Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: bronhitis, laringits, nestoitis....molim pomoc!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno bronhitis, laringits, nestoitis....molim pomoc!

drage rode, pisem u ime svoje sestre.. Ona ima klinca od 2 i pol godine koji je svako malo bolestan, ili cim je malo u vrticu. Vise ni ona ne zna sto da radi,, sada je nakon 3 tjedna sto je bio kod kuce ( imao je bronhitis ) nakon samo jednog dana u vrticu dobio laringitis. Njen pedijatar prepisuje antibijotike jer ce tako brze proci, a ona iako se ne slaze s time i vec je i sama skepticna i na rubu svega, nema puno izbora pa ga poslusa,. ima jos jednog bebaca od 8 mjeseci, za kojeg se opet boji da ne dobije nesto od starijeg ( sto je i slucaj, pa onda oboje smrcaju.. ). Imate li neki savjet ili makar malo podrske, dali je i vama bilo tako i kako ste to rijesili? Njen pedijatar slovi kao jedan od najboljih, ali mi se cini da za svaku stvar propisuje antibijotik..., vec je i malenom od 8 mjeseci htio dati kada je ovaj dobio temperaturu ( takodjer od starijeg djeteta ), ali ona ga nije poslusala i temperatura i bolest su prosle bez antibijotika. Inace, ovaj stariji je poprilicno osjetljiv, od kako se rodio vec je imao puno bronhitisa, laringitisa, upalu uha cak i upalu pluca.. ona se boji upale pluca pa odmah vodi doktoru, i obicno se odmah ispostavi da je bronhitis ili nesto slicno... Boji se ne uzeti antibiotik da ne ode nesto opet na pluca...
    Pomagajte ako znate, a ja cu joj citav ovaj topic onda isprintati, ako nista da barem zna da nije sama....

puno hvala

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa čuj, nek ga ispiše iz vrtića. Ako ima doma bebu onda je valjda i ona doma, pa nek onda i starije dijete ostavi kod kuće. I ja sam ispisala dijete iz vrtića radi slične situacije. Nije antibiotik najveći problem, djeca kad imaju brnhitise i laringiise moraju primati kortikosteroide.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Pitanje je i kakav bronhitis ima, nije isto akutni ili bakterijski. Nije za svaki bronhitis rješenja antibiotik.
    Bilo bi dobro da promijeni pedijatra jer očito u njega nema povjereja, inzistira na brisu prije antibiotika i tražiti alergološko testiranje.
    Nek obilno i često zalijeva nos sa fiziološkom (u špricu pa u svaku nosnicu par ml). Nek ne grije spavaću sobu.
    Ako alergooški test pokaže da nema alergje, pnda nek ispiše dijete iz vrtića.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

hvala cure koliko ja znam njen pedijatar nikada nije radio bris za nista, nego cim vidi dijete odmah prepise antibijotik., cak je jednom prepisao i sumamed :/
    reci cu joj da svakako trazi bris u ponedjeljak jer tada idu kod doktora..

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Organizmu treba vremena za oporavak, pa tako i od antibiotika, ali i od jaslica. Ako je dijete i inače često pobolijevalo, jaslice samo pogoršavaju cijelu situaciju. I moj sin (30 mjeseci) ide u jaslice, dosada je imao jednu upalu uha, a sada je doma zbog angine (krenuo je ovu jesen). A do polaska u jaslice gotovo nikada nije bio ozbiljnije bolestan, neka manja prehlada s curenjem nosića i sl. Antibiotici će riješiti trenutni problem, ali oni, kao i svaki drugi lijek, ipak štete organizmu. Ako je tvoja sestra u mogućnosti, neka maloga ostavi doma (makar nekoliko tjedana), vjerujem da će tako izbjeći "nove" antibiotike i "nove" boleštine. Slično je bilo i s jednom mojom prijateljicom - do škole je stalno pobolijevala, te angina, te konjuktivitis, te ovo, te ono, a zadnjih 20-ak godina gotovo da se i ne sjeća neke boleštine. Proći će, samo treba vremena i strpljenja.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mojim dečkima je za laringitis koristilo kad su pili antihistaminik, ali Claritine nije imao efekta, samo oni jači (prije Dimidril, sad Fenistil).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •