Citiraj fegusti prvotno napisa
super, super!

mene malo brine što ponešto od toga ni sama nisam u stanju izvesti
Nema razloga za brigu - ni ja nisam mogla dok nisam s djecom počela vježbati... Sad mi puno bolje ide, ali kad ne vježbam s klincima samo 2 tjedna, jednostavno zahrđam!!! (Bez brige - nije to bogznakaj - više liči na rastezanje po dnevnoj sobi, ali djeluje... :D )! Moj stariji nije do pete godine mogao skakati s dvije noge istovremeno, a neki dan me zaprepastio kad je na krevetu napravio nekakav leteći kolut naprijed (ni ne znam - upisali smo ih u rujnu u Sokol na gimnastiku :D ! Super im je, a i nama. Vidi se napredak i na tjelesnoj razini, a bogme ni u učenju nema više problema. Koliko ima veze jedno s drugim, nije dokazano, ali vjerujem da nije baš ni slučajno...Nismo imali nekih "problema" s gradivom, ali jesmo s motorikom i motivacijom. Sve se sredilo... ). Ali nije svaka aktivnost primjerena za svako dijete - treba tu dosta tražiti (i kojiput zalutati) prije nego se pogodi ono što daje rezultate. Možda smo mogli s tim SOkolom krenuti i ranije...

No, sjetila sam se jučer još nečega - možda je zgodno. Bili smo u gostima u kući gdje su dostupni glazbeni instrumenti, pa su se djeca raspametila za gitarom (iako nije imala sve žice), a onda smo našli i jednu staru harmoniku. Budući da su moji klinci sad u pravoj dobi za to, došla sam na ideju odvesti ih u proljeće na audiciju za glazbenu školu (i staviti u funkciju sve harmonike, gitare i druge instrumente dostupne po kućama naših roditelja i druge rodbine).

Sve što je ostalo od mog naukovanja prije bogtepitaj koliko godina je dosta dobra senzorna integracija:
- jako dobro čujem (joooj, da bar i vidim isto tak dobro...)
- imam dobar osjećaj za ritam (a pročitala sam u knjizi Ellen Winner o darovitim klincima da je to odlična podloga za matematiku - darovitost za glazbu i matematiku često ide rukom pod ruku...).
- mogu bez problema raditi jednom rukom jedno, drugom drugo (kao na klavijaturi, a to je stvar sa većinom instrumenata)
- socijalni aspekt isto nije zanemariv - i danas se družim s ljudima s kojima sam dijelila klupe u glazbenoj školi

No, možda mi se tko pridruži. Nemam namjeru imati u kući vunderkinde, ali uz sport i nešto malo stranih jezika to je ono što svakako mislim ponuditi svojoj djeci (i poticati ih da ustraju u tome što dulje).