Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 57

Tema: zakuhana juha danas za sutra

  1. #1
    Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    2,937

    Početno zakuhana juha danas za sutra

    Cesto za vikend skuham jednu juhu (u subotu - ko i danas) za maloga i sebe (MM ne jede juhu) al da imamo i za nedjelju.
    Zakuham ju odmah u jednom vecem loncu s raznim povrcem, komadom mesa, osim sto krumpir stavim L. (ja ga ne volim u juhi) jedan cijeli da ne ostane za sutra.
    Jel to OK? :?
    Mislim, znam da se juha moze ostaviti za cijeli tjedan (al vodica u kojoj se meso kuhalo, il sta vec) pa se svaki dan u nju zakuha povrce il sta vec, al ja to odmah napravim u subotu za cijeli vikend.

  2. #2
    Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    966

    Početno

    Ma, naravno da može juhica od danas za sutra. Samo nije dobro da je krumpir u svoj juhi - njega nije dobro podgrijavati!

  3. #3
    Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    ni na nebu ni na zemlji
    Postovi
    3,379

    Početno

    kod mene bude i od danas do preksutra

  4. #4
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Zašto se stavlja krumpir u bistru mesnu juhu?

  5. #5
    Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    ČK
    Postovi
    2,914

    Početno

    Ne smije se ostavljati krumpir ili tjestenina u juhi jer ti onda prilikom podgrijavanja juha pokiseli.

  6. #6
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Ma ne, pitam zašto itko uopće stavlja krumpir u bistru juhu?

  7. #7
    Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Bestovje
    Postovi
    6,890

    Početno

    ja skuham juhu (veeeeeeliki lonac)
    procijedim je
    povrce i meso pojedemo odma za taj obrok, kad je sve frisko kuhano
    zakuham samo onolko kolko cemo pojest taj dan jer ne volim podgrijavat rezance ili ono sto je u juhi (a najvise od svega mije koma kad su rezanci raskuhani)
    ostatak juhe spremim - u lonac ono sto cemo jest sutra, a ostalo u posudice i smrznem
    sljedeci put zakipim juhu i zakuham ponovo rezance ili vec nesto

  8. #8
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    pa koliki ti je taj lonac?
    ja skuham u najvećem koji imam, pa imamo juhe za dva dana, a treći dodam sok od rajčice, da nadomjestim količinu.

    A radim ko mukica: odmah sve procijedim, taj dan jedemo lešo meso i povrće, a bistra juha ostane.
    Mi ne stavljamo rezance, samo smetaju.

  9. #9
    Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Na svom mjestu.
    Postovi
    1,905

    Početno

    Nije pametno u juhi ostavljati meso i povrće, jer onda prokisne.

    Također je važno ne poklopiti vruću juhu poklopcem, nego prekriti krpom dok se ne ohladi (sad je hladno, pa stavite na terasu i sl.). zbog kondenzacije, juha brže prokisne, pogotovo juhe u kojima ima rajčice.

    hladnu juhu odmah u frižider, i ne ju podgrijavati, nego pustiti da proključa barem 3 minute. Podgrijavanjem se potiče razvoj bakterija.

  10. #10
    Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Bestovje
    Postovi
    6,890

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    pa koliki ti je taj lonac?.
    ¸

    mislim da je 12 litara 8)
    ozbiljno
    ne da se meni kuhat juha pa da je imam samo za dva puta
    melita sama za rucka pojede 3 tanjura i onda jos poslje 1 ili 2 -morala bi kuhat juhu svaki drugi dan
    ovak skuham odma za cijeli tjedan

  11. #11
    bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    5,074

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    Mi ne stavljamo rezance, samo smetaju.
    :shock:

  12. #12
    Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    966

    Početno

    Citiraj AdioMare prvotno napisa
    Ma ne, pitam zašto itko uopće stavlja krumpir u bistru juhu?
    Mony je rekla da stavlja krumpir jer mali Lavić voli. Zašto ne bi stavila ako dijete voli?!

  13. #13
    suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    619

    Početno

    Citiraj Dream prvotno napisa
    Citiraj AdioMare prvotno napisa
    Ma ne, pitam zašto itko uopće stavlja krumpir u bistru juhu?
    Mony je rekla da stavlja krumpir jer mali Lavić voli. Zašto ne bi stavila ako dijete voli?!
    Moja sveki i cijela obitelj stavljaju krumpir u juhu, ja to nisam nikad dok se nisam doselila u Liku. Dobro, oni krumpir stavljaju u sve

  14. #14
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Citiraj Dream prvotno napisa
    Zašto ne bi stavila ako dijete voli?!
    Ma, OK
    Ja bih ga stavila u poseban lonac s vodom ako ga dijete voli, ne bih se sjetila kuhat krumpir u juhi, samo to.
    suzyem i ja krumpir stavljam u sve, osim u juhu

  15. #15
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ali u juhi se obogati mirisom mesa i povrća.
    pa je njamiji nego iz vode.

    ja to radim samo ako sam za ručak mislila svima krumpir na lešo.

    (a Davor sigurno u sve stavlja kiseli kupus. pa i u juhu)

  16. #16
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    ali u juhi se obogati mirisom mesa i povrća.
    pa je njamiji nego iz vode.
    Je, krumpir napreduje, ali juha nazaduje. Ili ne?

  17. #17

    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    9,938

    Početno

    kumpirići, kumpirići Majke Božje cviće


    mogla bih ih jesti svaki dan

  18. #18
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Citiraj maria71 prvotno napisa
    kumpirići, kumpirići Majke Božje cviće


    mogla bih ih jesti svaki dan
    Mare, koju ćeš juhu kuhati sutra i hoćeš li ju zakuhati odmah za cijeli tjedan, hoćeš li ubaciti krumpira ili...?
    Molim te da nam otkriješ...

  19. #19

    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    9,938

    Početno

    ja imam jednu mračnu tajnu

    ja kuham povremeno preko tjedna ,a vikendom kuha mm

    kuha juu za cijeli tjedan bez krompira, koji si ja uz juhu skuham pod ljuskom

  20. #20

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb, Bukovac
    Postovi
    227

    Početno

    AKo se dobro sjecam, moja baka mi je govorila da se krumpir u juhu stavlja radi bistroce, tj. da nema sanse da se juha zamuti ako se u njoj kuha krumpir. Sad... dal to je tako, ne znam, ja ga po difoltu stavljam uvijek, ali i jedem taj isti dan. Svekrva pak tvrdi da je to da juha ne bude preslana... tko bi to znao.

    Ja radim kao Mukica. Skuham 6 litara juhe, kuham taj dan i sljedeci, ostatak zamrzavam. I uvijek ukuhavam rezance. Ne volim one mekane, to mi je bljak.

  21. #21
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Citiraj maria71 prvotno napisa
    a vikendom kuha mm
    Ah, ljepote...

    Blaženka, čula sam i ja da se krumpir stavlja u presoljeno jelo da ublaži, ovo za bistinu ne znam... kad se sjetim kakvu škrobastu pjenu baca na površinu dok ga kuhaš, teško mi je povjerovati, no, otvorena sam za opciju da me netko sutra pozove na juhu s krumpirom - ono, da se uvjerim.

  22. #22
    Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    ni na nebu ni na zemlji
    Postovi
    3,379

    Početno

    Blazenka ne radiš ti kao mukica, pa radiš samo pol njene doze

  23. #23

    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    9,938

    Početno

    eto i samo zbog toga sam prešla preko političkih razmirica

    guzica uvijek prevagne ,barem kod mene 8)

  24. #24

    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    9,938

    Početno

    prošla mi je guzica kroz filter, ideeeeeeeš

  25. #25
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Citiraj maria71 prvotno napisa
    eto i samo zbog toga sam prešla preko političkih razmirica
    I ja bih na tvom mjestu

  26. #26

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    2,576

    Početno

    x 100

    il' ti je guzica tako mala, il' je filter manjak...

  27. #27

    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    9,938

    Početno

    okej, ja sam nova žuži jelinek , samoinaugurirala sam se

  28. #28

    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    9,938

    Početno

    Citiraj Imga prvotno napisa
    x 100

    il' ti je guzica tako mala, il' je filter manjak...
    filter prostota na forumu

    a guzica je da citiram jednog kolegu-

    a ima tebe ,ima popriličnou donjem dijelu

  29. #29

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    2,576

    Početno

    nego da malo bude on topic

    ja juhu ko muki u ogroman lonac, sve procjedim i spremam kad se ohladi

    za bistrinu moja je baka uvijek stavljala neoguljenu glavicu luka koji se prethodno prepeče na otvorenom plinu - tak i ja sad radim

    krumpir i paradajz ne stavljam, od toga mi se brže zakiseli juha

  30. #30
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Citiraj Imga prvotno napisa
    za bistrinu moja je baka uvijek stavljala neoguljenu glavicu luka koji se prethodno prepeče na otvorenom plinu - tak i ja sad radim
    Je li to za bistrinu? Jesam dosadna
    Ja to radim zbog arome, bude fantastična a pečem ga na električnoj plati (stavim ispod foliju da ne zakenja).

  31. #31

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    2,576

    Početno

    valjda je, baka mi je tako govorila, a i svaka juha mi bude bistra

    vidiš, vidiš, ja pečem nad plinom i naravo sve se ukaka zbog sokova

  32. #32
    Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    966

    Početno

    Izgleda da filter danas ne radi .

  33. #33
    Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    ni na nebu ni na zemlji
    Postovi
    3,379

    Početno

    pa kako to napraviš, kaj ne izgori luk ak ga staviš na plamen? i kak ga staviš, nije mi to baš jasno

  34. #34

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    Citiraj Blazenka prvotno napisa
    AKo se dobro sjecam, moja baka mi je govorila da se krumpir u juhu stavlja radi bistroce, tj. da nema sanse da se juha zamuti ako se u njoj kuha krumpir. Sad... dal to je tako, ne znam, ja ga po difoltu stavljam uvijek, ali i jedem taj isti dan. Svekrva pak tvrdi da je to da juha ne bude preslana... tko bi to znao.

    jedno i drugo je točno,ali je meni bez krumpira finije.

  35. #35

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    2,576

    Početno

    Citiraj Sun prvotno napisa
    pa kako to napraviš, kaj ne izgori luk ak ga staviš na plamen? i kak ga staviš, nije mi to baš jasno
    očistiš luk, ali ne skroz do kraja - tj. ostaviš barem jednu žutu ovojnicu, skineš korjenčiće i višak s vrha..

    stavim ga na onaj križ iznad plamenika i plin stavim na skroz malo

    ne gori plamenom nego polako crni, kad skroz pocrni na jednoj strani okrenem s dvije žice, ispeče se i s druge strane

    za to vrijeme juha na svom plameniku već bude skoro zakipjela i fino - buć!- unutra

  36. #36

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    2,576

    Početno

    jedini downside je da je šparet zmazaniji od možebitnih komadića ljuske koji padnu

    ali od sada pečem na alufoliji :D

  37. #37
    Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    ni na nebu ni na zemlji
    Postovi
    3,379

    Početno

    heh super, baš u isprobati, ja obožavam kapulu u svim oblicima

  38. #38
    linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    ST
    Postovi
    879

    Početno

    Ja sam mislila da ne postoji juha bez krumpira , šta vi to stavljate onda u bistru, osim mesa?

    Usput, zašto se taj krumpir ne smije jesti sutra, uvijek me je to zanimalo, (nekako mi je to bila dogma oduvijek)?

    Ovo s lukom i ja radim, zapečem ga na ploči, a osim krumpira uvijek stavim mrkvu, celer, kupus,pomu (ili konšervu) brokule
    (to ja zovem bistrom juhom , ovo dalje je već povrtna ) , biži, papriku i uglavnom svega što se nađe, , to sve smiksam, krumpir samo za taj dan, ostalo i za sutra.
    Prekosutra bacam (nažalost, ako ostane).
    A ni meni se ne da svaki dan ju kuhat, samo se pitam koliko smije dugo stajat. :?

  39. #39

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb, Bukovac
    Postovi
    227

    Početno

    Sun , istina, ja sam samo pola Mukice

    Da, da i ja stavljam luk, opečeni, em mi je juha finija, em ljepše miriši.

  40. #40
    Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    966

    Početno

    Citiraj linolina prvotno napisa

    Usput, zašto se taj krumpir ne smije jesti sutra, uvijek me je to zanimalo, (nekako mi je to bila dogma oduvijek)?
    Evo, Linolina, tu ti sve piše detaljno: http://www.coolinarika.com/printable/faq/200043 , pa čak daje i odgovor na ovu našu temu :/ !

  41. #41
    linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    ST
    Postovi
    879

    Početno

    Uh, uh , ne sviđa mi se ovo :/ krumpir i zeleno lisnato povrće doduše nikad nisam pogrijavala ,

    ali mrkvu,celer i kapulu redovito pogrijavam, jer ih uvijek stavljam u variva (leća, dinstano meso).

    Ovo ostalo povrće, osim u juhi, jedem samo lešo, a to bacamo čim se ohladi.

    Za šampinjone sam isto svašta loše pročitala kad odstoje.

    Ne volim kad se baca hrana , a to nam se redovito događa.
    Nema šanse da svaki dan, uz ostalo jelo, kuham i tu juhu ( a to mi je najmudriji način da svojima uvalim u stomak toliko povrća).
    Pitam se je li smrzavanje zdravije. :?

  42. #42
    Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    2,937

    Početno

    Uh, kolko misljenja - thanks

    Vidim da nije "zlo" napravit juhu danas za sutra :D , a i meni se dogodi da ja pojedem i danas za preksutra, no vise me brinulo za Leona, naravno

    Krumpir u juhu stavim zato sto ga on voli, a i juha mi lijepo izgleda kad on pusti malo skroba.
    No, naravno ako radim danas za sutra, stavim jedan i to razrezan na pola da ga lakse pronadjem da ne ostane za sutra.
    A od podgrijavanog kelja il zelja u juhi mu nece bit nist

    Ne radim bistru juhu pa da u nju zakuhavam tjesteninu il sl. jer malo kad jedemo takvu vrstu juhe. Prvi dan mu dam tak s puno povrca, meso isto ne ostavljam unutra za sutra, to mu razrezem na posebnom tanjuricu, a sutra u juhu ukuham ili knedle, stavim gotovo uvijek sok od rajcice, il opet nista jer stavim uvijek puno raznog povrca, ovisno sto sam skuhala za rucak.

    U svakom slucaju, thanks svima

  43. #43
    Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    966

    Početno

    Citiraj linolina prvotno napisa

    ali mrkvu,celer i kapulu redovito pogrijavam, jer ih uvijek stavljam u variva (leća, dinstano meso).
    Da, vidiš, to je i mene zabrinulo kad sam pročiala! :shock:

  44. #44
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    ja sve kuham u loncu od najvise 2 litre tako da se i pojede u jednom obroku

    mm sve kuha u loncu od 5 litara pa onda on sam to jede jos par dana
    ivar i ja ne

  45. #45
    Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    ni na nebu ni na zemlji
    Postovi
    3,379

    Početno

    ah ja vam na sve ovo mogu samo reći da je meni svaka juha i svaki čušpajz/maneštra puno puno finiji drugi dan

  46. #46
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Citiraj Sun prvotno napisa
    ah ja vam na sve ovo mogu samo reći da je meni svaka juha i svaki čušpajz/maneštra puno puno finiji drugi dan
    A ja, da najbolje jedem kad netko drugi skuha.
    Mmmmmm, koji je to gušt!!!

  47. #47
    Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    ni na nebu ni na zemlji
    Postovi
    3,379

    Početno

    Citiraj AdioMare prvotno napisa
    Citiraj Sun prvotno napisa
    ah ja vam na sve ovo mogu samo reći da je meni svaka juha i svaki čušpajz/maneštra puno puno finiji drugi dan
    A ja, da najbolje jedem kad netko drugi skuha.
    Mmmmmm, koji je to gušt!!!
    veliki debeli potpis

  48. #48

    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    1,710

    Početno

    Hvala Vam što ste mi otkrile da se i ne mora ploća na štednjaku baš svaki put .....ti sa pećenjem luka, već se može ispod i malo folije staviti.
    Nevjerovatno koja sam ja ovca.
    Još nisu otkrili takav cilit bang koji može očistiti moj štednjak.

  49. #49
    linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    ST
    Postovi
    879

    Početno

    Citiraj Sun prvotno napisa
    ah ja vam na sve ovo mogu samo reći da je meni svaka juha i svaki čušpajz/maneštra puno puno finiji drugi dan
    Meni ti je isto varivo od leće
    (ona miješavina od sušenoga povrća) bolja drugi dan, i bob na manistru (iako nema šanse da manistru drugačije jedem pogrijanu, to mi je bljak, ali ovo ).
    A naj mi je ljepše kad skužim da sam se lijepo organizirala (freak control sam, to mi je slađe od tuđeg jela ) i kad drugi dan kombiniram s nečim svježim pa ispadne potpuno drugo jelo.

  50. #50
    romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    ZG
    Postovi
    877

    Početno

    Ja uvjek radim juhu za dva dana. Unutra ima hrpa povrća, meso izvadim, krumpir ne stavljam, niti rajčicu, no ponekad odmah stavim rezance - i drugi dan - nikad ništa!
    Uvjek je juha super, nikad ne prokisne.
    A saznala sam da lijepo mogu ubaciti sok od rajčice - što do sada nisam nikada napravila - osim ljeti kada sam znala ubaciti svježe pelate!

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •