Stranica 6 od 49 PrviPrvi ... 4567816 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 2414

Tema: Montignac, 10. dio

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ja sam neki dan mm pravila palačinke (mrzim ih raditi ali on je gori od male djece koja baš to sad hoće) i nisam imala obično brašno nego sam ih radila s integralnim (brašno, jaje, mlijko, voda, soda, sol, malo šećera i malo ulja..a onda se peku na teflonu bez ulja). Bile su jako ukusne (meni) i nevjerovatno mekane ali kao posljedica su se jako teško okretale (pola ih je ličilo na kašu a ne palačinku).. je li to zhbog integralnog (ne bih rekla da sam imala loš dan jer sam prilično vješta sa palačinkama )

Isto od kad sam izbacila večeru (čitaj ne umlatim nekoliko sendviča nego jedem naranče i pijem čaj) ujutro se bacim na hranu ko nenormalna i tu ne štedim, ali se ne uspijevam skoncentrirati prvo na voće pa tek onda konkretno. Kavu malo pomalo izbacujem ali zasad nezaslađeni nescafe još ide. Je li uredu jesti dosta žitarica u kombinaciji s povrćem? Nastojim zaobilaziti kruh što više ali to nadoknadim s npr jutarnjom zobenom kašom, varivom sa heljdom, ječmom, mahunarkama.
    E i malo se mučim sa prženjem na vodi..prije mi je uspjevalo a sad je baš fuj! S druge strane ne mogu mm (koji je jako smršavio prošlog ljeta sam od sebe) osuditi na lešadu bez imalo mesa (pečenog, prženog, pohanog)...uh evo sad sam gladna!

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

A ja sam danas posteno sagrijesila...purica s mlincima, ali vrijedilo je!

Zimi ujutro obozavam sok od narance i kiwi, a ljeti nektarine i jagode. Jedva cekam da ponovno dodje sezona ljetnog voca. Meni stvarno jako pase to voce ujutro, taman i da se potpuno skinem s Montija (sto nema sanse), ostala bi na vocu.

I mi smo neko vecer radili integralne palacinke i bile su zakon. Ja ih "namazem" samo s cimetom u prahu, umjesto dzema ili nutele i super je.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

od prije god. dana i skinutih kila, ja sve natukla ponovno, srecom ne vise od inace zimske tezine, a previse mi.
    opet sam tu - rekovalescentica 8)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kuc-kuc, evo mene opet. Čini mi se da sam se nedavno prijavila, ali nisam krenula na Montija sve do danas. Pa da se utefterim...

1. MGrubi (20 kg) 20 to go
    2. summer (8 kg) 7 to go
    3. Irchi (8 kg) 1 to go
    4. Marinna (10 kg) 2,5 to go
    5. cvijetak (10 kg) 10 to go
    6. Marinchi(10 kg) 3 to go
    7. flower (8 kg) 2 to go
    8. buby (10 kg) 1,6 to go
    9. mikka (20 kg) 11 to go
    10. babyiris (30kg) 25 to go
    11. taniaz (8 kg) 4kg to go
    12. lola24 (30 kg) 13 to go
    13. skviki (15 kg ) 9 to go
    14. Igor od Ane (6kg) 1 to go
    15. Dolisa (6 kg) 3,5 to go
    16. Ana...(8 kg) 7 to go
    17. roby (7 kg) 2 to go
    18. tileo02 (12) 5 to go
    19. Linda (5 kg) 1 to go
    20. Djenka (20 kg) 17 to go
    21. Ana (5kg) 1,5 to go
    22. Luna Rocco (14 kg) 12 to go
    23. tik-tak (8kg) 3 to go
    24. ninaxy (20 kg) 12 to go
    25. AndrejaMa (20 kg) 20 to go
    26. mummy_s (20 kg) 18 to go
    27. magriz (10kg) 7 to go
    28. willow tree (20kg) 20 to go
    29. paulin (13kg) 13 to go
    30. ASTRA (3 kg) još 3 Grin
    31. Amalthea (7 kg) 5 to go.
    32. mmmama (8 kg) 8 to go
    33. big milky mum (10 kg) 7,5 to go
    34. anne (21kg) 16kg to go

Prošlog ljeta skinula sam 10 kg i bila sam još samo "4 to go", no u međuvremenu sam se raskalašila, bila na minimalno litri cole dnevno uz tonu druge hrane - i eto me, dobila sam 8 nazad. Imam 12 za skinuti da dođem na predtrudničku, a onda ćemo vidjeti hoću li tesati i "vječnih 5".

