Stranica 5 od 49 PrviPrvi ... 3456715 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 2414

Tema: Montignac, 10. dio

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

big milky mum,

kikiriki je jaci alergen, iako sam ga ja jela u proljece prosle godine, kada sam bila na Montiju...TAMANILA sam ga i to uglavnom za veceru, po 200 i vise grama...
    Moram napomenuti da sam u periodu od kraja ozujka do kraja lipnja izgubila 10 cistih kila na Montiju...pa sad...

mikka, evo mi prilike da ti kazem: CESTITAM!! :D
    Zelim ti mirnu i skolsku trudnocu...samo pazi na tjesteninu i krumpir, znas i sama da ce tih devet mjeseci proci i onda ces htjeti na dijetu, i imati jos vise za izgubiti...

cvijetak, ajde, pridruzi nam se!
    I ja sam od prosle godine vratila nesto kila i sad sam ponovno u novim borbama...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Dolisa prvotno napisa
    Moram napomenuti da sam u periodu od kraja ozujka do kraja lipnja izgubila 10 cistih kila na Montiju...pa sad...
    ovo uvijek daje nadu :D

Dolisa

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja više ne mogu ni zamisliti meso s rižom ili tjesteninom. Baš su mi dobre kombinacije s povrćem.
    Danas sam vidjela u Mercatoru Lindt čokoladu 99% kakao (cijena - prava "sitnica" - 50 grama 26 kuna!). Kupila sam onu od 85% i pojela tri kockice. Zna li netko KOLIKO se smije pojesti te čokolade na dan? Tamna čokolada može, ok, ali koliko? Vjerojatno ne baš cijela...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pa - nekoliko kockica. Ja pretpostavljam 3.

(Al' ima dana dok smažem cijelu )

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

i ja sam znala pojesti cijelu, ili dvije, cak i one s manje od 70% (iz lindt kolekcije madagaskar, ekvador i kuba) i svejedno sam mrsavila. sporo, ali jesam.

mikka, evo mi prilike da ti kazem: CESTITAM!! :D
    Zelim ti mirnu i skolsku trudnocu...samo pazi na tjesteninu i krumpir, znas i sama da ce tih devet mjeseci proci i onda ces htjeti na dijetu, i imati jos vise za izgubiti...
    hvala draga

sad puno bolje stojim s kilama, evo me s 28 tjedana imam samo +4. ili 5, crkla mi je (nova, digitalna) vaga. mislim da cu, ovim tempom, ici roditi s manje nego sto sam imala nakon prvog poroda, tj. s mojom "startnom monti tezinom" od 80 f***ing kila.

trudim se jesti sto vise montijevski, pa tako jedam taj krumpir samo sa salatom a tijesto uglavnom s paradajzom, cesnjakom, gljivama itd. naravno da grijesim, ali se time trenutno ne opterecujem. kad rodim, znam di cu vas naci da mi date inspiraciju

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

U fazi sam donošenja odluke Pomalo okrećem shopping u svoju korist ... uskoro se vidimo zaozbiljno!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Jutro montijevke!

Iako se pridržavam montija, jučer u Samoboru
    sam sagriješila fašnički
    Probala jednu fritulicu, al' nisam nastavila
    kao inače, dok ne ispraznim sve ne stajem.

Sva sreća da nam nema svekija u Zg jer bi
    ih i doma imala punu zdjelu, a tko bi im onda odolio

Danas sam opet u punom pogonu s klincima i nadam se da će
    i to pridonjeti jer nisam baš nešto od vježbanja ovih
    zadnjih dana.

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ma nista anne, danas je novi dan, a zbog jedne fritulice nece se sigurno puno toga poremetiti...
    Ja sam u subotu doooobraaaano skrenula s Montija, na rodjendanu...
    Pa sam jucer bila opet ok, i danas opet Monti...
    Probala sam neki pekmez od bobicastog voca by Schneekoppe i predobar mi je! Sad sam se navukla...a sutra stize kruh u bioshop :D

big milky mum avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Amalthea prvotno napisa
    Pa - nekoliko kockica. Ja pretpostavljam 3.

(Al' ima dana dok smažem cijelu )
    svaka ti čast!
    ja kad ju otvorim uvijek i cijelu pojedem!
    (npr jučer navečer-valjda sam 5-6 put ustajala s kauča i išla u kuhinju po kockicu-dvije da bi na kraju sve pojela! )

zato i imam tolko viška kila!

inače kako napredujete?
    ja polako ali ide :D

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja ju apsolutno izbjegavam, jer je nikad dosad nisam jela po tri kockice...

Vidjet cemo sutra kako mi ide

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Drage sestre po Montignacu, imam jedno pitanje za vas. Ja sam na dijeti od petog mjeseca prosle godine i nikad se nisam bolje osjecala u zivotu. Necu posebno hvaliti nasu dijetu jer znam da i same dobro znate koliko je ta dijeta, odnosno stil zivota dobar.

Medjutim imam jedno pitanje: da li ste igdje procitale nesto negativno o Montignacovoj metodi? Neki dan sam si pomislila, nista u zivotu nije savrseno, mozda ima neka caka, pogotovo s obzirom na moju situaciju, a ta je da nakon spontanog pobacaja, vec godinu dana ne mogu zatrudnjeti, usprkos dobrim nalazima i dobi od 31 godine. Eto, pocela sam se pitati, da li na neki nacin metoda mozda negativno utjece na zacece, mada mislim da moze samo pozitivno utjecati, ali evo da provjerim i kod vas! Unaprijed hvala na odgovorima.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

cuj, kod mene nema negativnih "posljedica", ja sam zatrudnila iz prve :/

cak i ranije nego sto sam htjela.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Naomi prvotno napisa
    Medjutim imam jedno pitanje: da li ste igdje procitale nesto negativno o Montignacovoj metodi?
    Nisam procitala ništa negativno, ali mi je prijateljica koja je godinu dana na Montignacu (oko pola godine na strozoj varijanti, poslije na onoj za održavanje težine; upotrebljava isključivo maslinovo ulje za pečenje i kuhanje) rekla da joj je nalaz krvi pokazao manjak kolesterola. Rekla je da mora ići liječniku i vidjeti je li to nešto zabrinjavajuće kao i višak ili je manjak ok. Moram je pitati što je bilo s tim.

Mikka - čestitam! Malo sa zakasnjenjem, ali od
    Naomi, drzim palce.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Naomi
    "Nedostatak ovog načina prehrane je da namirnice imaju visoki udio proteina, a manji udio ugljikohidrata.
    Dugoročno takav način prehrane se može negativno odraziti na krvožilni sustav, može doći do pojave nedostatka vitamina B,
    a postoji i rizik od stvaranja ketonskih tijela u organizmu ili povišenog unosa zasićenih masnoća."

Evo ovo je jedino što sam ja uspjela pronaći da je negativno kod montija!
    Nekako sumnjam da monti može imati negativne posljedice za trudnoću :/

Citiraj big milky mum prvotno napisa
    ja polako ali ide
    :D

Dolisa ja kad čitam kako se ti guštaš na svoj kruhek iz bio shopa odmah me pomami da smažem cijeli svoj, a ja bi sad pekmez iako je bez šećera mogla pojesti cijelu teglicu sa žlicom, mislim to oduvijek radi MM a ja sam prije na to samo

Čoksa bi ja i mogla par pojesti
    al' se kiuliram jer gdje bi mi bio kraj !?!

Nakon onih prvotjednih izgubljenih kila meni se čini kako će se ovo "padanje" ustabiliti na jednu do dvije tjedno kod mene.

Jesu inače oscilacije u gubljenju kila ili se to meni samo čini?

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Vidim da je bilo spomena o crnoj čoksi, od sutra u Lidlu na akciji. Sve crne čokse (125g) po 5,99kn.
    Mislim da će montinjakice poharati Lidl

Ja se ne hranim baš po montiju. Ujutro ne jedem žitarice, nego mliječne proizvode, ali zato preko dana pazim.

A u nedjelju sam si napravila slasticu baš od crne čokse. Paše uz proteinski ručak, jer ima minimalno ugljikohidrata.

Recept sam pokupila od Troufle ganache torte s ovog pdfa.

