Stranica 24 od 49 PrviPrvi ... 14222324252634 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,151 do 1,200 od 2414

Tema: Montignac, 10. dio

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

hehe...procitala sam knjigu svojevremeno sto puta...imam kopiju negdje, samo ne znam gdje.

ali ja kad krenem na dijetu radim to propisno. Meni je limit 35, pa mi to znaci da necu bas kombinirati meso, sto je cisti protein i mast, namirnicom koja ima GI na gornjoj granici.

to je neka moja Monti dijeta, koja mi najlakse ide...

ugh dorucak ne dolazi u obzir kod mene takodjer vise od 2 puta tjedno, rucak vise od 1 put tjedno.

meni tako dijeta funkcionira, i tako gubim vrlo lako u prvoj fazi. Onda pomalo uvodim sve laganini u drugoj. Problem je sto se ne drzim Montija cijelo vrijeme, i nakon sto postignem cilj, nego se raskalasim na seafood dijetama...I see food and I eat it!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno re

i see food and i eat it

evo mene u jednoj rečenici

ja kopiram jelovnik od prošlog tjedna: ručala dva kuhana jaja i blitvu

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Amalthea prvotno napisa
    Evo mene natrag.

U potpis sam stavila link na album (što se jede za ručak)... eh, kad bi možda još netko pa da se nadopunjavamo idejama.
    Baš izgleda fino. Kako si napravila šampinjone s jogurtom?
    Imaš iste Zepterove tanjure kao i ja. Samo da moja hrana izgleda tako ukusna kao tvoja. Nažalost , nisam baš nekakva kuharica.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

čitala sam stare postove i negdje je netko napisao da je super kombinacija za ručak juha pileća s batatom i graškom. Jel se to smije, jer batat ima GI 50, grašak ima GI 40?! Meso se smije jesti sa povrćem ispod GI 35, kaj ne?
    Mislila sam to sutra za ručak, pa bi mi trebala ta informacija, jel OK to jesti ili NO,NO,NO?

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj lexy prvotno napisa
    juha pileća s batatom i graškom. Jel se to smije, jer batat ima GI 50, grašak ima GI 40?! Meso se smije jesti sa povrćem ispod GI 35, kaj ne?
    Ja bih rekla da je no no no.
    U prvoj fazi definitivno. Ako je u pitanju održavanje težine onda nisam sigurna.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Evo mene natrag.

U potpis sam stavila link na album (što se jede za ručak)... eh, kad bi možda još netko pa da se nadopunjavamo idejama.
    Baš izgleda fino. Kako si napravila šampinjone s jogurtom?
    Imaš iste Zepterove tanjure kao i ja. Samo da moja hrana izgleda tako ukusna kao tvoja. Nažalost , nisam baš nekakva kuharica.
    Eh pa nisam ni ja neka kuharica.

Na maslinovom ulju sam propirjala sitno rezani luk, kad je poprimio staklasti izgled ubacila sam svježe šampinjone rezane na ploškice. To pirjaš 15-20 minuta dok gljive omekšaju; tada posoliš i ubaciš jogurt u količini po želji. Gotovo.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno re

nigdje nikoga, nadam se da niste negdje na kolačima

ja ručala puretinu i salatu.
    još imam grižnju savjesti radi nedjeljnog prežderavanja.

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Eh pa nisam ni ja neka kuharica.
    ...reče žena koja rola klipiće ko velika

Rene, kako je bilo na fešti? Startaš li danas?

Evo kako je izgledao moj dan jučer:
    D: 3 tanke (baš tanke) fetice kruha i marmelade od šipka (sa fruktozom) i divka sa 0,9 mlijekom
    R: pileća juha bez tjestenine, piletina na gril tavi sa par kapi masl. ulja i blitva
    V: integralna tjestenina sa umakom od rajčica.

E sad, problem mi je bio u međuobrocima jer se nisam nikako mogla organizirat šta bi i kad bi. A kako mi je doručak bio dosta nekako slab cili dan sam bila gladna .
    Navikla sam se zadnja 3 mjeseca da se ujutro našopam ugljikohidrata da mi povrate snagu od izcrpljujuće noći dojenja i nespavanja. Falili su mi jučer jako kruh i slatkiši.
    Tako sam malo zbrčkala svega ali u razmacima. Ujutro sam maznula 2 reda čokolade (70% kakao, ali mislim da bi ona morala iza ručka a ne zasebno), pa sam popila dva jogurta (0,1- jedan ujutro jedan predveče), pa malo lješnjaka i popodne sam popila još jednu divku.

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Suncem.m. prvotno napisa
    pa sam popila dva jogurta (0,1- jedan ujutro jedan predveče)
    Tek sad vidim da mi je jedan jogurt u frižideru, dakle jučer sam ipak popila samo jedan :D .
    Drudi je valjda bio u mislima

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Napisala poduži post i nestao je! Idem ponovo.

Suncem.m. sve je po propisu! čista petica!

Amalthea- zvuči super jednostavno taj recept od šampinjona. To čak i ja mogu skuhat!

Tri dana sam se pridržavala po knjizi (čak i preko vikenda) i jučer meni ne da neki mira i probudih se u pola 12 kao ugasiti video (jer sam stavila snimat Eli Stone) i čujem glasić vražička u glavi. I mislite da ga nisam poslušala. I tako ja pojela lijep sendvič sa mesnim nareskom i paradajzom. EEE, cure koja grižnja savjesti poslije. A uopće nisam bila gladana, nego sva u nekom polusnu. Ja moram sama sebe sabotirati. Uvijek to tako biva.
    Ali nema predaje. Danas je novi dan.

D: voće, int. kruh(1 šnita), marmelada bez šećera, Divka
    M: jogurt 0,05% m.m.
    R: još nisam, ali sad ću juhu od graška i batata
    V: to mi je uvijek problem, nisam još niš smislila

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ručak: pirjana junjetina + kuhane brokule
    večera: brokule sa umakom od sira

sutra:
    ručak: morski pas ili lignje + kuhana cvjetača
    večera: cvjetača sa umakom od sira

prekosutra:
    ručak: varivo sa grahom, lećom, kupusom i kobasicama
    večera: omlet sa šampinjonima i zelena salaata

kupila sam endiviju za salatu sa feta sirom, sezamom i maslinama ... samo ne znam di da ju ubacim

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

D: voće, int. kruh(1 šnita), marmelada bez šećera, Divka
    M: jogurt 0,05% m.m.
    R: još nisam, ali sad ću juhu od graška i batata
    V: to mi je uvijek problem, nisam još niš smislila
    V: dvije jabuke? kruške? kuhano jaje ?

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Današnji ručak- prženi tofu, tikvice i paprike iz woka....ja sam još dodala i veganske integralne palačinke sa suhim voćem

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Dodah današnji foto u album.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

MGrubi, daj mi reci kak ti pripremiš omlet bez masnoća?
    Vidim često to jedeš za večeru pa me zanima jer obožavam jaja na sve moguće načine, makar ih ne jedem često jer imam visoki kolesterol.

I još jedno pitanje, jel se smije navečer jesti povrće niskog GI sa masnoća odnosno sirom? I općenito, sir. Znam da se smije za ručak, ali večera mi baš nije jasna. Ja sam shvatila da se za večeru uopće ne smiju jesti masnoće, a samim tim i proteini. :?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Smiješ, koliko ja znam.
    Obično ako su za ručak UH, onda nisu za večeru i obratno; ako ćeš ručati proteine, onda UH za večeru (bar ja tako. )

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

spremam u teflonskoj na malo ulja
    jaja imaju u sebi masnoće, ako im dodam još masnoće dobijem jaja neke debele kokoše

masnoće ne idu sa kruhom tj. ugh

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja kod omleta stavljam kap-dvije maslinovog ulja i isto toliko suncokretovog.

(Fotki me zeza i neće uploadati današnju sliku )

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

dajte napišite kile - odnosno, koliki je pad kila

ja stagniram, odnosno, nisam niti pala još

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Misliš lexy da nisam griješila sa ovim međuobrocima?
    Uh, definitivno osjećam pad šećera u organizmu .

Nego lexy, batat ti ima GI 50 tako da njega ne bi smjela.

A evo sad sam usporedila po knjizi i princip ručka i večere je identičan.
    Samo je poanta u tome da ne budu ta oba obroka bazirana na ugljikohidratima.

Nego evo mog današnjeg menija:
    D- musli ( sa voćem i amaranthom - izbacila sam grožđice pa je ostalo uglavnom ništa od suhog voća) sa mlijekom

....komadić sira.....red okolade.....5-6 bajama

R: gusta juha od tikvica i crvene leće, varivo od piletine, tikvica i qunoe ( s time da je quinoa koju imam sa bulgur pšenicom a njen je GI 45. Morat ću kupiti čistu)
    i svježa mrkva ribana na salatu.

V: jaja i šunka

Varivo bi kao bilo povrtno ali ne znam kako da nazovem ovaj miks sa piletinom.

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Andora, koliko si dugo na dijeti?

A stvarno, nekad je ovdje bio spisak koliko ko ima skinut kila.
    I još kad bi u zagrade dodali koliko ste do sada skinuli to bi bilo skroz korisno i poticajno.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

bio spisak, pokazao se nedjelotvoran

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    bio spisak, pokazao se nedjelotvoran
    Hm :/ , spisak ili dijeta?

A ja mrkvu u buduće jedem za desert sa žličicom fruktoze i malo cimeta.
    Ovako na salatu mi je bljak.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

spisak
    meni djeta djeluje dok ju ne kršim

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Da, batat ima GI 50 isto kao i cjelovita riža i tjestenina od cjelovitog brašna , pa se smije jesti kao obrok UH s povrćem niskog GI bez mesa i masnoća. Prilično sam sigurna jer sam dobro proučila u knjizi!
    To ti je isto kao da jedeš rižu sa zelenom salatom.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno re

ja bih batat isto izbjegavala u prvoj fazi. meni se jedino ona prva knjiga jedem, dakle mršavim čini baš strogi monti. ja sam se nje držala i skinula kile. ove sve nove, s 4 puta tjedno uh ručkom i večerom mi izgledaju za održavanje težine, a ne mršavljenje :?

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Da, batat ima GI 50 isto kao i cjelovita riža i tjestenina od cjelovitog brašna , pa se smije jesti kao obrok UH s povrćem niskog GI bez mesa i masnoća. Prilično sam sigurna jer sam dobro proučila u knjizi!
    To ti je isto kao da jedeš rižu sa zelenom salatom.
    Moguće :/ . Nisam išla za tim da ti je ručak samo juha.
    Iako nisam sto posto sigurna da li se batat ponaša kao krumpir, ali definitivno je puno zdraviji od krumpira.

panterica, mislim da si malo pre stroga. Brzo mršavljenje je uz UH čiji je GI 35 i niži. (A što se tiče batata ipak bi se složila sa tobom, nekako bi ga i ja u prvoj fazi izbjegavala)
    Održavanje težine je sa Uh koje imaju GI 50 i niži. Mislim da je poanta u tome da sve jedeš, da zdravo jedeš i da se ne izgladnjuješ. Ali zato treba paziti koje namirnice.
    Baš ono što smo pisale vezano za grah i mahunarke u knjizi kaže:
    "Možda očekujete da ću osuditi grah i mahunarke s obzirom na ono što znamo o krumpiru. Griješite! Većina mahunarki ima vrlo nizak GI - 35 ili niži. Leća ima jedan od najnižih glikemičkih indeksa među mahunarkama. Zelena leća, primjerice ima GI 25. Tu je obuhvaćena i specifična leća "puy".
    Te su mahunarke vrlo bogate vlaknima a imaju vrlo nizak GI. Stoga mogu olakšati mršavljenje i smatraju se dobrim ugljikohidratima. Mogu se slobodno jesti za svaki obrok, ali bez imalo masnoće kao što su maslac ili mast. Premda crveni grah ima nešto viši GI- 35, i on može biti dijelom svakog obroka na planu brzog mršavljenja."

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

e, sad više ne znam ni ja što se tiče batata. neki kažu može,neki kažu ne može. ma bolje mi je izbjegavati ga jer i tako ima dosta drugih , dopuštenih namirnica, jel tak ?!

sutra sam mislila bijeli grah (GI 30) i kiselo zelje (naravno bez zaprške) i meso. OK ili ne?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mislim da može batat sa povrčem za ručak ili večeru, isto kao i int. riža sa povrčem

GI manji od 35 je najvažniji kod priloga uz meso

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

sutra sam mislila bijeli grah (GI 30) i kiselo zelje (naravno bez zaprške) i meso. OK ili ne?
    OK! dapače - vidi ovdje:
    http://public.fotki.com/AmaltheaA/mo.../dsc03077.html

ili ako ne radi više gore:
    http://images44.fotki.com/v1405/phot...SC03077-vi.jpg

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Da li se vi prežderavate na Montiju ili pazite na količine?
    Mislim, skontala sam da se ipak mora paziti na količinu inače mi ne djeluje...
    I naravno, danas mogu pojesti npr. duplo manje da mi bude dovoljno, ali sutradan da se više krećem, pa mi treba i više....

Uglavnom, brljavim po Montiju, ali kada se pazim kile idu i nisam gladna... (osim možda navečer malo...)

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

iz prošlog iskustva znam da prvi tjedan-dva na Montiju trebam duplu porciju povrče, kasnije se to regulira na jednu porciju

Monti je reka da se ne smije gladovati, jer na gladovanje tijelo reagira da zaključa masne naslage i susti bazalni metabolizam, i onda kad te uhvati napadaj prežderavanja kao posljedica gladovanja, prve kalorije koje uneseš tijelo ne koristi nego ih skladišti i potroši ono malo koliko treba s obzirom da je spustilo bazalni metabolizam (koliko trošiš dok ležiš)

evo prijavljujem -1,5kg :D u 10dana

kad osjetim glad, al ne one male leptiriče u želudcu, nego slonove, ja na poslu pojedem: acedofil, šaku oraha/brusnica ....
    kući pojedem jabuku ili mrkvu
    za jabuku znam da iako mi se čini da sam još gladna, mom mozgu treba 20 min da primi info: želudac napunjen
    pa se maknem iz kuhinje, najbolje je kad mogu van nakon jabuke, i za 15-ak min osjetim sitost

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

iz prošlog iskustva znam da prvi tjedan-dva na Montiju trebam duplu porciju povrče, kasnije se to regulira na jednu porciju
    Točno tako. Meni se čak sada čini da jedem više nego inače. Pogotovo jer bi se ja do ručka najela gluparija i onda bi ručala nešto malo.
    I znam da mi ove prve dane treba više nego što će mi trebati kad se organizam navikne na nedostatak šećera.

Sinoć sam večerala dva jaja na dvije fetice pancete, dvi fete šunke i dvi fete sira. I popila sam jogurt.
    Ne da sam se najela, nego ono baš do sita. A zato se nisam jutros probudila mrzovoljna i gladna.

evo prijavljujem -1,5kg :D u 10dana
    :D super, neka samo tako nastave odlazit kile.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

na temu ugh

za one koje imaju malo kila skinuti (ispod 10 ), ili im se vaga ne miče:
    -ugh 1x dnevno

dakle:
    - ako je doručak bio sa int. kruhom , ostatak dana ne više ugh tj. GI 50
    -ako želite ručak ili večeru sa rižom, tjestninom, batatom, onda za doručak ili proteini (jaja, šunka , sir) ili voće

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno re

sunce.m, jesam malo prestroga, ali ja volim brzo vidjeti rezultate

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

panterica

kod strogih dijeta, tijelo ti prvo razgrađuje mišiće pa tek onda masno tkivo
    kako su mišići teži od sala, čini ti se da brže mršaviš

ovo kaže Monti:

do sad si unosio npr. 2500cal/dan
    uđeš u dijetu na 1500-1600cal/dan

gubiš kile prvih par dana (odlazi mišična i salo masa), tijelo se "prepadne" smrti od gladi (borba za opstanak , najprilagodljiviji preživljavaju) i počne spuštati bazalni metabolizam (do sad je bio na npr. 2500-2600cal) , ne do 1600cal, nego 100-300 cal ispod unosa cal, dakle trudi se i od tog jako malog unosa hrane dobiti bar malo masti, da preživi sušu

naše tijelo se formiralo kroz tisučljeća borbe za opstanak, jako teškim uvjetima života, u područjima bez hrane za ljhetnih suša, ili za zimskih smrznutih mjeseci

i dakle, ovom dijetom 1600cal , gubiš mišiće, tijelo se trudi skladištiti bar malo dodatne masti, a kad se "izgubi" određena kilaža, obično se ljudi vrate na prehranu cca 2000-2200cal/dan
    i šta bi, tijelo koje je spustilo bazalni metabolizam na najdonju granu sad dobiva previše hrane, dakako podizanje metabolizma ne ide preko noći, pa višak cal odmah odlazi u salo, i dobiješ jo-jo efekt
    a ja ga jako dobro poznam

ubrzavanje metabolizma:
    - 3 obroka na dan + 2 međuobroka (1 jabuka ili 1 jogurt)
    - bilokakva vježba

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno re

kad sam prvi put išla na montija, prvo sam krenula s bolničkom dijetom ( a ta je baš stroga), vrlo brzo skinula dosta kila i nastavila s montijem i s njim nisam vraćala nego nastavila mršaviti otprilike kg tjedno. onda sam nastavila s drugom fazom, s tim da sam barem dvaput tjedno jela ili pizzu ili krumpir ili kolače i bila na istoj kilaži do druge trudnoće.
    onda opet 15 trudničkih kila gore, pa u bolnici 10 dolje, pa opet moje dojenje i muke isusove +10 gore (isti scenarij kao s prvom trudnoćom i dojenjem)
    tako da se nadam da će i ovaj put ići tako, s tim da sad nisam na bolničkoj nego ipak monti
    ne da mi se skidat 10 kg 5 mjeseci

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno re

ja sam te kile nabrzinu i natukla, red je da nabrzinu i odu

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno re

je li netko probao onaj namaz od patlidzana iz dm-a?
    možda to ne bi bilo loše uz one tople pogačice od zob. pahuljica ?

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Re: re

Citiraj panterica prvotno napisa
    Ja sam isprobala sve te namaze, meni su odlični, ali nisam sigurna da se to smije po Montiju, iako mi se čini da u njima uopće nema šećera pa bi moža i išlo...ne znam...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno re

ako stignem, idem popodne po namaz

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Jesi li radila već te pogačice? Jesu li dobre?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno re

još nisam, al sam kupila dinkel brašno

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

na temu ugh

za one koje imaju malo kila skinuti (ispod 10 ), ili im se vaga ne miče:
    -ugh 1x dnevno

dakle:
    - ako je doručak bio sa int. kruhom , ostatak dana ne više ugh tj. GI 50
    -ako želite ručak ili večeru sa rižom, tjestninom, batatom, onda za doručak ili proteini (jaja, šunka , sir) ili voće
    a, kaj ako imamo za izgubit više od 10 kg, recimo 30kg, koliko onda UH treba jesti? :?
    čekaj sad, jel poželjno jesti više UH ili manje UH?
    cure, ja vam inače nisam tak, kak bi rekla, glupa, ali ta Monitijeva pravila su mi sve samo ne jasna. osjećam se ko guska u magli.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

ali ta Monitijeva pravila su mi sve samo ne jasna.
    Ma zapravo nisu preteška.

Što se tiče glavnih obroka - zapravo se mogu pojednostavniti na ovo (pvako sam ja mojoj mami približila ideju):
    zamisli klasičan ručak s mesom i tjesteninom.
    I ti sad - ili jedeš meso (sa salatom i povrćem) ili prilog (sa salatom i povrćem). Samo računaj da je tjestenina integralna.

Ako imaš više od 10 kg za izgubitu možeš UH osim za doručak i u nekom od obroka, naravno (mada sam ja uvijek radije jela UH za doručak i ručak, a meso za večeru i nisam imala problema s time; mogu reći da čak za ovu preporuku nisam ni čula)

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

ah, tipfeleri, tipfeleri...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno re

lexy, manje uh = brže mršavljenje
    ja sam u prvoj fazi uh jela uglavnom samo za doručak. vrlo rijetko sam jela rižu i tjesteninu, ali bih onda taj dan za doručak jela ili jaja sa šunkom ili sirom ili bilo šta osim uh
    mislim, nećeš se nadebljati ako jedeš uh i za doručak i ručak , ali nećeš ni mršaviti, to je kombinacija za drugu fazu

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno re

imam još jedan zanimljiv primjer iz prakse.
    kad bih jela grah, sutradan bih imala barem pola kg više (da, tad sam se opsesivno vagala svaki dan jer nisam mogla vjerovat da se može toliko jesti, a gubiti kile), ali bi to odma drugi dan otišlo, skupa s još malo

Datum pristupanja
    Nov 2007

imam još jedan zanimljiv primjer iz prakse.
    kad bih jela grah, sutradan bih imala barem pola kg više (da, tad sam se opsesivno vagala svaki dan jer nisam mogla vjerovat da se može toliko jesti, a gubiti kile), ali bi to odma drugi dan otišlo, skupa s još malo
    Da, baš je zanimljivo s tim grahom. Oduvijek sam smatrala da je on jako kaloričan (u biti i je, npr. grah nekuhan u 100g ima 341 kcal, dok kuhan 5dcl ima 515) i da ga treba rjeđe jesti. Dok se nisam prebacila na Montija gdje se on zalaže za sve mahunarke (grah, grašak, leća,...) i gdje nisu bitne kalorije već GI, a GI graha je nizak. Baš sam bila jučer na M. stranici, tamo gdje odgovara na pitanja, i čovjek stvarno nagovara na konzumaciju tih namirnica jer su do sada bile zanemarene, valjda u Francuskoj (tu kod mene u Turopolju grah je i dan danas No. 1, a riba se jede samo na Veliki Petak )!!!

Baš mi danas mama kaže da neću tak omršaviti jer to nije nikakva dijeta kad se tak dobro i obilno jede. Valjda nije u pravu, jer meni treba malo da me netko pokoleba.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

reka bi ti gospn Monti: NIJE DIJETA!
    koliko sam to puta pročitala u njegovj knjizi :"Jedem, dakle mršavim"

to je način prehrane
    dijeta je izraz za veliku redukciju kalorija

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke