nije dobro ako imaju diuretičke biljke, jer tjera vodu van iz organizma, pa će beba više pišati, ja ne bihivy prvotno napisa
neće te čaj smršaviti nego kontrola prehrane
znam da metvica i peršin smanjuju količinu mljeka
nije dobro ako imaju diuretičke biljke, jer tjera vodu van iz organizma, pa će beba više pišati, ja ne bihivy prvotno napisa
neće te čaj smršaviti nego kontrola prehrane
znam da metvica i peršin smanjuju količinu mljeka
Joooj, a ja se ufurala da jedem Monti, kad li ono....
Ma nema veze, mislim da je JAKO PUNO bitnija količina...i kad jedem Monti onda se ufuram da mogu žderati k'o svinja za svaki obrok i ništa ne postignem...
Eto, onda kad budete fušerili Motignac prehranu napravite tjesteninu kako sam predložila!![]()
boldano ne ide sa ughMaslačkica prvotno napisa
tjesteninu/rižu sa gljivama radim
:
popržiti malo češnjaka i luka, nabaciti gljive da puste sok, dodati peršina , soli, papra, i riže/tjesteninu
današnji meni:
ručak: pohani morski pas + kuhana cvjetača (začinjena maslinovim uljem) (MM-u + pomfri i salata)
večera: omlet sa gljivama i zelena salata (MM-u šta-ima-u-friđu)
sutra:
ručak: pečeni svinjski kotlet, blitva na lešo (MM-u + int. tjestenina sa zeljem i salata)
večera: int. tjestenina sa zeljem i salata (MM-u šta-ima-u-friđu)
jučer sam shvatila da moram imati doma čokoladu > 70%
ovisnik sam o kakau (čokoladi)
dok MM nije skoknuo po čoksu, ja sam vadila iz Vitalisovih pahuljica sa tamnom čokoladom, one komadiće tamne čokse![]()
![]()
pa sam odlučila da popodnevni međuobrok bude 1 red čokse i divka kava
a kupila sam danas i kilo ljepih jabuka
dobila odgovor
mozete slobodno.to je neobrađeni bijeli čaj(biljka camellia sinensis).
znam da me nece caj mrsaviti ali dobro dode navecer, bolje da popijem caj nego da nes pojedem, jel?jos ako caj ima enzim za brze izgaranje suvisne masnoce, to je samo bonus plus. inace sam kupila i rooibos caj sa cimetom i sljivom, ajme al je dobar. sad me spasio da poslije dorucka ne mrknem nekaj slatko.
danas za rucak mozda narucim od halo kineza patku s ananasom![]()
thx mikka - protegnuti ću onda nogice do te čajne kuće
Ja nisam bila dok nisam krenula na Montija i kako je on dao amen za čokoladu, ali par kockica, a ne PAR REDOVA itopomogućnostidoksesviredovinepojedu ja ne mogu bez nje...tj.i mogu, ali i neću... sabotiram samu sebe....MGrubi prvotno napisa
da li je neko napravio onu njegovu tortu od samo jaja i crne čokolade?
ja obožavam čokoladu sa više od 70% kakaa. a tek onu sa čilijem mmmm.
međutim, jučer dok sam tamanila onu od Kraša čoksu vidim da u njoj ima šećera.
išla poslije kupit konzervu graška - opet šećer u njoj.
Ja.Maslačkica prvotno napisa
Odlična je.
Pazi! Ne smiješ ju mirisati i isprobavati dok je još topla (ja jesam prvi put i skoro sam ju bacila jer sam mislila da nije dobra - baš je groznog okusa).
Ali kad se ohladi i sljedeći dan prelije čokoladom... mmmmmmmmmmmm
![]()
Nisi u pravu, piše u knjizi da može i u fazi 1.MGrubi prvotno napisa
A imate u Muelleru super čokolade sa 70 % kakaa od Schneekoppe za 9 kn, ja sam ih danas nakupovala. I Lindt naravno, i one su tamo jeftinije nego u drugim dućkasima.
danas treći dan
jučer popodne bila s frendicom vani, popila kavu s mlijekom, ali te greške ne namjeravam izbjegavat![]()
ostalo sve po pravilima
danas blitva i kotleti
večeru ću nastojat same proteine
mgrubi, zašto pohano? i mislim da bi uh bili bolji za ručak
uljepšala si mi dandunja&vita:-))) prvotno napisa
![]()
jer se tako sprema, skineš koricu, MM neće nego tako spremljenog morskog pasapanterica prvotno napisa
uh jesu bolji za ručak, samo meni meso navečer nikako ne paše
pojesti ću malo brdo salate uz te ugh, pa će biti lakše![]()
ja imam 30kg viška, tako da su rezultati tu i uz mala kršenja , ali ih lakšim osobama ne preporučujem
Mi smo danas bili vani na ručku, ali sve po Montiju, toplo-hladna salata sa biftekom i sirom...mljac....
A nakon toga smo snimili neku ljekarnu i otišli se vagat- nisam baš zadovoljna![]()
meni je monti super i iz razloga što mogu jesti u restoranu,a da ne griješim
ja sam danas treći dan, osjećam se super
meni ova prehrana odlično odgovara jer imam nizak šećer, pod opterećenjem pada na dva i niže. kad jedem hranu s niskim gi, nema oscolacija šećera i zato mi je ovako dobro
potpisujem višakMGrubi prvotno napisa
![]()
i meni je super ako uspijem i dva obroka po montiju, samo da se ne uhvatim da se prežderavam bez kontrole, što je obično posljedica toga da me djeca dovedu do ludila
Čekajte sad malo, pa Monti preferira UH za večeru i to s povrćem pripremljenim bez masnoća, a za ručak predlaže meso i ostalo što ide uz meso. Mislim da je integralna tjestenina sa zeljem i salatom idealna za večeru po Montiju. :?panterica prvotno napisa
ja sam danas nažalost morala prekršiti jer su mi djeca u školi kupila za rođendan tortu, grickalice i sokove i kako da im kažem da neću jesti. Inače, ne volim torte i kolače, pa mi je stvarno svaki zalogaj stao u grlu, ali eto morala sam prekršiti s nečim što zaista ne volim. bolje da su mi kupili pomfrit za rođendan!
Sutra častim kolege u zbornici, ali ću ovaj put se probat izvuć kao u stilu jela sam već i tako to.A što ću sad kad mi je rođendan, dobro pa nije svaki dan.
e, da , kupila sam tofu po prvi put i sad ne znam što ću s njim/njom.
Kako da to jedem? Ideje....?
MOže li šnicle od sojinih ljuspica, ali pečenih na ulju?
Sretan rođendan...i nemoj se zamarat ako si malo zeznula, kad ćeš ako ne na rođendanlexy prvotno napisa
![]()
A tortu možeš idući put poslat na moju adresu, vjeruj mi meni ne bi stala u grlu![]()
lexy, tofu mozes staviti u omlet, ili ga prepeci na tavi pa sa salatom od recimo slanutka i preprzenog speka(ili bilo kojom drugom). mozes ga jesti i uz meso, ribu, jaja.. ima kombinacija.
Maslackica, moze se peci na ulju. e sad, u novoj knjizi (recepti na hrvatski nacin) spominje kako je najbolje koristiti pacju ili gusju mast za pecenje/przenje, jer ona je najstabilnija na visokim temperaturama. pa ako mozes nabaviti nesto od toga.. uzivaj![]()
Ih..ne mogu ni svinjsku mast nabaviti...uglavnom to je previše francuski...hahahaha
Ulje će biti dovoljno...
A šta je sa lećom i slanutkom u šniclice? To se ne mogu dodavati jaja, zar ne? I šta je sa mesom uz to? I smiju li se peći na ulju?
Neko je spominjao, mislim MGrubi, pohovano, ali pečeno u rerni...na šta to liči?
a cuj, kupis patku na placu, speces ju i-voila! eto ti pacje masti. kaj mislis, otkud meni?![]()
mislim da mozes napraviti popecke od lece i slanutka. mislim, povezati s jajetom. iako ja slanutak najvise volim samo kuhan, pa zacinjen sa cesnjakom i masl. uljem![]()
Probat ću tako slanutak, ali DA LI si ga probala u šniclicu???
Jer je woooowwww...isto meso!
bila to samo voda ili ne, ja se moram pohvaliti: od ponedjeljka 2 kg manje. super se osjećam, sad imam motivaciju
misliš na kršenje pravila? nisam još zgriješila, al ni kile ne idu dole.MGrubi prvotno napisa
ja mislim da su meni ova 3 kila viška otišla u kosti![]()
cure, probajte vrhnje za kuhanje od soje iz bio&bio, na pakiranju je nacrtano sunce. odlično je!
piše da se može kuhat i peći s njim. ja sam skuhala krem juhu od brokula i celera. srkala je dva dana.
upravo ručala jedno kuhano jaje i mladi sir
mislila sam praviti juhu od brokule i kaula i neko meso i salatu, ali sam bila pregladna za čekanje. ovo mi je bilo brže i spriječilo grijeh (čitaj kiflice sa sirom iz obližnje pekare, sama se sebi divim kako odolijevam)
I ako ikako možete - jedite POOOOLAAAAAKOOOOO... dajte tijelu vremena da procesira informaciju da je sito...
uskoro ću i ja na listu Montignašica.-.. opet...![]()
što da pijem kad sa na Montiju?
znam da je voda najbolja, ali stvarno mi bude zlo od vode ako je popijem više od 1-2 čaše dnevno.
razmišljam da skuham neki čaj pa to da pijuckam...
inače pijem sokove i sada mi definitivno fale, nisam mislila da sam takav ovisnik o sokovima. tek sada vidim kad ih ne smijem piti, a žedna sam.
jel bi ja smjela Cedevitu light , bar čašu, dvije dnevno?
od kada sam na Montiju, non-stop sam žedna jer ne pijem dosta. evo sad pijem Divku što mi je ostalo od jutros.
ponosna sam na sebe jer sam danas (iako sam častila na poslu za rođendan) uspjela NE JESTI!
fino doručak po Montiju, sad će ručak kuhano kiselo zelje s mesom (Sekeli gulaš), a navečer nekakav omlet, možda eto dodam tofu po prvi put.
ja sam isto uvijek žedna.lexy prvotno napisa
probala sam jučer tofu, onaj marinirani koji se malo malo preprži na tavi.
okus.... ko kajgana i to hladna i gumasta.
Mislim da bi sokove u svakom slučaju trebalo izbjegavat.lexy prvotno napisa
Ali i meni nekad dođe da popijem sokić, ali za takve krizne situacije uvijek imam doma 100%-tne prave cijeđene sokove iz DM-a bez ikakvih dodataka (duplo su skuplji od ostalih, ali vrijede svake kune) ili natjeram MMa da mi iscijedi naranče. To je ipak puno bolja varijanta od svakakvih kemija koje se mogu kupit, a nemaju trunke voća.
Uostalom, čaša takvog soka mi zamijeni voće. Dakle, ne pijem nikad sok uz obrok, nego za međuobrok.
idem baš danas u DM, pa ću kupiti sve što mi treba a da nemam kao npr. žitarice u pahuljicama bez šećera, ove sokove sa 100% voća bez šećera, fruktozu i još nešto ako naletim. Baš se guštam!
Veselim se isprobavanju novih namirnica poput tofua, leće (zamislite nikada je nisam jela), slanutak, itd. :D
I ja blejim u tu leću svaki put u trgovini, kupila bi, ali ne znam kaj da radim s njom :?lexy prvotno napisa
Pa skuhaj je kao grah, ili bolje - pomiješaj s grahom, treba je kasnije dodati, puno se brže skuha, meni je preukusna
Vjerujem da je, ali dal striček Montignac dozvoljava tu kombinaciju?!ASTRA prvotno napisa
da, grah, leća i slanutak su dobrodošli![]()
evo i mene da se javim, danas sam došla malo ranije s posla i evo ručam u 11h. prerano za mene, ali naručena sam na Rebro na neke preglede pa moram sada jesti jer popodne pitanje kada ću doći doma.
Inače, doručak po starom u 6h ujutro, a za ručak na brzinu: 2 jaja pečena, tofu, tuna i paradajz. pravi mišung, valjda mi neće biti zlo.
Sada žurim, naručena sam u amb. za debljinu, pa ako vas zanima ispričat ću vam šta su mi rekli, OK? Ne znam jel bi im rekla za MOntija, jer oni će sigurno trubiti o niskokaloričnim dijetama, možda o lijekovima
, a ja bih ipak dala Montiju šansu, kaj ne?
svima
lexy - pitaj za MOntija, neće te vikat![]()
i javi nam šta su ti rekli - sretno!
ne mogu vjerovat da smo jednako pogriješile napisat Montija
![]()
cure, sinoc sam na nekoj lokalnoj tv gledala emisiju o zdravoj prehrani. žena je pekla pogačice za sendvice. mislim da su ok po montiju:
zobene pahuljice, sol, dinkel brašno, može i integralno pšenično, malo kukuruznog samo radi boje (ovo mi izbacujemo), malo praska za pecivo, maslinovog ulja i zamijesiti s vodom. napraviti malo mekse tijesto jer pahuljice pecenjem dosta nabubre. mokrim rukama oblikovati pogasice i peci. izgledale su prekrasno, valjda su dobre i za jesti.
kao primjer je napravila dva sendvica s povrcem i sirom svjezim, a za slatke je preporucila marmelade ili namaz od ljesnjaka i tamne cokolade. kad kupim brasno probat cu pa javim iz prve ruke
današnji ručak: puretina i povrće ne žaru
jučer: integralni fussili sa rajčicom
...ali ta tamna čokolada, ne mogu odlijepit prste s nje dok ne smažem cijelu...
E da, neko je spomenuo čokoladu od 70% kakaa da Kraševa ima šećera, pa zar nema svaka? I ona Lindt?
Ja jedem Bitter od Zvečeva, čini mi se, i ima šećera. Mislim da nije problem ako ima šećera, zar ne?
I da, Mikka, probala sam danas slanutak sa bijelim lukom i maslinovim uljem. Čini mi se da mi se sviđa, a zašto "čini mi se"? Pa zato što i nakon 25 min. kuhanja slanutak je bio tvrd, pa nisam imala pravi okus. Mora da je bio neki star.... (u pretisu je kuhan i 1.slanutak koji sam tako kuhala je bio super)
Dajte mi i recept za prženi slanutak, ali kao grickalica? Možda sa malo ulja i soli?
I da, još jednom potvrda - sa slanutkom i lećom može ulje? U biti ne bi smjelo, šta ne?