-
porodiljni-bolovanje
Imam dva pitanja.
Jučer mi je sjeo porodiljni u iznosu od 2,391 kn. Zanima me zašto nije 2,500 kn?
Miha je napunio godinu 31.10., ali sam ja dobila produženje od tri tjedna, jer se toliko ranije rodio. Ne znam jel ima neke veze s tim ili nema, uglavnom nisam dobila puni iznos.
Druga stvar je u vezi bolovanja.
U utorak 20.11. bih trebala počet raditi, ali smo jučer završili na hitnoj i Miha sljedeći tjedan ne može u vrtić.
Zanima me da li je bolje uzeti godišnji ili bolovanje, tj. da li će mi biti isplaćena puna plaća ako odem na bolovanje. Frendica mi je rekla ako u prva tri mjeseca idem na bolovanje da neću dobiti punu plaću.
-
Dosta mi je hitno, ako netko zna odgovor za ovo bolovanje. Sutra se moram odlučiti.
-
Dobila si nešto manju naknadu jer ti je rodiljni (stari) završio 30.10., i to je obračun do tog datuma. Dopust od 31.10. spada u to produljenje dopusta, vjerojatno će se isplatiti posebno. Ako u par dana ne dobiješ novac za taj dan, javi se u svoj HZZO da pogledaju što je s tom isplatom za 31.10.
Nećeš dobiti punu plaću, ako radiš kod malih privatnika i/ili ako tvoj poslodavac nema isplatu plaće kod bolovanja uređenu dodatnim aktima koji ti garantiraju punu plaću.
-
Hvala na odgovoru.
Radi se o državnoj firmi.
-
I ja radim u državnoj službi, pa sam prvu plaću dobila prepolovljenu jer sam bila na bolovanju 10 dana. Moja prijateljica koja radi u lokalnoj samoupravi je dobila punu plaću, tako da provjeriš!
-
I ja sam u državnoj firmi, imala sam sličnu situaciju i nakon porodiljnog uzela godišnji, mislim da ti je to najisplativije.
-
i mene to zanima. Odmah nakon isteka porodiljnog (nedavno) bila sam na bolovanju zbog djeteta 3 tjedna. Knjigovođa mi kaže da ću imati minimalnu naknadu od cca. 1800 kn. Za vrijeme porodiljnog imala sam naknade 4250 prvih 6 mjeseci i 2500 drugih 6 mjeseci.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma