Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 92 od 92

Tema: Grafomotorika - i problemi stime

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Potpisujem sirius.
    Izgubim više vremena dok ga nagovorim na nešto što nije po njegovoj volji i onda je nervozan i slično.
    Nama se pokazalo to sa škaricama idealno ali mora biti tema koja njega zanima.Jednom su to životinje pa astronauti pa avioni pa vatrogasci .....pa ima toga još.Sad mu je zanimacija košarka i drži ga već neko vrijeme.
    Već sam pisala da obožava more i svakako ću nastojati da ga upišem na bazene preko zime.U šibenskoj županiji nema ništa što bi njega zanimalo.Likovni ne voli nikako jer se ne voli uprljati s bojama,znači samo kad se radi sa običnim bojicama onda ga voli a i doma crta samo olovkom 99 posto vremena

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Sirisus hvala ti, puno si mi sad pomogla ovim objašnjenjem. Baš se sad pripreman i tražim životinje koje bi ona rezala pa da napravimo pano kao što je opisala Peterlin. Inače najbolja mi je kad je na moru jer ga obožavam. Proplivala je sa 3,5 godina. Doslovno ne izlazi iz mora, skače, roni itd. Razgovarala sam s defektologicom i logopedicom i one su mi rekle da je upišem na neki sport jer je u motorici fantastična, jako spretna. Rekli su mi da bi bilo dobro neki borilački sport tipa judo i sl jer da ti sportovi rade na koncentraciji , ili pošto ona voli more da je upišem na plivanje, tako da ću je najvjerojatnije od jeseni vodit na plivanje pa ćemo vidit kako tamo ide. Vodila sam je i na ples u ""Sedmi vjetar". Isuse, kako je to izgledalo, došlo mi je plakat. Sve surice, čak i manje i mlađe od nje lipo su stale u krug, slušaju tete, skakuću a moja, a šta ću vam reć. Moja je samo trčala gori doli i kad joj je dosadilo izišla vani.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Da li znate ima li na internetu npr. neki nepotpuni crteži kojedijete treba nadopuniti ili sl. da mogu isprintati i onda s malom vježbati ili neke druge stvari. Ako postoji napišite. Hvala.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj vranjicka prvotno napisa Vidi poruku
    Vodila sam je i na ples u ""Sedmi vjetar". Isuse, kako je to izgledalo, došlo mi je plakat. Sve surice, čak i manje i mlađe od nje lipo su stale u krug, slušaju tete, skakuću a moja, a šta ću vam reć. Moja je samo trčala gori doli i kad joj je dosadilo izišla vani.
    a sto su ti svi skupa rekli o sensory integration?

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Ajme Stray cat krivo si me razumila. Nisam ti ja solila pamet, oprosti još jednom . Ja sam te to pitala baš suprotno iz razloga što se ja ne razumim u prehranu koja utječe na djetetova ponašanje. Ja sam ti što se tiče svih tih bio medicina, ortomolekularna medicina, tudum teški. Npr. ja do sada nisam čula za te testove na intoleranciju.
    OPROSTI AKO SI ME KRIVO SHVATILA, NISAM NIŠTA LOŠE MISLILA
    Ja sam svoju malu tila vodit u homeopate Fedora Matajića , ali svak priča svoju priču. Neki da je dobar, a neki samo da izvlači pare. Ja bih je vodiila i tamo ali me je strah jer sam je do sada vodila na toliko pretraga , da mala kad vidi doktora urliče jer se bolesno boji vađenja krvi.
    O sensory integration sam čula, ali mi to nitko nije preporučija. Više sam i zaboravila ko mi je šta reka. A što se tiče stolice, tu je super. Ima je redovno i odlazi na WC.
    Još jednom Stray cat, oprosti na nesporazumu.
    Posljednje uređivanje od anchie76 : 11.08.2011. at 11:15

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Znaš šta, Sirius , ti si u pravu, ja sam stvarno malo nevozna ali ne toliko zbog dijagnoze jer je ona već ima godinu, dvije, već zbog toga što točno toliko ja se borim s administracijom i njenim vrtićem da dobijem asistenta, da dođe netko od defektologa pa da pomogne tetama , da pomognu mog ditetu u vrtiću. Poludim kad se sitim da ima točno toliko vrimena pokušavam doć do privatnog defektologa pa nikako, pa nikako dobit osobnog asistenta u vrtiću itd. Evo, u 9. misecu kad počne vrtić opet sve ispočetka. U pedagogice, pa će ona reć pričekajte tek je početak škol. god., pa kad prođe vrime onda ovo, onda ono i tako u beskonačnost. vodila sam je tri puta djedno u Montesori vrtić u tu skupinu gdje su individualno radili snjom, pa se ta skupina ujkinula jer Grad više ne želi sufinancirat ( navodno nemaju para a za gluposti imaju) itd itd. itd.
    Posljednje uređivanje od anchie76 : 11.08.2011. at 11:14

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

ukucaj samo ..printanje bojanki-crteža ...izaći će ti mnogo stranica.Ja mislim da sam printala sa www.bojanke .net ali nisam sigurna.Imaju dosta motiva pa si ona može sama odabrati što želi da joj isprintaš

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Defektologica mi je savjetovala da uzmem maltezera , pokušavamo sada skuvat mužda da kupimo psa ali čisto sumnjam da ćemo uspjet jer imamo mali stan negdi do 40m2. Što se tiče pričuvanje dice , e to je moja bolna točka. Svi hoće uzeti starijeg sina jer je dobar, ali M. to je vjeć problem tako da mi evo u devet godina braka ja ne znam kad smo nas dvoje sami otišli na piće.
    Nisu više ni babe ka šta su nekad bile.
    Pokušala sam preko foruma udruge Buđenje- Hiperaktivni sanjari- nešto organizirat ali nije baš bilo uspješno. Sad ću ponovno pokušat. Valjda se ljudima neda nigdi izlazit jer je još prevruće.
    Ja inače svoj Split obožavam ga, prava sam dalmatinka, ali da sam znala na početku braka s kojim ću se problemima bavit bila bih nagovorila mužu da preselimo u Zagreb, jer vidim dok ćitam ove razne forume, vi gore imate sve život, sve moguće udruge, savjetovališta, imatelogopede, defektologe . Prava ste metropola.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

za cuvanje djece, stavi oglas na faksu tipa defektologija jer ti treba profesionalac (ili cak 2) i ta neka osoba u prvoj fazi treba se sloziti sa klincima. pa pocnas sa kratkim odlascima i onda se eventualno na kraju upustis u odlazak van.

imas udrugu nasa dica u splitu (ili kastelama, moram provjeriti) i mislim da ce ti cure dati puno korisnih informacija
    Posljednje uređivanje od anchie76 : 11.08.2011. at 11:13

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Što se tiče defektologice i psa, ne bih se složila s tobom da je ona nerazumna. Stvar je u tome da ona smatra da moja mala nije tako problematična, da sam ja više u panici nego što treba. Ja sam osobn oduševljena tom defektologicom jer je ona jedina osoba koja je točno definirala moju M. i njeno ponašanje. Kad sam ja uočila probleme i odvela je na pregled u početku se sumnjalo na pervazivni poremećaj, međutim prvi put kad ju je ona ugledala primjenjila je ABA sistem i to je odmah djelovalo. To je jedina osoba, pored logopedice s kojom moja M. želi surađivati, obožava ići tamo na Meje kod njih.
    A što se tiče čuvanje dice, a di ću stavit oglas? Defektologije je samo u Zagrebu. Ja mislim da ima godinu, dvi, na sve strane pišem i tražim defektologa u Splitu i ne mogu doći do njega. Naravno ima ih ali koji rade s školskom djecom. Jedna mi je dolazila doma i to je bija užas. Moja M. je nikako nije prihvaćala je to bilo urlikanja, bacanja, samo sam bezveze davala novac. Problem je kod moje M. što je kad ona nekog zavoli zavoli,a kad nekoga ne prihvati , nema tog Boga koji bi je prisilija da radi.
    Za tu udrugu nikad nisam čula. Baš ću sad pogledat na internet.
    Pozdrav
    Posljednje uređivanje od anchie76 : 11.08.2011. at 11:13

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

defektologica ti je najblaze receno nerazumna

imas u zg centar za obuku pasa koji skoluju pse za djecu sa posebnim potrebama i dobijes psa prilagodjenog djetetu

pas trazi 4 setnje dnevno i sa psom se treba baviti. trebas ga odgojiti bas kao i djecu. da li ces imati vremena i energije uz svu strku oko djece jos istrcavati i skolovati psa?

molim te bar uzmi nesto inteligentno a nemoj se bas voditi izgledom. (maltezer ne spada pod intelignetno)

http://www.czrs.hr

o
    dgojenog i skolovanog psa dobijas na uputnicu, ne placas ga i centar pokriva troskove hrane i veterinara

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Što se tiče ABA defektologica je to primjenila jednom ili dva puta i nakon toga više ne, jer mi je sjećam se odmah rekla da to nije pervazivni poremećaj, ali ipak da idem u Zagreb, tamo u ERF, i hvala Bogu, tamo su mi defektologica i psihologica dr. Sekušak potvrdile da nije pervazivni neko klasičan primjer hiperaktivnog djeteta. Napravila sam i sve moguće med. pretrage i potvrđeno mi je da je s malom sve intelektualno u redu.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Ajme sirius krivo si me razumila. Nisam ti ja solila pamet, oprosti još jednom . Ja sam te to pitala baš suprotno iz razloga što se ja ne razumim u prehranu koja utječe na djetetova ponašanje. Ja sam ti što se tiče svih tih bio medicina, ortomolekularna medicina, tudum teški. Npr. ja do sada nisam čula za te testove na intoleranciju.
    OPROSTI AKO SI ME KRIVO SHVATILA, NISAM NIŠTA LOŠE MISLILA
    Ja sam svoju malu tila vodit u homeopate Fedora Matajića , ali svak priča svoju priču. Neki da je dobar, a neki samo da izvlači pare. Ja bih je vodiila i tamo ali me je strah jer sam je do sada vodila na toliko pretraga , da mala kad vidi doktora urliče jer se bolesno boji vađenja krvi.
    O sensory integration sam čula, ali mi to nitko nije preporučija. Više sam i zaboravila ko mi je šta reka.
    Još jednom Sirius, oprosti na nesporazumu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moje iskustvo sa naturopatima je svakojako

isli smo kod nutricionistice koje je prodavacica magle i tad sam se prvi put opekla. kad prvi put bacis lovu pocnes slusati unutrasnji glas (instinkti) i nakon razgovora sa nekim vjeruj sebi i instinktima i nemoj placati takvima

zivimo u nl i za homeopatiju smo isli u homeopatski zdravstveni centar kod kod pokojnog tinusa smitsa (nije nas primio on nego druga doktorica). ponistavanje rezultata cijepiva za hepatitis sam vidila rezultate a za dktp nisam vidila nikakvu promjenu i u biti sam se maknula od tog centra

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

nadica_b avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi imamo terapijskog psa Tiju i koje je ona pomake napravila kod mog djeteta - ona ga je jako smirivala, obožavao je njezinu dlaku, toplinu, grliti je, gnjaviti je - svoje frustracije je praznio preko nje.
    Najbolja odluka ikad došena!

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Nadice, koja pasmina i kako si došla do njega?

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Zna li itko od vas mama imali koja dobra vježbenica ili radni listovi za koncentraciju ili grafomotoriku ili možda ako postoje neki listovi gdje se nalaze životnje pa da to isprintam pa da mi to mala reže škarama tako da malo vježba.
    Puno hvala

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj vranjicka prvotno napisa Vidi poruku
    Zna li itko od vas mama imali koja dobra vježbenica ili radni listovi za koncentraciju ili grafomotoriku ili možda ako postoje neki listovi gdje se nalaze životnje pa da to isprintam pa da mi to mala reže škarama tako da malo vježba.
    Puno hvala
    Ja bih ti prvo preporučila šaranje kredom, pjenom za brijanje, pisanje po pijesku, ostavljanje tragova vodenim bojama i sl., pa tek onda papir i radne zadatke. Cilj je da ona uživa u ostavljanju pisanog traga, da otkrije čari i ljepote grafomotorike , a tek onda prijeći na pravi posao. Inače tih vježbica i radnih listova imaš kupiti u Profilu, Tisku i sl., a i vaša defektologica bi vam trebala iskopirati i dati zadatke za doma.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Stray cat jesi li primila moju poruku na pp?
    Nadice puno ti hvala za obavijest vezano za psa.

nadica_b avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Datum pristupanja
    May 2006

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja vidim samo problem u prečestim odlascima kod raznih liječnika i psihologa ako za njih nema stvarne potrebe.
    Ako si ti zadovljna , zašto onda nisi pitala defektologa koji radi procjenu što znači ispod i na čemu bi trebalo raditi?
    Kad je moj sin bio u dobi od 6.g i na pregledu je dobio ocjenu ispod dobi,ja se zaista nisam uzrujala , pa to je bila činjenica, i dan danas (sa devet) ima problema sa tim i to je tako.

nadica_b avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a nama je vježba za grafomotoriku bila baš bojanje unutar zadanih okvira i da vježba da ne pređe okvir; tako da je sve relativno

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Tako je, grafomotorički nedostaci očituju se (i) kroz to prelaženje crte pri bojanju, loše precrtavanje geometrijskih ili nekih apstraktnih likova, nemiran potez rukom, premlohavo držanje olovke, loš pritisak...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam djetetu baš davala da crta nešto iz svoje mašte i stvarnosti...da vam pravo kažem rezultat je bio...jadan.

Odnedavna, sam je uzeo neke slikovnice, životinjsko carstvo, neke fotografije životinja...i to gleda i crta. I baš je lijepo, i dijete je znatno motiviranije i nekako samo sobom zadovoljnije. Tako da je dobro da ikako crta. Kredom, kistom, olovkom, bojicom...kad zavoli, steći će sate bavljenja i potat jednostavno bolji...a da pritom neće brojati svaki crtež...

ja to nekako zaključih iz svog iskustva

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mom petogodisnjaku sumnjaju na ADHD, na listi smo za testiranje.Bio je prije 6 mjeseci u Suvagu i kod Kocijan-Hercigonja,tad nam je receno da je prerano za adhd dijagnozu ali ima sve elemente.Imali smo velikih teskoca za nagovorit ga da uzme olovku ili bojicu u ruke.Super su se pokazale jestive boje za prste,podloga i olovka na vodu a kasnije vjezbenica za njegovu dob sa medaljama.Na svaku rijesenu stranicu ljepi se medalja to je veliki motivator.Hiperaktivci uvijek trebaju imati motivaciju,mi ga zato nagradujemo i sada pise slova,crta cvijece,aute,semafore,kuce...dosta lose ali vjezba,radi,napredujemo.Problem je da provede sam zadatak do kraja,trenutno smo na to koncentrirani.Bit je prvo povecat paznju i koncentraciju jer time ce se onda popravit i grafomotorika.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

pretraživala sam, zgodna je ova stranica, al onako općenito
    http://ntc.mensa.hr/
    pogledajte i lijevo link pod preporuke

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

a ovdje ima svega, lijepo stručno i po redu
    http://logopedija.blog.hr/arhiva-2006-05.html

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12