-
ameli, imaš od vindije ili dukata ili bayerlanda vrhnje za šlag, ne biljno već mlijećna mast, oni su malo skuplji ali bez šećera su pa se mogu dosladiti fruktozom, a smrznuto voće mislim da može, samo pazi da ti nebude prevodenasto, nisam probala, obično kupim u lidlu njihov pekmez bez šečera za par kuna i malko s vodom ugrijem i razradim i to je to
prima evo recepta za mlijeko http://www.coolinarika.com/recept/domace-zobeno-mlijeko i ja ga radim samo sa malo soli i mrvicu fruktoze, i zobene uzmite one mekane a ne integralne jer se lakše rastope, s tim da ih ja stavnim u 3 mjere vode namakati i to tople vode i to cijeli dan, a poslije je postupak kako piše u receptu, i obavezno čuvati u frižideru, ja radim sa čašama manje cilitraže, jer sam prvi put radila sa čašama od dva decilitra i neke sitno pa mi izašlo skoro dvije litre mlijeka, pa mi se pred kraj pokvarilo, jer ne korisim samo njega već miješam, zagrijavanjem se zgušnjava, a ostatak od mlijeka sam znala umiješati sebi u zobene ili u jogurt s voćem
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma