Citiraj Maslačkica prvotno napisa
Kako kelj i leća? Recept?
zapržiš kapulu (luk) i malo češnjaka, dodaš korjenasto povrče (mrkva, celer, peršin, sad ima i pastrnjak) malo pancete, junetinu na kockice, kad se malo zaprži dodaš vode, sol, crvenu papriku (ja dodajem ljutu), 2 lista lovora
nakon 30 min pirjanja dodam (tj. MM ) prethodno namakanu leću, nakon 30 min doda se kelj narezan na rezance, i kuha se još cca 20-30 min (dok sve ne bude mekano)
poželjno je ubaciti batat na kockice , brzo se raspadne i zgusne, a jako je zdrav

kad jedem meso prebacujem MM-u

sastojci:
-kapula, češnjak
-mrkva, korjen celera i peršina
-malo pancete
-junetina
-leća
-kelj
- sol, ljuta paprika (malo) , lovor

i to bi bilo to

nije gusto varivo, ali može se zgusnuti sa samljevenim poprženim slanutkom