Daklem,
    1 čaša slatkog vrhnja mliječnog (onaj biljni je pošećeren)
    1 Ecuador čokolada
    zagrijati i miješati pjenjačom dok se sva čokolada ne otopi. Ohladiti i spremiti u hladnjak da se krema stisne. Od te kreme praviti male kuglice i uvaljati ih u kakao prah ili kokos ili mljevene orase, lješnjake, bademe...bilo što niskog GI. Kuglice držati u hladnjaku i ne pojesti više od 3, ako je ikako moguće.

big milky mum avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

anne hvala! tebi isto stvarno super ide!
    što se oscilacije tiče-ja sam prvi tj skinula 1,5 kg a sad dalje točno kak su mi cure rekle-1 kg/tj! dosta sporo s obzirom na druge dijete (od frendice šogorica na nekoj petnaestodnevnoj dijeti skinula za malo više od tj 6 kg!)
    al mislim da je i bolje tako jer još dojim (isključivo :D )

rene hvala za lidl!
    ja tražim tu čokoladu sve po svud i skupa ko v...!

i mislim da nebre odmoči što se zatrudnjivanja tiče! jer to je u biti zdrava prehrana, ne?!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj big milky mum prvotno napisa
    i mislim da nebre odmoči što se zatrudnjivanja tiče! jer to je u biti zdrava prehrana, ne?!
    Ja ostala trudna nakon par tjedana na Montiju.

Nažalost, izgubili kasnije bebu, ali to je druga priča.

big milky mum avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Amalthea žao mi je! (nisam znala!)

no da ne odemo s teme-a što danas kuhate?
    ja juhicu i šnicle s tikvicama i salatu.
    za doručak bila marmelada i kruh i kava bez kofeina

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Vratija se Sime... Evo i mene opet. Cak drugi dan, ali optimist sam Stanje tocno onako kako je i bilo na staroj listi, nadam se da cu je skoro azurirati. Ali ovaj put se stvarno osjecam odlucnije :drzisamasebifige:.

Naomi, meni je trebalo preko osam mjeseci za zatrudniti bez ikakvih problema prije, i na standardnoj prehrani. Opusti se, cisto sumnjam da ti ovaj nacin prehrane utjece na plodnost.

Inace, ja sam skepticna prema prebrzom padanju kila. Bolje se osjecam i vjerujem da je trajnije ako ide laganijim tempom. Meni je samo jako vazno da primjecujem napredak, jer kada vaga stoji a ja se trudim, strasno brzo gubim motivaciju.

A sad idem gledati recepte da vidim sto cu rucati danas - inace doruckujem voce i jogurt, pijem kavu bez secera (gust na poslu, a moram i radi tlaka i glavobolje), pijem 1,5 litru vode dnevno, a veceravam voce/tvrdi sir/tunjevinu... valjda ce dati rezultate. Odlucila sam bez ikakvog kruha/muesli i slicno za pocetak, a smanjila sam i mlijeko/jogurt o kojima sam inace ovisnik.

Amalthea
    Mikka, cestitam!

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Naomi prvotno napisa
    Drage sestre po Montignacu, imam jedno pitanje za vas. Ja sam na dijeti od petog mjeseca prosle godine i nikad se nisam bolje osjecala u zivotu. Necu posebno hvaliti nasu dijetu jer znam da i same dobro znate koliko je ta dijeta, odnosno stil zivota dobar.

Medjutim imam jedno pitanje: da li ste igdje procitale nesto negativno o Montignacovoj metodi? Neki dan sam si pomislila, nista u zivotu nije savrseno, mozda ima neka caka, pogotovo s obzirom na moju situaciju, a ta je da nakon spontanog pobacaja, vec godinu dana ne mogu zatrudnjeti, usprkos dobrim nalazima i dobi od 31 godine. Eto, pocela sam se pitati, da li na neki nacin metoda mozda negativno utjece na zacece, mada mislim da moze samo pozitivno utjecati, ali evo da provjerim i kod vas! Unaprijed hvala na odgovorima.
    prva faza je skidajuća, ako si ostalo vrijeme na drugoj fazi, to ti je 100% zdrava prehrana, dakle nije do nje

ne znam ništa o problemima u začeću, kadkad je blokada u nama
    moja baba nije mogla zanijeti 7g, pila neke čajeve i zatrudnila
    nastoj se puno družiti s malim bebama, navodno to pomaže da se tijelo "odkoči"

puno sreće

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Amalthea,

Summer, velkam bek!
    Sjecam se kako je tebi vaga pokazivala duugo vremena isto...ma meni kad se ne pomjeri tjedan dana, odmah gubim motivaciju, pa te totalno razumijem. I danas mi je dobro krenulo, zapravo nisam uopce doruckovala, samo nesto voca+kavovinu ( i ja DEFINITIVNO moram smanjiti unos mlijeka, jer je ovo sada totalna ludnica koliko ja pijem, makar bilo 0,9%mm), i skuhala sam si loncinu povrca, a ima i nesto mesa iz juhe od jucer.
    Sve u svemu, stvarno dobro napredujem...ovih nekoliko (brat-bratu:7) kila koje su mi ostale su malo tvrdoglave pa znam da mi nece ici tako glatko kao prosle godine, ali sam si rekla da to imam rascistit ovaj put, i to do ljeta. Mislim da sam realna s ciljevima.
    Stvarno mi PUNO pomazu vasi postovi, i kad vidim da prolazite kroz isto kao ja...

Naomi, relax! Monti ce ti samo koristiti

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Hvala svima na odgovorima.

Ja sam u drugoj fazi i nisam vise na strogom Montiju. Na Montija sam i krenula zbog regulacije hipoglikemije, u cemu sam i uspjela, a uz to sam i skinula visak kilograma koji sam dobila zadnjih par godina (oko 6-7). Sto se ugljikohidrata tice, jedem ih za dorucak u obliku integralnog kruha i za veceru u obliku integralne tjestenine, rize, grahorica...vjerojatno i previse! Ali ono sto je mene kopkalo je da li ta konzumacija ugljikohidrata bez masnoca moze imati nekakav stetan ucinak na moj metabolizam i zacece. S obzirom da se osjecam odlicno na dijeti, a vi ste mi unijele dodatno samopouzdanje, nastavljam i dalje!

MGrubi, voljela bi da se mogu okruziti bebicama, ali zivim u inozemstvu gdje nazalost skoro nikog ne poznajem Tjesim se da ce doci i moje vrijeme, mada ponekad gubim nadu...

I za kraj, jucer sam kuhala gustu juhu od rajcice s zlicnjacima od integralnog brasna i bila je bas ukusna. Zlicnjake inace radim s jednim jajetom i malo ulja i naravno vode, ali ovaj put sam ih radila samo s integralnim i s vodom i bili su super. Sljedeci pothvat je strudla od integralnog tijesta s jabukama, bez imalo ulja. Tko zna kako ce to ispasti.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja sam skinula skoro svih onih "8 to go", ali ne vjerujem da je to ponajprije zbog Montija, bit će da je zbog dojenja. Montija, naime, prekršim svako malo. Nikad ne kršim kombinacije za ručak i večeru, ali doručak si malo prilagodim, ponekad jedem krumpir, a još češće mrkvu.

Jucer sam kuhala integralnu tjesteninu s nekoliko vrsta povrća, a kad je bilo skuhano i malo se ohladilo, sve sam posipala nasjeckanom rikolom... Bilo je mljac, mljac. Danas sam kuhala ječam s 5-6 vrsta povrća (kao rižoto). Isto mljac, mljac.

Rene2, recept djeluje stvarno slasno! Najradije bih ga odmah isprobala.

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Cure, zanima me jos i ovo, a vi me molim uputite ako ste vec pisale o tome negdje drugdje: Da li ste bile na Montiju i za vrijeme trudnoce i kakva su vam iskustva?

Takodjer, danas bi pokusala sama ispeci kruh (nikad prije nisam pekla kruh), pa me zanima da li imate neki fini receptic.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Možeš i u trudnoći, ali ne na režimu skidanja kila.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Amalthea

Super mi je ova virtualna podrška,
    i kad nešto neznaš samo pitaš,
    ma svima

Danas je dan za moje apdejtanje liste

Ovaj je tjedan otišla samo jedna, ali
    ako tu ubrojim onu od zgparkinga koju nisam prošli tjedan
    korigirala, skidam dvije s liste :D

1. MGrubi (20 kg) 20 to go
    2. summer (8 kg) 7 to go
    3. Irchi (8 kg) 1 to go
    4. Marinna (10 kg) 2,5 to go
    5. cvijetak (10 kg) 10 to go
    6. Marinchi(10 kg) 3 to go
    7. flower (8 kg) 2 to go
    8. buby (10 kg) 1,6 to go
    9. mikka (20 kg) 11 to go
    10. babyiris (30kg) 25 to go
    11. taniaz (8 kg) 4kg to go
    12. lola24 (30 kg) 13 to go
    13. skviki (15 kg ) 9 to go
    14. Igor od Ane (6kg) 1 to go
    15. Dolisa (6 kg) 3,5 to go
    16. Ana...(8 kg) 7 to go
    17. roby (7 kg) 2 to go
    18. tileo02 (12) 5 to go
    19. Linda (5 kg) 1 to go
    20. Djenka (20 kg) 17 to go
    21. Ana (5kg) 1,5 to go
    22. Luna Rocco (14 kg) 9 to go
    23. tik-tak (8kg) 3 to go
    24. ninaxy (20 kg) 12 to go
    25. AndrejaMa (20 kg) 20 to go
    26. mummy_s (20 kg) 18 to go
    27. magriz (10kg) 7 to go
    28. willow tree (20kg) 20 to go
    29. paulin (13kg) 13 to go
    30. ASTRA (3 kg) još 3 Grin
    31. Amalthea (7 kg) 5 to go.
    32. mmmama (8 kg) 8 to go
    33. big milky mum (10 kg) 7,5 to go
    34. anne (21kg) 16kg to go

Ustalilo se padanje, a to i bolje s obzirom na dojenje.
    U korizmi sam se odrekla slatko i baš me zanima
    rezultat.
    Idem sad iskoristiti ovo lijepo vrijeme i do apoteke
    po bljaki ulje.
    Već sam ga cijelog smazala i čovjek bi rekao da vidi kak' ga pijem
    da je neka delicija.

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Amalthea,

Nedam ja svog Montija...

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Uh, ja mislim da ovaj put necu tako lako izgubiti kile kao prosli put...osim sto stalno mislim o hrani i sto cu jesti slijedeci obrok, jedem i dosta ugljikohidrata i masti, mlijecnih proizvoda...dozvoljenih, doduse, ali ipak u neogranicenim dozvoljenim kolicinama - sto bas i nije bit prve faze.
    :/

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

pridružujem se ekipi! već nekoliko tjedana pregovaram s Montijem (istina pregovori su uvijek na mojoj strani pa zato vaga nije) i na samom početku se činilo odmah da ide ali sam ubrzo uletila u PMS i osim hrvanja s gladi sad se hrvam i s baš nikakvim pomakom na vagi. Uz sve to još sam prestala i pušiti pa me tim više hrana privlači.
    Danas sam umlatila "običnog" kruha i majonezu :/
    Ima tu i previše kil aza skinuti a to me skroz demotivira..nekada j ebilo tako lako skinuti 2-3 a sad kad su ti jednoznamenkasti brojevi skupa i znače desetke kg to mi je strašno!

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

mummy_s, cestitam na prestanku pusenja!

Ne brini zbog kruha i majoneze, sto je bilo, bilo je...bitno je da se krene s Montijem, rezultati sigurno nece izostati. A i s vremenom ce prestati zelja za nedopustenim kombinacijama, barem je meni tako.

Ja sam jucer pekla kruh (kako kaze Monti u knjizi, mozete ispeci kruh i sami...je malo morgen, mozda moze on, ja bas i ne :/ ) i ispao je grozno! Tvrd ko' kamen. Eh, vracam se kupovnom. Malo sam previse zabrijala na cjelovito brasno i sto se sve moze raditi od njega.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Dolisa ma hoćeš sigurno, ali znaš kako kažu
    finiš je najteži ali je zato najslađi

mummy_s pa i moja cifra za skidanje je dvoznamenkasta,
    ide polako ali sigurno

Naomi iza vrhunskih kuhara su mase propalih jela,
    možda je caka ako radiš ručno bez pekača da trebaš dobro izmjesiti
    i više puta premjesiti prije nego ga staviš peći.
    Ja sam mislila da nikad neću naučiti peći kolače i torte.
    Masu ih je završilo u smeću
    Al' nisam se dala i sad su i moji kolači fini, specijalista sam za muffine
    a još uvijek pogriješim i to me ne spriječava da ih napravim iznova.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Uh, ja mislim da ovaj put necu tako lako izgubiti kile kao prosli put...osim sto stalno mislim o hrani i sto cu jesti slijedeci obrok, jedem i dosta ugljikohidrata i masti, mlijecnih proizvoda...dozvoljenih, doduse, ali ipak u neogranicenim dozvoljenim kolicinama - sto bas i nije bit prve faze.
    :/
    Ajde Dolisa, ti si meni idol iz prve 'ture'
    Ako se itko zna disciplinirati, ti znas. A sta ima veze da i ide malo laganijim tempom, bitno da ide! Do ljeta smo hot!

Ja sam ovaj tjedan na -1.5. Ali sacekat cu ustaljivanje i listu azurirati jednom tjedno.

I samo da opet vikendom sve ne pokvarim. Tjedan mi je super, na poslu do 16 pa se fino kontroliram, pijem vodu, sve pet - onda dodje vikend i ja sve unistim. Valjda cu sad biti pametnija.

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

anne, srce si. Necu odustati tako lako... mislim da ga nisam ostavila da se dovoljno dugo dize, tako da za pocetak to moram ispraviti. E, da barem mogu probati tvoje kolace

Bio je intervju s Montignacom u Graziji od 21. sijecnja. Nema nista sto vec ne znamo, ali fora je jer prica o tome kako je on sam smrsavio. Ima i jedna zgodna crno-bijela fotka gdje Monti kuha u nekoj velikoj kuhinji.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ja se udebljala kilu, nemam pojma što mi je došlo, samo jedem...

Sad sam min. 4 to go, a 5 bi bilo diiiivno, ali zato se treba potruditi, očito mi fali motivacije, samokontrole i čvrste volje. Daj me malo pogurnite, pliz.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Naomi, preporučujem kupovinu pekača, ima ih za 300 kn, hrpa receptića i finih kruhova, iako...upravo je on kriv za moj višak, uživam u isprobavanju, a tek kad umijesi pizzu pa kiflice pa slatki božićni kruh u siječnju...

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ASTRA, vec sam razmisljala o tome, ali nazalost ili na srecu, moja kuhinja je toliko mala da mi nista vise u nju ne stane, a kamoli jos jedna elektronicka sprava. Kad god nesto novo kupim, nesto staro moram izbaciti...probat cu jos par puta rucno ...problem je u tome sto ovdje preko bare bas i ne znaju napraviti fini kruh.

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

A o kakvom kruhu je riječ? Ja zobam onaj raženi, kockasti, vakumirani od 500g..trebalo mi je nekoliko godina (da da godina...kupovala ga mm kad mu je kolesterol bio jaaaaaako visok) da se naviknem na njegov okus. Voljela bi ga sama napraviti ali mi nije jasno kako ispadne kompaktan obzirom da su unutra ražene pahuljice sol i voda :?
    Eh da..danas opet umlatila kruh, paštu u juhi i malo eurokrema...PMS me pere i uopće nema šanse da se zaustavim! :/

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Radi se o jednostavnom kruhu od 100% cjelovitog brasna. Mislim da sam u "Jedem, dakle mrsavim" i na jos nekoliko mjesta procitala da je raditi kruh kod kuce dosta jednostavno i eto, ja se bacila na posao. S obzirom da se ne smiju mijesati ugljikohidrati i masnoce, kruh sam zamijesila s cjelovitim brasnom, vodom, kvascem, soli, vodom i mrvicom ulja, tek toliko da tijesto ne puca. Izgleda da sam napravila par pogresaka, ali pokusat cu ponovno. Cini se da ASTRI i ostalima koje imaju elektricni pekac kruha sve ispada super...

big milky mum avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Naomi ja isto pečem sama kruh i to bez pekača, i dobro mi ispadne!
    Sve sastojke stavim iste ko i ti-jedino ulje ne stavljam.
    jedino mi malo gusti ispadne, no uvijek ga prepečem u tosteru prije nego
    ga jedem pa mi to ne smeta.
    Probaj možda malo mekše tijesto složiti, možda bude bolje!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

e cure hvala vam na cestitkama

moram nauciti sama peci kruh. al volim domace kruhove.. jedino me frka da se necu moci zaustaviti nego cu cijelog pojesti onako vruceg, iz pecnice

ne znam ide li po montiju, kruh s onim namazom od zelenih maslina? onaj sms-ov? ajme, kako je dobar. jos kad se kruh malo zapece s masl. uljem i cesnjakom u pecnici, pa taj namaz i jos crne masline sastrane.. eto fine klope, a sve na brzinu.

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

big milky mum, bez imalo ulja? Znaci, samo dodas malo vise vode, onako da je tijesto ljepljivije?? Ja sam se zainteresirala za pecenje kruha kod kuce jer ovdje u USA je kruh prenatrpan secerom, aditivima, masnocama...nema najobicnijeg, jednostavnog crnog kruha...
    U svakom slucaju, hvala na savjetu, pokusat cu ponovno, pa dok ne uspije. Nema

mikka, ako si u prvoj fazi Montija, onda bas i ne bi smjela kruh i masline odnosno maslinovo ulje, jer se ne mijesaju masnoce i ugljikohidrati. Ali mozes uzivati u tom namazu recimo za rucak, kad se ne jedu ugljikohidrati....

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ali kaj nije GI maslina 15? a kruha 50, to znaci da moze. ali ja sam ionako trudna, pa nisam u prvoj fazi (cak ni u drugoj ), samo se trudim ostati u toku i ne zaboraviti osnovna pravila

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Milki mum može li znači integralno brašno , sjemenke, npr zobene pahuljice, voda i sol. Čitala sam negdje da je kvasac najbolje izbjegavati ako želiš pokrenuti metabolizam masti (a vidim da ovi kruhići koji se prodaju na policama zdrave hrane redovito ne sadrže kvasac).
    Jedino me muči kako će se to ispeći ako se ne digne..bojim se da u sredini ne ostane sirovo a vani prepečeno.

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Još jedno pitanje..jeste li vi bitno reducirale količinu hrane. Ja se trudim ne prežderavati ali isto ne gledam na svaki gram..ako je sirovo povrće u pitanju onda uopće ne pazim. Ipak čini mi se da se na Montiju više hranim žitaricama i mahunarkama nego prije. Možda mi to nije u redu. Šat vi kažete?
    Imam prijateljicu koja je skinula jaako puno kila ali njezini su obroci minijaturni...nažalost kad se skinula s Montija sve je vratila!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja ću opet reći - prehrana po Montignacu nije dijeta, to je način života. I ako tako živiš, nema ti se što vraćati.

Što mi vrijedi izgubiti x kilograma, ako se kasnije mislim vratiti načinu prehrane zbog kojeg sam ih dobila?

Ne brojim, ne važem, samo kombiniram namirnice (zbog vaganja sam odustala od Zone).

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mikka, cestitam na trudnoci! Pa da, sad ti definitivno nije vrijeme za nikakve drasticne poteze, znaci samo uzivancija Ja sam u drugoj fazi jer pokusavam zatrudnjeti pa se trudim ne biti previse stroga prema sebi.

Inace, mummy_s, ja ti uopce ne pazim na kolicine dok god sam gladna, ja jedem, ali po Montijevim pravilima. Zato za mene nikad nisu bile dijete gladovanja, jer ja to stvarno ne mogu...nisam karakter...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Jučer sam napravila integralne palačinke s namazom od tamne čokolade - zdravija varijanta nutele (kupila u Bio-biu). Savrseno.

big milky mum avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj mmmama prvotno napisa
    Jučer sam napravila integralne palačinke s namazom od tamne čokolade - zdravija varijanta nutele (kupila u Bio-biu). Savrseno.

Naomi ja stavim dosta vode-tak da se može lijepo omjesiti, a ako je previše ljepljivo dodam još brašna, i stavljam kvas-neznam stvarno kak ispadne bez kvasa-nisam probala.
    Znači ide malo brašna-na to kvas i malo vode i kad se dignem pomiješam sa ostatkom brašna, soli i vodom-i to je to.
    Mama mi je rekla taj način, ne znam dal se još kak može!

Mummy_s -količine-ja ne pazim na njih! Iskreno čini mi se da ponekad i pretjeram malo 8)
    Monti ne ograničava količine al pretpostavljam da nije baš pametno pretjerivati!

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Big milky mum, hvala ti na savjetima. Ja ovdje u USA ne mogu naci kvas, oni koriste suhi kvasac u prahu, pa je mozda i u tome problem.

Cure, htjela sam vas jos nesto pitati: da li se strogo pridrzavate hranjenja vocem prva stvar ujutro i koje voce najradije jedete? Meni je to osobno najdrazi dio cijele Montijeve metode jer od kad to radim, nisam niti jednom bila bolesna (kucam o drvo).

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Popijem sok od naranče, svježe iscijeđeni, i pojedem jabuku. I meni je to mmmmmmm, dugo mi je bilo nezamislivo jesti voće natašte, sad baš osjećam kako mi čini dobro.

A moj kruh je s maslacem :/ kao što rekoh, baš sam se pitala otkud još jedna kila. :/

Stranica 5 od 49 PrviPrvi ... 3456715 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •