kako grašak? malo soli, kapule i ulja?MGrubi prvotno napisa
tko će mi ga dinstat... glava me boli luđački![]()
kako grašak? malo soli, kapule i ulja?MGrubi prvotno napisa
tko će mi ga dinstat... glava me boli luđački![]()
kuhani grašak, malo kiselog vrhnja, parmezana i tuna
danas:
r: bistra juha, gril piletina, blitva
v: blitva + jaje
di ste nestali?
ja sam sva antimontirana. od 01.03. krećem najozbiljnije. u subotu ću u veliki šoping, a do tad ću pojesti sve zabranjeno šta nađem po kući![]()
mgrubi super ti je jelovnik danas, jesi i ti to malo postrožila
neugodnjak mi je piskarat kad vas nemaMGrubi prvotno napisa
![]()
joj, to i ja radimpanterica prvotno napisa
![]()
mene užasno nervira što mi pozlije kad malo pojedem ujutro. evo, recimo noćas sam koma spavala od malog, digla se u 5, preiscrpljena, uhvatilo me u grlu, glava me boli, sto stvari za napravit, nemam lupocet nego dječji pa sam morala iskapiti 5 žličica (valda ima 2000 kalorija u tome)...sve u svemu kada sa došla u king kros zamantalo mi se i morala sam ići pojesti nešto užasno kalorično.
i sad se grizem, zašto ja ne mogu fizički izdržati da malo pojedem, a recimo što se samokontrole tiče sve ok, zaposlim se i zaboravim...i onda mi dođe zlo
(a i ovo malo bi recimo bila andorina porcija :/
sori, draga)
Mgrubi, jel jako loše kad recimo jedeš palentu (samu) ili bundevu(samu) ili nešto slično i napraviš razmak od 4 sata prije i poslije. kužim da je visok GI, ali nema masnoća koje se talože
a ne može se reći da ista hrana nije zdrava.
Bokić, svima.
Malo sam bila odsutna jer jurcam zadnjih dana non-stop.
Inače sam umontirana 100000%, nema kod mene šale!![]()
Današnji meni:
D: standard (kruh, marmelada, Divka)
M: AB kultura
R: omlet od tri jaja, zelena salata, jedan red čokse
V: dvije naranče
Do sada je otprilike 4 kg manje od kad sam krenula (31.1.).![]()
Zadovoljna sam i prezadovljna, samo da se tako nastavi.
Računam da bi ovim tempom do Uskrsa mogla sve zajedno skinuti 10kg što mi je prvi cilj, a onda do ljeta još 10kg. Dobro, to su samo želje, ali treba planirati. Mislim da su to realna očekivanja, jer bi to bilo 4 kg mjesečno, a većina Montinjakuša takvim tempom skida kile.
Uglavnom, CHEER UP GIRLS, ne predajte se i OSTANITE MONTI!!!![]()
lexy bravo :D
super, vidiš kako to ide. ako tako nastaviš cilj ćeš ostvariti i prije ljeta
monti je super ako ga se pridržavaš
a je mi dobra ova zadnja rečenica. zračim oštroumnošću![]()
ništa, ništa.... moje porcije su i dalje tako male i i dalje imam kila ko na početku.ivy prvotno napisa
![]()
a kako stojiš sa kretanjemAndora prvotno napisa
kako stojim sa kretanjem? statično.
uzdam se u sunašce i šetnje željnu kolegicu.
kad hodam sama osjećam se ko moron.![]()
ajoojAndora prvotno napisa
![]()
ja obožavam hodati sama. slušalice u uši i obiđem jarun za sat vremena![]()
(onda ugasim muziku i krepam)
mislim da Montiju to nije bitnoivy prvotno napisa
bitan je visoki GI, on izaziva izbacivanje visoke doze inzulina, a svrha inzulina je da višak šečera u krvi prebaci iz krvi u masne naslage, u krvi ne smije biti previše šečera
iznimku bih dala, samo ako poslije obroka ideš u težak fizički rad ili žustru šetnju
tako da tijelo počne koristiti taj šečer, odmah iz krvi
zdrava je to hrana, kao i banane, i kuhana mrkva ...
npr. kod RAW Food recepata se često koristi banana, grožđice, javorov sirup... sve high GI namirnice
kupila sam pakiranje od 40 dkg kikirikija, neoljuštenog.
nek me netko zaustavi! hitno!!!![]()
![]()
S T O P, A N D O R A!!!!
U biti, pojedi malo da se zasitiš i tako ga moraš ljušititi pa će te ubrzo proći volja.
Inače, ja se držim Montija.
D: kruh, marmelada, Divka
M: /
R: salata od tune
V: tikvice sa šampinjonima, zelena salata (valjda)
Krepana sam, idem se malo odmoriti!
Čujemo se poslije!
ajmeee nigdje nikoga od petka. pretpostavit ću da ste vani i uživate u monti obrocima. ja ću još danas pojest "oproštajnu" pizzu i sutra idem strogo. ovo mi je zadnji rok, porodiljnji je na izmaku, ne mogu ovolike pozadine na posao
Nema me dugo, ali u minusu sam 4kg :D
Uglavnom se svega pridržavam.
ja već tri dana u gripi, a jučer pala i sredila si koljeno. i mislim da sam u ovih par dana na minus 5...ajd bar nešto dobro...mislim nije recept, ali...![]()
Rene2, kako da dođem do tickera? I ja bih takav!!!Rene2 prvotno napisa
nekako si mislim da je od te 3 kg barem 1,5 bila voda.
ali nema veze, lijepo je vidjeti manju brojku na vagi
cure super za kilice :D
ja sam sad već zabrinuta, nikako se vratit na pravi put, opet postajem školski primjer emocionalne izjelice i nikako se istrgnut iz začaranog kruga![]()
kako meni dobro ide teorija, ali u praksi :/
bravo cure
ja od danas ponovo startam. Prošli mjesec mi je bio užasan, gomila posla klinci doma, tako da sam puno smeća pozobala dok sam noću radila.
Sad me nekako i ovo sunce motivira, valjda će i šetnjice istopit koju dekicu,
Ja sam od izgubljeni 1,5 kg vratila 1 kg :/
nego, jel radi koja domaću marmeladu?
Ima na forumu zgodnih recepata za marmelade od naranči samo ja neznam kako bi šećer zamjenila
šećer zamijeni fruktozom
zna li tko koliki je GI datuljama
ja sam radila sa trešnjama, u pekaču za kruh![]()
dobro je ispala, stavljala sam fruktozu u pola manjoj dozi (puno je slađa nego bijeli šečer)
cure pomozite - jede mi se ajvar sutra!
je li dozvoljen?
šta je u sastavu?
nemam pojma kako se radi ajvar, ali znam 100% da kečap ne dolazi u obzir (stavlja se velika količina šečera unutra)
prekjučer sam nakon 30 min orbitreka (toliko sam izfdržala, problem mi je dosada) pojela salatu od mrkve i špinata
onako jedem , i nešto mi ne paše, kad prožvačem super, ali prvi okus mi je bio bljak
pretpostavljam da mi smeta ulje i limunov sok, pa ću (čim kupim lijepi špinat) opet pokušati
uglavnom, nakon te salate me pukla energija, nisam više bila pospana, legla sam oko 00:30
da, u kupovnom ajvaru ima šećera....ipak ću ga preskočiti.
danas sam - 400 g, pa imam dobru motivaciju. nadam se da će ta motivacija potrajati ...
kupovni ajvar ipak ima malo šećera, ali sam ga ja znala ponekad pojesti uz meso i povrće. nije mi kočio mršavljenje.
na jesen se spremam napraviti domaći.
lexy, za recepte ćemo se još dogovarati![]()
ja nikako krenuti zapravo s montijem. danas sam ok u svemu osim u količinama, ali i to je dobro za početak![]()
Samo da prijavim da vas za početak čitam, a od ponedjeljka se i pridružujem.
Mislava, kako to tebi dobro ide :shock:
Ja sam se htjela ponovno prijaviti na listu, pregledala sam zadnjih nekoliko stranica, od liste ni traga...
Dakle, 8 to go...
:D
jučer cijeli monti dan, jesu malo veće količine, ali napokon bez grešaka 8)
valjda ću sad krenut kako treba
bravo panterice :D
danas na meniju su sarmice od puretine i kelja (ne volim kiseli kupus)
Bok, curice!
Drago mi je da se montija.
Meni danas za ručak brzinski omlet od dva jaja, pirjani šampinjoni i tikvice, krastavac salata.
Večera-pojma nemam , vidjet ću koliko ću biti gladna.
ja ću za večeru jogurt i svježi ananas.
to je valjda ok.
Bok cure.
Nekad davno (prije 2-3 godine) i ja sam bila na montiju i super mi je išlo.
Kad je stalo otišla sma k jednom nutricionisti koji mi je složio fantastičan jelovnik malo moduliran.
Izgubila sam ukupno 19 kila.
No, zbog razno raznih okolnisti počela sam opet s lošim navikama i sve vratila.
Sad sam već 5 tjedana ponovno na toj moduliranoj prehrani i skinula sam 5 kila.
Ja sam inače jako pretila (BMI 35) i tih 5 kila ustvari i nije nešto, al me veseli.
Najviše mi je drago da sam ok s tim u glavi - jer mozak mi je najmoćniji neprijatelj u skidanju kila.
Ako nema motivacije, mogu ja 100 knjiga pročitati.
Inače sam bus+cka od rođenja i godinama sam se patila s redukcijskim dijetama. Sada je to prošlost - osim toga, ni zdravlje mi više nije savršeno.
Poslid, daj nam malo objasni tu "moduliranu" prehranu, zanima me![]()
Ujutro se prvo popije sok jedne iscjeđene naranče.
Doručak:
- šnita integralnog kruha ili integralno pecivo
- šnita šunke ili jedno jaje ili svježi posni sir ili konzerva ribica u vodi ili bez ičega od toga
- salata sva moguća
ili
zobene pahuljice ili nešto slično s jogurtom ili mlijekom (nešto što nema dodanog šećera)
Užina:
- nemasni jogurt i 1 voćka
Ručak:
1 put tjedno salata sva moguća sa tunom ili grahoricama
2-3 puta tjedno varivo od povrća ili pečena tikvica ili patliđan
2-3 puta tjedno meso pečeno na tavi bez ulja ili kuhano, uz prilog od povrća plus salata
1-2 put riba i salata
Užina:
malo pogrickati nešto od orašastih plodova (najbolje bademe) i neka voćka
Večera:
povrće i salata od ručka
Salata se jede nezačinjena ili vrlo malo začinjena, dobro je gore posipati i malo mješanih sjemenki (lan, suncokret, sezam).
Pije se samo voda.
Slatko se potpuno izbjegava, ali se može jednom tjedno pojesti neka poslastica - biskvit kolač, malo čokolade ili nešto drugo što nije jako masno.
Kremasti kolači su zabranjeni, kao i lisnata tijesta i mliječne čokolade.
Također i sva slatka piva, uključujući i kavu sa šećerom.
U biti razlika je samo u doručku je se u tom dijelu ne pridržava pravila o razdvajanju. I što čokolada ne može svaki dan.