Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: IZDAJANJE - koliko treba mililitara?

Datum pristupanja
    May 2004

Početno IZDAJANJE - koliko treba mililitara?

Ako se bebi daje recimo par dana isključivo izdojeno mlijeko, koliko bi to ml trebalo biti? Koliko bi beba od tri tjedna trebala dibiti ml u jednom obroku?

On smaže i 70 odjednom kad mu ponudim ...Treba to i istiskat

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nemoj tako maloj bebi davati flašicu da ne odbije dojku. Imaš na portalu tekst o hranjenju flašicom.
    Količine je teško odrediti, mlijeko nije isto u cijelom podoju. Ako skupljaš mlijeko poslije dojenja ići će masno, ako prije ići će vodenije.

blondie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Pietra sorry malo ću ti uskočiti u temu zato što imam sličan problem.
    Moja mala je počela opasno spavati po noći tako da se ja uredno dižem sa tako prepunjenim cicama da ne mogu to izdržati, a ne mogu niti njoj dati takvu cicu da ciki. Zato ju prvo malo izdojim, a to malo je obično oko 80 ml da bi cica bila bar malo mekša. Da to ne bacam, kupila sam vrećice pa zamrzavam. E, sad, to je uvijek to prvo vodenastije mlijeko jer nikad ne izdajam ono masnije- to joj nudim u kasnijim podojima sve dok ne isprazni cijelu cicu. Sutra bih htjela otići na ručak sa kolegama sa posla što će biti prvo odvajanje od Lune, pa ne znam da li mogu mami ostaviti da joj da to što sam do sada smrznula ili joj to vodeno mlijeko ne može biti jedan obrok.? Naravno, ukoliko će ga uopće biti jer ću se pokušati vratiti do njezinog obroka. No mislim si da joj ne bi smjelo ništa biti ako samo jedan obrok bude taj "manje kaloričan"?! I koliko je onda njezin obrok ako ima 2 i pol mjeseca?

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ako je u pitanju samo taj jedan obrok, mislim da ne bi trebalo biti problema, jedino se moze dogoditi da ona brzo nakon obroka bude gladna, ali onda dolazis doma ...

Koliki je tocno obrok, nemam pojma. Ne znam ni moze li se to uopce izmjeriti?

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ispravak gornjeg posta - tekst o hranjenju ŠALICOM.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

pročitala sam u nekoj knjižici, da bebe starosti so 2 tjedna papaju prosječno 60-90ml po obroku, a one do mjesec dana 110ml.... ali to se vjerovatno odnosi na "instant" hranu, možda je za majčino mlijeko drugačije? :?

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Sastav mlijeka se mijenja kako u toku podoja tako i tokom vremena. Tako da te količine nisu sasvim primijenjive. Osim u smislu volumena želuca. Mislim, za formulu se zna koliko je dnevno treba puta dati i ukupna količina, a za mm se može samo procijenjivati. Ne možeš biti sigurna, jedino da pratiš da ima otprilike jednako stolica i mokrih pelena kao kad je dojiš na zahtjev.
    Ja sam recimo prilično sigurna da u volumenu mojeg mlijeka nije bilo litra dnevno s nekih 3 mjeseca djeteta, koliko bi po njegovoj veličini trebalo. Ali je on odlično napredovao i ja prepostavljam da je moje mlijeko bilo manje u količini, ali masnije.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •