Belarosa dobro si pretpostavila kaul je cvjetača ili karfiol. Ja ga obožavam malo skuhati u slanoj vodi i gratinirati (zapeći u pećnici sa sirom)..i pohani je super ali to je baš i nije dozvoljeno.
Šta mislite bi li uz neku salatu (ako uzmemo u obzir gomilu vlakana i niski GI) bila dozvoljena mala porcija pohanog povrća (na proncipu popečki od tikvica ali s integralnim/rižinim/brašnom od slanutka...). Čini mi se da to i ne bi bio baš tako strašan grijeh ako te popečkice probavim sa gooomilom niskog GI-a (salatom ko u priči).
fali mi tih vege-junk-food like okusa!

Probala sam raditi musaku od patliđana, tikvica i junetine s malo mozzarele kad ono ispalao preružno..završilo je u loncu pirjano kao neki umak. MM je onda to umlatio s rižom a ja onako samo i onda je bilo jako fino. Valjda se nije dovoljno ispeklo u pećnici.. :/

Sutr ami jena repertoaru varivo od graha, slanutka i crvene leće (i mrkve )..stavim dostra na sitno nasjeckane kapule i češnjaka i suhe kosti (nema skoro ništ amasti a pusti samo okus)..MM kaže d aja to pogodim kao vojnički grah..kazanska hrana! Ja sam isto najviše volila kazanski grah (isprobano u studentskoj menzi )..jedini problem j e što je to sve bogato vit iz B skupine a oni otvaraju tek, pa j aumjesto da sam od topg afino sita samo još više poludim! Ah nikad na zelenu granu!