Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 96 od 96

Tema: ugrižena

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

evo mene kao padobranca - moji bi trebali na proljeće u vrtić pa skupljam informacije.
    kakve su šanse da se o slučajevima griženja, grebanja... popriča sa roditeljima djece koja to čine, kad već tete sliježu ramenima i nemaju puno mogućnosti za riješit situaciju?

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Nikakve, ja sam već pričala s mamom jedne od djevojčica koje su agresivne u grupi - žena mi je rekla "nije ni meni drago što moje dijete tuče i grize druge a šta da radim" i to je to. Niš se posebno nije dogodilo.

Jučer mi je Nina rekla kad je došla iz vrtića da je L. išla u kut, (mi ju NIKAD nismo slali u kut), ja pitam a zašto je išla u kut, nije bila dobra, pa ju je teta T poslala.

lolica

Početno

ovisi na kakvu mamu naletiš... ja i MM smo napravili sve da se luce više ne čupa, ali isto tako mislim da mi nismo zahtjevali sve te razgovore sa psihologom da bi sve to još trajalo. Ako nista zato jer se smatra da je to normalno ponašanje dvogodišnjag djeteta

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

evo danas opet ugrižena, majku mu luuda sam
    ne znam što ću, il sutra ravno do ravnateljice il da na roditeljskom
    otvorim raspravu, što mislite, malo mi je bed pred svim roditeljima?
    Još je teta baki rekla da je "Nina izazvala"

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

anima, na tvom mjestu bih svakako razgovarala sa ravnateljicom, očito se događaju stvari o kojima ona možda ni ne zna dovoljno. Uostalom, ona je tamo da radi u interesu djece i mora saslušati roditelje.

Također bih onako kulturno i bez optuživanja načela tu temu na roditeljskom. Mislim da je situacija dovoljno ozbiljna.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ja razumijem da si ljuta, ali razgovor sa ravnateljicom neće ništa pomoći...

pa ne može teta biti svugdje u svakom trenutku... dijete može ugristi dijete njoj tik iza leđa...i kak da ona to spriječi?! :?

ja znam da je to teško prihvatiti, ali djeca jasličke dobi se puno grizu (naravno, neki manje, neki više; neki nikad, neki stalno), ali stvarno tu ravnatelj nema što promijeniti....

ovaj komentar da je nina izazivala je... :shock:

ja bih na tvom mjestu samo svakodnevno razgovarala s tetama...i molila ih da pokušaju što više zaštititi Ninu... i svaki put traži da ti kažu što se točno dogodilo...

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

A ja bih, jednako kao kvalitetnije čuvanje mog djeteta, tražila od teta i da se više angažiraju i oko djeteta koje grize.
    8)

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

naravno, to se prvenstveno treba napraviti

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Drage moje, evo jučer je bio roditeljski i JAKO sam se razočarala.
    Teme su bile : agresivnost
    pelene
    bočice/dude/ igračke

Mene je naravno najviše ineteresirala ova prva tema.
    Požalila sam se na griženje i doživjela totalno nerazumjevanje od tete koja to radi 25 godina. Na spomen psihologa rekla mi je da ružno od mene da to stavljam u tu kategoriju kao da je to bolest :shock: Ko je spomenuo bolest?
    Bio je i tata od dotične djevojčice i nije niš komentirao osim kaj se nasmijao al su mu rekla da nije smješno nego da pokušamo to riješit
    Teta je rekla: to je faza, i Nina je imala sličnu, i tu se ništa ne može. To nije za psihologa, kaj se ja uopće nerviram. Je da oni rade na tome, trude se, ali to je u sekundi. I 3 puta su mi objašnjavale da je zadnji put Nina izazvala.
    Užas. Nemam više šta, osim čekati da dotičnu prođe ta faza sa što manje ataka na moju kćer. Drugi roditelji me nisu podržali, pa čak ni teta koja mi je na individualnom razgovoru rekla da misli da je to za psihologa.
    Hvala joj lijepa. Vjerojatno ću kod drugogo djeteta bit fleksibilniija.

Druga stvar, jedna mala vjerojatno ima šarlah.
    Treća stvar, jedno dijete možda dobije uši jer ih ima njen stariji brat.
    Sve gore od goreg. Bolje da nisam išla.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

pazi ovo, zovem Ninu da ju pitam kak je bilo u vrtiću, kaže ljepo, šta si radila, obično kaže "čupala, L. tukla" a sad kaže "ljubila se s L" :D :D
    Sam kaj se nisam sa stolice srušila od čuda :D Tak sa happy, valjda ono jučer na roditeljskom nije bilo uzalud :D jupi nadam se da će ljubav potrajati :D

lolica

Početno

nemoj dati da ti objašnjavaju da je to normalno ponašanje te dobi... to su mene uvjeravali. Luciji nije bilo ništa, ali jedan dan sam se zapitala kako bi meni bilo da sam u koži mame od male koju Luce čupa. i osjećala sam se užasno... mislim da roditelji mogu to spriječiti samo je pitanje koliko ih je briga za to. MM i ja smo svu našu pažnju i sav naš razgovor s Lucijom usmjeravali na to da tu curicu buba kad je čupa, i uz neke preporuke psihologa riješili problem. Ali mi smo bili oni koji traže pomoć... Tete su nam pomagale, razdvajale ih, pričale s njima, a i psihologa smo tražili....
    nalazili smo na mišljenja, kao što se vi sekirate, pa nju nitko ne tuče... ili mala je rođena da bude šefica i da sve što nije po njenom ona će se izboriti za to...
    ustvari, pa psiholog u vrtiću ne služi samo za discipliniranje i razgovor sa djecom nego i za edukaciju roditelja. Nama je psihologica rekla kako da pričamo s njom, a na neke stvari ukazala da nisu dobre, a mi smo ih radili...
    ja bi na vašem mjestu inzistirala na razgovoru s psihologom, makar da se vi znate postaviti prema Nini u tim situacijama.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Lolica, svaka čast na rješavanju problema.
    Kad bi barem bilo više roditelja koji se educiraju i aktivno sudjeluju u rješavanju problema.
    Super

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Anima, žao mi je što si naišla ne nerazumjevanje i što te drugi roditelji nisu podržali, ali iz iskustva... na žalost ... to je obično tako. To je češći scenarij na roditeljskim sastancima ( da ako i roditelji dođu, onda samo odslušaju i odu kući) nego da aktivno sudjeluju i raspravljaju. Svaka čast izuzecima

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Anima, cure su već sve rekle, ali meni je zapelo za oko nešto drugo.

Jedno malo pitanjce: Osim ovih ugriza, da li se na koži tvoje kćeri jako vide i modrice od udaraca bilo koje vrste, tj. da li se odmah pojavi modrica i poplavi kada se lupi?

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Sanjica prvotno napisa
    Jedno malo pitanjce: Osim ovih ugriza, da li se na koži tvoje kćeri jako vide i modrice od udaraca bilo koje vrste, tj. da li se odmah pojavi modrica i poplavi kada se lupi?
    Pa mogla bih odgovoriti da. Tete i same kažu da ima jako osjetljivu kožu.
    Kakve to veze ima?

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ne bih te htjela nepotrebno uplašiti, ali to može biti znak poremećaja krvnih zrnaca, tj. nekih sastojaka u krvi. Mogu se detaljnije raspitati o tome ako te zanima.

Kći od moje kolegice je bila potpuno zdravo dijete, išla je u treće jaslice kada su tete u vrtiću obratile mami pažnju na te stalne modrice i uputile je da prekontrolira maloj krvnu sliku. Nalazi su zaista bili loši, pretrage dugotrajne a liječenje je trajalo godinama. Određeni napredak pojavio se tek kada su počeli kombinirati i homeopatiju.

Sada mala ide u školu i dobro je. Napominjem da osim tih modrica i osjetljive kože nikakvih drugih simptoma dijete nije pokazivalo, jedino je bila vrlo nježne i krhke građe.

Molim te, nemoj se uplašiti, mrzim ako sam te uznemirila bezrazložno, ali jednostavno ne mogu da te ne upozorim na to.

Ja ove godine radim baš s tim malcima i u jednom periodu grizli su se ko ludi (pojedinci), ovakav ugriz koji ti opisuješ i ožiljak od dva tjedna čini mi se ipak malo previše.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Čitala sam već malo o tome tu na forumu pa nas nisam baš prepoznala. Ne znam baš puno o tome pa bi te molila ako možeš da se malo raspitaš o tome, zapravo što se može dogoditi ako se to ne prepozna, to me najviše zanima.
    Možemo o tome dalje na pp jer je ot.
    Ne zamjeram i zahvaljujem na pažnji.
    Jest da ima osjetljivu kožu ali to ne mora značiti to, nije sad baš da je puna modrica? Nadam se najboljem. A i ima je, nije krhka. Ajd čim prije. Thanks

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj bimba iaia prvotno napisa
    Razlog može biti da dijete ne zna kako odreagirati kad je ljuto(netko mu je uzeklo igračku ili sl) ili skroz obrnuto da ugrize od sreće(kao kad bi mi nekog poštipali i jako stisnuli iz dragosti)...
    Ovo sam morala prokomentirati iako je stari post... Jučer me moj sin ugrizao za lice upravo iz dragosti. Igrali smo se, bio je dobre volje i nasmijan i krenuo je kao da će me poljubiti, da bi me na kraju ugrizao. Naime, još uvijek ne zna kako poljubiti (najčešće me poliže kao mali štenac), pa se očito malo zabunio. Na moju sreću, ugriz nije bio jači, pa nisu ostali ožiljci.
    Mužev brat (kada je bio mali) također je ugrizao dijete u jaslicama bez ikakvog vidljivog povoda, a svog je brata (mog muža) u igri ugrizao za guzicu.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Vidim da su naši po godištu tu negdje ali i po djelu.Moj kad mu kažeš da da pusu nekad da normalno ,onak slinavu,a nekad ugrize.Taj ugriz čini mi se da je iz radosti.Znam mu pokazati da to boli ali je on još maleni pa ne shvača toliko.Nadam se samo da neće nekoga u jaslicama osakatiti

D 1998.
    I 2007.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Evo, da se malo vratim na ovu temu..
    Neki dan skužim jaki ugriz na ručici mog malog, doslovno sam izbrojala 11 zubića koliki je otisak ostao :shock:
    Naravno da sam pop.....a, i jučer kažem teti da ga je netko ugrizao i da je ugriz bio jako vidljiv, a ona meni: "a, da, da, ima jedan mali koji često grize"..
    Mislim, halo, nisam tražila potvrdu da li netko grize jer je to očito, nego da je bar pokazala da joj žao, da će pripaziti, bilo šta slično, a ne, ja dobijem totalno nonšalantni odgovor kao znaju one za to i kaj sad?
    Za poludit!
    I kaj im reći na to? Mogla bih se posvađati s njom za sekundu, al s tim bih samo pogoršala situaciju i riskirala njihovo ponašanje prema mom djetetu.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

griženje... (pred jedno 20 i kusur godina u vrtiću...) tete viču, mama viče, ali dječarac se ne da... grize li ga grize ... mene...

a onda moj strikan lipo meni očita bukvicu... još jedan put dođi doma takva i ja ću te izgrist... vrati mu kako znaš i umiš i pristat će...

ja ujutro u vrtić (modrica na leđima, ruci i bedru od dana prije) i mi u dvorani a A. krenija u pohod... prvo sam ga zvekla nogom u goljenicu (a i mene su prsti zabolili jer sam imala meke papuče ali nisam se dala) pa sam se sagla i tako ga ugrizla da mu je ja mislin i danas moj zubni karton na ruci...
    više nikad me nije taka...

(znam da ovo nije pedagoški niti u skladu sa modernim postavkama odgoja ali je bilo tako... čak ga je teta pitala da šta me je presta zezat... nije ništa odgovorija, valjda mu je bilo )

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Štrigica

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Pa poanta i je u tome da dijete shvati posljedice koje nosi njegovo ponašanje samo naravno da se ne preporuća Štrigicina tehnika. Pohvala za hrabrost! Kod tebe je urodilo plodom , ali treba ipak preporučiti druge tehnike.
    Djetetu treba strogo zabraniti gristi, istog trena, vrlo strogim NE, a onda objasniti da to nekoga jako boli, neka gleda kako se tješi, kako se sanira ozljeda ( čak i pretjerat u saniranju - kreme, flasteri...).
    Nije poanta da se djeca obračunavaju, već da odrasla osoba ( teta) posveti dovoljno pažnje tom problemu i dosljednošću nauči grizača prihvatljivom ponašanju.
    A da djeca znaju koga smiju gristi znaju, uvijek jednu te istu djecu. Ne pada im na pamet gristi djecu za koju znaju da bi im mogla vratiti ili koja su na bilo koji način superiornija ( fizički, verbalno...). Takav je život.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

nisam ja preporučila svoju tehniku (to šta sam ispričala doživljaj nije preporuka )... na mog Antu su svi vikali i objašnjavali i molili i sve ali momak se nije da... morala san vratit...

šalu na stranu, triba povuć granicu između trpljivog i pretjeranog... jedna stvar je kad se to desi jednom, zbog konkretnog razloga koji mora sadržat i južinu u zraku , a druga stvar je konstantno maltretiranje (pa taman bilo zato šta si nekome simpatija)...
    nisam za ovo moje rješenje dok god postoji druga opcija

(da te simpatija pozove na slajić bolje bi proša nego ugrizima)

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Veki prvotno napisa
    A da djeca znaju koga smiju gristi znaju, uvijek jednu te istu djecu. Ne pada im na pamet gristi djecu za koju znaju da bi im mogla vratiti ili koja su na bilo koji način superiornija ( fizički, verbalno...). Takav je život.
    na ovo veliki X

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moja je jednom ugrizla nekog dječaka.
    Teta je to shvatila ozbiljno, s njom razgovarala i moja kćer je to meni sama ispričala, prije tete.

Ja sam isto s njom pričala, znala je da je pogriješila, rekla sam joj da ima različite načine za pokazati nekome da si na njega ljut- a ne se gristi.

Više se nije dogodilo da je ugrizla nekoga.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj štrigica prvotno napisa
    nisam ja preporučila svoju tehniku (to šta sam ispričala doživljaj nije preporuka )
    Ali ti je tehnika bila dobra .
    Gle, ti si se izborila za svoje pravo, izborila si se za svoju poziciju u skupini ( mislim da nikome više nije palo na pamet ući u sukob s tobom ), dobila si na samopouzdanju i to je sve pozitivna strana. Tebi je i objašnjeno da je to jednokratno i da se ne smije inaće tako obračunavati.
    Valjda već svi znaju da to nije način i da nasilje izaziva daljnje nasilje ( to je ona grda negativna strana )

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

[
    quote="larmama"]bubička, teta je je bila u kupaoni, cula je vrisak i plac i vidjela kroz staklo da taj deckic lezi na L, kad ga je skinula s nje vidjela je da ju je ugrizao
    [/quote]

zar djeca u jaslicama smiju ostati sama pa čak i dok spavaju ?
    zar nisu dvije tete, pa onda jedna može slobodno otići na wc dok druga dežura ? a ako je i samo jedna teta mislim da je morala zvati nekoga od pomočnog osoblja kad je išla u wc ?
    ma ovo me skroz zbunjuje

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj lana74 prvotno napisa
    [
    quote="larmama"]bubička, teta je je bila u kupaoni, cula je vrisak i plac i vidjela kroz staklo da taj deckic lezi na L, kad ga je skinula s nje vidjela je da ju je ugrizao
    zar djeca u jaslicama smiju ostati sama pa čak i dok spavaju ?
    zar nisu dvije tete, pa onda jedna može slobodno otići na wc dok druga dežura ? a ako je i samo jedna teta mislim da je morala zvati nekoga od pomočnog osoblja kad je išla u wc ?
    ma ovo me skroz zbunjuje[/quote]

Ne znam šta te zbunjuje. Nije napisano da je teta išla na wc, već da je bila u kupaoni.
    Kupaona je, naravno odvojena od sobe dnevnog boravka isto kao i možda blagavaona, i garderoba. Teta mora ići iz prostorije u prostoriju prema potrebi djece. Ne može stalno vući svu svoju djecu sa sobom da bi ih imala na oku.
    To su jako nerealna očekivanja jer treba zadovoljiti potrebe 15-20 djece.
    Možda se jedno dijete pokakalo na spavanju, pa ga je išla presvući. Šta je trebala ostaviti ga pokakanog ?
    Nemoguće je biti na dva mjesta u isto vrijeme.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ne znam šta te zbunjuje. Nije napisano da je teta išla na wc, već da je bila u kupaoni.Kupaona je, naravno odvojena od sobe dnevnog boravka isto kao i možda blagavaona, i garderoba. Teta mora ići iz prostorije u prostoriju prema potrebi djece. Ne može stalno vući svu svoju djecu sa sobom da bi ih imala na oku.To su jako nerealna očekivanja jer treba zadovoljiti potrebe 15-20 djece.Možda se jedno dijete pokakalo na spavanju, pa ga je išla presvući. Šta je trebala ostaviti ga pokakanog ?Nemoguće je biti na dva mjesta u isto vrijeme.
    [/quote]

pričamo o jaslicama zar ne? pa jel stvarno u jaslicama na 15-20 djece jedna teta?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Naš se isto tako jednom vratio s ugrizom preko obraza - ima tu već par mjeseci. Nije nam nimalo bilo ugodno, ali smo bili svjesni da tete ne mogu spriječiti baš sve napade dragosti, bijesa ili štaliveć.
    Teta nam je rekla koji ga je maleni ugrizao, i da se nekako okomio baš na Nikolu. Koliko su poduzeli po tom pitanju - pojma nemam. Pričala sam svojevremeno s tetama, voditeljicom objekta, tete zamolila ih da, ako vide da se to ponavlja, da ih drže podalje jednog od drugoga (koliko je god to moguće) - ali bez nekog rezultata.
    I nije se ponovio taj napad, da bi nakon par tjedana Nikola tog momčića potegnuo za vrat i bacio na leđa :shock: Baka je bila oduševljena jer je maleni "dobio šta je zaslužio", tete su ponosno rekle "evo mama, vratio mu je", a meni nimalo nije bilo drago da je došlo do toga. Pri padu na leđa je maleni mogao ozlijediti glavicu i dobiti daleko teže posljedice negoli one koje dođu od ugriza.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ne znam šta te zbunjuje. Nije napisano da je teta išla na wc, već da je bila u kupaoni.Kupaona je, naravno odvojena od sobe dnevnog boravka isto kao i možda blagavaona, i garderoba. Teta mora ići iz prostorije u prostoriju prema potrebi djece. Ne može stalno vući svu svoju djecu sa sobom da bi ih imala na oku.To su jako nerealna očekivanja jer treba zadovoljiti potrebe 15-20 djece.Možda se jedno dijete pokakalo na spavanju, pa ga je išla presvući. Šta je trebala ostaviti ga pokakanog ?Nemoguće je biti na dva mjesta u isto vrijeme.
    pričamo o jaslicama zar ne? pa jel stvarno u jaslicama na 15-20 djece jedna teta?
    Da. Takvi su standardi.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Da. Takvi su standardi.
    u našem vrtiću (split) isto imaju jaslice ali tamo su UVIJEK dvije tete zajedno.također kad sam upisivala djete u vrtić obišla sam ih nekolicinu i svugdje su u jaslicama bile po dvije tete ZAJEDNO! mislim, znam da su u vrtićkim grupama 3-7 godina po jedna teta u smjeni, u našem na 31 dijete je isto jedna teta u smjeni-katastrofa i za tetu a i za mališane. ALI jaslice jedna teta na 15-20 tako male dječice - ne mogu to ni zamislit !užas :? :? :? :?

ko je pisa te standarde? Stipe Šuvar ?

cinderella avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Da. Takvi su standardi.
    u našem vrtiću (split) isto imaju jaslice ali tamo su UVIJEK dvije tete zajedno.također kad sam upisivala djete u vrtić obišla sam ih nekolicinu i svugdje su u jaslicama bile po dvije tete ZAJEDNO! mislim, znam da su u vrtićkim grupama 3-7 godina po jedna teta u smjeni, u našem na 31 dijete je isto jedna teta u smjeni-katastrofa i za tetu a i za mališane. ALI jaslice jedna teta na 15-20 tako male dječice - ne mogu to ni zamislit !užas :? :? :? :?

ko je pisa te standarde? Stipe Šuvar ?

IZVOR:http://www.azoo.hr/admin/fckeditor/F...ki%20odgoj.doc

(1) Broj odgojitelja po odgojnoj skupini s obzirom na dnevno trajanje programa jest sljedeći:

1.1. Trajanje programa: Broj radnika po odgojnoj skupini djece:
    · 3-satni program 1 odgojitelj u polovici radnoga vremena
    · 4-satni do 6-satni program 1 odgojitelj u punome radnom vremenu
    · 7-satni do 10-satni program 2 odgojitelja u punome radnom vremenu

(ovo 2 odgojitelja u punom radnom vremenu ti znači da je u svakoj smjeni jedan, a ne 2 cijeli dan)

a evo i novih standarda:
    Broj djece u odgojnoj skupini u redovitom programu jest sljedeći:

1.1. Dob djece: Broj djece:

· od navršenih šest do navršenih 12 mjeseci najviše 5 djece
    · od 13 do 18 mjeseci najviše 10 djece
    · od 19 do 24 mjeseca najviše 12 djece
    · u trećoj godini života najviše 14 djece
    · u četvrtoj godini života najviše 18 djece
    · u petoj godini života najviše 20 djece
    · u šestoj godini života najviše 23 djece
    · u sedmoj godini života najviše 25 djece.

(2) U odgojnu se skupinu na osnovi mišljenja stručnoga tima može uključiti samo jedno dijete s lakšim teškoćama u razvoju i tada se broj djece u skupini smanjuje za dvoje djece.
    (3) U odgojnu skupinu može se uključiti samo jedno dijete s većim ili kombiniranim teškoćama u razvoju, ako je nedostatan broj djece za ustroj odgojne skupine s posebnim programom i tada se broj djece smanjuje za četvero.
    (4) Broj djece u mješovitoj odgojnoj skupini u redovitom programu jest sljedeći:

· djeca u dobi od 1 do 2 godine najviše 10 djece
    · djeca u dobi od 1 do 3 godine najviše 12 djece
    · djeca u dobi od 3 godine do polaska u školu najviše 20 djece
    · djeca u dobi od 4 godine do polaska u školu najviše 22 djece.

nadajmo se da će uskoro biti tako (iako to znači da će se i liste čekanja na upis u vrtić produljiti ) - kod nas je za sad po starim standardima: 1-2 god. - 19 djece, 2-3 god. - 25 djece.........

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ako je ovo istina, onda ispada da mali "grizači" (koji učestalo grizu drugu djecu) imaju u sebi dozu agresije i iskaljuju je na fizički ili verbalno slabijem, od sebe. Malo mi izgleda proračunato, pa nisu mala djeca takva?

sunca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa

Ako je ovo istina, onda ispada da mali "grizači" (koji učestalo grizu drugu djecu) imaju u sebi dozu agresije i iskaljuju je na fizički ili verbalno slabijem, od sebe. Malo mi izgleda proračunato, pa nisu mala djeca takva?
    ne znaju oni koga smiju i nisu proračunati, nego brzo uče metodom pokušaja i pogodaka - tko mu vrati ne grize više, tko se pusti, strada i drugi puta.

moji su grizli i svaki je razgovor bio uzaludan dok nije prošla faza. sunca još uvijek koji puta ugrize tatu, ali samo njega :? .

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

da, svugdje su dvije tete zajednoo za jutarnjeg izlaska i ručka (kad im se poklapaju smjene), onda kad klinci zaspu, jutarnja teta ode, popodnevna ostaje.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Lolici svaka čast zbog toga što je intervenirala kod psihologice zbog svog djeteta napadača. To govori o njezinoj empatiji, i brizi i za svoje i tuđe dijete jer je očito razmišljala kako bi se osjećala da je u koži majke napadnute curice. Obično je, nažalost, češće da roditelji napadnute djece traže pomoć, a roditelji napadača ignoriraju situaciju i egoistično ju nastoje učiniti bezazlenom, ne razmišljajući o koži onog drugog djeteta.
    Sad je je li metoda psihologice dobra ili ne to je drugo pitanje ali u konkretnom slučaju je očito pomogla. Pa je samim time više dobra nego loša.

ljerka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

F. ima curicu koju grize i koja njega grize. Oni to rade naizmjence. Kad dođem po njega i pitam ju je li ju grizao ona uredno kaže da nije, pa čak i kad je. A kad njega pitam koga je ljubio u vrtiću, on kaže nju. Dakle, oni se grickaju, ljubakaju i druže. Prestrašno je vidjeti ugriz na djetetu, ali isto tako je prestrađno i kad tvoje dijete grize. Tata te djevojčice mi se ispričavao, ali rekla sam mu da će proći jer zaista tako i mislim.
    A tete, pa jedna dolazi u 7, i odlazi kad ih stave na spavanac, a druga dolazi u 10 i odlazi između 3 i 4. Imali smo ovih dana i 3. tetu, ali je ravnateljica donijela odluku da ona ne treba biti s njima (radila je od 8-12) i dobila je otkaz. A moj ju je F. najviše volio . Pitam ga danas je li bila, a on će tužno nema je.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

koliko dugo ugrizenoj djeci ostaju oziljci tj. oznake jakog ugriza?

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

anima vidim postovi su od prije 3 godine...kaj je bilo u nastavku u vrtiću s ugrizima? Cijeljenje je bilo posljedica samo jakih ugriza ili ?

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ajme kako stari topic - tu sam još imala dijete koje je dolazilo doma s ugrizom, sad imam jedno koje grize
    Iskreno, sa stajališta roditelja - ne znam što je gore.
    Ok, sad je i ovog mlađeg prošla ta faza, ali baš je bio zeznut. I dugo je trebalo dok je naučio na drugi način izraziti frustraciju, grizenje mu je bila instinktivna reakcija, a najgore je prolazio stariji brat (on je jadnik pretplaćen na ugrize). Svi smo odahnuli kad je prestao gristi.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj stellita prvotno napisa Vidi poruku
    koliko dugo ugrizenoj djeci ostaju oziljci tj. oznake jakog ugriza?
    Kad je Andriju ugrizao jedan dečko u vrtiću, ono baš jako ugrizao, imao je fleku još mjesec dana. BTW, to me dočekalo kad sam došla doma iz rodilišta, onako luda pod hormonima, dobro da nisam išla odmah u vrtić, napravila bih cirkus. Taj dečko ga je u tom periodu nekoliko puta ugrizao. Tete su to pokušavale riješiti razgovorom sa tim dečkom i roditeljima, i nekako se smirilo,

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Sven je u ponedjeljak "zaradio" ugriz za lice. Teta mi je odmah ispricala sta se dogodilo, kaze da taj decko koji ga je ugrizao stvarno nije taj tip, da je inace maza al da je u zadnjih par dana postao agresivan. Ugriz je bio prestrasan, cak mi je i teta rekla da, da ih nije razdvojila, ovaj bi mu valjda komad lica odgrizao. Teta je popricala s roditeljima, koji su se meni ispricali. Ali ja se, nazalost, vise ne nerviram zbog toga. Kazem nazalost jer je Sven vec toliko puta ugrizen da vise ni ne brojim. Kad god neko dijete ude u tu fazu "ostri zube" na mom Svenu. Valjda zato jer on nije tip koji ce vratit...
    Ono sto mene pogada je sto Sven, sad vec drugi put, dobije temperaturu kao posljedicu stresa zbog ugriza. Jer on, bar tako kaze teta, to ne isplace, ono, zaplace malo ali s obzirom na to kakav je ugriz trebao bi urlati. Onda dode doma, temp poraste i do 39, ja ju spustim i sve bude ok. Mozda je slucajnost ali ne vjerujem jer, kazem, ovo je vec drugi put...

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja sam istim djetetom prošla i jednu i drugu stranu i moram priznati da mi je puno gore iskustvo i briga bila kad je znao ugristi drugu djecu.
    sva sreća nije dugo trajalo.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

koksy ajoj jadno tvoje djetešce...kazu ljudski ugriz je najgori, najprljaviji. Pogotovo ako je duboki ugriz, pa tada sve treba dobro dezinficirati.
    Da, kada su maleni (negdje do god dana) zaista to jest razvojna faza koja nekima dođe ili ne (rast zubi, isprobavanje granica, nemogućnost izričaja). Sve iznad te granice već je neka problematika koja dijete, koje grize, muči jako.
    Da, ovisno o jačini i dubini ugriza ovisi i duljina cijeljenja. Problematiku cijeljenja rana i modrica općenito , ovisno o faktorima zgrušavanja i trombocitima, ostavljam drugoj temi. Problem bi bio ako djeci uopće rana ne bi cijelila , a nalazk "slučajnih" i u velikom broju modrica isto je neka druga priča . (da ljudi ne budu uplašeni ako isčitaju post gdje se kao dobronamjerno na to upozorava).

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •