Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Trebam li dobiti i tražiti račun ?!

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Trebam li dobiti i tražiti račun ?!

Nedavno sam cijepila curicu kod pedijatra s 5u1 cijepivom.
    Cijepivo smo "kupili" od njega, jer on ne voli da ga sami kupujemo u ljekarni, što i meni odgovara jer me je strah kao i njega da prilikom transporta ne bi došlo do nekih "oštećenja" unutar cijepiva...... uglavnom ovako je sigurnije i nama i njemu.

Uglavnom cijepivo smo platili oko 440,00 kn, i nismo dobili račun.
    U tome trenutku nisam razmišljala o tome jer je mala plakala....itd.

19.11.2007 ide ponovno na cijepljenje s 5u1, i njega ćemo kupiti, platiti kod pedijatra, trebam li tražiti i dobiti račun?
    Mislim meni bi to bilo logično, jer da kupujem cijepivo u ljekarni račun bi dobila.
    Malo će mi ga biti neugodno pitati, ako mi ga sam ne bude izdao.

I još jedno pitanje? Mogu li te račune kasnije prijaviti za povrat poreza?

Hvala, na odgovorima.

Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ti računi se ne mogu priložiti za povrat poreza. Cjepivo košta u ljekarni cca 380 Kn. Kada smo išli na cijepljenje, pedijatrica ga najprije pregleda, ako je sve ok ja ga obučem, a tata skokne u ljekarnu i kupi cjepivo. Za to uredno dobije račun. Dr. pregleda datum na cjepivu i onda ga cijepi. Kako vidim, pedijatar je malo zaradio na vama .

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

za porez nemam pojma, ali za račune znam da trebaš dobiti račun, ja ga dobila sva tri puta. sestra ispisala račun i bio je na 350 kn. bome ga deru gore!

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

traži račun drugi put kada dođeš. Računi se daju u preslikama pa ako bude pametovala da ti ga je dala, reci da pogleda na taj dan i sat pa će vidjeti da nije

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

380,00kn!!!!!! :shock: , e baš ću nazvati sutra gradsku ljekarnu da provjerim koliko je cjepivo - ne mogu vjerovati.
    Tko zna što to on meni još zaračunava, mi smo kod njega preko socijalnog, mada on radi i kao privatni pedijatar.

Hvala vam cure, a to za porez ću još pitati MM jer on radi u poreznoj upravi.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dr. J ???

Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ti računi ti 100% ne ulaze u povrat poreza.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Tak sam i ja platila za malu jednu dozu cjepiva protiv hepatitisa B kod pedijatrice 140kn,bez računa i poslije mi frendica koja ima apoteku veli da to cjepivo košta cca 70 kuna

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mi uvijek dobijamo račun.

Mirjana S. avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Sun prvotno napisa
    sestra ispisala račun i bio je na 350 kn.
    I kod nas je ovako.

big milky mum avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

mi nismo dobili račun-a platili 6u1 400kn
    i naša dr nije htjela da sami kupimo

cisko-kid@net.hr avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

dajte mi samo objasnite zašto se ta cjepiva plaćaju za djecu?meni je dr. opće prakse rekla da djeca ne plaćaju cjepiva.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Cijepili smo se danas s 5u1, 340,00kn, pitala sam sestru, je li oni izdaju račune, ona je odgovorila da ne, jer im se ne isplati za takav mali broj djece :?, ma što to značilo :/ mulja.
    Išla sam na foru da mi treba za porez, a ona je samo šutila.

MM radi u poreznoj i on tvrdi da se to u godišnjoj prijavi priloži, i upiše pod "zdrastvene usluge", isto tako se mogu priložiti računi od participacije, bolnički računi, stavljanje umjetnih zubi......

cisko-kid ne plaćaju se cijepiva ona koja su propisana kalendarom cijepljenja za RH, i ona su ja mislim od Hrvatskog ili zagrebačkog imunološkog zavoda- ona su živa, ne pročišćena , cerularna i imaju češće nuspojave.

Cijepiva koja se plaćaju su "strana", imaji kakti manje nuspojave, ć, a tko im određuje cijenu i na koji način nemam pojma, i mene bi to zanimalo, pa ako netko zna, neka mi odgovori?

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Mislim da se u prijavi poreza mogu prijaviti samo racuni na svoje ime, a ne i na djetetovo.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Samo ću naglasiti vezano na prvo pitanje iz prvi posta:

Neizdavanje računa je prekršaj. Za sve što vam netko naplati, bio on liječnik/trgovac/farmaceut/majstor/štogod morate dobiti račun. Ako ga ne dobijete, zahtijevajte ga, bez obzira možete li ga ili ne priložiti poreznoj prijavi kao poreznu olakšicu.

Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj summer prvotno napisa
    Mislim da se u prijavi poreza mogu prijaviti samo racuni na svoje ime, a ne i na djetetovo.
    Tako su i meni objasnili.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Vodenjak može biti da si u pravu.
    Ali što to nije rupa u zakonu, totalni apsurd, a tko financira to djete?!

Sigurno si djete od 7mjeseci ne može samo platiti cijepivo, ili djete kojemu treba neko ortopedsko pomagalo, invalidno djete bez invalidnine, mora si o roditeljski trošak nabavljat kojkakva pomagala, ili koje leži u bolnici....pa to sve ide iz naše plaće, koju nam oporezuju.

Meni je to stvarno kontradiktorno, apsurdno i glupo, i mislim da bi takav zakon trebalo promjeniti!!!!!
    :D
    Djeca nisu porezni obaveznici, ali roditelji koji ih "uzdržavaju" , i financiraju jesu.

Znači moj pedijatar je prekršio zakon jer mi nije izdao račun, a bi li bio veći prekršaj da ga ja zamolim da mi ga izda i to na moje ime, a ne na djetetovo?
    Ako ne bi provjeravali u poreznoj, prošlo bi.
    Ako sebi država može raditi rupe u zakonu i zarađivati na našoj djeci, zašto bi mi bili veći lopovi ako napravimo isto?

Pa da čovjek poooluudiii.

Ako sam lupila neku glupost koja nema veze sa zakonom ispravite me.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa
    Tak sam i ja platila za malu jednu dozu cjepiva protiv hepatitisa B kod pedijatrice 140kn,bez računa i poslije mi frendica koja ima apoteku veli da to cjepivo košta cca 70 kuna
    Molim vas da me prosvjetlite po pitanju cijepiva protiv Hepatitisa B, od kada se on plaća, pa što on nije u redovnom kalendaru cijepljenja? :?

Mislim prvi je dobila kada se rodila, drugi kad i Hib, ( koji financira država) 13.6, na prvom sistematskom, sada za mjesec dana treba dobiti zadnji (pošto se danas cijepila s 5u1 i nisam htijela da dobije i hepatitis isti dan), što mi sada želite reći da ću ga morati platiti? :?

Ili je Tanči tvoja beba rođena prije 2007, kada nije bio obavezno cijepljenje protiv hepatitisa B, pa ga ti zato plaćaš? :/

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Mi cjepiva kupujemo u ljekarni.
    Računi (na MM-ovo ime) su priznati u poreznoj za prošlu godinu.

Citiraj ivana zg prvotno napisa
    Ili je Tanči tvoja beba rođena prije 2007, kada nije bio obavezno cijepljenje protiv hepatitisa B, pa ga ti zato plaćaš
    Tako je; starija godišta plaćaju.

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ni mi nismo ni jednom dobili račun za cjepivo kod dr. Koštalo je 400,00 kn. I ne znam kako bih ja inzistirala da ga kupim u ljekarni kad ona to ni ne stavlja kao mogućnost (odmah je rekla da ga oni nabavljaju).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •