-
Nedovrseno cjepivo....
ako mogu zamoliti sto brzi odgovor!
svoju bebu dala sam 2 puta cjepiti koktelom . na moju i bebinu zalost tada sam bila totalno neinformirana o cjepivima
(krivim sebe zbog toga...)
pocela sam tek nedavno skupljati informacije o svemu skupa .
e sad nigdje nisam naisla na odgovor , a pitanje je:
ako je cijepljenje prekinuto na pola, kakva mu je djelotvornost...odnosno ako se ne primi 3.,4.i 5. dio dali se ova prva 2 ponistavaju u slucaju da dijete prima nastavak tog cjepiva tek za 2-3 god ili sve ide ispocetka?
-
-
Ne znam ti reći za koktel. Mi imamo nedovršeni za Hepatitis B i pedijatrica nam je rekla da ćemo, kad budemo hteli, morati sve iz početka i da nije zaštićena. E sad ne znam koliko je htela da nas zaplaši....
I mene zanima ako neko ima proverenu info.
-
-
Nitko ti ne može odgovoriti jer nisi napisala što je primila, koktele čega?.
Nije svejedno čime je cijepljena i s koliko doza.
U prvoj godini nakon jedne ili dvije doze (onoga što mora ići u 3) uglavnom nije zaštićena.
Prilično je složeno i za svako cjepivo drugačije, zato najbolje pitaj pedijatra za konkretan slučaj.
-
Jednom sam pitala dr Richtera bas o tome. Rekao je da se cjepiva ne ponistavaju (radilo se o di+te+per cjepivu , 5 u 1) vec da je zastita nepotpuna. Ako se i zakasni sa slijedecim dozama, rekao je da se nemora sve ispocetka cijepiti ( jer vec dobivene doze ne prestaju djelovati) samo se smatra da dijete nije cjepljeno niti zasticeno cjepivom. Dakle ako je primarna imunizacija napravljena i ako zakasnis sa docjepljivanjem ne treba primarna imunizacija ispocetka ( u slucaju da se kasnije predomislis).
Moja cura je primila do 12 mjeseci zivota sva cjepiva po kalendaru, nakon toga sam odustala od daljenjeg cjepljenja iz istog razloga.
-
Slažem se s ovime što je nevena napisala
-
hvala mujica
-
anytime, nevena
-
vratija se šime
ovaj mujica 8)
-
-
1. put je dobila:
DKTP+Hib+Pneu+HepB
2.put:
isto tako (nkon mj dana)
-
we&baby, u topic (pedijatar-necjepljenje -prijava) sam zaljepila odgovor od Dr Richtera gdje kaze da nije potrebno ponavljat primarnu imunizaciju ako se zakasni sa docjepljivanjem
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma