KATASTROFA! nakon što sam od blagdana stalno brljavila jutros sam stala na vagu i rezultat je porazan. 92 kg. dakle, vratila sam tri kg i opet sam skoro na nuli. dosta za.ebancije! od danas uvodim teror u prehrani i obavezno vježbanje!
kod mene, ne na baš strogom montiju više, ipak -6kg. počela sam raditi prije mjesec dana pa se ne mogu (ili je to samo izgovor) držati strogo montija.
cure drago mi je da vam ipak ide nekako...ja sam odlucila opet krenuti, po 5ti put pa kako islo da islo. Sad imam visak 15 kg. i ocajna sam.
Htjela sam samo pitati da li neka koristi riblje ulje? O tome je MOnti pisao i citala sam negdje ali vise ne znam gdje. Kupila bi ulje jetre bakalara jer je to jedino koje imaju u ljekarni...kako to ide, se pije na prazan zeludac ili izmedju obroka?
ja sam riblje ulje pila ujutro na tašte, mješala sam ga sa malo limunovog soka a odmah za uljem sam pila čisti limunov sok...jedino to mi je ubijalo onaj divan okus ribljeg ulja.
Sad sam si naručila konopljino ulje, naručila sam ga iz nekih drugih razloga a piše i da ubrzava metabolizam, pomaže otklanjanu celulita i sl.
gdje ste svi nestali?
citam topic od početka i bile su liste cura
jeste sve došle na željenu težinu pa nema više nikog na topicu
ili monti ne djeluje pa svi odustali![]()
ma tu smo, tu. ja još uvijek ili tek na -7, ali već skoro mjesec i pol ne pazim. sad planiram opet žešće, po ostalih 7.
Vidim da su se LCHF cure okupile, pa ajmo i mi montinjakuše ako nas ima.
mishekica tamo pita za voće pa je sva jadna.
mishekica, ako čitaš, Monti je sličan, ali dozvoljava neko voće - ono koje ima niski GI (jabuke, jagode, bobičasto voće).
Kile isto iduuuuu
ja kao počela opet prošli tjedan, ali samo brljavim pa se ne računa
ja sam u zadnja dva tjedna skinula 3,5 kg.
Još 7 pa ću biti zadovoljna.
Inače sam bila na Montignacu 2008. i stvarno je bilo super.
Onda su mi se desile neke ružne stvari u životu i tješila sam se hranom. Brdima hrane. Brdima nezdrave hrane. I bilo mi je loše.
Nadam se da ovaj put nakon gubljenja kg neću vratiti loše prehrambene navike.
ma meni monti super radi, ali ja nemam karakter
a baš bi trebala i počet vježbat, morat ću skočit do Storme s bičem
evo i mene. ali poput rosse isto brljavim vec duzi period. i kile stoje. trebam nesto sto ce me potjerati, a za sad ne znam sta ili tko je to
tako i ja. bila par puta na nekom sistematskom i osim što mi svi kažu da bih trebala smršaviti, svi nalazi uvijek budu super. prošle godine sam bila vježbala ali samo zato što su me svako jutro boljela leđa (a imam dobar madrac). čim su me prestala boliti leđa ja prestala vježbati
ma kako se je samo namirisala? imaš špijune na temi, priznaj! nego, jel vidiš ti kondicional u onoj rečenici - "trebala bi" - lijepo ti piše![]()
ja krenula od prošlog javljanja bez puno očekivanja i opterećenja i jako sam zadovoljna kak s osjećam i kak imam -3kg. još da ubacim opet vježbanje ko prošle godine, maaaa ko bi mi bio ravan.
bravo. ja i dalje samo tražim izgovore. treba me neko zašamarat
ja krenula od prošlog javljanja bez puno očekivanja i opterečenja i jako sam zadovoljna kak s osjećam i kak imam -3kg. još da ubacim opet vježbanje ko prošle godine, maaaa ko bi mi bio ravan.
veselim se da se montinjakuse okupljaju
ja trebam manju lobotomiju pa se i ja vracam!![]()
ja krecem na vjezbanje u petak, pa redovno pon-sri-pet. aj samnom, a hranu cemo nekak
storma, odobri![]()
idem, u savsku, neki morning fit, od 9-10 ujutro
prijavljujem se u klub.
treći dan sam na motniju i imam prave apstinencijske krize za UH!! jel to moguće?? glavobolja, mala treskavica, sanjam da jedem kruh i krmpir!!
ne mogu opisati moje krize. nije da sam gladna, jedanostavno mi pada na pamet kako bih sada pojela pečeni krumpir na tavi, ili pojela neko pecivo.
koma.
inače, htjela bih skinuti 5-7 kg koje sam dobila odkad sam počela raditi. nakon druge trudnoće sam vratila sataru kilažu, i nakon što sam počela raditi uspjela sam natuč 5-7 kg gore.
razlog mi je jasan- sjedilački posao, prehrana mi se svela na peciva i sendviče, duga i hladna zima, s bolesnim klincima koji su stalno bili doma.
montijevu knjigu sam imala doma, ne mogu je naći. vjerojatno sam ju nekome posudila, i taj ju nije vratio. posudila sam si ju u knjižnici i ostavila na poslu. to me nije smelo da ipak krenem.
jučer sam jela:
d- šnita kruha + jogurt
r- piletina + rajčica salata+ tikvica na grilu
v- 2 jabuke
današnji meni je:
d- šnita kruha + jogurt.
r- meso na naglo+zelje salata+ tikvica na grilu
v-2 jabuke
jel to ok?
ako me krene prati kriza, jel mogu popiti šalicu jogurta? jučer sam u krizama grickala po malo jabuke.
za sada pijem kavu sa minimalno šećera. planiram do dm-a po saharozu.
Premalo jedes. Jel mastis salatu, tikvice i meso?
to ti je definitivno premalo
za UH doručak po montiju jedeš kruh s marmeladom i mlijeko/jogurt (ako se dobro sjećam, možeš koliko hoćeš, ali ne znam koliko se uopće može pojesti onog crnog kiselog kruha)
večera ti ne mogu biti samo jabuke nego isto kao i ručak neko meso s povrćem.
jabuke i suho voće tipa bademi su užina
Posljednje uređivanje od rossa : 26.05.2013. at 16:33
da, na montiju imas 3 obroka i 2 meduobroka
voce jedes pola sata prije dorucka, ili popijes iscijedenu narancu i limun
dorucak je ili kruh (cisti integralni, onaj puni, ne onaj samo pofarbani) s pekmezom bez secera i salica malomasnog mlijeka/jogurta ILI jaja sa spekom, sirom itd, ali bez kruha. moze sa salatom.
rucak je ili uh (int. tjestenina/riza s povrtnim umacima, bez ili s vrlo malo masnoca), ili meso/riba plus povrce.
vecera isto kao rucak, ako si jela uh za rucak onda meso/ribu za veceru i obratno.
meduobroci--suho voce, jogurt, voce, bla bla.
sladilo je fruktoza ali mislim da ona bas nije dobra za jetru, ja ju ne bi vise koristila, radije nes drugo, mozda steviju ili tak nekaj.
ma da mislila sam na fruktozu, da zamijenim šećer u kavi. inače, pijem skoro gorku kavu. ne znam koliko kave se smije piti? je ne funkcioniram bez dvije (pošto se dižem u 5h). prvu pijem oko 7h a drugu oko 14-15h, jedino tako mogu ostati prisebna do navečer.
znači, da uvedem užine.
ja ujutro ne volim slatko i mliječno (npr. zobene + nešto), jogurt mogu probaviti.
da mi doručak ostane jogurt + kruh,
m: jabuka
r. meso + salata ili uh+ salata
užina: vočka ili suho voće
večera: slično kao ručak u manjoj količini?
i da , bilo je masnoća u pripremanju ručka- meso i tikvice na naglo na malo sunc. ulja, inače mi nije fino.
a što je s pohanjem? nije da mi je to must, ali bi mi meso bilo finije ako ga nevečer pripremim za sutra, ne bi mi bilo drveno (nosim sa sobom na posao).
jel se može valjat u nešto drugo osim u prezle (koje su kruh).
ne prezli ne! možda bi se moglo u nekakve mljevene sjemenke uvaljat (bučine, suncokretove) al ne znam jel bi to valjalo.
imaš ovdje recepte za montija pa možda bude neka ideja za nosit na posao a da nije suho.
inače možeš ovak nastavit jest kak si gore napisala i ne moraš svaki dan kruh i jogurt ili kruh i mlijeko, možeš i jaja s kobasama/špekom/šunkom (bez kruha, netko je već napisao)) ili samo voćni doručak, kak ti paše.
uh - integralni (riža, tijesto)
Posljednje uređivanje od Suzizana : 26.05.2013. at 19:02
poha se u siru kolko se sjecam, a mozes i sezam staviti, to je fino
eee da u siru, zaboravila sam na to! to je mljac!
Pozdrav,
Davno sam slusala o tom Montiju! Ono sto znam (ako se dobro sjecam) je da se ne mjesaju UH i proteini?!
Ogromna je ova tema pa mozda dakrwnem od pocetka?
Ako ima netko neki link za pravila prehrane javite
Nadalje pratim![]()
giussepe nemam sada vremena tražiti linkove, ali ono na što moraš obratiti pažnju je glikemički indeks i da UH koje jedeš budu integralni. Manje više sve je sažeto na ovoj zadnjoj stranici.
Mada isplati se i proći temu jel ima hrpa recepata i savjeta.
Sretno!
kako se to poha u siru? ajde neka netko pomogne.
danas 4 dan, sigurna sam da imam krizu odvikavanja od kruha i pekarskih proizvoda! ko da me treskavica hvata,a nisam gladna.
u konzumu su tikvice po 9kn/kg, i marmelade s fruktozom po 19 kn.
kupila onaj crni kruh u dm-u.
doručak je bio (u 11h jerbo mi je klinac zakurio pa smo ranom zorom išli do peda i u lab vaditi krv, pa onda do konzuma, pa do dm-a i tek onda doma na doručak. uspjela sam se othrvati mislima da bi mi život bio jednostavniji da pojedem pecivo i smirim glad)- šnita kruha + marmelada + jogurt.
ručak- piletnina gril+tikvica gril+ zelje salata
večera- kuhano jaje + salata?
eto
valjda ću sutra na posao, gdje mi je ostala knjiga, da obnovim gradivo.
hvala na linku za recepte.
moram nekako iskombinirati da ne nakuhavam sto puta, nego nešto što možemo svi zajedno jesti.
A riblje ulje nataste? Sto to svi vješto izbjegavate ili vise nije in?
evo me na poslu, dočepala sam se knjige, sada trebam sve to pročitati.
danas mi je 5-ti dan.
ajde pomozite mi s korisnim savijetima što kada me uhvati "monstruozna želja za slatkim" (kako kaže ona reklama)?
ima te napadaje popodne, ne mogu se zavarati s ničim. jedem jabuku, pijem vodu, kavu si skuham i samo maštam o tome kako se natrpavam sa slatkim junk foodom ili da jedem fina lsatka peciva..........
danas sam se digla u 5h, spekla pileće ražnjiče na grilu, tikvice + rajčica, to mi je za ručak danas.
mozes jesti crnu cokoladu, onu sa 70% kakaa ili vise. ja sam znala pojesti cijelu tablu, a i dalje sam mrsavila.
možeš i u posni svježi sir umiješati marmeladu bez šećera (najbolje šumsko voće ili borovnicu ali može i drugo), ili nemasni voćni jogurt sa sladilima (freska dijeta, jogobella light). a ima i montijevih deserata (razne kreme, čak i neka čokoladna torta bez brašna - prefino), ako te zanima mogu napisati kad uhvatim vremena.
a što se tiče kruha - ne morate jesti onaj gadni kiseli iz dm-a. u Intersparu ima kruh koji se zove lovačka kora i uklapa se u montija a fin je. ja sam si i u pekaču pekla integralni kruh.