-
bronhitis, laringits, nestoitis....molim pomoc!
drage rode, pisem u ime svoje sestre.. Ona ima klinca od 2 i pol godine koji je svako malo bolestan, ili cim je malo u vrticu. Vise ni ona ne zna sto da radi,, sada je nakon 3 tjedna sto je bio kod kuce ( imao je bronhitis ) nakon samo jednog dana u vrticu dobio laringitis. Njen pedijatar prepisuje antibijotike jer ce tako brze proci, a ona iako se ne slaze s time i vec je i sama skepticna i na rubu svega, nema puno izbora pa ga poslusa,. ima jos jednog bebaca od 8 mjeseci, za kojeg se opet boji da ne dobije nesto od starijeg ( sto je i slucaj, pa onda oboje smrcaju.. ). Imate li neki savjet ili makar malo podrske, dali je i vama bilo tako i kako ste to rijesili? Njen pedijatar slovi kao jedan od najboljih, ali mi se cini da za svaku stvar propisuje antibijotik..., vec je i malenom od 8 mjeseci htio dati kada je ovaj dobio temperaturu ( takodjer od starijeg djeteta ), ali ona ga nije poslusala i temperatura i bolest su prosle bez antibijotika. Inace, ovaj stariji je poprilicno osjetljiv, od kako se rodio vec je imao puno bronhitisa, laringitisa, upalu uha cak i upalu pluca.. ona se boji upale pluca pa odmah vodi doktoru, i obicno se odmah ispostavi da je bronhitis ili nesto slicno... Boji se ne uzeti antibiotik da ne ode nesto opet na pluca...
Pomagajte ako znate, a ja cu joj citav ovaj topic onda isprintati, ako nista da barem zna da nije sama....
puno hvala
-
Pa čuj, nek ga ispiše iz vrtića. Ako ima doma bebu onda je valjda i ona doma, pa nek onda i starije dijete ostavi kod kuće. I ja sam ispisala dijete iz vrtića radi slične situacije. Nije antibiotik najveći problem, djeca kad imaju brnhitise i laringiise moraju primati kortikosteroide.
-
Pitanje je i kakav bronhitis ima, nije isto akutni ili bakterijski. Nije za svaki bronhitis rješenja antibiotik.
Bilo bi dobro da promijeni pedijatra jer očito u njega nema povjereja, inzistira na brisu prije antibiotika i tražiti alergološko testiranje.
Nek obilno i često zalijeva nos sa fiziološkom (u špricu pa u svaku nosnicu par ml). Nek ne grije spavaću sobu.
Ako alergooški test pokaže da nema alergje, pnda nek ispiše dijete iz vrtića.
-
hvala cure
koliko ja znam njen pedijatar nikada nije radio bris za nista, nego cim vidi dijete odmah prepise antibijotik., cak je jednom prepisao i sumamed :/
reci cu joj da svakako trazi bris u ponedjeljak jer tada idu kod doktora..
-
Organizmu treba vremena za oporavak, pa tako i od antibiotika, ali i od jaslica. Ako je dijete i inače često pobolijevalo, jaslice samo pogoršavaju cijelu situaciju. I moj sin (30 mjeseci) ide u jaslice, dosada je imao jednu upalu uha, a sada je doma zbog angine (krenuo je ovu jesen). A do polaska u jaslice gotovo nikada nije bio ozbiljnije bolestan, neka manja prehlada s curenjem nosića i sl. Antibiotici će riješiti trenutni problem, ali oni, kao i svaki drugi lijek, ipak štete organizmu. Ako je tvoja sestra u mogućnosti, neka maloga ostavi doma (makar nekoliko tjedana), vjerujem da će tako izbjeći "nove" antibiotike i "nove" boleštine. Slično je bilo i s jednom mojom prijateljicom - do škole je stalno pobolijevala, te angina, te konjuktivitis, te ovo, te ono, a zadnjih 20-ak godina gotovo da se i ne sjeća neke boleštine. Proći će, samo treba vremena i strpljenja.
-
Mojim dečkima je za laringitis koristilo kad su pili antihistaminik, ali Claritine nije imao efekta, samo oni jači (prije Dimidril, sad Fenistil).
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma