Celer pržen s parmezanom
Sastojci:

• 2 celerova korijena
• sok od limuna
• 4 žumanjka
• 2,5 dl manje masnog slatkog vrhnja (za kuhanje)
• 400 gr naribanog parmezana
• maslinovo ulje, sol, papar, muškatni oraščić
Oguliti celer i narezati na deblje ploške.
Ploške blanširati 5 minuta u slanoj vodi s malo limunovog soka.
Blanširane ploške ocijediti i staviti na papirni ubrus.
Malo istući žumanjak i primiješati slatko vrhnje, posoliti, popapriti i dodati malo naribanog muškatnog oraščića.
Ploške celera umakati u smjesu žumanjka i vrhnja, utapkati u parmezan i pržiti na maslinovom ulju da porumene.
Ispržene ploške staviti na papirni ubrus da upiju suvišnu masnoću.
Poslužiti ih vruće uz ribu ili meso i salatu.

ne zagori, bude baš fino. ma, ja si nekako mislim da je ipak najbitnije jesti zdravo i raznoliko. to što ponekad uleti visoki GI, sigurno neće utjecati na težinu. glavno da se ne pretjeruje.