Stranica 43 od 49 PrviPrvi ... 334142434445 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,101 do 2,150 od 2414

Tema: Montignac, 10. dio

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

doručak od bjelančevina može max 2 puta tjedno. mislim da ne piše da ga trebaš imati. ja ga stvarno rijetko imam jer jedem ili zobene s jogurtom ili kruh. pooonekad ih napravim navečer. ne kužim kako jedeš puno jaja.

kad kile krenu, letjet će! sretno!

mamal avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj frost prvotno napisa
    pa on je gladan cim mora da jede po nekom redu i smislu, inace, on bi stalno nesto jeo i to bi bio fast food u kucnim uslovima. spagete, pite i ostale djakonije. ne bi nikada doruckovao a onda bi jeo neke gluposti i prejeo se za veceru.
    jeo bi slatkis posle obroka i kekse i tako svasta nesto.

za koliko si ti smrsala?
    treba proć tu prvu kritičnu fazu kada je organizam još naviknut na junk food....poslije mu neće tražiti toliko svačega...

poslije ručka neka pojede komad sira, ili voćku...

ne znam koliko sam kila skinula, vaga mi je riknula, i bolje....vidim promjene u ogledalu, a vagat ću se ne idućem gin. pregledu pa ću znati...

inače, kile idu dolje primjerenom brzinom. nije bitno koliko, nego koliko paše tvom tijelu...
    neka nam se tm pridruži ovdje da mu olakšamo, znam da nije lako, pogotovo u početku...

i ja danas imam krizicu, žvačem bademe i suhe marelice....

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

pa on je gladan cim mora da jede po nekom redu i smislu, inace, on bi stalno nesto jeo i to bi bio fast food u kucnim uslovima. spagete, pite i ostale djakonije. ne bi nikada doruckovao a onda bi jeo neke gluposti i prejeo se za veceru.
    jeo bi slatkis posle obroka i kekse i tako svasta nesto.

za koliko si ti smrsala?
    neka pije puno vode! možda je žedan pa mozak registrira glad. MM i ja smo za tri mjeseca smršavili oko 12kg...svaki, a ne ukupno .

i meni je prvi tjedan težak, a poslije tijelu više ne odgovara slatko. meni je čak znalo biti zlo jer su oči bile željne kolača, a tijelo je vikalo NE.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj zeljka231 prvotno napisa
    doručak od bjelančevina može max 2 puta tjedno. mislim da ne piše da ga trebaš imati. ja ga stvarno rijetko imam jer jedem ili zobene s jogurtom ili kruh. pooonekad ih napravim navečer. ne kužim kako jedeš puno jaja.

kad kile krenu, letjet će! sretno!
    ustvari jedem ih puno jer nikada pre nisam jela

ja nisam na montignacu skroz vec mm a zbog male bebe ja skuvam kad stignem nesto sto moze on jesti pa jedem i ja a glavni kuvar je sada on..tako da jedem opet i ja

ranije sam jela laganije, pre montignaca

hvala vam puno na pomoci, polako usvajamo osnove ovog principa ishrane, bas nam je bilo dosta toga nepoznanica.

evo on pita, da li moze pojesti vocku izmedju obroka kad pozeli? naravno ono dozvoljeno voce, nece bananu, to cu ja

mamal avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

evo on pita, da li moze pojesti vocku izmedju obroka kad pozeli? naravno ono dozvoljeno voce, nece bananu, to cu ja
    može, dapače...a navečer bi mu se mogla svidjeti i kombinacija npr. zimske salame i sira...to ja volim (ali bez kruha!)

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ili recimo kobase sa sirom i ajvarom

mamal avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa
    ili recimo kobase sa sirom i ajvarom
    oprez sa ajvarom, da ne sadrži šećer....

mio-mao avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Cure, evo da vam se i ja pridružim... sinoć sam slučajno "zalutala" na ovu temu i izgleda da mi je bila dovoljan poticaj da danas krenem, napokon i ozbiljno, nakon 15 god. ponovno montirati... :D
    Joj, tek mi je prvi dan a karakter sam nikakav što se tiče slatkog :/
    Sazala sam 4 ušećerene narančine koričice... stvarno malecke, domaće
    Trebam uništiti 15 kg sala koje su moji zubi natukli u 7 god. braka i 2 trudnoće!!!

mamal avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

glavno je krenuti, bez slatkog se može, ali anravno treba proći par dana detoksikacije kao kod ovisnika

super je monti...evo meni slatko više ne fali, jedem suho voće i bademe i ok mi je s tim. oči mi ispadnu na nutelu, ali kad pomislim kakvog je okusa, onako masna i ljepljiva, manje mi je primamljiva :shock: tko bi to rekao :shock:

znači, najgore je prvih par dana, poslije je sve 5, ako treba podrška, tu smo

mio-mao avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Hvala ti Mamal na podršci
    Sviđa mi se tvoje razmišljanje o Nuteli... Moć autosugestije je velika !!! Morat ću i ja početi mantrati: "Nutela je fuj, masna i ljepljiva...

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

moram se pojadati... tjedan dana bez slatkoga, 11.dan vježbanja, svi obroci po montiju i danas (istina, poslije doručka) vaga pokazuje kilu više!!! aaaaaa, poludjet ću!! i kao šlag na torti (koja ironija)...u dućanu gdje sam prije par mjeseci kupila traperice br.42 i stanem u njih i danas, jučer sam kupila traperice br.46!! rekao mi je prodavač da ovisi o modelu, ali mala mi je to utjeha... sreća da se stvarno osjećam bolje, lakše i vidim da mi je trbuh manji, trapke bolje stoje, ali ovi brojevi nisu niti malo poticajni.

ne mogu naći topic o tome da se kod vježbanja kile prvo povećavaju, ali iskreno se nadam da je to istina.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

željka, istina je da se kile povećavaju, rastu mišići

sjećam se još davno na aerobiku pojavila se cura, oko 20 godina, sa možda max nekih 10 kila viška i počela je vježbati svaki dan. kako sam ja išla tri puta tjedno, to mi se učinilo kao da je žena luda i nema život
    i točno se moglo vidjeti naočigled kako se teše. za jedno tri mjeseca već je super izgledala, za pola godine čovjek bi si mislio da je sportašica. a kad si pomisliš, bilo joj je dovoljno izdvojiti jedan sat dnevno

ja sam totalno uvjerena da se vježbanjem može jako puno napraviti. jedino što ja važem da li da ostanem s djecom ili idem vježbati, pa obično nekako izaberem ono prvo

u svakom slučaju - ima izlaza 8)

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

u dućanu gdje sam prije par mjeseci kupila traperice br.42 i stanem u njih i danas, jučer sam kupila traperice br.46!! rekao mi je prodavač da ovisi o modelu, ali mala mi je to utjeha...
    Taj 46 mogao bi biti talijanski model i onda bi to bilo 42...

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Maslačkice...to se zove pozitivno razmišljanje . ponovo sam počela vježbati 30 day shred; 20min dnevno doma i što je još bolje malac vježba sa mnom. kvalitetno provodimo vrijeme .

hvala, ivy i Maslačkice!!

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

moram se pojadati... tjedan dana bez slatkoga, 11.dan vježbanja, svi obroci po montiju i danas (istina, poslije doručka) vaga pokazuje kilu više!!! aaaaaa, poludjet ću!! i kao šlag na torti (koja ironija)...u dućanu gdje sam prije par mjeseci kupila traperice br.42 i stanem u njih i danas, jučer sam kupila traperice br.46!! rekao mi je prodavač da ovisi o modelu, ali mala mi je to utjeha... sreća da se stvarno osjećam bolje, lakše i vidim da mi je trbuh manji, trapke bolje stoje, ali ovi brojevi nisu niti malo poticajni.

ne mogu naći topic o tome da se kod vježbanja kile prvo povećavaju, ali iskreno se nadam da je to istina.
    mišić je daleko teži od sala

kod Montija obavezno si izmjeri i struk, bokovi, bedra i kilažu
    trebaju ti ta 4 podatka da pratiš promjene na tijelu

ja sam na novom pristupu: nema vage
    kad mi se desi to ka i tebi, bila bi mi zalud sva logična objašnjavanja, ja bi odma potražila utjehu ... u linoladi
    tako da za mene vaga je izbačena iz igre
    dajem najbolje od sebe i nadam se uspjehu

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

tjedan dana -2,5 kg
    dva tjedna -3 kg (bilo već i -3,5, al bio i neki rođendan opet )

mio-mao avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

I ja počela vježbati 30 day shred :D
    vaga čeka spremna prvu "kontrolu"

mamal avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ja u 25 dana tek 3 kile...nisam baš zadovoljna, ali što se može...nastavljamo daljeeeee

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

mamal, mislim da je 4 kile mjesečno totalno ok i za zdravlje i vjerojatnije je da neće biti jo jo učinka.

mamal avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

mamal, mislim da je 4 kile mjesečno totalno ok i za zdravlje i vjerojatnije je da neće biti jo jo učinka.
    imaš pravo...pogotovo zbog trudnoće

hvala ti

mio-mao avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Otišlo 1,5 kg u točno tjedan dana

mamal avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

jučer sam zezla stvar....bajama mi je bilo preko glave, nije bilo suhih smokava, omilio mi se rižoto od tikvica i kozica i kad sam već to makla navečer, navalila ko mahnita na kruh s nutelom (integralni kruh)...i tužna ko pas sam bila...grrr...(di su smajlići?!?!?!!)

uglavnom, vidjela sam u tablici da nutela ima GI 55, int.kruh 45, pa sam se utješila da i nije tako strašno (PGI je 50)...ajmo reć da nije strašno...ali nervira me taj osjećaj kao da sad sve opet moram ispočetka....

no, budem izdržala i to....

Datum pristupanja
    Aug 2008

Citiraj mamal prvotno napisa Vidi poruku
    ali nervira me taj osjećaj kao da sad sve opet moram ispočetka....

no, budem izdržala i to....
    i mene iritira taj osjećaj iako, ustvari, samo nastavljaš. neće se zbog malo nutele vratiti kile.

i ja sam jučer i danas pojela toffifee. nervoza me čopila opaka. nespavanje, dojenje me iritira, ne stižem sve što želim pa odustajem i tako to... vježbam...bar to. i opet mi se staaaaalno jede nešto. možda pms. tko bi ga znao. i ne dobivam poruke na mail o postovima.
    Posljednje uređivanje od zeljka231 : 01.02.2010. at 16:02

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja prijavljujem totalan krah u mojoj prehrani, al nema veze -2 kg su i dalje tu i idem dalje. naime u utorak mi bio rođendan, pa gosti, pa klopa, pa u subotu repriza za frendove. ma ko bi odolio slanom "rafaelu" i slanim "muffinima" i plati i salati s tjesteninom i koječim i torti, ma dajte! i onda u nedjelju nečaku rođendan. ma dosta mi je tih rođendanaaaaa!!!
    nastavljam, ak ne prije onda kad sve kaj je ostalo pojedemo hahaha

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

vidim, krenulo nas je

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

mm, je za sada zadovoljan, polako se topi. nije jos prekrsio nista, ali on nema pms, lako je njemu

MarikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

A gde da nadjem kako se hraniti po Montignacu?
    Šanse nema da prekopam sve teme.....obe su mi klinke doma, jedva sad sedoh na 5 minuta...

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

MarikaPika, možda ima za posuditi u knjižnici. Knjiga je Jedem dakle mršavim. tamo ćeš najbrže i najtočnije sve saznati.

frost, bravo za tvog muža!

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

MarikaPika, ja sam pozajmila 2 knjige, jedna sa receptima, jednu o celom principu montignac-a. (btw, pozajmila mi kli ), pitaj pa da je predam tebi na citanje, mi smo zavrsili sa obukom

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

A što s grahom? Koji mu je GI uopće?
    Inače i nisam neki ljubitelj graha, ali sada mi se baš jede...recimo na salatu uz neko meso ili ne znam jel imate neku ideju...
    BTW i ja sam posrnula, pravila sam kanelone prvi put u životu pa sam morala probat. To i ne bi bilo tako loše da sam probala koji zalogaj, ja sam se natrpala da mi je muka bilo. Ali dobra stvar je što nisam pojela i gomilu slatkiša poslje, znate onaj sistem kad već griješim pa udri po svem i svačemu. Da popila sam čašu piva, možda bi mi bilo bolje da sam kom čokolade pojela.

mamal avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    A što s grahom? Koji mu je GI uopće?
    grah ti ima GI 35, ima ih puno vrsta i svi su 35, osim crvenog iz konzerve - GI 40, grah jako sitni zeleni i bijeli (nemam pojma koji je to) - GI 25.

dakle GI 35 imaju i tetovac i trešnjevac, i crveni i crni i bijeli i azuki.
    čak piše ovako:
    grah bijeli s mesom, jelo cassoulet GI 35...pa eto, uživaj u grahu (stavi malo kima da ne bude prr prr )

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

hvala mamal

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

cure moram vam se pohvalit! ne znam kak al ja imam nakon četiri tj. -5. tko je čitao par postova iznad vidio je da je kod mene bilo stalno nekih rođendana i svega.
    tak sam sretna

mamal avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

bravo suzi!!!!

svaka čast!!!

meni nije izgleda niš išlo dole, ali ne dam se...tj. išlo pa se vratilo čim sam jedan dan prekršila...ma.....

MarikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj frost prvotno napisa Vidi poruku
    MarikaPika, ja sam pozajmila 2 knjige, jedna sa receptima, jednu o celom principu montignac-a. (btw, pozajmila mi kli ), pitaj pa da je predam tebi na citanje, mi smo zavrsili sa obukom
    Još večeras ću
    Fala,sestro,fala

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ja se ne mičem sa svoje početne težine. ali, ovaj tjedan sam opako zabrazdila...ne znam samo zašto to ne funkcionira kao kod suzizane

Ameli avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

cure prvo pozdrav svima!
    ja sam isto počela sa monignacom i svaki vaš savjet mi je dobrodošao. imam 15 kg viška koje su mi se nakupile od silnih hormonalnih stimulacija i nikako da ih skinem pa ću pokušati i s ovim. u prvih 7 dana sam izgubila 1,5 kg, jeli to ok? treba mi prijedlog za nekakvu maneštr od povrća, baš sam danas kupila nekakvu mješavinu leće, fažola i dr pa me interesira da li mogu unutra ubaciti komadić suhog mesa ili špeka?

mamal avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

možeš ubaciti, samo pazi da su svi GI u toj mješavini niski...

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ima neko koji savjet za mene padobranku, čitam ovo na poslu i nemogu se baš posvetit čitanju u punom smislu jer mi sve zvoni na sve strane i stalno me prekida...zvuči mi zanimljivo, i izdržljivo...pa ono u čemu je bit, ak se nekom da malo deteljnie objasnit bez da moram pročitat sve ovo...i ono najvažnije kako krenut? naime ovo ljeto moram bit u top formi, nemam puno viška, al nemam ni puno slobodnog vremena

Ameli avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

moja maneštrica je uspjela i bila je baš mmm. mamal hvala na odgovoru ali mi je malo kasno stigao pa sam je ja napravila bez mesa i bila je sasvim ok. prvo sam zdinstala kapulu na maslinovom ulju a zatim ulila vodu i mahunarke, kasnije još dodala češnjak, peršina, malo pasate, soli, papra i bosiljka i bilo je baš fino, čak je i moj dragi pojeo 2 pijata i rekao da je baš mmm. eto cure još jedan recept pa ko voli neka izvoli.
    zvjezdice mislim da ti je najbolje posuditi knjigu Montignacova dijeta ili Jedem dakle mršavim jer je malo prekomplicirano sve to skupa objasniti, barem sam ja tako počela, sretno!

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

MM je Montiju mjesec dana i za to vrijeme je izgubio 12 kila.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

dunja&vita...ja sam sva u čudu! svaka čast!!! imaš li primjer nekog prosječnog jelovnika?

ja sam skužila da mene ubija potreba za grickanjem. stalno moram imati nešto u ustima. pokušavam to smanjiti pijući vodu.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

dunja&vita, ma da li je to moguce? hajde molim te daj neki njegov dnevni meni, pls

mamal avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

čestitam tm!!!

meni ni gram dole i danas sam uinat (sebi, naravno...grrr) potamanila kruha i to kukuruznog sa nutelom

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mamal ne sekiraj, pa ti si trudna. Bitno da ne natučeš hrpi kila. Dolje će ići kada rodiš, pogotvo što si stekla disciplu koja je stvarno zavidna za trudnicu.
    Ja imam za prijavit da sam otkrila čari kruha s bigom, da radim po cijele dane i pola noći(radim kod kuće-blizu friža) i da sam nervozna ko pas i skroz nešto jedem. Jedino je dobro što su nam ručkovi manje više po montiju.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

mm nije zadovoljan, za evo mesec i 10-tak dana, otislo je 4 kg, mozda i manje, ali ajde da zaokruzimo 4kg.
    malo vidi po pantalonama, ali nije zadovoljan ni malo.

nema dunja&vita da nam otkrije carobnu formulu njenog muza..hmm, svaki cas odlazim da vidim kako, i mm je nestrpljiv

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Jel netko pravio čokoladnu tortu?
    Ja sam ju pravila prije mjesec dana i nešto sam zeznula, korica je mjestimično onak pogorila u sredini je bila sirova. Stavila sam rernu na 250 i pekla ju cca 8 minuta. Jesam možda trebala na manju temperaturu i koju minutu duže?
    Dajte koji savjet molim Vas!

mamal avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    Jel netko pravio čokoladnu tortu?
    Ja sam ju pravila prije mjesec dana i nešto sam zeznula, korica je mjestimično onak pogorila u sredini je bila sirova. Stavila sam rernu na 250 i pekla ju cca 8 minuta. Jesam možda trebala na manju temperaturu i koju minutu duže?
    Dajte koji savjet molim Vas!

možda ipak na manju temperaturu, ali 8 minuta je dovoljno - poslije se ona stisne u sredini, kad stoji u frižderu...probaj na 220

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

mamal, kile ti ne idu gore, a beba raste. znači, ipak si izgubila nešto jer da nisi, imala bi više kila. ovako se taman poravnalo. Kosjenka je dobro rekla. najvažnije je da zdrava prehrana postane navika. onda će i kile ići dolje.

frost, mislim da je 4 kile super za mjesec dana! neće se kile više vraćati ako su se postepeno skidale. i ja sam skinula 12 u 3 mjeseca i one se više nisu vratile. samo što se ovih pet zadnjih sad utaborilo.

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj frost prvotno napisa Vidi poruku
    dunja&vita, ma da li je to moguce? hajde molim te daj neki njegov dnevni meni, pls

Doručak: integralni kruh sa marmeladom bez šećera ili sa biljnim namazima iz DM-a ili jogurt sa zobenima.

Ručak: 1. variva od povrća, 2.neki komad mesa/riba sa povrćem sa grila, 3.integralna tjestenina sa umakom od rajčice, 4.rižoto sa povrćem, 5.zelena salata s tunom, maslinama, sirom,
    6. Montignacov quiche sa gorgonzolom i lososom, 7. zapečeni grah i hrpa salate, 8. tofu ili seitan u woku sa povrćem, neki dan sam radila vegetarijenski curry i integ. rižu

Večera kod nas nikad nije konkretna, nego usput malo sira, šunke, šaka suhog voća, svježe voće, rijetko kajgana sa poilukom i sirom...

Još sa spomenem MM ne vježba uopće, ali je cijeli dan u pokretu, jako puno radi pa je i to malo pomoglo.
    Prije je jeo jako kasno i puno slatkog (čokolade) i to ga je koštalo viška kila.
    I sad često jede čoksu, ali sa min 70% kakaa, možda svaki drugi dan jednu čokoladu od 100 g.

Netko je pitao za tortu. Ja je pečem na 250 C/ 8 min i bude odlična.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •