Stranica 47 od 49 PrviPrvi ... 374546474849 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,301 do 2,350 od 2414

Tema: Montignac, 10. dio

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

evo ja ću krenit pisat šta jedem pa me vi možete ispravljati, savjetovati ili mi se netko može pridružiti
    1. dan - D. pahuljice s mlijekom, R zrnati sir s paprikama (nisam imala volje peći ribu), V kajgana s rajčicom i paprikom
    2. dan. - 1 jabuka, D raženi kruh i šalica mlijeka, R quinoa s dinstanim tikvicama i rajčicama, zelena salata, U jedna velika mrkva, V piletina iz Zeptera na suho i lešo cvjetača
    3. dan, 3 male mandarine D raženi kruh s marmeladom i šalica mlijeka

prvi dan je bio malo drastičan, ali jučer sam uvela užine pa pretpostavljam da je više po pravilima.
    I osim marmelade ujutro, definitivno sam odlučila izbaciti slatko jer mi je to najgori porok. Ja kad doma imam čokolade ili sl. samo na to mislim i to jedem za svaki obrok.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

evo ja tu sama sa sobom razgovaram. ali moram se pohvaliti da je sinoć MD jeo pizzu a ja nisam uzela ni komad. IStina krenila sam u jednom trenu, ali sam se zaustavila i skuhala čaj

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ja te čitam. Ali, nikako stvoriti konačnu odluku da krećem pa mi bed više pisati. A kile idu gore. Mislim da se bojim kako neću smršaviti (cijelo ljeto sam vježbala i jela zdravo i ništa) pa se bojim krenuti. Ali, čitam te! I imaš moju potporu!

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Jel može pomoć ako netko zna -koja je razlika između MONTIGNACA I ZONE
    Iščitavala sam i jedno i drugo i nisam pametna.
    Kaj nitko nezna odgovor.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Cathy, jel možeš napisati nešto o zoni pa je mogu usporediti s montignacom? jedino što mislim da znam o zoni je da se hrana mora vagati. kod montignaca nema ograničene količine.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj zeljka231 prvotno napisa Vidi poruku
    Cathy, jel možeš napisati nešto o zoni pa je mogu usporediti s montignacom? jedino što mislim da znam o zoni je da se hrana mora vagati. kod montignaca nema ograničene količine.
    Budem još malo proučila pa napišem. I nije vaganje nego "blokovi" hrane, e sada mene je u principu zanimala kombinatorika namirnica, i usporedba zabranjenog i dozvoljenog.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Cathy, našla sam jedan link o osnovama. Ima na 45.str ove teme još par linkova. O zoni stvarno ne znam ništa pa se nadam da će ti ovo pomoći.
    http://www.coolinarika.com/forum/viewtopic.php?id=1360
    Posljednje uređivanje od zeljka231 : 14.11.2010. at 19:38

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Cathy, našla sam jedan link o osnovama. Ima na 45.str ove teme još par linkova. O zoni stvarno ne znam ništa pa se nadam da će ti ovo pomoći.
    http://www.coolinarika.com/forum/viewtopic.php?id=1360
    Hvala, budem proučila.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

evo danas nakon 6 dana prvi UH obrok osim doručka. Baš sam se zaželila (inače mi je tjestenina najdraža na svijetu) pa sam napravila integralni kuskus s tikvicama, patliđanima i gljivama s grila. njam!

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

evo sinoć prvo popuštanje i to tek 9 dana. Ubila se sinoć u kikirikiju. a i nije baš pravi grijeh obzirom da sam jela nesoljeni kikiriki koji u dopuštenim namirnicama, ali baš u 11 navečer je moglo i bez toga

mamal avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

i ja vas odsad pratim...
    nego, ni ja se nisam javljala jer nisam bila na montignacu..
    početak listopada bila sam na dijeti bez ugljikohidrata, pa sam stala 15 dana pa sam opet krenula, danas mi je 17 dan, skinula sam 7 kila
    je drastična, ali uz multivitamine centravit već par dana mi je super
    kad završim s ovom dijetom (imam još skinuti cca 18 kg) montignac će mi biti pravo zadovoljstvo i baš mu se veselim...to za mene već odavno nije dijeta nego način prehrane...
    sretno sure
    nego, zonu ne poznajem pa ne mogu ništa usporediti

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

od ponedjeljka sam bez slatkog, s manjim večerama i bez pizze (glupa želja koja je postala navika). počela sam i vježbati i već se bolje osjećam. trbuh manji, redovita stolica, neko olakšanje . s tim da u variva stavljam mrkvu i krumpir zbog malca.

doručak je uglavnom bio pecivo ili zobene s rogačem. danas ručak kelj, a večera vjerojatno mrkva na kapuli ili kelj s jajima. međuobrok sam imala šipak, a i pokoja suha šljiva. danas ću raditi desert: snijeg od jaja, žumanjak, izmiksani jogurt i poliveno domaćim pekmezom od šljiva .

jednom sam imala voćni doručak. paše mi, ali oko 10 moram pojesti nešto teže. uglavnom je to bio pecivo na poslu.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ev i mene, nakon 2 tjedna 2 kg manje. nije puno, ali nisam gladna ni nervozna. uspješno prošla pms bez napada na slatko. sad još čekam da mi prođe m pa se nadam biti još kg lakša.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

od jutros i vježbam, iako je privjesak kući zbog bolesti. nema više izgovora. kako ne stignem u teretanu/aerobik i sl mogu vježbati kući. izvukla od negdje prastari DVD C. Crawford. odradila sam tek zagrijavanje, ali nakon sto godina nekretanja i to je dobro.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Nikad u životu nisam više jurila, radila, brinula, živcirala se... niti imala više kila (osim u trudnoći) Pa, kako??? Jučer sam skoro pala u nesvijest kad sam stala na vagu (slučajno) kod pedijatrice.
    Problem je taj što sam toliko zatrpana svime da mi se jednostavno ne da natovariti si još jednu obavezu na leđa, niti mi se da posvećivati pažnju još i tome.. a moram stati na kraj toj odvratnoj navici (u prvom redu jedenja sendviča i pekarskih proizvoda na poslu, to je glavni krivac) prije nego se još dublje zakopam. Na koji način nalazite motivaciju, stvarno mi treba da se maknem s mjesta.

mamal avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

najveća motivacija mi je što mi je na dijeti psihički lakše od prežderavanja i osjećaja krivice..

plus to što želim nositi robu koja mi se sviđa, a ne u koju stanem

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj mamal prvotno napisa Vidi poruku
    plus to što želim nositi robu koja mi se sviđa, a ne u koju stanem
    Desigual, mmm
    Dodatni motiv, zapravo ono što me baš gurnulo u to je jedna opaka oklada/natjecanje u mršavljenju.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

opet se hvalim. "neslužbeno" vaganje nakon 2 i po tjedna kaže -4 kg. Obzirom da sam sinoć ipak popila čašu kuhanog vina prepunog šećera možda malo zastane na službenom vaganju u srijedu, ali baš me veseli.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj rossa prvotno napisa Vidi poruku
    opet se hvalim. "neslužbeno" vaganje nakon 2 i po tjedna kaže -4 kg. Obzirom da sam sinoć ipak popila čašu kuhanog vina prepunog šećera možda malo zastane na službenom vaganju u srijedu, ali baš me veseli.

mamal avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

bravo rossa
    (i pomalo s vinom )

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

bravo rossa
    (i pomalo s vinom )
    pazim, pazim. ali nisam mogla odoliti nakon ženskog izlaska (prvog u zadnjih 4 miseca). Posli kad smo sjele u kafić sam ipak disciplinirano naručila vodu. Bilo mi bez veze piti čaj u 11 navečer.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

bravo rossa
    (i pomalo s vinom )
    pazim, pazim. ali nisam mogla odoliti nakon ženskog izlaska (prvog u zadnjih 4 miseca). Posli kad smo sjele u kafić sam ipak disciplinirano naručila vodu. Bilo mi bez veze piti čaj u 11 navečer.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ja sam luuuuuda koliko mi se nešto jede...i to suhomesnato. pršut mi se jede i zimska i čajna i sve tako nešto. i nemam pojma otkud sad tolika želja, a treći tjedan se držim montignaca. i sad bih najradije jednu pizzu...slavonsku. poluuuuudjet ću!!

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

evo ja nakon službenog vaganja ipak -3. nekako računam da kil tjedno ipak nije tako loše iako bi ja naravno htjela da je brže. Strašno sam zgriješila pa se odmah pokazalo na vagi. Ja koja inače obožavm slatko, sam napala teglicu domaćeg ajvara kao da mi je to zadnji obrok u životu i nakon što sam pojela crni kruh sam jela i bijeli. Sreća pa je bila mala teglica. PA kad se zbroji i ono kuhano vino, nije ni čudo da je samo -3.
    Ovaj tjedan ću biti malo discipliranija. Jučer sam uredno odbila tortu i neke fine kiflice sa šunkom.

mamal avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

rossa bravo za -3, ići će to još dole...
    ja imam -9 za mjesec dana, ali znaš da sam ja na dijeti bez UH...veselim se montiju kasnije, još moram 10 skinuti...

danas za ručak - piletina na meksički, sa paprikom, tikvicama, gljivama - sve u woku...mljac...

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

super je tih -9 ali ja računam da imam 25 za skinit i za to bi mi dugo trebalo potpuno bez uh, pa bi vjerojatno odustala kao i svaki put dosad. bolje mi je ovako natanane
    Posljednje uređivanje od rossa : 03.12.2010. at 17:08

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja vidim da nema druge nego opet na monti, barem do Božića...
    Dakl doručak zobeni keksići s lješnjacima(domaći bez šećera), oko podne koja jabukica i kasni ručak špinat na vrhnju i jaja, koji komad sira i kobasice.
    Nadam se da će mi za večeru jogurt biti dovoljan ako ne uletit će koji komad sira.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

samo hrabro. što nas je više to nm je lakše. potpora, makar virtualna, puno znači
    ja sam sinoć za večeru uživala u cvjetači i brokuli zapečenim u pećnici s 2 jaja i mozzarellom. Čak je i MD rekao da je ukusno (nakon što se zgražao vidjevši pripremu)

mamal avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

rossa, kako spremaš tu zapečenu cvjetaču i brokulu?
    ja bih to migla, ali bez sira, ali mislim da bi isto bilo super (za promjenu...već mi ponestaju ideje )
    thanks

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

imala kuhanu od ručka brokulu i cvjetaču, stavila u vatrostalnu posudu, na to namrvila mozzarellu, nasjeckala par kiselih krastavaca i prelila sa dva izmučena jaja koja sam posolila i popaprila. prvo sam tavila u pećnicu na 300 samo s gornjim grijačem pa mi to nije bilo dobro jer je dolje i dalje bilo mokro od jaja, pa sam prebavila na 180 s gornjim i donjim grijačem. Ma sve skupa cca 15-ak minuta. I stavila sam 2 male tanke fete pancete da mi malo zamiriše.

mamal avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

evo, ja već napravila i pojela
    skuhala sam cvjetaču, u posudu stavila malo maslinovog ulja, pa kuhanu cvjetaču, pa razmućena jaja sa soli i paprom..
    i ja sam dodala malo pancete na vrh :D

fino je, hvala za ideju!!!

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

evo me, hvalim se! -5 u 4 tjedna. A nisam ni gladna ni nervozna. Monti je zakon!

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

bravo, rossa! to je stvarno odlično! jel ti se da pisati jelovnik? meni nestalo inspiracije.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

sutra imam neke tekstove predati pa ću nakon toga uzet malo vremena i ispisati jelovnike. A sljedeća 2 tjedna imam posla za preko glave i već vidim kako ću opet biti budna po cijele noći i živjet od red bulla. Živo me interesira kako će to utjecat na Montija, iako postoji i Red Bull bez šećera, sa svim onim otrovnim zamjenama

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

evo kako sam obećala da nabacim malo svojih obroka - koji su prilično nemaštoviti ovako kad ih se sve posloži na jednu hrpu
    doručak - konzervativna - uvijek kruh i marmelada
    ručak
    quinoa sa umakom od tikvica i rajčica/zelena salata
    pečena riva, kuhana quinoa, tkvice sa grila
    pečena riba, patliđani sa grila, ribana mrkva
    piletina pečena bez ičeg u zepteru, kuhana cvjetača, ribana mkva
    komad sira/ kajgana s tikvicama
    zrnati sir i hrpa razne salate
    kuskus s pečenim gljivama i želena salata
    piletina zepteri salata
    piletina zepter s patliđanima, gljivama i tikvicama s grila, salata
    integralno tijsto i sataraš
    riva pečena, tikvice gljive s grila, zelena salata
    svinjetina u umaku s gljivama i vrhnjem, kiseli kupus za salatu
    tuna i mozzarella sa hrpom razne salate
    integralna tjestenina s umakom od tikvica i patliđana
    pileći ražnjići s povrćemi zelena salata
    piletina rolana sa šunkom u umaku od vrhnja i gljiva
    juha od rajčice, piletina i grašak (ne znam koliko je ovo idelano)
    kajgana, tikvice patliđani i gljive sa grila
    sir i vrhnje, paprika
    piletina zepter kuhana brokula i cvjetača
    tjestenina s umakom od rajčica. zelena salata
    juha od graška, tjedtenina s umakom od rajčice
    ražnjiči i zelena salata
    dinstani kupus, mesna štruc sa sirom i šunkom, kuhani špinat
    mesna juha i lešo meso

večera
    kajgana s povrćem
    pile zepter i cvjetača
    pečena riba
    cvjetača (i brokula) zapečeni u pećnici s mozzarellom i jajima
    kuskus s patliđanima tikvicama gljivama
    jojurt
    omlet
    kuhano meso s kupusom
    tijestenina sa satarašem
    losos iz konzerve sa salatom
    kobasice
    varivo od mesa i poriluka
    leš meso
    mozzarella, rukola i rajčica

mislim da bi trebala jesti više juha i variva, ali nekako mi nisu u srcu. a sad je i Mo opet tjedan dana doma jer je bolesna pa će biti više juha.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

super, rossa! hvala! mi smo danas za ručak imali kuskus s mrkvom i brokulom. a doručak je bio voćni. jedino što imam puno međuobroka...stalno mi je nešto u ustima.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

i ja sam na početku stalno jela međuobroke, a sd sve manje. ali pojedem ili neku jabuku ili mandarinu ili malo lješnjaka, obično popodne. jutarnji međuobrok najčešće preskočim

mamal avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

curke, ne bih se štel mešat...ali kus-kus kuhan 5 minuta ima GI 65...

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

integralni kukus kojeg ja kuham ima 45 ili 50

Whole couscous, whole semolina 45
    Whole couscous/semolina 50
    piše na Montijevoj stranici

mamal avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ok, ovaj iz tablice iz njegove knjige vjerojatno nije integralni

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja sam naravno za vikend popustila, danas još idem kod sveki na ručak ali sutra se vraćam na staro.
    Moram prijavit da sam u za pet dana skinula mrvak više od kile. Porcije su mi stvarno bie 100% monti i ne baš preobilne, jedino mi se znao koji put zaletit zobeni keksić.
    Za sutra si planiram grah juhu, sad zaboravila sam koliki GI grah ima, šta se može kombinirat uz njega.
    Ako je Gi ok onda sam na konju, meni je fenomenalan pire od graha kao prilog mesu.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

grah ima 35.

mi smo prošli vikend išli na rođendan i vratila sam se s dvije kile više. da mi netko priča, ne bih vjerovala. valjda se tijelo bori protiv oskudice kojem sam ga izložila. ovaj tjedan sam skinula te kile i došla na kilažu s kojom sam krenula. mislim da ću jako teško do Božića doći do brojke 60 (kao što sam u početku planirala). sad imam 63,7.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

mene sve strah vaganja u srijedu. Prvo sam u petak pojela 2 voćna jogurta. Onda smo se svi troje razbolili i ja sam u nekom bunilu jer sem em bolesna, em imam more posla, stavila meso dinstati i zaboravila isključiti ekspres lonac pa smo za ručak naručili lasagne, pojela sam pola porcije, pa sm onda za večeru jela fini domaći sir i vrhnje, što ne spada u grijehove, ali sam ga jela s onim predivnim pravim domaćim kukuruznim tvrdim kruhom s dolca. A onda sam još oko ponoć pojela 7-8 integralnih zobenik keksića, pa u 3 ujutro kruha i pancete. (da ne pomislite da sam fanatik koji je budi po noći i jede pancetu, nisam. bila sam budna do 4 jer sam imala posla) U to sve je još uletio i red bull bez šećera jer me treba nešto držati budnom, a kava ne pomaže. rekla bih jedno 300% grijehova jučer.
    Danas sam opet dobra.
    Blago ti se sa tvojih 63. JA sa na 90 i ako mi još netko kaže da uopće tako ne izlgedam, ugrist ću nekog. )ja sam građena kao pješčani sat, cica i guzica na sve strane)

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

eh, nakon poroda sam imala 73kg pa se udebljala na 78...katastrofa! u roku od tri mjeseca skinula sam 12 bez imalo problema. tri kile sam nekako skinula preko ljeta (2009.) i onda sve stalo. nikako skinuti još nekih pet kila da više ne mislim na mršavljenje. i čitam svoje postove i staaaalno neki novi počeci. vježbam pa stanem pa otkrijem bfbm pa opet stanem, pa vozim bicikl pa stanem..
    jednostavno se ne mogu "nabrijati" kao prošle godine.
    Posljednje uređivanje od zeljka231 : 12.12.2010. at 18:16

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

i ja imam isto tako, kad je trebalo skinuti 15 bila sam baš nabrijana(doduše imala sam i više vremena), sad ovih pet...nikako, krenem pa stanem, kako sa jelom tako i sa tjelovježbom. Evo danas krećem na aerobik, možda me ti termini natjeraju na redovitost. Bfbmmi je najbolja kombinacija vježbi koje sam ikada probala samo odvježbam dva puta pa se neko razboli, pa nisam stigla jel je neki rok za nešto(radim od kuće pa mi posao uljeće u sve slobodne termine)...

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    i ja imam isto tako, kad je trebalo skinuti 15 bila sam baš nabrijana(doduše imala sam i više vremena), sad ovih pet...nikako, krenem pa stanem, kako sa jelom tako i sa tjelovježbom. Evo danas krećem na aerobik, možda me ti termini natjeraju na redovitost. Bfbmmi je najbolja kombinacija vježbi koje sam ikada probala samo odvježbam dva puta pa se neko razboli, pa nisam stigla jel je neki rok za nešto(radim od kuće pa mi posao uljeće u sve slobodne termine)...
    kao da sam ja pisala post. ista stvar. uvik neko bolestan ili posla preko glave (nije to tako strašno, bit će novčića )
    nego, obzirom da je meni srijeda dan za vaganje, moram se pohvaliti - 5 tjedana, 6 kila manje. kažu ljudi da se vidi.
    još samo 9 u prvoj turi.

nego, vidim da i ovdje i na stop debljanju spominjete bfbm. To gledate na netu ili postoji neki dvd? ja sam našla neki kanal na You Tubeu ali ne znam je li to baš to

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

bfbm su jillianine vježbe. moraš ih skinuti. traju sat vremena i stvarno su super! bravo za skinute kile!!

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

bfbm su jillianine vježbe. moraš ih skinuti. traju sat vremena i stvarno su super! bravo za skinute kile!!
    to se s Jubitoa skida ili negdje drugdje?

a za kile - zlo i naopako
    nakon tri neprospavane noći i noćnih zalogaja, noćas sam u tri jela nutellu i bijeli kruh, brljavljenja za vikend ja sam 1 kg u plusu. Nije da nisam očekivala, ali me srce boli. Mo je naravno opet kući, ali vidim da ću se morat malo ozbiljnije uhvatiti vježbanja.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

rossa, to se jedna kila vratila pa si ukupno skinula 5? možda bi trebala u centrimetrima gledati jer kilaža ovisi o hrpi faktora.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

rossa, to se jedna kila vratila pa si ukupno skinula 5? možda bi trebala u centrimetrima gledati jer kilaža ovisi o hrpi faktora.
    je, sad sam opet na minus 5. ne mjerim se, ali se vidi po odjeći da malo bolje pada.
    a ovo sam sigurno vratila jer sam pojela bezbroj šećera prošli tjedan.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •