Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 57 od 57

Tema: zakuhana juha danas za sutra

  1. #51
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    dobro ste me podjstile. odoh baciti lonac juhe skuhane u subotu: zaboravila na njega, a ovih dana smo jeli vani

  2. #52
    Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Bestovje
    Postovi
    6,890

    Početno

    Citiraj linolina prvotno napisa
    Ja sam mislila da ne postoji juha bez krumpira , šta vi to stavljate onda u bistru, osim mesa? :?

    ja prvo ubacim meso u vodu
    pa onda kad je meso na pol gotovo ubacim povrce (jer volim da mi povrce nije raskuhano nego da je onak - al dente)

    ubacim
    mrkve
    celera
    persina korijen
    list dva kelja
    list dva zelja
    crveni luk
    cesnjaka 2-3 reznja
    poriluka ak imam
    kormorac ak imam
    korabicu isto
    i papriku ak imam (ocistim i operem)
    i krumpir ponekad

    jedino brokulu i karfiol ne kuham odma, nego ubacim pod kraj

    meni juha nije fina ak se u njoj nije kuhalo brdo svakakvog povrca

  3. #53
    romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    ZG
    Postovi
    877

    Početno

    Tak je, sve isto osim krumpira. :D :D :D

    Ja volim rezance ili napravim gris-knedle, to pojedu u hipu!

  4. #54
    Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Na svom mjestu.
    Postovi
    1,905

    Početno

    Citiraj linolina prvotno napisa
    Ja sam mislila da ne postoji juha bez krumpira , šta vi to stavljate onda u bistru, osim mesa? :?
    Mene je juhu učila kuhati baka, a znate da su bakine najbolje

    U hladnu vodu staviti oprani komad mesa (govedina, koka, pile, kosti votever).
    Kad počne ključati, pokupiti svu pjenu od mesa i baciti.

    Ubaciti povrće (ja koristim peršin-korjen, paškanat, mrkvu, celer, grašak, list kelja ili kupusa - ako imam)

    Na električnoj plotni obavezno zapečem glavicu luka prerezanu na polovice.
    To isto ide u juhu.

    Kad ponovno proključa, dodam sol i biber u zrnu.

    Pred kraj kuhanja, još se proba, dosoli ako treba (vegetu ne koristim).

    10ak minuta pred kraj stavljam karfiol ili brokulu (ako imam) i lišće peršina i celera (u obilnim količinama)

    Cijelo vrijeme kuhanja, juha ne smije vrijati, nego lagano ključati. Ukoliko počne jače kuhati, uliti malo hladne vode.

    Kad je sve skuhano, isključiti plin/struju i ostaviti juhu 15ak min da se svo povrće, meso i sitno trunje slegne na dno.

    I tada kroz sitno cijedilo procijediti.


    Povrće i meso služim na posebnom tanjuru za one koji žele. Obično uz povrće i meso skuham sos.


    U juhu ukuhavam domaće rezance (hvala mama) ili gris noklice.

  5. #55

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb, Bukovac
    Postovi
    227

    Početno

    Rene, ja radim identično kao i ti... isto po bakinom receptu, ali, ne pustam meso da samo kuha jer mi to moj nos ne dozvoljava (naime dize mi se zeludac od mirisa svih vrsta mesa, a da nisu odmah ubačeni začini i ne mogu si pomoći ), tako da sam napravila kompromis, ubacim meso i pasternjak (on ubije mesni miris). I pokupim pjenu. Pa sve ostalo kako i Rene

  6. #56
    Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    1,966

    Početno

    i ja spadam u klub sretnica kojoj mama radi domaće rezance :D

    a juhu kuham na skoro isti način kao Rene
    s tim da su moje juhe uvijek neslane

  7. #57
    linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    ST
    Postovi
    879

    Početno

    I meni se gadi to samo kuhano meso, pa sam se stvarno pitala vole li ljudi samo to.
    Ali vidim da i kod vas prevladava povrće.
    Od sveg povrća, moram priznati, da je meni sinonim za juhu celer, on se mora osjetiti...ostalo po mjeri, obožavam brokulu na svaki način, ali se moji bune ako pretjeram s njom, na mrkvu, celer i kupus (oni mali kupusići) se ne bune, s paprikom isto ne valja pretjerati a domaće pome mi daju super kiselost, to svi volimo (pome za juhu zaledim).

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •