Stranica 12 od 49 PrviPrvi ... 2101112131422 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 551 do 600 od 2414

Tema: Montignac, 10. dio

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Da loviti fazane i prepelice
    Najjaca si...

South Beach Diet ima slicne principe, kako sam cula, nisam je nikad isla proucavati, ali znam da ima knjiga s receptima, i to podeblja

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mummy_s, sretno! Držim palce!
    Gdje stanuješ? Ako si u Zg, možeš kupiti klijalište u trgovini Bio-bio (ja sam ga kupila u Avenue Mallu, ali sigurno ga ima i drugdje). Prodaju jedno na tri "kata", za tri vrste sjemenki, i kosta 180 kuna. Ja nisam baš tako luda za klicama da bih klijala tri vrste odjednom, dosta mi je jedna vrsta za 4-5 dana, pa sam kupila malo klijalište za 40 kuna. Plastična posuda, ima rupice s obje strane (na jednoj su veće pa su mi ušle mušice, ali sad tu stranu pokrijem gazom) i nasloni se koso na postolje da cijedi voda iz nje. Jako praktično. Mungo grah sam isto kupila u toj trgovini. Klijala sam mahunarke koje sam tamo kupila, i alfu alfu, i sve je ispalo odlično. Ali kad sam klijala slanutak i leću kupljene u običnoj trgovini, usmrdilo se iako sam ih redovito prala. Nemam pojma zašto. :? Inače, ima topic o klijanju s puno dobrih informacija.
    Klijanje u staklenci s gazom sam probala i nije mi baš sjajno išlo, puno sam zadovoljnija ovim pravim klijalištem.

Što se tiče kuhanja po Montiju, ja ne kuham po receptima, i zasad mi uopće nije dosadno. Pogledam u hladnjak pa iskemijam nešto od onoga što tamo nađem. MM me naučio kuhati tako. Kad počnem, obično nikad ne znam što će na kraju ispasti (a uvijek bude fino).

Javljam da u Muelleru (CC1) ima tamne čokolade (70 posto) po 8 kuna.

Curke koje se drže Montija i ne krše pravila, hajde javite se da motivirate polumontijevke poput mene.

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Sto li je ovo?? Pa gdje nam je topic pao, na dno liste! Idemo Montijevke, akcija!

Evo odmah pitanja: kako i sto jedete na poslu za rucak? Da li si nosite rucak od doma? Ako da, sto si pakirate? Ako jedete vani, sto jedete??

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Moj ručak od jučer:

Špinat, patlidžan, pileći file, zelena salata

Patlidžan sam ogulila i izrezala na deblje kolutove, poslagala ih na vruću gril tavu bez ulja i ostavila da se peku. Pekla sa jedne i druge strane pa su bili lijepo reš. Kad su već bili na tanjuru posolila sam ih... četkom za mazanje sam ih namazala mješavinom maslinovog ulja, bijelog luka, suhog peršuna i soli.

Špinat sam skuhala i izreckala, stavila ga u šerpu i zalila ga malo maslinovim uljem, ubacila ostatak mješavine od patlidžana (ulje, peršun...), povegetila i na samom kraju stavila jabučnog octa malo.

Piletinu sam ispekla bez ulja na gril tavi...

Zelenu salatu začinila mas.uljem, bućinim, sirćetom, soli i lanenim sjemenkama...

Sve je bilo mljaaaaac!!!!

Za večeru sam pojela 2 jabuke, jer nisam bila ni gladna baš nešto.

Danas za doručak 2 narandže....

Često mi je doručak samo voće ili jogurt, ostalo me jako utromi.
    Izgubila sam još jednu kilu i to teškoooom mukom, ali ono što sam skontala da se ipak moraju paziti količine inače nema skidanja kila - nažalost...
    I skontala sam da skinem kilu kada 2 dana prije toga ne jedem skoro cijeli dan... i to ne namjerno, nego nemam vremena...

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

danas sam se vagala.
    već 2 tj sam na montiju.
    prvi tjedan sam izgubila oko pola kg, a danas, drugi tjedan ista vaga pokazuje još 2 kg manje :?
    nije mi bilo jasno pa sam tetku u apoteci zamolila da resetira vagu. i opet isto. ne znam da li da se radujem, strah me da sljedeći tjedan ne bude 2 kg gore!
    jeli moguće istom prehranom u 1.tj izgubiti 0,5, a u drugom 2kg?

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja za marendu ponekad nosim ostatak ručka od prijašnjeg dana jer imamo mikrovalnu na poslu, ponekad svježi sir ili konzervu tune s rajčicom, a ponedjeljkom imam bademe ili indijske oraščiće. I voće isto nosim. Ako ne uzmem nista sa sobom i onda još otežem s jelom, garantirano ću debelo zgriješiti jer onda kupujem očima.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Neke od stvari koje ja kuham, a koje mi se čine da su montijevske:

Luk narežem na kolutove i prodinstam vodi, na to bacim pileća prsa narezana na rezance dok ne dobiju boju, zatim dodam pelate i konzervu mahuna. Kuham dok se ne skuha Od začina stavim obično bosiljak i peršin. Uz to jedem salatu, a za MM i T. skuham palentu.
    Ponekad napravim ovo isto, ali umjesto pelata stavim kiselo vrhnje i kopar kao začin.

Skuham brokulu/prokulice/karfiol (obično ujutro prije posla). Na malo maslinovog poprzim narezanu piletinu, dodam kuhano povrće, ABC sir i malo tekućine. Dečkima uz too napravim kus-kus ili bulgur.

Radim i rižoto od povrća (poriluk, prokulice, brokula), pelata i integralne riže. Pobacam unutra svakakvih začina i bude ok. Nekad dodam i leću. MM začini parmezanom.

Često sva ta jela posipam poprženim, tucanim sezamom. To sam počela zbog T. Mi smo se prije hranili dosta loše, puno mesa, krumpir obavezan. Zbog T. smo se ipak dosta popravili pa računam da i to nešto vrijedi, čak i ako nije by the book.

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Maslacnica, jel ti patlidzan bude gorak? Da li ga mocis prije pecenja u slanoj vodi?

M.a.r.t.a., definitivno je moguce. Jednom kad Monti krene, super se znaju topiti kile. Barem je meni tako bilo. Samo ipak pazi da ne gubis prebrzo. Oko 1 kg tjedno je optimalno. Mozes se odmah pohvaliti na listi!

Balarosa, super recepti. Bas cu probati nesto od toga sto si napisala, mozda taj rizoto od povrca. Mljac. Da li sama doma prziz sezam ili ga takvog kupujes? Obozavam taj okus.

Inace, ja si isto nosim rucak na posao, u protivnom bi Monti otisao k vragu. Uvijek si spakiram proteinski rucak vecer prije. Ne bude uvijek meso, ponekad skuham jaja na tvrdo (obozavam ih), podosta povrca, humus, pileca prsa i sl. Isto su uvijek bademi, orasi i masline u igri. Jedino mi malo ponestaje ideja, pa sa htjela cuti kako vi to radite.

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ima li negdje napisano detaljno o Montignacovoj dijeti da vidim točno sistem dijete i šta se jede na koji način
    Help please

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Draga Alkemicar, evo te i ovdje! :D

Toplo preporucam kupiti/posuditi u knjiznici Montignacovu knjigu "Jedem, dakle mrsavim". To je pocetak svega i vrijedi ju procitati.

Ako ti nije zgodno, a citas engleski, mozes istraziti i njegovu web stranicu:
    http://www.montignac.com/en/index.php

Takodjer, ima i dosta tekstova na hrvatskom:
    http://www.tportal.hr/lifestyle/zdravlje/fset.html
    http://www.izaberi-zdravlje.com/inde...d=51&Itemid=31
    http://www.coolinarika.com/clanak/jedem-dakle-mrsavim

Sretno!

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

lista:

1. MGrubi (25 kg) 25 to go
    2. summer (8 kg) 6 to go
    3. Irchi (7 kg) 7 to go
    4. Marinna (10 kg) 2,5 to go
    5. cvijetak (10 kg) 10 to go
    6. Marinchi(10 kg) 3 to go
    7. flower (8 kg) 2 to go
    8. buby (10 kg) 1,6 to go
    9. mikka (20 kg) 11 to go
    10. babyiris (30kg) 25 to go
    11. taniaz (8 kg) 4kg to go
    12. lola24 (30 kg) 13 to go
    13. skviki (15 kg ) 9 to go
    14. Igor od Ane (6kg) 1 to go
    15. Dolisa (8 kg) 8 to go
    16. Ana...(8 kg) 7 to go
    17. roby (7 kg) 2 to go
    18. tileo02 (12) 5 to go
    19. Linda (5 kg) 1 to go
    20. Djenka (20 kg) 17 to go
    21. Ana (5kg) 1,5 to go
    22. Luna Rocco (14 kg) 12 to go
    23. tik-tak (8kg) 3 to go
    24. ninaxy (20 kg) 12 to go
    25. AndrejaMa (20 kg) 20 to go
    26. mummy_s (25 kg) 19 to go
    27. magriz (10kg) 7 to go
    28. willow tree (20kg) 20 to go
    29. paulin (13kg) 13 to go
    30. ASTRA (3 kg) još 3 Grin
    31. Amalthea (7 kg) 5 to go.
    32. mmmama (8 kg) 8 gone! Novi cilj: 6 to go
    33. big milky mum (10 kg) 4,5 to go
    34. anne (21kg) 11 to go
    35. kinder (3 kg) 3 to go
    36. lucij@ (7 kg) 4 to go
    37. M.a.r.t.a (5kg) 2,5 to go

38. Naomi (5kg) 5 to go
    39. HoneyB (9kg) 9 to go

dakle da se i ja pohvalim, nadam se da vaga u ljekarni nije bila pokvarena

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pa meni nije gorak. Da se jede bez tog premaza, vjerujem da bi bio, tj. probala sam ga...nije gorak jakooo, ali se osjeti ono. Ali zato bijeli luk...mmmm.....

Primjetila sam otkako sam na Montiju stalno tamanim bijeli luk radi povrća i baš mi je dobro, ali sigurno smrdim na kilometre.

Eh da, probala sam puno jeftiniju čokoladu od Lindta - Fantazija od Zvečeva - Bitter... meni je super! Ima malo vanilije, i uopće nije bitter

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Naomi, draga, hvala ti.
    I tebe ima svuda i uvijek spremna pomoći

big milky mum avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

2. summer (8 kg) 6 to go
    3. Irchi (7 kg) 7 to go
    7. flower (8 kg) 2 to go
    16. Ana...(8 kg) 7 to go
    17. roby (7 kg) 2 to go
    18. tileo02 (12) 5 to go
    19. Linda (5 kg) 1 to go
    21. Ana (5kg) 1,5 to go
    33. big milky mum (10 kg) 2,5 to go
    34. anne (21kg) 11 to go

38. Naomi (5kg) 5 to go
    39. HoneyB (9kg) 9 to go

Evo moje kile idu polako! (pitam se kakvo bude stanje sad nakon uskrsa!)
    :D

A baš mi je žao što vas ne stignem pratiti! Malo sam zapela u gužvu s obavezama!

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Sretan Uskrs Motijevke, ako danas izdržimo ...

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Sretan Uskrs svima! Ja sam opako zgrijesila danas, ali nema veze, treba malo i uzivati. Monti se nece ljutiti, razumije on to. 8) Danasnja uzivancija ce mi dati snage za dalje!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I ja vam se pridružujem. Imam 9 kg za skinuti i ova metoda mi izgleda najbezbolnija. Bok svima!

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Evo ja imam još samo četvrtinu pogače i pola makovnjače za umlatiti pa se vraćam!!
    Najdraži umak od povrća uz meso ili žitarice:
    kapulica/mladi luk/poriluk zafrižiti posoljen da se fino zastakli (ja stavi malo ulja ali može i na vodi)
    onda dodajem malo na trakice izrezanog korjena celera (ljudi su skeptični prema celeru ali on termički obrađen posve promijenu ukus i super je za zgušnjavanje npr. krem juhe, a super je i pohan), malu mrvkvu na kockice (obožavam mrkvu i jako sam se razveselila što je iapk OK pojesti je malo uz ostalo povrće), malo paprike svježe ili suhe mljevene (slatka crvena), a onda na to ide varijacija bilo kojeg povrća koje je je u sezoni tikvice/patliđan/ za recimo gusti umak ili kupusnjače za "na žlicu"...lagano, brzo i jako jako fino. Os začin aimam varijantu za žitarice sa majčinom dušicom ili mažuran s mesom! I naravno papar...obožavam papar, a ponekad i ljute papričice da potakne probavnu vatru!

Zamijenila sam krumpir s kaulom pa npr. blitvu s krumpirom (tako je Dalmatinci jedu inače, a ja Dalmatinka pa mi je bilo teško jesti je solo) napravim s kaulom i fino je. Isto vrijedi i za kelj,a to su dvije namirnice o kojima sam ovisna. Brokulu obično skuham s kaulom, pa napravim pire i stavim češnjak i papar, maslinovo ulje i ponekad malo octa. To mi isto dođe kao neka zamijena za krumpir. MM je navikao na krumpir pa mu moram naći zamjenu!

Morat ću malo početi pisati neku Monty-narodnu kuharicu..čini se da ću imati pune ruke posla dok prevrtim sve stare Monty topice i pohvatam sve recepture koje su se spominjale!

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Naomi prvotno napisa
    Balarosa, super recepti. Bas cu probati nesto od toga sto si napisala, mozda taj rizoto od povrca. Mljac. Da li sama doma prziz sezam ili ga takvog kupujes? Obozavam taj okus.
    Sama popržim, nisam ni znala da ga ima takvog za kupiti. Pržim u dubokoj tavi, ali razmišljam probati u mikrovalnoj jer tako popržim bademe i budu mi super, a ne moram razmišljati hoće li izgoriti.

Inace, ja si isto nosim rucak na posao, u protivnom bi Monti otisao k vragu. Uvijek si spakiram proteinski rucak vecer prije. Ne bude uvijek meso, ponekad skuham jaja na tvrdo (obozavam ih), podosta povrca, humus, pileca prsa i sl. Isto su uvijek bademi, orasi i masline u igri. Jedino mi malo ponestaje ideja, pa sa htjela cuti kako vi to radite.
    Ja sam si danas napravila tvrdo kuhana jaja, sir, karfiol, jogurt i sezam. Iskreno, jedva sam to progutala. Jedina prednost te marenda mi je da ju ne želim pojesti u 9 ujutro.
    Masline se mogu grickati?
    Mene muči to povrće. Ja volim sirovo povrće, rajčicu, paprike, to salatno, ali kuhano sve jedem po kazni. Pogotovo mi se ne kuha povrće samo meni za marendu, ovo sam uzela karfiol jer ga imamo i za rucak. Što još od povrća jedete?

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj mummy_s prvotno napisa
    Evo ja imam još samo četvrtinu pogače i pola makovnjače za umlatiti pa se vraćam!!
    Najdraži umak od povrća uz meso ili žitarice:
    kapulica/mladi luk/poriluk zafrižiti posoljen da se fino zastakli (ja stavi malo ulja ali može i na vodi)
    onda dodajem malo na trakice izrezanog korjena celera (ljudi su skeptični prema celeru ali on termički obrađen posve promijenu ukus i super je za zgušnjavanje npr. krem juhe, a super je i pohan), malu mrvkvu na kockice (obožavam mrkvu i jako sam se razveselila što je iapk OK pojesti je malo uz ostalo povrće), malo paprike svježe ili suhe mljevene (slatka crvena), a onda na to ide varijacija bilo kojeg povrća koje je je u sezoni tikvice/patliđan/ za recimo gusti umak ili kupusnjače za "na žlicu"...lagano, brzo i jako jako fino. Os začin aimam varijantu za žitarice sa majčinom dušicom ili mažuran s mesom! I naravno papar...obožavam papar, a ponekad i ljute papričice da potakne probavnu vatru!

Zamijenila sam krumpir s kaulom pa npr. blitvu s krumpirom (tako je Dalmatinci jedu inače, a ja Dalmatinka pa mi je bilo teško jesti je solo) napravim s kaulom i fino je. Isto vrijedi i za kelj,a to su dvije namirnice o kojima sam ovisna. Brokulu obično skuham s kaulom, pa napravim pire i stavim češnjak i papar, maslinovo ulje i ponekad malo octa. To mi isto dođe kao neka zamijena za krumpir. MM je navikao na krumpir pa mu moram naći zamjenu!
    mummy_s, što je kaul? Je li to cvjetača tj. karfiol? Da sam barem ja ovisna o kelju umjesto o čokoladi

Čitala sam prije ovdje da se smije slatki krumpir, ali ga već dugo nigdje ne vidim za kupiti. Je li moguće da mu nije sezona? Čini mi se da je danas svemu uvijek "sezona".

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Tajko, dobro dosla! (ili dobro dosao??) Stavila sam te na listu, pa kad skines koju, postaj novu listu i malo nam se pohvali! Sretno!

2. summer (8 kg) 6 to go
    3. Irchi (7 kg) 7 to go
    7. flower (8 kg) 2 to go
    16. Ana...(8 kg) 7 to go
    17. roby (7 kg) 2 to go
    18. tileo02 (12) 5 to go
    19. Linda (5 kg) 1 to go
    21. Ana (5kg) 1,5 to go
    34. anne (21kg) 11 to go
    38. Naomi (5kg) 5 to go
    39. HoneyB (9kg) 9 to go
    40. tajko (9kg) 9 to go

Hm, meni se cini da ovih zadnjih 5 kg mozda ni nece ici...kao da su stale. Mozda je to moja kilaza, onakva kakva treba biti, s obzirom na godine i sve. Pa nemrem imati isto kila kao kad sam imala 21. Pih! Barem lijepo odrzavam i uzivam u Montiju, dobro se osjecam, celulit se popravio, ma i to je vec dobro...ili se barem tako tjesim. :/

mummy_s, super ideje za kuhanje! Ja brokulu ne volim i to je valjda jedino povrce koje kod mene nema zeleno svijetlo, ali ovako "na pire" bi i mogla probati. Citala sam negdje da ljudi radi "lazni pire" od karfiola.

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Balarosa, ja grickam sirovu mrkvu (s humusom obicno), masline, rotkvice, papriku, kisele krastavce, svijeze krastavce, korijen kupusa...to je ono sto si nosim na posao. Ili kad je u sezoni, uzmem paradajz i narezem i posolim na licu mjesta. Meni isto ruckovi na poslu i nisu nesto, ali barem su Montijevski. Uz to uvijek nosim neki sir, orasaste plodove. Moze se i tofu pripremiti doma i ponijeti. E da, i sparoge.

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Belarosa dobro si pretpostavila kaul je cvjetača ili karfiol. Ja ga obožavam malo skuhati u slanoj vodi i gratinirati (zapeći u pećnici sa sirom)..i pohani je super ali to je baš i nije dozvoljeno.
    Šta mislite bi li uz neku salatu (ako uzmemo u obzir gomilu vlakana i niski GI) bila dozvoljena mala porcija pohanog povrća (na proncipu popečki od tikvica ali s integralnim/rižinim/brašnom od slanutka...). Čini mi se da to i ne bi bio baš tako strašan grijeh ako te popečkice probavim sa gooomilom niskog GI-a (salatom ko u priči).
    fali mi tih vege-junk-food like okusa!

Probala sam raditi musaku od patliđana, tikvica i junetine s malo mozzarele kad ono ispalao preružno..završilo je u loncu pirjano kao neki umak. MM je onda to umlatio s rižom a ja onako samo i onda je bilo jako fino. Valjda se nije dovoljno ispeklo u pećnici.. :/

Sutr ami jena repertoaru varivo od graha, slanutka i crvene leće (i mrkve )..stavim dostra na sitno nasjeckane kapule i češnjaka i suhe kosti (nema skoro ništ amasti a pusti samo okus)..MM kaže d aja to pogodim kao vojnički grah..kazanska hrana! Ja sam isto najviše volila kazanski grah (isprobano u studentskoj menzi )..jedini problem j e što je to sve bogato vit iz B skupine a oni otvaraju tek, pa j aumjesto da sam od topg afino sita samo još više poludim! Ah nikad na zelenu granu!

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Oprostite mi na mojim tipfelerima ..prsti su mi brži od mozga!

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

mummy_s, nis se ti ne brini, sve razumijemo

Ja mislim da nema razloga da si koji put ne priustis popecke od tikvica s integralnim brasnom. Mljac!

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Pa gde sam ja bila sve vreme? :?
    Umesto da se i ovde druzim sa vama, ja se druzim sa serpama, loncima, frižiderom i šporetom
    Pridružujem se ovoj divnoj skupini.
    Prijavljujem višak od 10 kg
    Prosle godine sam bila skinula 11 kg, ali evo me opet nazad.
    Kod mene je situacija otprilike ovakva 170/72
    Primate me u društvo?

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

naravno da primamo.
    :D

a ja moram prijaviti opasno zabušavanje zadnjih par dana tako da ovaj tjedan neću ni na vagu

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Draga vanesax, dobro nam dosla! Bas mi je drago da nam se pridruzujes! :D :D :D Te kilice ce otici kao od sale, vidjet ces.

Evo, stavljam te na listu:

2. summer (8 kg) 6 to go
    3. Irchi (7 kg) 7 to go
    7. flower (8 kg) 2 to go
    16. Ana...(8 kg) 7 to go
    17. roby (7 kg) 2 to go
    18. tileo02 (12) 5 to go
    19. Linda (5 kg) 1 to go
    21. Ana (5kg) 1,5 to go
    34. anne (21kg) 11 to go
    38. Naomi (5kg) 5 to go
    39. HoneyB (9kg) 9 to go
    40. tajko (9kg) 9 to go
    41.vanesax (10kg) 10 to go

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Vanesax dobrodošla!!!!

Meni kile stoje već jako dugo.... ne mrdam sa 100,4.... u biti sam zadovoljna sa izgubljenim - 5,2kg, ali kada padenm ispod 100 stavljam se na listu... jedva čekam!!!!!

Jutros sam jela tunjevinu u maslinovom ulju i jogurt, a onda sam probala čuveno "slatko" jogurt i marmelada bez šećera... i brate mili oduševila se. Probala sa manje marmelade, ali je bilo bljak - kiselo, pa sam se razočarala, ali kada sam nakrkačila marmelade bilo je extra!!!! Čini mi se da bi to bio i super sladoled.

Jučer sam jela tavče na gravče - napokon ga napravila. Ipak sam morala koristiti ulje, koristila sam maslinovo i jela kiseli kupus uz to. Je li može tako?

Isto tako sam pročitala u knjizi da se može za doručak uzeti integralno pecivo i jogurt sa manje mm. A cijelo vrijeme brijem kako to ne može...

I da.... moram priznati da doručak mi nikako ne odgovara. Paše mi samo voće ili eventualno jogurt. Šunka, sir i jaja to može za večeru (može li?), a ako ujutro pojedem to onda sam jako nervozna...

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Maslačkica prvotno napisa
    Jučer sam jela tavče na gravče - napokon ga napravila. Ipak sam morala koristiti ulje, koristila sam maslinovo i jela kiseli kupus uz to. Je li može tako?
    Mislim da je tu problem zaprška. Barem ga tako moja mama radi. nekidan su ona i mm papali gravče , a ja gledala

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Evo i mene nakon borbe sa silnim virusima i beštijama od pačurlije moje.
    Bljaki ulje ipak nije spasilo moje uho, od virusne infekcije prsnuo mi bubnjić i totalno sam gluha na desno uho , šišmiš iz alo alo s trubom

Ja ne posustajem s montićem, malo bi zgriješila sa kolačem ali čak mi je i Uskrs prošao montijevski.

Nakon stagnacije evo opet u opadanju 8)

2. summer (8 kg) 6 to go
    3. Irchi (7 kg) 7 to go
    7. flower (8 kg) 2 to go
    16. Ana...(8 kg) 7 to go
    17. roby (7 kg) 2 to go
    18. tileo02 (12) 5 to go
    19. Linda (5 kg) 1 to go
    21. Ana (5kg) 1,5 to go
    34. anne (21kg) 10 to go
    38. Naomi (5kg) 5 to go
    39. HoneyB (9kg) 9 to go
    40. tajko (9kg) 9 to go

Svim novim curkama- dobro nam došle :D

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Anne to je sve što imam za komentirati!

Ja ću nastojati od sutra početi iznova, jer mi se čini da je kod mene bio pravi yo-yo unazad 3 tjedna.
    Ima li tko ideju kako napraviti integralnu paštu? Mislim da se pisalo o tome kkao industrijsko protiskivanje tijesta kroz male ruppice pod visokim tlakom stvara neki mikrofilm oko špageta pa im to pri kuhanju održava niski GI...ako sam dobro to razumujela!
    Uglavnom obzirom na poskupljenja potrošiti 10-20 kn na 400g pašte mi je neprihvatljivo. Zato bih je sama napravila ali takvu vrstu protiskivača nemam. Imate li neku ideju? kako bi bilo napraviti nešto poput trenice. Slavonke će znati što je to...za ostale: napravi se čvrsto tijesto koje ne nariba na ribež i tako osuši..obično se koristi za juhu..ja sam mislila integralnu trenicu pripremati kao npr kuskus s povrćem..to mi se čini ! Što mislite?
    A znate li kako se pravi pašta od soje..ta mi je prefina i kupovala sam je po 9 kn 500g kad ona preko noći skočila na 19kn :shock:

One jako crne pašte koje su izrazito zrnate kad se skuhaju mi nisu opće fine i dapače malo mi se želudac od njih tako da takve ne dolaze u obzir.

A imate li neki recept za int. peciva? Meni se čini da osim onih mokrih kruhića ništa od pekarskih proizvoda nije dozvoljeno. sad vidim vi pričate o pecivima...sva peciva u dućanima imaju mali udio int. brašna a ostalo je obično rafinirano. Zato mislim da je bolje da i to napravim sama. Ideje!?

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj M.a.r.t.a prvotno napisa
    Citiraj Maslačkica prvotno napisa
    Mislim da je tu problem zaprška. Barem ga tako moja mama radi. nekidan su ona i mm papali gravče , a ja gledala

Nema zaprške... znači na maslinovo ulje stavila luk, kad je on postaklio stavila crvenu papriku ljutu i običnu + vegetu i time zalila grah....

Kako su oni radili?

I ovo što sam ja radila je i čak bolje od običnog na kašiku.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Dok vas ovako čitam odmah dobijem i ja volju da vam se pridružim :D

Mislila sam ići na South Beach dijetu ali ova mi se čini bolja jer još dojim (bebač je napunio 18 miseci), i ovde nema one stroge 1. faze kao u SB dijeti.

Kad malo odspavam bit ću pametnija

U svakom slučaju sutra kupujem knjigu - ili montija ili SB, i krećem sa dijetom.

A kila imam i previše - jedna vagica što gleda masnoću, višak vode i slično mi je izbacila jednu jako veliku cifru - 22 kg viška

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Dobrodošla Željka!
    Evo i mene..napokon smo stamanili sve uskršnje delicije, odgulili vikend u gostima (nije red da se tam foliliram s montijem pa pojedem sve što mi daju)...tako da napokon mogu mirne duše na montija.
    Danas za doručak zobene pahuljice,zaboravila sam voće i ulje
    ručak juha od brokule možda dodam celera, špinat i malo šunkice mojima još dokuham krumpira , a za večeru ću nešto smislit sa salatama i nekim svježim sirom...
    ovo ljepo vrijeme mi baš daje neki poticaj za zdravi život ...šetnje , laganu klopu ...možda mi se mm smiluje pa nađem vremena i za neko trčanje

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja se konačno vraćam. Moram ponovno pročešljati pravila i krećem. Ovaj put ništa ne obećajem. 8)

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

hojla
    evo i ja se pridružujem veseloj ekipi sa svojih 10kg viška koje nikako da odu poslije poroda ( a daaaaavno sam rodila)
    par dana vas čitam i počela sam puno pažljivije jesti
    čak sam izbacila i slatko (osim tu itamo koji red crne čokse) a bila sam totalni ovisnik i pravi kokakoličar no sad sam odlučila izdržati zahvaljujući vama :D
    može odmah pitanje...
    što jedete za večeru? ja sam sinoć pojela jogurt sa sušenim brusnicama? jel to oke? kaj bi još mogla..? osim svježeg sira.. nisam neki ljubitelj

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Dobro dosle Zeljka i disciplina (obecavajuci nick za ovaj topic )! Slobodno se pribiljezite i na listu, ona nam svima sluzi kao motivacija.

Sto se vecere tice, povrce i ugljikohidrati s niskim GI su uvijek dobar izbor, jedino sto treba paziti na unos masnoca. Ja volim kombinaciju integralne tjestenine i umaka od povrca, kuhanog u vlastitom soku i bez imalo masti. Moze i integralna riza s povrcem, leca, grah, bob... Sretno!

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ja ću vas samo pozdraviti i javiti da imam još samo +2 do predtrudničke kilaže...
    nisam ful monti i ne pazim na to, ali sam promijenila način prehrane i recimo da je najbliži montiju...
    veseli me što sam za uskrs tjedan dana jela i mađaricu i štrukle i čokoladu, i nisam dobila ni grama...

obukla sam odijelo i suknje koje nisam nosila 3 godine :D
    pa sam se pobahatila, i do ljeta planiram osim ove 2kilice skinuti još 5 da dođem na svoju idealnu težinu

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Cure od iskustva, na mukama sam molim pogledajte i komentirajte!

http://www.coolinarika.com/recept/integralno-pecivo
    http://www.coolinarika.com/recept/heljdine-kifle
    http://www.coolinarika.com/recept/in...ice-sa-cimetom

Skroz sam podivljala, apetit mi je ko kuća i ne mogu se zaustaviti. Recite mi bi li po vašem mišljenju neki od ovih recepata bio Monty prihvatljiv.

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Draga mummy, integralno pecivo i heljdine kifle mi izgledaju OK, mada nije strogi Monti, ali ne primjecujem neke "nepozelje" sastojke. Ruzice ne bi radila, jer u njih ide secer, a to je vec tezi prekrsaj Ali moram priznat da izgledaju mljac, mljac.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja sam prošli tjedan bila dosta dobra, ne zato jer sam karakter nego jednostavno nisam bila gladna. Vikend sam opet zeznula, ali manje negno inace... no sad mi se opet vraća glad. Izvrsno se osjećam kad se držim pravila, odmornija sam, ljepša sam si, ali opet sve to zaboravim kad apetit proradi Inače, ja bih trebala skinuti jedno 15 kg, i to da bih bila "ona krupnija", ali sad bih bila sretna i da dođem na -10. Meni to nisu viškovi od trudnoće nego od par mjeseci prije trudnoće kad sam prestala pušiti.

Danas imam za marendu svježi sir s par kockica "običnog" sira i rajčicu. Za ručak sam jučer skuhala maneštru/gustu juhu od suhog graška, smijem li uz to nešto mesno? Ja sam bila uvjerena da uz te mahunarke mogu masnoću i meso.

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Naomi prvotno napisa
    obecavajuci nick za ovaj topic
    eeeeeheeee kamo sreće da sam disciplina nebi si dozvolila 37kg dobivenih u trudnoći

nego da se i ja prikačim na listu

2. summer (8 kg) 6 to go
    3. Irchi (7 kg) 7 to go
    7. flower (8 kg) 2 to go
    16. Ana...(8 kg) 7 to go
    17. roby (7 kg) 2 to go
    18. tileo02 (12) 5 to go
    19. Linda (5 kg) 1 to go
    21. Ana (5kg) 1,5 to go
    34. anne (21kg) 10 to go
    38. Naomi (5kg) 5 to go
    39. HoneyB (9kg) 9 to go
    40. tajko (9kg) 9 to go
    42.disciplina(10kg) 10 to go

za sad malo šaram baram.. nisam na čistom montiju ali izbacila sam brdo stvari ih prehrane (slatko, coca-colu, bijeli kruh... ) a ono što jedem pokušavam da bude što montijevskije

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Balarosa prvotno napisa
    Ja sam prošli tjedan bila dosta dobra, ne zato jer sam karakter nego jednostavno nisam bila gladna. Vikend sam opet zeznula, ali manje negno inace... no sad mi se opet vraća glad. Izvrsno se osjećam kad se držim pravila, odmornija sam, ljepša sam si, ali opet sve to zaboravim kad apetit proradi Inače, ja bih trebala skinuti jedno 15 kg, i to da bih bila "ona krupnija", ali sad bih bila sretna i da dođem na -10. Meni to nisu viškovi od trudnoće nego od par mjeseci prije trudnoće kad sam prestala pušiti.

.
    Pardon što se ubacujem, ali kod mene je identična situacija. ali ono, u gram identična. i s apetitom isto :/

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

dajte mi recite jel se smije suhi grašak? i ako smije, kako radite?

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Polugrašak je OK ali ti ne bih znala z arecepturu. meni je naporno čekati da se skuha, pa ga ond anajradije pravim kao juhu tako d aga na kraju mogu usitniti štapnim mikserom jer mi se ne sviđa kad je onako tvrdkast. Juha od leće, polugraška i povrća (mrkva, celer, kapula...) mi je . nekad sam ga stavljala i u fažol ali bi se fažol skroz raspao a polugrašak i dalje bio malo tvrd. Probala sam i snamakanjem ali taj se jednostavno ne da..zato sad strogo u juku pa ga dokrajčim mikserom.

Cure zna li koja gdje se u Rijeci može kupiti brašno od slanutka, heljde, riže...

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Jaooooo... ja sam totalno zabljala i ne mogu da vjerujem (koliko dugo mi je trebalo! )

Imamo gosta iz Holandije i onda svaki dan s njim jedemo 2 puta u restoranu. I umjesto da lijepo jedem neeeee. .. ja fino uzmem malo i onoga što ne treba, a to što mi je previše jesti 3 puta dnevno to nema veze. Baš onako obilna obroka...

I sada se samo punim. Od mojih 100 kg ništa, jutros bila na 101,1, a već osjećam da ću sutra ujutro imati više, jer sam i više žderala!
    Pomooooooooooćććććć....
    Inače su mi restorani bili super mjesto da jedem fine Monti stvari, a sada jedem i ono od čega sam se suzdržavala!

Neko je priupitao da li se smije jesti sa mahunarkama meso i masnoća - NE...

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj mummy_s prvotno napisa

Cure zna li koja gdje se u Rijeci može kupiti brašno od slanutka, heljde, riže...
    vjerojatno u Zdravoj hrani na Trsatu, najbolje da ih nazoveš i pitaš. ja sam obično sve našla kod njih.

super da je polugrašak ok, još da ga znam skuhat

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

zasto ne? ja mislim da se moze. mahunarke imaju GI do 40, a to se jos smatra niskim--dobro, ne moras jesti tu kombinaciju svaki dan, ali moze se bez beda.

evo sad gledam na njegovom sajtu, vecina beansa ima GI 35, znaci niski.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj thalia prvotno napisa
    super da je polugrašak ok, još da ga znam skuhat
    Ja stavim suhi grašak močiti preko noći i onda u express lonac ili u običan skuhati do raspadanja. Zatim u to ide pešt (mljevena panceta s peršinom i češnjakom) i sve još malo prošem štapnim mikserom. Ma jako jednostavno i ukusno. U to se obično dodaju kobasice i može se dodati riža, iako je meni potpuno nepotrebna.

Ja sam prekjučer navečer to skuhala i pustila jučer preko dana vani u loncu. Kad smo došli doma i htjeli ručati - sve kiselo osim zdjelice koja je bila u frizideru, odvojeno za Tina. Ne razumijem kako, pa nije toliko toplo, a i ne vidim što je unutra tako kvarljivo (nije bilo kobasica ni pešta, samo grašak)?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •