ja uglavnom ne volim jesti za večeru isto što i za ručakpanterica prvotno napisa
pa onda si znam skombinirati današnji ručak za sutrašnju večeru
i obrnuto
ja uglavnom ne volim jesti za večeru isto što i za ručakpanterica prvotno napisa
pa onda si znam skombinirati današnji ručak za sutrašnju večeru
i obrnuto
Visoki GI hrana/proizvodi
Kukuruzni sirup 115 pivo* 110
Glukoza(dextroza) 100 glukozni sirup 100
Modificirani skrob 100 psenicni,rizin sirup 100
Peceni krumpiri 95 krumpirov skrob 95
Krumpiri(kuhani u pecnici) 95 rizino brasno 95
Bijeli kruh bez glutena 90 krumpirovo brasno 90
Ljepljiva riza 90 indijska maranta 85
Kuhana mrkva* 85 kuhani korijen celera* 85
Kukuruzne pahuljice 85 hamburger pecivo 85
Med 85 instant/parboiled riza 85
Maizena(kukuruzni skrob) 85 pastrnjak* 85
Popcorn,kokice,bez secera 85 ekspandirana riza 85
Rizin kolac/puding 85 rizino mlijeko 85
Tapioca 85 kuhana bijela repa* 85
Bijeli sendvich kruh 85 bijelo psenicno brasno 85
Kuhani bob 80 pire krumpir 80
Krafne 75 lasagne (meko psen.brasno) 75
Buca,tikva* 75 rizino mlijeko(sa sec) 75
Squash-vrsta tikve* 75 vafle (sa secerom) 75
Lubenica* 75 bagels(slicno krafni) 70
Baguette bijeli kruh 70 kolacici 70
Briosi 70 bijela repa 70
Cokoladna plocica(sa sec) 70 coca-cola,soda 70
Kukuruzno brasno 70 kroasan 70
Datulja 70 njoki 70
Matzo kruh(bijelo brasno) 70 proso,sirak 70
Melasa,secerni sirup 70 mush-kukur.puding 70
Kineski rezanci(meka psen) 70 oguljeni kuhani krumpir 70
Biserni jecam 70 trputec/kuh banana/kuh.platano70
Palenta,kukuruzna kasa 70 krumpirov chips,crisps 70
Amaranth,kokice 70 ravioli(meko psen.brasno) 70
Rafinirane zitarice(sa sec) 70 rizin kruh 70
Rizoto 70 dvopek 70
Special KTM 70 standardna riza 70
Takos 70 bijeli secer(sukroza) 70
Cjeloviti smedji secer 70 cikla(kuhana)* 65
Kus-kus,griz 65 Hovis,smedji kruh,s kvascem 65
Dzem(sa sec) 65 javorova melasa 65
Marmelada(sa sec) 65 MarsR,SneakersR,NutsR,itd 65
Muesli(sa sec ili medom..) 65 vocni kruh 65
Ananas(konzerva) 65 dunja(kuhana/zele,sa sec) 65
Grozdice(crvene i zute) 65 razeni kruh(30% razi) 65
Sorbet(vocni pire) (sa sec) 65 slatki kukuruz,kukuruz 65
Tamarin,ind. datulje(slatke) 65 tropski slatki krumpir 65
Neoguljen kuhani.krumpir 65 neoguljen kuhani.krumpir 65
Kruh od cjel.zrna 65 marelice(konzerva) 60
Banana(zrela) 60 izbjeljen jecam 60
Kesten 60 tvrdi/durum psen. griz 60
Sladoled(obicni sa sec) 60 lasagne(tvrdo psen.brasno) 60
Riza dugo zrno 60 majoneza(industr,slatka) 60
Dinja* 60 mlijecna struca 60
Zobena kasa 60 ovomaltine(kasa) 60
Parfumirana riza(jasmine...) 60 pizza 60
Cokolada u prahu(sa sec) 60 ravioli(tvrdo psen.brasno) 60
Bulgur psenica(kuhana) 55 kolacici(brasno,maslac,secer) 55
Sok od grozda(nezasl) 55 japanske sljive,loquat 55
Ketchup 55 sok od manga(nezasl.) 55
Manioca(gorka) 55 manioca,mandioca(slatka) 55
Senf(sa sec) 55 nutellaR 55
Papaya(svjeze voce) 55 breskve(limenka,sa sirupom) 55
Crvena riza 55 spageti(jako kuhano) 55
Sushi 55 tagliatelle(jako kuhano) 55
Srednji GI hrana/proizvodi
All BranTM(mekinje) 50 sok od jabuke(nezasl.) 50
Basmati riza 50 keksi(cjel. brasno,bez sec) 50
Kruh sa quinom(65% quinoe) 50 smedja riza,nepolirana riza 50
Zitna plocica,energ(bez sec) 50 chocho,ocijedena kruska 50
Sok od brusnice(nezaslad) 50 jerusalem artichoke 50
Kivi,monkey breskva* 50 litchi(svjeze voce) 50
Macaroni(durum psenica) 50 mango(svjeze voce) 50
Muesli(bez sec) 50 persimmon(vrsta voca) 50
Sok od ananasa(nezasl) 50 spelt kruh 50
Spelt kruh 50 slatki krumpir 50
WasaTMmeka raz 50 cjel.psenicna tjestenina 50
Banana(nezrele) 45 jecam,cjel.zrno 45
Smedja basmati riza 45 capellini tjestenina 45
Kokos 45 brusnica 45
Farro brasno(integr) 45 sok od grejpa(nezasl) 45
Grozdje (svjeze voce) 45 grasak(limenka) 45
Kruh od kamuta 45 kamut brasno(integr) 45
Sok od narance(svjeze,nezasl) 45 ananas(svjeze voce) 45
Raz(inegr;brasno,kruh) 45 tost integr.kruh 45
Sok od rajcice(sa sec) 45 cjel.bulgur psenica(kuhano) 45
Cjelovite zitarice(bez sec) 45 cjel.kus-kus,cjel.griz 45
Spageti al dente(5 min.kuh) 40 kruh,100%integr s pravim kvascem 40
Jabukovo vino 40 heljda,kasa,saracen(int,kruh/brasno)40
Sok od mrkve(nezasl) 40 kokosovo mlijeko 40
Suhe marelice 40 suhe smokve 40
Suhe sljive 40 egipatska psenica,kamut 40
Falafel(bob) 40 farro 40
Bob(sirovi) 40 integr.psen.tjestenina,al dente 40
Kidney,pinta grah(limenka) 40 laktoza 40
Matzo kruh(integr.brasno) 40 zob.pahuljice(nekuhane) 40
Zob 40 kikiriki maslac(bez sec) 40
Pepino,vrsta voca 40 pumpernickel kruh 40
Dunja(kuhana/zele,bez sec) 40 quinoa brasno 40
Kolaci(integr brasno,bez sec) 40 sorbet(nezasladjen) 40
Spelt,einkorn psenica(integral) 40 tahin(pasta od sezama) 40
Niski GI hrana/proizvodi
Azuki grah 35 ale strains (vrsta pive) 35
Amaranth,sjeme 35 jabuka,svjeze voce 35
Jabuke dinstane,umak 35 crni grah 35
Cassoulet,vrsta graha 35 korijen celera(sirovi) 35
Slanutak(brasno) 35 slanutak,garbanzo grah(limenka)35
Kineski rezanci/vermicelli 35 brusnica grah,borlotti grah 35
Custard jabuka,cherimoya 35 dijon senf 35
Susene jabuke 35 susene rajcice 35
Kruh od zitarica 35 falafel(slanutak) 35
Smokve;indijske,svjeze 35 grasak,svjezi 35
Sladoled(sa pravom fruktozom) 35 indijski kukuruz 35
Kidney/pinta grah 35 linum,sezam(sjeme) 35
Nectarine(svjeze) 35 narance(svjeze) 35
Breskve(svjeze) 35 sljive(svjeze) 35
Sipak(svjeze voce) 35 dunja(svjeze voce) 35
Quinoa,hie 35 soja jogurt(okus voca) 35
Pirjano voce,kompot(bez sec) 35 suncokretovo sjeme 35
Sok od rajcice 35 Sok od rajcice(prirodni) 35
WasaTMfiber(24%) 35 bijela bademova pasta(nezasl) 35
Bijeli grah,canellini 35 divlja riza 35
Kvasac 35 jogurt** 35
Bademovo mlijeko 30 marelica(svjeze voce) 30
Cikla,sirova 30 smedja leca 30
Mrkva,sirova 30 slanutak,garbanzo grah 30
Kin.rezanci,vermicelli(soja/zlatni grah)30 mahune,string grah 30
Cesnjak 30 grejp(svjeze voce) 30
Djem(bez sec,vocem zasladjen)30 marmelada(bez sec) 30
Mlijeko**(obrano ili ne) 30 zobeno mlijeko(nekuhano) 30
Marakuja 30 kruske(svjeze voce) 30
Mlijeko u prahu** 30 quark,sir sa skutom** 30
Scorzonera 30 sojino mlijeko 30
Tandjerina,mandarina 30 rajcice 30
Repa sirova 30 zuta leca 30
Kupina,dud(murva) 25 borovnica 25
Tresnje 25 crna cokolada(>70% kakao) 25
Flageolet grah,fayot grah 25 ogrozd 25
Zelena leca 25 humus(slanutak,tahini,limun,cesnjak)25
Zlatni grah 25 kikiriki pasta(nezasl.) 25
Malina(svjeze voce) 25 crveni ribizl 25
Sjemenke 25 sojino brasno 25
Prepolovljen grasak 25 jagode(svjeze voce) 25
Articoke 20 bambusovi izdanci 20
Cokolada(>85% kakao) 20 patlidjan 20
Palma (meso) 20 ` sok od limuna(nezasl) 20
Kakao prah(bez sec) 20 ratatouille(pirjano povrce) 20
Prava fruktoza 20 soja jogurt(bez okusa) 20
Tamari umak(nezasl) 20 zapadno-ind.tresnja 20
Agava,sirup 15 bademi 15
Asparagus(sparoge) 15 crni ribizl 15
Zrna(zob,psenica…) 15 brokula 15
Prokulica 15 kupus 15
Rogac 15 indijski orascic 15
Cvjetaca 15 celer 15
Zitni izdanci(soja/zlatni grah) 15 cikorija,endivija 15
Chili papar 15 tikvice 15
Krastavci 15 komorac 15
Djindjer(djumbir) 15 ljesnjaci 15
Poriluk 15 gljive 15
Masline 15 luk 15
Kikiriki 15 pesto(umak) 15
Zlatni ogrozd,physalis voce 15 rasol,salamura 15
Borovo sjeme 15 pistacio,zeleni badem 15
Rotkvica 15 rabarbara 15
Runner grah,tal.plosnati 15 zelena salata 15
Kiseli kupus 15 luk kozjak,spanjolski cesnjak 15
Sorrel dock(povrce) 15 soja 15
Spinatova repa 15 spinat 15
Klice 15 slatka paprika(crv,zel) 15
Tofu,sojina skuta 15 orasi 15
Avocado 10 rakovi,ljuskavci 5
Zacini:persin,basil,oregano, 5 ocat 5
cimet,vanilija,itd.
MGrubi, ako sam dobro vidjela da si na coolinarki prije jedno godinu dana tražila recept za integralne lazanje, jesi li našla šta? (ako si to bila ti....)
možebiti da sam to ja
nisam radila lazanje
problem je bešamel umak
u biti možeš ih raditi sa umakom od rajčica i tunom/tikvicama/... nemam ideju
nije mi to-to bez sira
ali sam otkrila odličnu kombinaciu:
zapečene tikvice sa sirom i sezamom i vrhnjem
MGrubi, svaka čast :D
pitanjce, što znači prava fruktoza? to je ovo kaj kupujemo tipa u DM-u?
ivy i mene je kopkalo to "prava fruktoza", onda sam sama sebe uvjerila da je to baš ona koju kupujem (schnekoppe ili dm-ova)
moram i mm-a prebacit na montija, da smanjim nakuhavanja
jedete li vi kupovni ajvar, krastavce, šparoge, paprike,...
u svemu tome ima i šećera :? valjda nije strašno
na jesen namjeravam s mamom (prije će bit mama sama) napravit zimnicu po montiju. zasad sam počela skupljat staklenke![]()
panterica ja si napravim svoju šalšu koju zamrzavam, ajvar bih jako voljela sama napraviti. i ponosna sam na pekmez od šljiva...same šljive i prstohvat soli (da bolje puste svoj šečer). nije da može stajati kao takav ali ja ga držim u frižideru i izdrži jednu sezonu
Danas na meniju Lexyna musaka od kelja?
Lexy, jel će to ispast dobro i bez sojinih ljuskica? Ja bi još dodala i sira u tvoj recept.
dunja mozes slobodno bez sojinih ljuskica. ja ih isto radije izbjegavam, a mm ih ne moze vidjet
danas dorucak: monti topli sendvici - prepekla na tavi bez ulja domacu pecenicu (nije jos suha skroz) i ubacila izmedju dvi fete sira. odlicno
sad mogu cekat zajednicki rucak (vjerojatno cu do tad ubacit koji kivi ili nesto)
za rucak cu izdinstat mahune i pelate i uz to telece kotlete
Sigurno se prekasno javljam za današnji ručak, ali za ubuduće, može i bez sojinih ljuspica, ali će ti biti vjerojatno malo više tekućine ili kak bi to rekla soka od sveg toga. Sojine ljuspice ipak malo upiju taj sok!dunja&vita:-))) prvotno napisa
Ja ću idući put isto probat bez ljuspica jer po okusu mi sigurno neće faliti jerbo ih nisam osjetila ni kada sam ih stavila!
Dobar tek i javi kak je ispalo!
Ja za ručak imam sarmu, s kiselim zeljem. Bez zaprške i riže u mljevenom mesu! Mislim da će biti OK.
Čitala sam da može sarma umjesto kiselog zelja i s blitvom. Ali imam nedoumicu u vezi toga; jel se neće blitva raskuhat dok se meso dovoljno skuha? Ipak, blitva bude začas gotova dok mesu treba puno duže. :/
Jer netko isprobao raditi sarmu s blitvom ili pak s keljom (ista stvar)?
Kak si radila tople sendviče? Nisam ti skužila. Šta je to pečenica? U mom kraju, pečenica je meso od svinje koja se peče u komadu (onak na proštenjima ili kak bi Slavonci rekli kirvaju)?panterica prvotno napisa
Čekaj, čitam ja sad kažeš ti nije skroz suha, onda je to vjerojatno nešto što se suši na dimu?
Daj me riješi nedoumice?!!! :?
da, svinjetina je i suši se. to ti je meso koje se izvuče iz kotleta cijelom dužinom svinje
kako ovo zvuči kad se napiše
Ništa što je kupovno, a da je tipa zimnice, ja ne jedem jer mislim da ima šećera u svemu. Ima sigurno, bar tak piše na deklaracijama. Osim, krastavaca. Ali to je u tako zanemarivim količinama i tako rijetko (samo u salatama s tunom)!panterica prvotno napisa
Na jesen i ja namjeravam raditi zimnicu s mamom (pojma nemam kak bi ja to sama), ali najbolje kaj ti ja mislim posaditi i vrt tak da mogu sama uzgajati povrće bez pesticida.
Živi bili pa vidjeli!
Tak da bumo panterica i ja izmjenjivale recepte za zimnicu!![]()
Bum ja pitala mamu kak se to stručni (ili po seljačkom) veli taj komad mesa?panterica prvotno napisa
ne znam kako se to još zove
moj svekar je slavonac, ali kod njih to nisam nikad vidjela, oni ti sve ubace u kelene, kulenove seke i kobasice :/ a meni je to ljuuuuto
evo proguglala: dimljeni svinjski kare![]()
lexy prvotno napisa
Evo, upravo pojeli i bilo je za prste polizat. Slobodno podijeli još koji tako dobar recept s nama.![]()
Radili smo bez sojinih ljuskica,i da, bilo je malo više soka, ali ne smeta. Mi smo još sira naribali.
dunja&vita)), ajd baš mi drago da ti se sviđa musaka. Napisat ću još neke recepte, kad nađem vremena.
panterica, pitala ja svoju mamu koja je, by the way, Slavonka, i kaže ona to je super fino , najbolje meso na svinji koji oni tamo zovu kajš.
U biti, to je to - svinjski kare. Ja bi to jela, ali ne za doručak (prerano mi je za takvo konkretno jelo), već za ručak.
I još nešto panterice, potpuno se s tobom slažem što se tiče izbjegavanja UH (tipa riže, tjestenine, ...) i grahorica (grah, grašak,leća,...) jer dok sam ih konzumirala definitivno su mi usporavale proces mršavljenja. Daklem, ostavljam ih za 2. fazu, do koje ću doći za godinu dana. Džizus!
Ideje za ručak i/ili večeru:
Zapečeni šampinjoni
Sir, peršin, začini, šampinjoni, jedna pećnica i 45 minuta.
Sastojci:
1 pakiranje svježih šampinjona
200 g sira, edamera ili gaude
200 g sira dimsi
malo peršina, papra i soli
2 dl vrhnja za kuhanje
Upute:
Šampinjonima odstraniti drške (iskoristiti za nešto drugo), poredati ih u nauljenu vatrostalnu zdjelu, u svako udubljenje staviti smjesu od sira i peršina, posoliti, popapriti, preliti vrhnjem i po vrhu naribati malo sira. Peći u pećnici 45 minuta na 150-170 C.
Patlidžani i rajčice s mozzarellom
Jako ukusno kao predjelo, dakako toplo, ali može zamijeniti i glavno jelo.
Sastojci
1 veliki patlidžan
3-4 rajčice
1 mozzarella
peršin
Priprema
Ogulite patlidžan i narežite ga na ploške.
Oprane rajčice isto narežite na ploške.
U dobro nauljen lim za pečenje posložite kolutove patlidžana, na njih stavite ploške rajčica, a na rajčice stavite po plošku narezane mozzarelle.
Začinite i stavite peći u pećnicu 20-ak minuta na 160 stupnjeva C.
” Pospite peršinom po želji i poslužite.
Omlet sa špinatom i gorgonzolom
Sastojci za 4 osobe
8 jaja
80 g sira gorgonzole
200 g špinata
1 žličica Vegete
40 g maslaca
Priprema
Špinat očistite, operite, pa ga potopite na dvije minute u slanu kipuću vodu. Ocijedite ga i sitno nasjeckajte.
Jaja istucite, dodajte Vegetu, špinat i gorgonzolu narezanu na kockice, pa od pripremljene smjese na zagrijanom maslacu ispecite četiri omleta.
Savjet
Za pripremu ovog jela možete upotrijebiti i zamrznuti špinat
lexy, ti ćeš prije godine u drugu fazu. kad kile krenu ide to i po 1-2 kg tjedno, ako si strogo po prvoj fazi
monti ispada nedjelotvoran jer ga ljudi tumače kako ima odgovara, zato je meni najdraža ona prva knjiga :jedem, dakle mršavim. ova, montignac za hrvate mi ima super recepata, ali po meni je to čista druga faza
a ovo za uh i grahorice sam stvarno iskusila na sebi jer sam pisala što jedem i vagala se
ja sam jučer bila umontirana (osim u količini) do navečer. onda smo išli na jedan rođendan. jela sam sam pršut, ali :? sam prije toga popila kavu s mlijekom i običnim šećerom tako da nisam sigurna da nisam zgriješila. da je prošlo bez kave (koja mi nije ni trebala, jedva sam zaspala) bilo bi ok
kajš :? nikad čula, ali uglavnom super je![]()
ja montija tumačim upravo onako kako piše i u mjesec dana sam skinula cijelih 60 dkg.panterica prvotno napisa
zaključak: vagala se jutros, skinula 40 dkg.
(bogte, meni su dekagrami uspjeh... al ne bunim se) :D
andora, visiš da sam napisala "kad krenu", znači još malo strpljenja, pa kad te krene...![]()
[I još nešto panterice, potpuno se s tobom slažem što se tiče izbjegavanja UH (tipa riže, tjestenine, ...) i grahorica (grah, grašak,leća,...) jer dok sam ih konzumirala definitivno su mi usporavale proces mršavljenja.
curke, a koje namirnice ugljikohidrata bi se onda smjele papati u prvoj fazi? ja isto pokušavam kombinirati po montiju ali nema baš nekih pomaka a sad vidim da bi uzrok mogao biti jer sam naravno za obrok uh koristila navedeno integralno ... pa sad, za uh obrok što koristiti?
amica, ako si krvna grupa B, postoji određena mogućnost da ti smeta pšenica, pa bi onda izbor pao samo na rižu
bitno je : samo 1 obrok UH/dan
možete vi slobodno koji put pojesti int. rižu ili zjesteninu
ja sam napisala (a vidim da imam supatnika) da je meni to kočilo mršavljenje)
meni je prva faza bila : uh isključivo za doručak i to ili int. kruh s marmeladom ili zobene pahuljice s jogurtom i cimetom. tako sam jela 5 dana u tjednu, preostala 2 sam imala proteinski doručak
za mjesec i po (možda koji dan više) sam skinula svih 13 kg viška
monti kaže da bi prva faza trebala trajati 3 mjeseca za osobe koje imaju baš veliki višak. ja vjerujem da se uz strogo pridržavanje može skinuti preko 20 kg za taj period
MGrubi, ja sam B krvna grupa, ali meni ne smeta pšenica, mogla bih živjeti od nje (još kakvog sira i dobro)![]()
jel vrijedi ta prehrana po krvnim grupama? sjećam se da sam jednom čitala, pa sam trebala izbacit nešto što nikako ne bih, pa sam odustala, a sad se više ne sjećam ni šta to ne smijem![]()
ručala crveni grah sa suhim mesom 8)
očekujem stagnaciju, ali nema veze
nekima pomaže nekima ne
ja sam krvna B, pokušala sam izbaciti pršenicu .... nemoguća misija
mislim da je bolje ona analiza krvi na intoleranciju
ja evo već tjedan dana zabušavam: menga, bronhitis, i ledeno mi je (zimogrozna sam, a sada pada temp .... uf, kad će proljeće više)
r: morski pas + kelj
večera: šparoge+jaje
Ovo što sam ja napisala da me UH višeg GI debljaju, kao i grahorice, je potpuna istina za mene.
Naime, ja imam PCOS i hiperinzulinemiju, pa me te namirnice užasno debljaju. To je znanstveno dokazano. Inače, ja baš i nisam pretjerani ljubitelj riže i tjestenine pa mi niti ne fale, osim bijelog kruha kojeg sam konzumirala u obliku sendviča. Ali eto , kontroliram se i ona najteža kriza u fazi odvikavanja mi je prošla već nakon 3. dana montiranja.![]()
ja već tjedan dana nisam na montiju, teško se sad vratiti, stalno si pravim neke ustupke, aj malo me podignite
MGrubi, i ostale curke, hvala! Za Valentinovo vam šaljem jedani veellliikkooo
!
a sad, ja sam krvna grupa 0+, ne zna da li to ima kakvog utjecaja... inače, višak kila i imam zbog previše bijelih UH pomiješanih sa kvascem i onih smeđih slatkih ploča...tako da mi je baš teško se pridržavati svega što sam naučila od vas ovdje...ali pokušavam...
e,sad jedno pitanje: ako kuhate npr. neko varivo od povrća i mesa ( što bi se smjelo zar ne?) kako napravite zapršku a da bude ok? s integ. brašnom ili ?
i da, već poduže se nisam vagala ( moja curka razbila vagu :D ) ali prije cca. 1 mj. bila ja na 68 kg... trebala bih skinut 8 da je u skladu s mojom visinom - i zato čestitam svima koje su uspjele ( pa bilo to i dkg) :D !
a sve me peče savjest kad zgrješim ( uz troje klinaca i hrpu nakuhavanja i nije tak teško) i vidim kako ste vi ovdje disciplinirane i ustrajne.
amica, i tebi :Damica prvotno napisa
![]()
i ja sam 0+, mi bi kao trebali jesti puno mesa, no meni se meso u globalu gadi. tri godine ga uopće nisam jela...tak da ne znam kaj bi ti pametno rekla u vezi toga...MGrubi će znat! :D
što se zaprške tiče, ja ju ne radim, samo malo gušće sve skupa ukuham
i tebi sretno valentinovo :D
http://www.zdravomrsavljenje.com.hr/...krvnim-grupamaUkoliko ste krvna grupa 0, prema principu prehrane po krvnim grupama, najviše koristi ćete imati od nemasnog mesa, piletine i ribe. S druge strane, poželjno bi bilo izbaciti žitarice, kruh, mahunarke i grahorice, mlijeko i mliječne proizode, kupus, prokulice i kukuruz.
na neke utječe, na neke ne
umjesto zaprške, ja sam da bih zgusnula varivo , u mlincu za kavu bi samljela crvenu leću i sa tim zgusula
dade finu notu okusa varivu
čika Monti kaže: kuhane gljive zmiksati i sa tim zgušnjavati
sad radima rijetka variva
ljudi, trebali smo se udružiti i kupiti neko crno čokoladno srce za MGrubi koliko nam je pomogla![]()
(ovo crno je od crne čokolade, naravno)
![]()
![]()
![]()
danas
r: juha sa brokulom, srdele, blitva
v: blitva i jaje
ima li kakva dobra kuharica sa salatama, ali baš salatama, bez tjestnine ili riže ?
nekako mi tijelo traži sirovo povrče
ne bih radila experimente sa salatama, to mi baš ne ide, zadnji experiment je završio u smeću
evo jedan dobar:
- tuna, majineza, kiselo vrhnje, parmezan
-masline
- brdo salate puterica narezanan na rezance
E pa ja sam zadnja dva dana živjela u grijehu(znate vi na šta mislim)
Ali danas nastavljam i pravim se da se ništa nije dogodili.
Ručak - musaka od tikvica - ne da je mljac nego mi je žao što nisam napravila puuuno veću porciju
[quote="MGrubi"]i tebi sretno valentinovo :D
ivy, a šta nam onda preostaje? 8)Ukoliko ste krvna grupa 0, prema principu prehrane po krvnim grupama, najviše koristi ćete imati od nemasnog mesa, piletine i ribe. S druge strane, poželjno bi bilo izbaciti žitarice, kruh, mahunarke i grahorice, mlijeko i mliječne proizode, kupus, prokulice i kukuruz.
dakle,.... piletina, riba (koju baš i ne ljubim), i povrće...a slažem se s ivy- meso mi je više bljak nego što ga jedem!
hvala vam za zaprške, moram isprobati. ono sa crvenom lećom i gljivama mi skroz ok izgleda. a što je s heljdom, ječmom, repom, zeljem (kuhano i sirovo?) koji im je GI?
crno srce za MGrubi, potpisujem!
Bila sam danas u Profil Store i našla sam super kuharicu sa salatama (baš onakve kakve tražiš, malo sam je prelistala).MGrubi prvotno napisa
Zove se Super salate.
Ja sam si kupila danas Montignaca za Hrvate. Bacam se na ozbiljno kuhanje!
jučer i danas - katastrofa, samo da ne budem sutra 2 kg u plusu
neću se ni vagati
Jučer smo bili vani na večeri i sve bi bilo o.k. da uz večeru nisu poslužili svježe pečene pogačice od bijelog kruha, koje su zamirišale za popiz....
:smajlić udara glavom u zid:
[quote="Rene2"]svježe pečene pogačice od bijelog kruha, koje su zamirišale za popiz....
Rene,]
a ja danas "klincima " pekla sirne štrukle.... a ostalo možete zamislit... da, kad smo već kod tijesta- koliko % bi se moralo crnog ili integralnog brašna staviti u bijelo da se smanji GI na prihvatljivo?
ne znam za omjer, ali ja ti recimo bijelo brašno uopće ne kupujem, i tip 850 mi je sada kao da radim sa bijelim (mislim po okusu), pa možeš probati s njim miješati
panterica napravila sam ne pogačice, nego pogaču - nisam imala vremena za ovo prvo![]()
i u globalu je jako fina, no malo pregorkasta ovaj put. to je moja greška jer sam stavila brdo zobenih pahuljica i još sezama. ali petica za teksturu tijesta, zob. pahuljice mu ne daju da se posuši, mljac, jako je mekano, a opet ne premekano
ne da mi se sada tražiti ali netko je pitao za opće dojmove ishrane po montiju. meni se kao već veteranu od nekih 10 godina po montiju (sa puno griješenja i kuhanja po svom), ćini da ono što mi je definitivno promijenio u životu to je kvalitetna kupovina, tj ostala mi je navika kupovanja zdravih namirnica bez obzira da li sam u obžderavajućoj fazi. Već 10 godina nisam kupila ni malo bijelog šečera, bijelog brašna, skoro pa sam potpuno izbacila mrkvu i krompir (dok nisu došla djeca, a prije toga i MM), i tek kad dođem doma lupam se po glavi zašto si nisam kupila kinder pingui, ali onda je kasno
![]()
(naravno, onda gosti donesu djeci brdo čokoladica, a mama u kušnji do neba)