Današnji jelovnik:

-buđenje u 9, jabuka u 10 h
    - ručak u 13.30 - salata od tune s posnim svježim sirem, rikulom i rajčicama
    - maloprije naranča i AB kultura s 0,1 mm
    - do sad popila 1,5 litru vode, optimalno mi je svaki dan oko 2

Fali mi colaaaaaaaaaaaa.

Ajde ako vam se da ovako ukratko pišite što jedete.

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Danas mi je cisti Monti dan, bez iznimaka. Naime, oporavljam se od jucerasnje purice s mlincima.

Ujutro nataste: sok od dvije narance, 1 kiwi
    Nakon 20 minuta: tri snite integralnog kruha sa sirom bez imalo masti i prirodnom marmeladom, 1 salica nescafe-a

Uzina: saka oraha

Rucak: salata od kupusa, peceni patlidzan, hummus, pileca prsa
    Desert: Kefir s cimetom i mljevenim lanenim sjemenom, 1 kockica crne cokolade

Vecera: Integralna tjestenina s domacom salsom, nimalo masnoce
    Desert: jogurt s 0% masti i neko voce

Joj, kako ja puno jedem, a i dalje sam gladna :shock:

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Imala sam iznimno gadan vikend na poslu, ali izdrzala sam sa kikirikijem ( ) i jogurtom. S obzirom da je bilo grickalica raznih, gaziranog ko u prici, a kraj posla toplih sendvica, burekica i ostalih divota za kojima mi srce vene, smatram to iznimnim postignucem.

Na -1,5 sam jos uvijek. Sad je tjedan dana, ja zadovoljna, samo ako nastavi padati.

Inace, najcesce jedem po slijedecoj recepturi:

- budjenje u 7: nataste sok od grejpa/narance/limuna s kapsulom ulja bakalara
    - na poslu od 8:30-16:30: klementine/jabuka, pijuckam jogurt (0,5 l od 1,3%mm), jacobs 2u1 i litra vode
    - rucak oko 17:30: int. manistra i salsa/gljive, kajgana s povrcem ili sirom, meso/riba i povrce leso, piletina s graskom, slanutak s tunjevinom, lignje i salata
    - vecera: kavovina (Divka s mlijekom 1,0%mm), tvrdi sir, jednom svjezi sir s grozdjicama (znam da njih ne bi trebala, ali to je jedini nacin da pojedem taj sir)

Any suggestions?

Dosad sam se prilicno pridrzavala, imam planirano odstupanje za koji dan jer me MM vodi u kineski restoran (ne drzimo do Valentinova ali smo eto odlucili napokon izici malo sami - mrzim malisu ostavljati jos i popodne na cuvanju).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Od sutra sam na Montiju.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

summer, usporit ćeš si skroz metabolizam, pokušaj oko 13-14 h ubaciti neku salatu od mozzarelle, tune, radiča, sira, paradajza ili tako nečeg.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Fali mi colaaaaaaaaaaaa.

cola izaziva ovisnost.
    od cole se deblja.
    ja sam od prevelikih količina cole dobila upalu gušterače!

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

od danas sam počela pisati što jedem :D
    Moram otkriti u čemu je problem, čini mi se da manje jedem nego kad sam mršavila, čak i da manje kršim pravila, a opet kile ne idu nikuda. Zapravo, idu prema gore
    Čak sam i napravila test za trudnoću, jer mi stvarno nije jasno kako mi isti sistem više ne uspijeva. I sad izbacujum grickanje oraha/badema i sl. u večernjim satima, uvodim obavezno kruh+pekmez/jaja doručak, i tak, postrožujem koliko mogu. Nadam se da ću uskoro i ja početi nešto pisati na listu.

Eh, da, hummus znači može? Pretpostavljam da mora biti bez kruha?

big milky mum avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

a hummus je...?
    ja sam prošli tj isto neslavno ostala na istim kilama ko i tj prije
    al to ubija motivaciju-do bola!

važem se svaku srijedu u jutro i nadam se da ovaj put bude bolje!
    danas bilo kod mene D:naranđa, kruh +marmelada, kava bez kofeina s malo mleka, R:juha, tuna i salata i jogurt
    V:integralne palačinke s malo marmelade(pretpotavljam da bi trebale biti bez mar. ali...recimo da je ok i ovako

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Hummus ima mali GI, ali da, treba ga tamaniti bez kruha, krekera i sl. I dodatni oprez: treba se ograniciti na mozda dvije zlice, jerbo ima dosta kalorija...ja umacem sirovu mrkvu ili ga mazem na peceni patlidzan. Eh, da moram izabrati jednu namirnicu do kraja zivota, to bi bio hummus...

Ne znam kako vi, ali ja radije jedem proteine i masti za rucak, a dobre ugljikohidrate za veceru. Tak mi je nekako lakse za zeludac.

I da, sorciere je totalno u pravu za colu. Ovdje u USA su mnogi ljudi ovisni o njoj i naravno, debeli. I ja bi ti preporucila obrok oko 1 sat, summer. Bolje vise jesti tijekom dana nego navecer, s ili bez Montija...

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

big milky mum, po Montijevoj web stranici, hummus ima GI od 25.
    Inace, hummus je namaz arapskog porijekla koji se nalazi uglavnom u kuhinjama bliskog istoka, a sastoji se od slanutka i tahini paste, s maslinovim uljem, cesnjakom, limunom, malo soli...

Evo jednog recepta:
    1 veca salica kuhanog slanutka (moze i iz konserve, ocijediti)
    2 velika cesnja cesnjaka, sitno nasjeckati
    2 zlice tahini paste (ima za kupiti u ducanima za zdravu hranu)
    Sok 1 limuna
    1/2 manje salice maslinovog ulja
    sol i papar po potrebi

U mikseru prvo pretvoriti slanutak u pastu, postepeno dodavati ostale sastojke, dok se sve dobro ne prozme. Ohladiti u frizideru i uzivati!
    Oni koji nisu na Montiju, mogu u njemu uzivati uz pitu kruh ili krekere (ponekad mozemo i mi uz integralnu pitu, barem ja tako radim) jer stvarno se radi o vrlo zdravom jelu.

big milky mum avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Naomi

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Baš čitam sve redom i mislim se kakav hummus :? ali naomi je riješila dilemu pa sma se sjetila da sam nešto takvo jednom klopala i bilo suuuper...samo su ovdašnji ljudi to zvali pašteta od slanutka i umjesto te paste je bio soya sos..eto pa možete i tako probati.
    meni je danas full ne-Monty dan..bila u poslu pa nisam stigla do tržnice i onda ručak an brzaka p asam se na kraju natukla dinstanog kupusa (dinstala ga na vodi) sa paštom (običnom )..to bi bilo kao "flekice sa kupusom" ako je nekome poznato!

Super mi se čini ovo pisanje pojedenog tijekom dana..dobar izvor ideja za meni i super osvješćivanje...meni treba jedno takvo da si priznam koliko sam pojela jer stalno nešto "kradem" iz kuhinje.
    Sutr aće biti isto ne-Monty dan jer idem na kratki put pa će biti nemoguće izvesti zdravo hranjenjeali od preksutra se nadam disciplini i padanju na vagi!

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Kad smo kod tih finih namaza, ima jos jedan koji se zove Baba Ganouj ili Baba Ganoush...isto je mljac Uglavnom, ide sve isto kao i u hummus, jedino sto se umjesto slanutka stavi prepeceni patlidzan. Jedno dva srednja ili jedan veliki prepoloviti na pola i prepeci u pecnici te oguliti kozu i isto tako izmiksati s ostalim sastojcima kao i za hummus,...super fino ljetno jelo, kad su patlidzani u sezoni...a bogami i kad nisu.

Evo fotke hummusa:
    http://z.about.com/d/greekfood/1/0/_...i-2923-499.jpg

I baba ganouja:
    http://www.oasisrestaurant.net/images/BabaGanouj.jpg

He, he, u biti izgledaju vrlo slicno.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Cure, hvala na savjetu
    I receptu za hummus, probat cemo to...

Stos je u tome da ja na poslu uopce nisam gladna, zato sto konstantno pijuckam. Tih pola litre jogurta rastezem nakon voca vecinu dana, jos kava i litra vode... Ali probat cu ubaciti nesto sitno oko 12-13, cisto radi metabolizma, taj dio sam zanemarila. Cesto ali manje, glavno pravilo.

I trudim se veceru (tu kavovinu ili nesto drugo) pojesti sto ranije. Prije sam vecerala tek nakon uspavljivanja malise, pa bi to bilo oko 22, i rezultati su bili sporiji, sad se trudim vecerati max do 20:30.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja necu pisati sta jedem da vam ne vadim mast. ali just for the record, nisam bas zadovoljna sobom :/

flekice sa kupusom ja zovem krpice sa zeljem , super mi je to kako se razlikuju imena hrane.

sta netko rece da mu kile idu gore, e pa kaze cica monti da se to zna dogoditi, valjda kad vise ne pazis na kolicinu nego pocnes paziti na kombinacije. to je sve ok, i trebale bi se uskoro poceti spustati, ako nema previse fusa.

ja bi trebala manje jesti, a piti vise recimo caja. od koprive. za zeljezo. e cure, jel zna neka smije li se piti uvin H u trudnoci? ne znam otkud mi ostade u glavi da ne smije, a trebala bi radi mjehura itd, nesto me pocelo peckati. mozda mi se samo cini.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

mikka, mislim da ne smije zbog neke trave. Zaboravih koje. Ja sam ga izbjegavala i pila caj od brusnice. Ali i to provjeri. Nadam se da ce brzo proci

big milky mum avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

zbog biljke medvjedke se nesmije! neznam kakvi učinak ima ta biljka al znam da se nesmije!
    od brusnice smiješ-a i finiji je!

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Mislim da je stvar u kontrakcijama maternice..isto kao i ananas.malotko zna da on može bit opak u trudnoći! palo mi na pamet!
    E pa da prijavim: Pljeskavica sa sirom gomila pomfrita, home made bijeli kruh sa kajmakom i salata..Monty bi mi dozvolio samo salatu u ovoj kombinaciji jer mislim da je sve ostalo otprilike GI 1000!!!! Fuj me i stid bilo!
    E sutra ću ispočetka..sad moram samo smisliti čime ću zavarati želudac jer sam glaaadna...možda bi spavanje bilo najbolji izbor!

Dobro ste me sjetile da probam raditi sama namaze jer se uvijek mučim ujutro šta bi smlatila...ne pojedem puno (doručak je još uvijek kod mene u fazi uvođenja jer sam ga naučila preskakati još od 7. godine) ali u biti i ne znam šta bi pojela.
    Smij eli se čisti raženi kruh (znači onaj crni crni od raži vode i soli) kombinirati s tim namazima?

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

mummy_s, nisam nikad probala te namaze za dorucak, bojim se da mi ne bi odgovarali zbog cesnjaka...ali nikad se ne zna, mozda bi tebi bili bas fini.

Ja bas volim dorucak, ali nisam nesto posebno mastovita. Najvise jedem crni kruh i marmeladu bez secera i sir bez masnoca. Medjutim, osim voca nataste, mozes i neke fine prirodne zitarice (ne one preslatke musle, nista rafinirano), mislim da ima raznih vrsta u dm-u, s nemasnim mlijekom ili jogurtom. Ili recimo kravlji sir s malo masnoca posut sjemenkama lana, zobenim pahuljicama i sl. A kad ti pase nesto kompaktniji dorucak, onda mozes jaja sa sirom. Eto, nadam se da sam ti dala par ideja.

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

sad j eprošlo već mjesec dana kako nastojim prakticirati Monty načela i moram priznati da sam jako gladna kad se probudim pa mi se čini da bih mogla pojesti i nešto jako konkretno. Ipak danas sam prvo pojela naranču a onda 2-3 saa poslije (nisam stigla prije) malo tune i raženi kruh. Bilo je super fino i ostatak dana skoro nisma bila gladna uopće.
    E da..nakon svih kršenja pravila i povremenog pretrpavanja u noćnim satima (i jučerašnjem opakog menija) bilježim 4 kg manje. :D
    Morat ću se pribilježiti na listu!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Evo i mene s korigiranjem liste
    Prijavljujem -1
    Ali jučer sam sgriješila.
    MM baki je bio jučer 86 ročkas(kako se ta žena ljudi moji dobro drži za svoje godine)
    i morala sam probati tortu tek toliko da se ne uvrijedi malo sam zamazala tanjur.
    Ja sam i dalje strogo po montiju.
    Limunov sok + ulje.
    Jabuka jer mi je to najdraže voće i uvijek je ima za kupiti.
    Nakon petnaest minuta kruh sa pekmezom.
    Ručak je ili meso sa lešo povrće i brdo salate ili riža,tjestenina, amartanh, ječam sa povrćem i povrtne juhe.
    Za večeru samo neki acedofil sa 0,01 mm tako mi najviše paše trenutno.
    Nema nekih grickalica i slatkog a niti mi ne fali.
    Na povrće ne pazim koliko pojedem ali bome rižu, tjesteninu i takve stvari doziram, ne pretjerujem.
    Za sada u prvoj fazi tako tj dok nebude 10 to go, ali poslije slijedi luksuz
    I pijem enormne količine vode i jedino šta se nemogu naviknuti da po noći osim zbog cicoljupca sad se još budim dodatno dva tri puta zbog toaleta.
    Ali tako me vesele ovi pomaci na vagi da mi zbog toga ništa nije teško :D

Unaprijed prijavljujem da 20-tog griješim ali zdravo, ipak je to dan moje šmizle

2. summer (8 kg) 7 to go
    3. Irchi (8 kg) 1 to go
    7. flower (8 kg) 2 to go
    16. Ana...(8 kg) 7 to go
    17. roby (7 kg) 2 to go
    18. tileo02 (12) 5 to go
    19. Linda (5 kg) 1 to go
    21. Ana (5kg) 1,5 to go
    33. big milky mum (10 kg) 7,5 to go
    34. anne (21kg) 15 to go

big milky mum avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

2. summer (8 kg) 7 to go
    3. Irchi (8 kg) 1 to go
    7. flower (8 kg) 2 to go
    16. Ana...(8 kg) 7 to go
    17. roby (7 kg) 2 to go
    18. tileo02 (12) 5 to go
    19. Linda (5 kg) 1 to go
    21. Ana (5kg) 1,5 to go
    33. big milky mum (10 kg) 5,5 to go
    34. anne (21kg) 15 to go

:D

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

2. summer (8 kg) 7 to go
    3. Irchi (8 kg) 1 to go
    7. flower (8 kg) 2 to go
    16. Ana...(8 kg) 7 to go
    17. roby (7 kg) 2 to go
    18. tileo02 (12) 5 to go
    19. Linda (5 kg) 1 to go
    21. Ana (5kg) 1,5 to go
    32. mmmama (8 kg) 8 gone! Novi cilj: 6 to go
    34. anne (21kg) 15 to go

Ako skinem još ovih 6, eto me na, po Montignacu, najboljoj tezini.
    Ali mislim da je dojenje za rezultat zasluzno barem jednako kao Monti - ako ne i vise.
    I da... otkrila sam namaz od rogača (bio, eko itd.). Ima okus kao tamna čokolada, ma još bolji. Ali nemam pojma koliki mu je GI.

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Danas je pao opaki prekrsaj Naime, isli smo u jedan fini kineski i prvo cu kao povrce i rizu, da ne mijesam rizu i meso, ali za jedno par minuta, vec sam ceprkala po MM-ovom tanjuru...i onda na kraju jos i desert. Ali stvarno, da nema tih iznimaka i da se ne mogu tu i tamo opustiti i ne paziti na kombinacije, mislim da bi totalno siznula.

Sretno vam Valentinovo i od sutra opet ima da pazim!

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Naomi prvotno napisa
    Danas je pao opaki prekrsaj Naime, isli smo u jedan fini kineski i prvo cu kao povrce i rizu, da ne mijesam rizu i meso, ali za jedno par minuta, vec sam ceprkala po MM-ovom tanjuru...i onda na kraju jos i desert. Ali stvarno, da nema tih iznimaka i da se ne mogu tu i tamo opustiti i ne paziti na kombinacije, mislim da bi totalno siznula.
    Danas = jucer, a ostalo je sve isto

Naravno, na vagi sam odmah teza, ali bila je vecera, i to kasna, logicno je. Drago mi je sto bez problema nastavljam. Stvarno mi je volja ovaj put jaca. Prije sam padala na svakakvim izazovima, ali sad izdrzavam, i nemam osjecaj da nesto patim, uopce ne, dapace, bas sam ponosna na sebe kad znam da sam dan zavrsila bez iznimki. Odbila sam zgrijesiti i na dva uredska cascenja, pa su svi skuzili da sam na dijeti (sto inace mrzim), ali nisam poklekla. Dana rucam ribicu i povrce leso.

anne, bmm, mmmama :D

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

2. summer (8 kg) 7 to go
    3. Irchi (7 kg) 7 to go
    7. flower (8 kg) 2 to go
    16. Ana...(8 kg) 7 to go
    17. roby (7 kg) 2 to go
    18. tileo02 (12) 5 to go
    19. Linda (5 kg) 1 to go
    21. Ana (5kg) 1,5 to go
    34. anne (21kg) 15 to go

I am back. Kad sam se vratila na posao jednostavno nisam niti stigla misliti na čiku montija i nešto kilica se vratilo. Sad kad vidim i summer opet tu moram se pridružiti.

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Bravo summer! To je snaga volje... sretno ti i dalje!

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Irchi prvotno napisa
    2. summer (8 kg) 7 to go
    3. Irchi (7 kg) 7 to go
    7. flower (8 kg) 2 to go
    16. Ana...(8 kg) 7 to go
    17. roby (7 kg) 2 to go
    18. tileo02 (12) 5 to go
    19. Linda (5 kg) 1 to go
    21. Ana (5kg) 1,5 to go
    26. mummy_s (25 kg) 21 to go
    34. anne (21kg) 15 to go

Danas sam kupila neki namaz od maslina...skroz je bljak. Od sad ću ga sama raditi!

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

O.T. mummy_s,sad vidim kako znaš!!!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj mummy_s prvotno napisa
    Danas sam kupila neki namaz od maslina...skroz je bljak. Od sad ću ga sama raditi!
    ciji namaz? ja kupujem onaj sms-ov od zelenih maslina i totalno mi je fin. ali od crnih mi je bezveze. a inace vise volim crne od zelenih. :/

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ovaj je od Vegetarijane....ma uzela sam ga iz znatiželje iako je sastav diskutabilan i neprihvatljiv...probati ću pronaći neke zanimljive recepte za namaze jer mi je problem osmisliti doručak... To bi trebao biti obilan obrok a meni je već dosta zobenih pahuljica, svježeg sira, voća...a jaja i sl. ne mogu pojesti bez kruha pa ona proteinska varijanta ne dolazi u obzir.
    Danas sam se ogriješila sa sarmom, ali nij edo sarme jer nisam stavila rižu unutra p aje to bilo prihvatljivo ali sam mm skuhala krumpir..i naravno nisam izdržala!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

pa dobro, malo krumpira te nece ubiti.. . ja mislim da si treba povremeno priustiti ono sto volis, da ne bi imale osjecaj da se previse zrtvujemo. ja sam fusala cijelo vrijeme na montiju prvi put, pa je svejedno otislo 9 kila. a znala sam jesti i krumpir (koji obozavam ) i svasta. o slatkom da ne pocinjem.

ovaj sms-ov namaz od zelenih maslina mi je stvarno fin. probaj, pa javi kakav je tebi.

u srbiji recimo rade posne sarme samo s rizom. kak je to fino, eee. nisam mogla vjerovati kad sam probala. jbg, ne znam recept. ali super je, a mislim i da je dozvoljeno-riza i kiselo zelje. to je ok, jelda?

big milky mum avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

curke ja sam debelo zapala u krizu!
    pojma nemam koj mi je jarac!
    prvo sam na valentinovo bila na večeri s MM-om i najela se svega i svačega-al sam mislila -od sutra opet sve po propisima, no sad mi nejde dalje!
    upravo sam smazala par kolača-pitu od sira, a jučer sam ju radila (da bude za goste danas) i isto sam pojela par komada!
    i sad me ubija taj osjećaj grižnje savjesti-a nisam se mogla suzdržati da ju ne pojedem! kad mi je prefina :/

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

bmm ma ni'š strašno, mislim da se svakom omane koji komadić "nedozvoljenog".
    Monti je stil života i nije jednostavno čitav život imati jedne prehrambene navike i odjednom klik u stotinki i prebaciti se na druge.
    Meni se nekako čini da će mi trebati godine da se uskladim iako mi je cilj u šest mjeseci izgubiti kile, ali bih željela i dalje nastaviti po tom principu prehrane, a Bože moj ako koji puta "skiksam"
    Važno je znati se vratiti na pravi put.

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

big milky mum, evo da te utjesim. Mi krenuli na put u petak ujutro, vratili smo se u nedjelju navecer. Dakle, provela sam dva dana ne samo ne prateci Montija nego jeduci hranu koja puno puta nije bila niti zdrava, a kamoli fina (jeli smo onako usput, gdje bi stigli, obilazeci mjesta koja smo htjeli vidjeti). Jednostavno nisam imala izbora i Monti nije dolazio u obzir. Jedva sam cekala da se vratim doma da se sto prije ponovno bacim na Montija...za veceru nakon povratka smo imali proteinski obrok, dakle bez ugljikohidrata (jaja, sunka, salata, sir, kefir) i vec se osjecam toliko, toliko lakse...

A sto se pite i ostalih stvari koje obozavamo tice, moja tehnika je sljedeca: Kad mi mama napravi omiljenu strudlu od jabuka i sira, ja ne da pojedem dvije, tri, nego i vise ako treba. Jedem je dok se totalno ne zasitim i dok se ne osjecam kao da sam stvarno zadovoljila svoju potrebu i zudnju za tom hranom. Shvatila sam da mi je to bolje nego ono, pojest cu jedan komad, a ne dva (da se ne udebljam), pa na kraju zavrsim jesti 3 ili vise dana po 1 ili 2 komada strudle i ode cijela dijeta... Bolje mi se totalno izgustati jedan dan, a onda primjeniti ono sto je rekla Scarlett O'Hara, "Sutra je novi dan". Mislim da je cak i Monti u svojoj knjizi rekao da ako osoba bas zudi za krumpirom, bolje je pojesti vise i napraviti od krumpira pravi obrok, bez mesa i uz salatu i naravno, vrlo, vrlo rijetko.

big milky mum avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

hvala na podršci!
    danas opet krećem po pravilima! :D
    jučer sam si još i par keksa pojela pa sam sad mirna 8)

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

2. summer (8 kg) 7 to go
    3. Irchi (7 kg) 7 to go
    7. flower (8 kg) 2 to go
    16. Ana...(8 kg) 7 to go
    17. roby (7 kg) 2 to go
    18. tileo02 (12) 5 to go
    19. Linda (5 kg) 1 to go
    21. Ana (5kg) 1,5 to go
    34. anne (21kg) 15 to go
    35.kinder (3 kg) 3 to go

evo mene opet, prije 5 mj sam uz polu dijetu uspjela skunuti 5 kg ali sam u međuvremanu natukla tri pa se opet idem obuzdavati ( ubio me Božić i skijanje a i zima se odužila pa sam se usalila )

Danas sam kupila neki namaz od maslina...skroz je bljak. Od sad ću ga sama raditi![/quote]

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

To je stav, big milky mum! 8)

Ja sam jucer smazala par cokoladica s karamelom koju obozavam i sad sam kao i ti jedno vrijeme mirna

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

2. summer (8 kg) 6 to go
    3. Irchi (7 kg) 7 to go
    7. flower (8 kg) 2 to go
    16. Ana...(8 kg) 7 to go
    17. roby (7 kg) 2 to go
    18. tileo02 (12) 5 to go
    19. Linda (5 kg) 1 to go
    21. Ana (5kg) 1,5 to go
    34. anne (21kg) 15 to go
    35. kinder (3 kg) 3 to go

evo, htjela sam da se ustali ovaj jedan sramezljivi prije nego ga zapisem. Kod mene mora sporo Ali bolje ista nego nista

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Cure mislim da imete pravo s tim da si treba priuštiti stalno nešto fino.
    Ma dobro za ozbiljno, ovo ipak nije dijeta nego stil života kako kaže Anne i to treba s vremenom usvojiti. istina je da se ja puno bolje osjećam i rezultati se definitvno već vide...koža mi jefinija na dodir a bokovi su se počeli zaobljavati..do sada su to bile naslage koje uopće nisu imale formu..kao da me neko oblikovao u kakvom kiparskom ateljeu metodom gađanja grudama gline pa di se uhvati, uhvati. Užas! sad bar imam ženske obline!
    Uglavnom ja se nastojim pridržavati ali sam još u fazi modificiranja dok mi posezanje za rafiniranim gadostima ne izađe iz navike!
    Bitno je da moram reći kako sam na ovom režimu više od mjesec dana, osjećam se super i sretna sam..a nikad na dijeti nisam bila sretna! Više sam nalikovala nekom gladnom serijskom ubojici!

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Bravo mummy_s! I ja sam primjetila poboljsanje sto se tice celulita i izgleda koze opcenito. :D Nikad mi nista nije smanjivalo celulit: nikakve dijete, vjezbe, kreme...apsolutno nista. Sve do ove dijete. Ako nista drugo, svaka cast Montiju bar za to!

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Danas 3. dan. Osjećam se super :D . Kupila i sobni bicikl tako da konačno kombiniram i fizičku aktivnost (trčanje i jurnjavu s T. ne brojim).
    Za ručak kuham mahunarke miks, mljac.

Summer, super ti ide :D .

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Zanima me da li se može u 1. fazi jesti npr. grašak sa sirom i vrhnjem (ono pomiješano) ili jogurt?
    Tj. negdje ono piše pazite se jogurta, negdje piše da može bez problema itd.
    Ja jako volim sir i vrhnje i mogu ga uz sve jesti, da li može i Monti to podnijeti?

Još se nisam odlučila da krenem na Montija, iako ću baš morati pod hitno, jer ću biti kuma na svadbi u 10.mjesecu i trebala bih skinuti 40-ak kila :shock: jao, jao... kako li ću to!

1. korak - već sam 7 dana na odvikavanju od Coca - Cole!!!! Juuuupppiiiii!!!!
    Mislim da je ovo najduže što sam je ikad NE pila, za razliku od 10 godina svakodnevnog ispijanja. Mogu vam reći da mi jako nedostaje,ali se suzdržavam, jer imam furku da želim malo tijelu da pomognem, jer sam ga trovala tolike godine.
    Čak mislim da je Coca-Cola otrovnija od cigareta - a ja i pušila i pila Colu. Bacila cigarete prije jedno 5 godina, sada je vrijeme da kažem Doviđenja i Coca-Coli (ciiiii mojoj dragoj!!!!!)

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Draga Maslackica, bravo za prestanak s Colom! Napravila si si veliku uslugu s tom odlukom.

Sto se prve faze tice, ona je dosta stroga, ali rezultati nece izostati. Ugrubo, u prvoj fazi najbitnije je sljedece: kad jedes bjelancevine (meso svih vrsta) i povrce (svih vrsta osim krumpira, kukuruza, kuhane mrkve, cikle i ostalog skrobnatog i secernog povrca) smijes jesti masnoce (maslinovo ulje, suncokretovo ulje, sir, orasaste plodove). Kad jedes ugljikohidrate (integralnu tjesteninu, integralni kruh, smedju rizu, grah i ostale grahorice) ne smijes jesti masnoce. Moje idealno jelo za tu kombinaciju je npr. integralna tjestenina s umakon od povrca, kuhano u vlastitom soku, ne na ulju. E sad, i ja obozavam sir, a obozavam i sir i vrhnje. U prvoj fazi Monti dopusta malo sira ili jogurta za desert. Dakle, ne vidim razlog zasto nakon obroka od bjelancevina ne bi za desert mogla pojesti zdjelicu sira s vrhnjem!

Sorry sto sam te udavila i sretno sa skidanjem!

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Naomi, nisi me udavila, dapače!

Hvala ti na coca-coli... jaaaakooo mi je potrebna podrška, jer eto, danas umalo ne posustah.

A znači kada jedem rižu i tjesteninu s povrćem, ne smijem koristiti ulje? A ja to bacala po ulju sve u 16!

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Maslackica, sutni Colu nogom u 8) ... Samo hrabro dalje! Cak i da nisi na Montiju, vec samim izbacivanjem Cole ces puno izgubiti na tezini. A kako ce ti tek biti zahvalni tvoji zubi, razina secera u krvi, opcenito cijeli organizam ce ti se preporoditi bez svog tog secera, boja i kofeina!!

Sto se mijesanja ugljikohidrata s masnocama u prvoj fazi tice, ja sam ti prenijela oko sto pise u knjizi "Jedem, dakle mrsavim", sto je po mom misljenju jedina i prava Monti metoda. Za zeljeni gubitak prekomjernih kilograma nije dovoljno samo jesti hranu s niskim glikemijskim indexom (mada je i to vec odlicna promjena nezdravih navika i svakako pozitivan pomak), vec sukladno pravilima prve faze, treba pripaziti i na kombinaciju namirnica. E sad, kad dostignes zeljenu tezinu, prelazis u drugu fazu gdje u biti nastavljas s dijetom po niskom glikemijskom indeksu, a manje se opterecujes s kombinacijama, mada Monti kaze da kombinaciju ugljikohidrat-bjelancevine, tipa meso + tjestenina treba izbjegavati do kraja zivota. Naravno, poneka iznimka nam svima daje snage da nastavimo dalje i da ne "prolupamo". Sorry ako ti je sve ovo vec poznato, ali nadam se da sam barem malo pomogla. U svakom slucaju, toplo preporucam da nabavis Montijevu originalnu knjigu, ne samo radi dijete nego zbog toga sto je odlicna referenca za zdravlje opcenito.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja koristim maslinovo ulje za sve. mislim da smijes staviti ulje u povrtni umak za tijesto. pa kako bi ga inace napravila?

stvar je samo u kombiniranju GI-ja, a GI imaju samo ugljikohidrati (ulje je masnoca, meso protein). znaci proteine i masti jedes sa UH niskog GI, a kad kombiniras samo UH (kao u slucaju tijesto+povrce) onda gledas da, posto tijesto ima srednji GI (oko 45) povrce bude niskog GI, npr. brokula, masline i sl. imaju 15.

Stranica 6 od 49 PrviPrvi ... 4567816 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •