-
Balarosa, evo zasto humus ne sa kruhom: u humusu ima masnoca, istina zdravih od maslinovog ulja i od tahini paste (sezam), a ako si u prvoj fazi, odnosno fazi gdje se gubi visak kilograma, ne bi se smijelo mijesati ugljikohidrate i masnoce. Tako stoji u knjizi.
E sad, ako nisi strogo na prvoj fazi vec u drugoj (fazi odrzavanja i zdrave prehrane), ili u nesto blazoj prvoj, onda moze iznimno, ne stalno. Ne radi se o tome da ta kombinacija nije zdrava, dapace, jedino se nece kile tako lako gubiti ako se mijesaju ugljikohidrati visokog GI (kruh) i masnoce. U tome i je bit, Monti nije samo metoda niskog GI, vec i pravilnog kombiniranja namirnica. Sretno!
Sto se cokolade tice, potpuno te razumijem. I ja je obozavam i jedem u razumnim kolicinama skoro svaki dan. Monti ju dozvoljava, ali samo ako je udio kakaa iznad 70%. E sad ruckovi vikendom...mislim da se tvoja familija ne bi ljutila ako recimo jedes meso, salatu i jos neki prilog od povrca, a naravno bez kruha, krumpira i deserta.
A sir mislim da je OK, jedino pripazi zbog toga sto ima puno masnoca, pa ako ti je stalno da izgubis kilograme, onda radije malo smanji na kolicini ili uzmi s manje masnoca. Sorry sto udavih.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma