-
Hvala mikka
Evo i ja sad u knjizi vidim da onaj jogurt može uz doručak kruh-marmelada.
A i grah i meso, nema razloga zašto ne.
Imaju dvije vrste ručka:
1. kombinacija bjelančevine i masti
-ugljikohidrati čiji je GI niži od 35 (povrće niskoga GI(brokula,paprika,špinat i sl) i mahunarke niskoga GI (leća, quinoa, divlja riža)
-meso,riba,perad,jaja,sojini proizvodi
2. ručak s ugljikohidratima bogatim vlaknima
-ugljikohidrati čiji je GI niži od 35 (povrće niskoga GI(brokula,paprika,špinat i sl) i mahunarke niskoga GI (leća, quinoa, divlja riža)
-vlaknima bogati UH (špageti od cjelovite pšenice, poželjnije da su hladni kako bi im se snizio GI, mahunarke (grah,leća), smeđa riža ili nerafinirana basmati riža
crveni grah, grah "mung" namočen i kuhan 20 min /nemam pojma koji je to/ imaju GI 35 a grah (ne piše koji, samo piše grah) GI 25
Ovo je sve iz knjige " Montignacova dijeta - Jedite s tekom i zauvijek ostanite vitki"
Dakle grah i meso
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma