarima upravo zbog sporijeg rasta secera u krvi... Sad, tko ima pravo, tesko je reci, a dok se ne pojavi neka valjana studija, mozda je bolje biti umjeren... :/

mamal avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Sandee prvotno napisa
    Citiraj mikka prvotno napisa
    Ne znam za steviju, jednom sam na nekom forumu na Coolinarici citala da bas i nije zdrava (kao ni fruktoza, naovdno), ali sladilo od soka agave ima GI 15 pa bi bilo prikladno za montiranje. Ima je u DM-u, izgleda (i okusom podsjeca) na rjedji med, cijena je cca 22 kn.

Nesto o fruktozi (www.building-body.hr):

'Fruktozu organizam drugačije koristi nego ostale vrste šećera. Kako je fruktoza jednostavni ugljikohidrat, ne dospijeva direktno u mišiće, kao glukoza ili dekstroza. Ovi prije spomenuti se u mišićima pretvore u glikogene, Što je ujedno oblik uskladištenih ugljikohidrata u mišićima. Pravilno napunjena glikogenska skladišta potpomažu regeneraciju nakon vježbanja, zato pijemo bjelančevine bogatog ugljikohidratnog sadržaja koje blagotvorno djeluju na prirast mišića. Suprotno tome, fruktoza mora proći kroz jetru, prije nego se pretvori u glikogen. To nije problem kada još glikogenska skladišta nisu puna, ali kada su napunjena, fruktoza se pretvara u masnoću, skladišti se i na taj način se povećava veličina masnih stanica.

Fruktoza je dosta rasirena kod pristalica montiranja, ali bilo je misljenja strucnjaka da je povecana uporaba fruktoze posljednjih godina povezana i s nekim oblicima raka, iako se fruktoza ponekad dopusta dijabeticarima upravo zbog sporijeg rasta secera u krvi... Sad, tko ima pravo, tesko je reci, a dok se ne pojavi neka valjana studija, mozda je bolje biti umjeren... :/

slažem se, monti naglašava da fruktozu trebaju umjereno koristiti oni koji imaju povišene masnoće u krvi.
    svatko od nas bi trebao znati da pretjerivanje ni u čemu nije dobro, ali ako se fruktozom zasladi kava (arabica ) umjesto sa bijelim šećerom, mislim da opasnosti nema, dapače...

najgore je zavaravati samu sebe pa se tješiti da možeš svaki dan tamaniti neograničeno čokoladnu montijevu tortu

sretno svim borilicama sa kilama

Sandee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Kupila sam davno fruktozu i stoji mi u ormaru netaknuta - istrenirala sam se piti kavu bez secera, tako da mi slatka kava vise uopce ne pase, a ako je nekakva bas jako gorka, stavim malo tog koncentrata agavinog soka. Jest bizarno, ali funkcionira...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Monti preporuča minimalno fruktozu sa ciljem potpunog izbacivanja zaslađivača
    tako ja sada pijem kavu bez ikakvog šečera
    ili čaj od borovnice ili šumskog voća

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja upravo sada pijem caj od koprive sa sokom limete i stevijom

kolicina doslovno ispod nokta uspije zasladiti pola litre caja. nevjerovatno :/

ako je netko nabasao na jos nesto o steviji, molim da podijeli samnom.

inace, i ja se krpam polako nazad na montija, cekam da se vratim u zg gdje nema svekinih kolaca i bijelog kruha (ili lazno integralnog). jucer sam doruckovala dinkel pahuljice sa pekmezom bez secera (dona ) i jogurtom. njam! i nisam bila gladna sigurno jedno 5 sati.

cilj: -20 kila (ili barem 15 ).

Sandee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Jao, danas opet grijesila - bila na sajmu Medjunarodnog kluba zena, a tamo svih mogucih delicija iz cijelog svijeta. Los izbor mjesta za prvi dan promjene prehrambenih navika. :/

Z: Mandarina
    D: kava bez kofeina, zobena kasa sa sladilom od agave, cimetom i pola banane (nije monti, ali bez banane ne mogu jesti zobenu)
    R. sushi + iranska i malezijska kuhinja (riza sa safranom i pilecim curryjem te przenim zeljem uz neki kebab od janjetine i cips od ribe - totalno antimonti kombinacija, ali nisam puno pojela pa se tjesim...)
    desert: cokolada s fruktozom - uzasno mi je preslatka
    V. tvrdo kuhano jaje s mladim lukom[/code]

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja opet pijem caj

pokusavam si usaditi naviku da navecer ne jedem nego pijem caj. mislim da ne jedem iza recimo 8 sati (iako sam pojela malo tvrdog sira kad su bestije napokon zaspale). kad se vratim u zg krecem ponovo na voznju bicikla, ali ovaj put ujutro, valjda ce klinci istrpiti tih pola sata bez da skacu po meni

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

pun mi je vise kua ovih kila. jucer sam vidjela slike od prije trudnoce s f, kako sam bila mrsava :shock: , a onda sam mislila da sam debela (tj debeljuckasta, imala sam oko 5 kila vise od "ideale"). eee, da mi je sad tih 5 kila vise, sad pak imam 25

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ajd mikka polako, pet po pet (tako je otišlo moji 15)
    Znaš i sama da monti djeluje.
    Smisli si neki svoj sistem, piši šta jedeš, pi puno vode/čaja....
    Ja sam radila čučnjeve kada bi me kriza za slatkim uhvatila, onak popodne zimsko poslje finog monti ručka i baš bi mi sjelo nešto slatko e onda desetak čučnjeva napravim skup sa klincima pa malo zaboravim na slatko (oduvijek sam mrzila čučnjeve, to mi je ko kazna bila)

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

cure već 4 dana sam na Montiju zahvaljujući vašim uputama (a ima ih podosta još nisam stigla sv epročitati). Nisam se vagala, ali to ću učiniti sutra ujutro i to će mi biti startna pozicija. Danas sam malo pogriješila jer sam malo više pojela crne čokolade 60% kakaa sa narančom mmmm super je.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

pa zar nema nikoga koje na Montiju da se borimo zajedno :/

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj fatamorgana prvotno napisa
    pa zar nema nikoga koje na Montiju da se borimo zajedno :/
    bit će poslije nove godine

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

javno priznajem svojih 10kg viška
    moram se malo družiti sa montijem

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

meni je danas 10. dan od kako sam na Montiju. Ide dobro. Radnim danima za doručak jedem crni kruh sa džemom od šljiva bez šećera i čašu mlijeka. Vikendom doručkujemo proteinski doručak.
    Obzirom da dolazi Nova godina, planiram da napravim i Montijevu čokoladnu tortu. Recept mi djeluje jako jednostavan a torta ukusna mmmmm

pusice,

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

fatamorgana, ako ti treba društvo za mršavljenje, tu sam. cijelo sam vrijeme na prilagođenom montiju , ali već mi je stvarno dosta tih pet kila viška i trbuha koji nikako ne nestaje. počela sam vježbati, piti zelene sokove. uleti neka čokolada, ali ne opterećuje me to jer mi je gušt. a valjda će i vježbanjem nešto otići.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

počela sa montijem, ali sam friška, pa se još učim!
    doručkovala sensiu!
    ručak integralna riža sa šampinjonima!

mamal avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

i ja sam krenula opet od 1.1. - ide za 5! s obzirom da sam u drugom stanju....

doručkujem:

- zobene pahuljice čokoladne (neke iz lidla, uopće nisu slatke) sa mlijekom 1% m.m.. znam da imaju GI oko 50, ali me nije briga, moram dobro doručkovati.
    - integralni dvopek ili kreker sa marmeladom s fruktozom (ponekad) + jogurt sa 0,05% m.m.

ručam:

- proteine s povrćem - lignje i karfiol, leš meso i salatu i još neko povrće i tako....kombiniram - koje olakšanje za želudac....

međuobrok:

- bademi
    - suhe marelice
    - lješnjaci
    - tamna čokolada (72% kakaa)

večera:

- sir, salama, kiseli krastavci
    - jogurt neki..

eto, ide odlično za sada!

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Jupiiii!!! :D Evo nas ponovo akciji. Malo se šaralo za praznike ali sada se opet borimo. Meni je najgore što u toku dana uzmem po neki voćni jogurt.

Pravila sam za Novu onu montijevu čokoladnu tortu. Super je bila, svi su poludili za njom.

Cure idemo dalje. S tim, da moram istaći da mi vaga nikako ne pokazuje mršavljenje uvijek sam kilogram gore-dole. Brinem se da možda ne radim sve kako treba???

Da, umalo zaboravih napomenuti, da mi je fizička aktivnost ne jednaka nuli, nego u totalnom minusu

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ovo do sada oko Montija sam pokupila iz vaših postova jer Montijeve knjige "Jedem dakle mršavim" nema kupiti u BiH. Zato pliz pišite što više.
    I pojasnite zašto pravite te zelene frapee??

mamal avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ja ne pravim te zelene frapee od svježeg povrća jer mi se ne sviđa okus...a kad je tako, tek onda sam nervozna jer sam na dijeti i moram se trpat svakakvim gadarijama...zato mi je monti ok jer jedem ono što ima super okus...

a ima jedna emisija na BBC-u, o zdravoj hrani, tj. zabludama o istoj, gdje se lijepo pokazalo eksperimentom kako detoksikacija ne djeluje!
    zaboravila sam kako se zvala emisija....

dakle, vezano za čokoladnu tortu, nisam je davno spremala, a stvarno je the best )), ta torta me i prebacila na montija ))

što se tiče voćnog jogurta - nemoj!! mislim da ti baš zbog njega kile ne idu dole...umjesto kupovnog, napravi sama - nemasni jogurt + marmelada s fruktozom - ima ih jeftinih u lidlu!

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ja pijem zelene sokove jer se osjećam puno bolje; nemam osjećaj napuhnutosti koji me inače muči, smanjena mi je želja za slatkim i tako popijem povrće i voće koje inače ne bih pojela. ima tema o sirovoj hrani gdje se dosta raspravljalo o dobrobiti zelenih sokova i sirove hrane općenito.

a ja sam danas malo zabrazdila jer smo bili na slavlju. ali, sad idem vježbati

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

e da, voćni jogurt: jogurt + neko voće koje imaš doma.

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ja sam na Montiju prakticki od kad sam rodila (ima 3 mjeseca), i nazalost ovaj puta nema nekog veceg rezultata (prije par godina uspjela sam skinuti masu), a sad sve nekako stoji...
    Odlucila sam ic na aerobik i piti Musteline body firming activator pa mozda krene

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...618&highlight=

Monti je naveo fruktozu kao zamjenu za bijeli šečer, jer ima niski GI, no u minimalnim količinama sa tendecijom totalno bez toga

u velikim količinama fruktoza je otrov
    kad dolazi sa voćem ona nije neki problem jer je upakirana u vlakna, minerale i vitamine
    sintetiziraj ju i odvoji od paketa, dobiješ čisti otrov, uništava jetra kao i alkohol te povisuje razinu lošeg kolesterola u krvi

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj BP prvotno napisa
    Musteline body firming activator
    sastav?

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu