Citiraj tajko prvotno napisa
kako zgušnjavate umake tipa bologneza
Čekaj, to je umak od mljevenog mesa je li tako?
Pitam jer me zbunjuje šta tu zgušnjavaš. Ja bacim kapulu na malo maslinovog ulja (samo minut) pa onda meso.
Vrtim i mišam dok svo meso ne poprimi istu boju. Onda dodam vode i samo mrvicu bijelog vina ( ma niti po deca).
Pred kraj stavim 2-3 klinčića i malo petrusimula (peršina) i to je to. Zgusne se samo kad voda iskiha.

Citiraj tajko prvotno napisa
a kako špinat na mlijeku
Dodaj malo vrhnja za kuhanje. I opet - kuhaš dok se ne zgusne.
Obožavam špinat na mlijeko i nikad ne dodajem brašno za zgušnjavanje.

Citiraj tajko prvotno napisa
šta mogu staviti umjesto tjestenine u mesnu juhu da je ne jedem praznu, šta umjesto krumpira kojeg inače stavljam u sva variva.
E sad, nemam pojma šta umjesto tjestenine. Ima juha u koje možeš ramutit jaje ( ako voliš)
Ja mesnu juhu jedem bez ičega, u pileću razbijem jaje, a povrtne su mi guste krem juhe koje ne traže tjesteninu.

I za krompir ti nemam baš pametan odgovor jer inače ne koristim baš puno krompir.
Prije sam ga koristila uglavnom samo za pire, za pečenje i za pom fri.
Možda da daš primjer koje varivo....ma u biti sve možeš raditi isto ali izbaci brašno kao zgušnjavač i izbaci krompir.
Da se sve prilagodit.