Maslackica, mozda sam ja krivo sebi objasnila stvari, ali sve sto je do GI 50 je u redu. Naravno, teziste treba staviti na namirnice sa sto manjim GI (recimo do 35, 40), ali uopce nisu zabranjenje one do 50. Treba biti oprezan tek s onima preko 50.
Ja svaki dan pijem sok od narance ujutro i bas mi pase.

Sto se ostalih tvojih pitanja tice, lazanje (ugljikohidrat viseg GI) ne bi trebalo jesti s masnocama i bjelancevinama (sir), vec s povrcem, bez masnoca i naravno od integralne tjestenine. To su pravila prve faze, u kojoj se i gubi najvise kilograma. Montignac kaze da za ljude koji stvarno zele smrsaviti, da trebaju jesti kao prvo manje mlijecnih proizvoda u prvoj fazi, kao drugo, ako vec jedu mlijecne proizvode, onda sa sto manje masnoca. Sopska salata sama po sebi, bez dodatka sira sa puno masnoce bi bila odlican izbor. Mozda joj mozes dodati malo jogurta s malo masnoce, znam da nije isto, ali vrijedi probati, ili se ograniciti na manju kolicinu sira koji inace koristis, tipa tri-cetiri kockice. Sorry sto sam oduzila i nadam se da sam pomogla.