Citiraj Ita prvotno napisa
BAš me znaima da li je moguće da dijete do treće godine stvara otpor prema ljudima koji se ne bave punog srca s njim, ili sam ja sve umislila.
Potpisujem.
Jedna baka je s Nevom znala provoditi vrijeme ponekad, dok ova nije počela žestoko odbijati da ide kod nje. Pa mi je sinulo dok sam slušala kako se ta baka čudila: "Ne znam zašto ne želi, nikad nemamo nikakvih problema. Ona se lijepo igra ili crta, a ja u miru peglam, perem kosu,.. što god. S njom se stvarno sve može.". Nažalost, takva situacija traje već gotovo godinu dana. Ako je deda doma, onda želi ići (jer se deda igra s njom ko lud), a ako je samo baka, nema šanse. Premda smo u međuvremenu razgovarali s bakom i ona se neko vrijeme i trudila više se igrati s njom, ali jok. Kao da se ne da izbrisati taj dojam koji je Neva stekla o njoj.
(Srećom, ovo nebrisanje pali u oba smjera. Druga baka se oduvijek kao da je i sama klinka igrala s njom i bila nepresušno vrelo priča, pjesmica, igara.. Pa zato sada kad ta baka neki put nešto drugo radi umjesto igre, mala joj uopće ne zamjeri..)