danas tocno tjedan dana.
- 1.5 kg
sutra idem na put 4 dana.
tesko da cu izdrzat na cistom montinjaku.
a bas mi dobro.
danas tocno tjedan dana.
- 1.5 kg
sutra idem na put 4 dana.
tesko da cu izdrzat na cistom montinjaku.
a bas mi dobro.
gi control iz vindije
baš me zanima sastav..
Sudeci po boji...melange prvotno napisa
:shock:
ja nisam uspjela otvoriti slikicu, al sam svejedno vrlo skeptična
Pozdrav svima!
Ja sam se približila svojem prvom cilju nedostaje samo još 1,5 kg. Montiram uredno, tek ponekad se dogodi pokoji ispad. Najteže mi je kada su neka službena događanja pa baš i ne bude nekog izbora. Npr. imali smo ručak u Malom Stonu i izbor je bio crni ili crveni rižot.Ma s guštom sam pojela i jednog i drugog i ne mislim činit velike drame oko takvih izuzetaka.
Sada su došle na rod naše domaće trešnje, također je na rodu blitva, tikvice, fažoleti, tikvice i krastavci iz mojeg vrta pa su kombinacije mnogobrojne.
Dobila sam i knjigu "Montignacove tajne mršavljenja" iz 2002 pa sada malo proučavam. Kod kuće nemam "Jedem, dakle mršavim" i svega se sjećam kao kroz maglu pa mi ovo dođe kao ponavljanje gradiva. A zapravo me zanima kako ide druga faza i što je tamo drugačije.
Jedino sam popustila u vježbanju jer uz redovan rad i sezonu vinogradarskih poslova ne stignem se dobro naspavati i vježbati. No tješim se da ionako fizički radim a i sezona će završit uskoro.
I još o nečem razmišljam. Tri mjeseca mi ističu u 7 mjesecu i ako dosegnem prvi cilj prije tog datuma(a toplo se nadam da hoću) ja bih nastavila još -2 i tada bi bila neka idealna težina dosegnuta. No o tom potom, do tada pozdrav svima!!!!
pa šta je ljudi gdje ste nestali?
nitko ne isprobava badiće i komira se?![]()
dobri ste, dobri ste!![]()
ja ne mogu reći da baš nepogrešivo montinjačim, ali držim se nekih stvari. i nadam se da će i ljeto napraviti svoje (u pozitivnom smislu, naravno)
fruktozamelange prvotno napisa
ostalo je isto ka i u ostalih 'voćnih' sokova: umjetne arome i boje, možda mrvu pravog voćnog soka
večera: pečene tikvice i crni kruh (bolje int. ali nisam u mogućnosti)
sutra ručak: kuhane mahune i neko meso
pitanje je koliko fruktoze ima unutra i koliko je to zdravo - mislim, vjerojatno je sladak a to znači brdo fruktozeMGrubi prvotno napisa
Bok, cure!
Pratim vas redovito i pomalo skidam kile. počela sam raditi integralni kruh, ali bih za promjenu probala zobene kolačiće. našla sam neki recept, ali nisam sigurna jel sve po montiju pa ako može pomoć. idu 2 šalice zobenih pahuljica, šalica brašna, žličica sode bikarbone, šalica jogurta i pola šalice smeđeg šećera (puno previše). jel može sa šećerom uopće? jel ovo po montiju ok? hvala!
fruktoz je relativno nova, pa 'posljedice' ćemo tek znati
no koristi se u prehrani dijabetičara
čitala sam knjigu 'oprez sa šečerom', a temelji se na pismima ljudi koji su pobjedili ovisnost o šečeru
problem postoji kod ljudi kojima je dovoljno da kušaju malo izrazito slatkog okusa , bilo od pravog šečera ili saharina ili fruktoze, pa da upadnu u krizu za velikom količinom slatkog
poput alkoholičara: jedna čaša nije dovoljno
malo sam brljavila, zadnja 2 tjedna sam opet na montiju, za sada se striktno pridržavam.
vidjet ćemo kako će mi ići dalje.
Svoj prvi cilj sam ostvarila, a nastavljam i dalje. Odgovara mi godišnje doba, puno povrća iz vrtla, kupamo se svaki dan (taman kad je zahladilo ni ja ne mogu).
Prije dva dana na katamaranu sam se vidjela sa prijateljicom koja me i uputila na ovaj način ishrane i ona se iznenadila mojim izgledom. Kaže da brljavi i da zapravo je češće na drugoj fazi i kako je lijepo "kad učenik nadmaši učitelja".
Za rođendan sam dobila digitalnu vagu (stara je bila upitna) i nastojim se ne vagati svaki dan.Ispočetka je bilo teško jer ipak je to nova vaga, ali sad bolje izdržavam.
Prije ove ishrane imala sam redovite stolice, a od kada sam na Montju kako bi rekla još su bolje (ako se to tako može reći za ovo o čemu pišem).
Od kada je zavrućilo ne vježbam jer jednostavno ne stižem. Od 1.07.idem na godišnji pa se nadam da ću moći drugčije rasporedit vrijeme i da ću stizati i vježbat jer sam se baš dobro osjećala dok sam vježbala.
D: zobene,mlijeko i Divka
R: bistra juha kokošja, lešo kupus i pečena koka
M: zdjela salate
V:jogurt
cure i ja vam se pridruzujem...dosta dugo sam bila na "prilagodjenom" montiju i jedino tad sam ili odrzavala tezinu ili mrsala...i odluka je pala je juce i danas prijavljujem svoj prvi dan cistog montija :D
moj cilj je skinuti 4 kg i onda pokusati odrzati tu tezinu...i da ne citam svih preko 30 str je li ok fruktoza iz dm-a?
zeljka231 prvotno napisa
![]()
smeđi šećer ne može.možeš staviti fruktozu i natrgati crne čoksezeljka231 prvotno napisa
hvala ivy!! već vidim da će nam ovo biti doručak bar jednom tjedno.
MM i ja smo zajedno na montiju i baš smo jučer pričali kako nam uopće ne fali krompir, tjestenina i riža. iako Montignac u knjizi Montignacova dijeta kaže da može čak 3 ili 4 obroka biti smeđa riža ili špageti. ljeto mi se čini idealno za montinjaka jer ima hrpa finog povrća i voća. šteta samo što se lubenice ne preporučuju u prvoj fazi. u njima se svako ljeto ubijam. i u ovoj knjizi baš ne naglašava da se voće jede ujutro na tašte. bolja mi se čini knjiga "Jedem, dakle mršavim".
ivy hvala![]()
zeljka hvala za receptic..ja slicno pravim svojoj curi za grickanje samo bez secera tako da ce to i kod mene biti dorucak nekad :D
da je pitati MM, mogla bih svaki dan raditi zobene kolačiće.
danas sam probala dinstane jabuke sa zobenim pahuljicama. inače ide još cimet i narančin sok, ali to nemam pa sam dodala breskvu. i upravo sam otkrila još jednu kombinaciju za doručak. pretpostavljam da je zbog zobenih bolje za doručak nego za večeru.
zanima me radi li netko pizzu. malo sam se pogubila u kombinacijama s brašnom. jel može neki sir na pizzu? ili je samo povrće dozvoljeno? koje povrće? inače baš i ne jedemo vegetarijanske pa...
cure koje se ponovo vraćaju montiju...zašto ste se prestale hraniti po njemu? posebno ako ste vidjele da vam odgovara takva prehrana. vjerojatno je kompliciranije kad se počne raditi :/
ma čuj, nije uvijek jednostavno planirati što ćeš jesti i kako, nekad te život odnese... (baš u zagrljaj krafnezeljka231 prvotno napisa
)
meni je recimo drago što sam neke stvari potpuno usvojila i postale su mi način života - kod nas se ne kupuje bijelo brašno, bijeli šećer uopće. evo sad je bio rođkas od maloga i svi kolači i torta su bili s integralnim brašnom. ljudi su se već navikli na to kod mene.
i fruktoze i crne čokse ima u vijek u rezervi![]()
a što se pizze tiče, još uvijek je pravilo da se ugljikohidrati baš i ne bi smjeli miješati sa masnoćama. pa sad ako hoćeš malo kršiti stavi integralno brašno, a ostalo sve kak ide
sad sam sva zbunjena. ivy, na koje masnoće misliš? šunku? sir? ulje za pleh? i kruh kad radim, stavim malo ulja na pleh.
a baš sam se nabrijala na pizzu...kao, bit će po motiju.
postoji ukupan GI jela, ne znam kako se računa, ali nije isto jesti samo integr. kruh ili int. kruh i povrče (jako niski GI)
moja preporuka je:
tijesto: int. brašno, topla voda, kvasac, sol, malo maslinovog ulja
umak: svježe rajčice zmiksati sa mikserom, umješati malo origana i bosiljka
svo povrče koje ide na pizzu treba prethodno narezati i posoliti , ocjediti pa nauljiti maslinovim uljem (osim gljiva)
inače bude presuho
ja sam mrkvu i tikvice narezala na rezance sa onim nožom za guljenje kumpira, fino se slažu
a tu su dalje i paprike, patliđani...
ako koristiš sir onda mora biti najmanje masni , skoro ništa masni
bolje malo zgriješiti sa skoro-monti pizzom, nego neudovoljiti tako jakoj želji pa pokleknuti skroz
i ja se nadam da će bar nešto stvarno postati dio moje prehrane. samo da dođem na staru kilažuivy prvotno napisa
. bed je kad dođem kod mojih, a moji stalno neke pite, palačinke pa keksići pa kolačići. čak mi se niti ne jedu, ali ja mooooram probati
. očito kod mene vrijedi da prilika čini lopova.
:D jedemo pizzu, jedemo pizzu! hvala, MGrubi![]()
sjetila sam se još povrča za pizzu: artičoke, šampinjoni (i ostale gljive) , šparoge, masline, sojine klice (ima ih u konzervi)
može se posuti i malo sezama
mi u svako brašno dodajemo usitenjene lanene sjemenke. puno omege 3, a ne mijenja okus jelu
Dugo ništa nitko ne piše. Evo vraćam temu na vrh.
Nakon tri mjeseca prve faze ja sam na -10, zadovoljna i poletna kao i na početku prehrane.
Sada sam dva tjedna na drugoj fazi koja jako liči prvoj zbog obilja povrća iz vrtla uz jedinu veliku promjenu -popijem bevandu za ručak.
Kupam se svaki dan, odlazila sam i radit u vinograd vrlo sam aktivna i moram priznati jako zadovoljna mojom novom figurom.
Razmišljam o tome da s početkom nove školske godine krenem ponovno na fazu jedan i pokušam skinuti još 4. To bi bila neka moja težina koju sam imala prije prve trudnoće.
Griješila sam ne prečesto, uvijek se vraćala na fazu jedan, jako me veseli izostanak navala potrebe za slatkišima u vrijem pms-a, to vrijeme je postalo kao i svaki drugi dio ciklusa.
Pozdrav svim montinjakovkama!
Ja sam nakon 2. poroda Montijem skinula više kila nego sam planirala, samo su išle dolje... Imala sam manje kg nego prije 1. trudnoće... Ali sad ne mogu izdržati više od par dana bez slatkoga, ne znam što je to ovaj put... Dingač, samo piši dalje, post ti je vrlo motivirajući.![]()
Ja se prijavljujem s 4 kg viška. Sad je i mm zaključio da se uprasio pa oboje idemo na Montija, nemam više izgovora...
uz puno zastranjivanja (ljeto, more, slastičarna na svakom koraku i tako to) kile ipak idu dolje :D . MM je u 3 mjeseca skinuo 14 kg, a ja 11! cijelo vrijeme smo se držali Montignacovih kombinacija doručka, ručka i večere (uz koju naručenu pizzu), ali smo i sladoled znali pojesti i eto...ipak ide. s tim da smo počeli i vježbati.
nekako mi je najgora večera jer uopće nemam ideja pa uvijek lupam po salatama. a najgore je kad pomislim da ću pojesti samo jedan sladoled, ali to slatko kao da samo traži još više slatkog. tako da sam sad na odvikavanju.
pozdrav svima!
Večera je i meni nekako najlošiji obrok baš sada ljeti.
Nastojim ga pojest oko 19, al ...
Ostali na plaži duže, tuširanje pa još ovo, ono i nekako vrijeme izleti. Ne da mi se baš kuhati i onda ostaci od ručka, jogurt, sir pome, krastavci.
Najvažnije je da kile stoje, ja uživam a i MM kaže da je monti super!!!!
Na coolinarki sam pronašla recept za monti palačinke sa usitnjenim zobenim pahuljicama i bjelanjkom te se spremam to iskušat sutra za doručak.
Javim kako je bilo.
I Dingač, kako su prošle palačinke? Sjetila sam se da smo i mi takve palačinke napravili na moru jer nam je jedan prijatelj rekao da je to energetska bomba (on stavlja i med).
Mi smo počeli raditi namaze jer mi je kruh malo suh bez ičega. Jedan je bio od slanutka, a drugi od badema. Jedino što baš i nisam sigurna je li to po montiju :? . To su sve ugljikohidrati i bjelančevine, ali u svim kombinacijama u knjizi samo su marmelade bez šećera.
radit ću vjerojatno džem od susjedove jabuke, pa sam mislila koristiti fruktozu
jel zna netko jel ok da djeca jedu takvu stvar?
u smislu da je previše šećera?
skuhaj im teglicu, dvije s manje šećera. ili skroz bez.
i bez konzervansa.
(mama i ja smo taman jučer kuhale ajvar, pa sam si skroz važna8) )
ne, ne...u smislu fruktoze..ne znam koliko je ona zdrava za djecu, znam da za nas montinjakuše jest![]()
mislim da nije stetna, to je normalan zasladivac. njena stetnost se vjerojatno sastoji od toga da ju ljudi pocnu koristiti ko mutavi kad cuju da ima niski GI--vjerojatno ju stavljaju i u ono gdje prije nisu, kao, ne deblja. otud steta, u normalnim kolicinama je sigurno ok.
e, super, tnxs
nisam ni mislila puno staviti, u biti štos je u voće staviti malo soli (prstohvat na lonac pekmeza), ona izvlači dodatni šećer iz voća
Kakva su iskustva s prehranom po Montiju u trudnoći?
mikka?
ja nemam, ali citala sam da je dobra zato jer u trudnoci zna skakati secer, sto je ovim nacinom ishrane svedeno na minimum. jos kad uracunas i to da se neces uprasiti.. bingo.
bila sam prisilno na tome zbog trudničkog dijabetesalucij@ prvotno napisa
izgubila sam 3 kg, zadnja 3 mjeseca
rodila sam malu od 4kg (mi smo visoki)
definitivno bolja prehrana nego klasična
dakako, govorim o 2. fazi, kad se više ne gleda toliko striktno na kombinacije i imaš više deserta u tjednu
Ma daj mikka, ne zezaj! Znači samo si pokušavala? Nije me briga jel skače šećer ili ne, samo da se ne uprasim. Bila sam 10 dana u Hercegovini i dobila 3 kile :shock:
Ma da, MGrubi, ne bi ja na strogog Montija, ali me stalno proganja ako budem manje kila dobila da će beba biti mala.. Ma znam da sam zabrijala, ali ne mogu si pomoći.
genetika će ti odrediti težinu bebe
trudnički šečer može izazvati preveliku bebu
pogledaj fazu 2
faza 1 služi za skidanje kila, faza 2 je zdrava prehrana
nu mene, ja već si mislim kako svi imamo THE Knjigu![]()
u njegovoj knjizi: Jedem, dakle mršavim
Hvala, posuditi ću knjigu ovih dana.
Današnji ručak - musaka s patliđanima.![]()
Evo i mene među vas..konačno, nakon višemjesečnog špijuniranja
i razmišljanja..
prvi radni dan i Monti - može li bolje![]()
pitanje : može li mi neko napisati u koje vrijeme jedete - radim od 7-16 h.
Da li ručate na poslu ili doma? Tja. u dilemi sam , iako mi nije problem ni na poslu nešto nabrzinu ..
I da li je itko ,ikada pronašao gdje se to mogu kupiti ti famozni kineski vermicelli od soje - GI 22 pa ih se može jesti bez restrikcije ?