Citiraj vranjicka prvotno napisa Vidi poruku
Sirius, čitala sam tu temu na forumu. U biti čitam sve moguće što postoji na internetu. Učlanila sam se i u udrugu Buđenje i čitam njihov forum i pisala sam međutim valjada su tamo forušami na godišnjem nitko ništa ne piše već duže vrime. Ti si napisala : Privoli dijete na suradnju i da dijete s veseljem surađuje". U biti to i je osnovni i najveći problem: PRIVOLI JE NA SURADNJU!
Ne, ja sam napisala da je najveći problem privoliti na suradnju. A privoliti na suradnju i jest zadatak, tj. hoću reći da je tvoj zadatak uspostavljati suradnju i pokušavati navesti je da napravi zadatak do kraja, a ne zadatak sam. Zadatak je proces , a ne cilj. Ne znam da li razumiješ? Moj rad , sa mojim djetetom školarcem 98% vremena jest posao da ga navedem da samostalno napravi zadatak, samo izvršaavanje zadataka je 2 % vremena. Znaći on troši energiju na odgađanje izvršavanja zadatka (jer mu je dosadan, jer mu je težak, i što već...) 98% , a za sam zadatak mu treba 2% vremena koje provedemo radeći. Dakle , hoću reći da je rad i samo navođenje na rad i izvršavanje zapoćetog, više od zadataka samog.