Kako već u potpisu stoji, ostala sam trudna nakon drugog IVF/ICSI-a i to su se primile sve tri vraćene mrvice. U petom tjednu sam jako prokrvarila i završila u Petrovoj, dvije mrvice su otišle, no jedna je ostala. Iz bolnice sam izašla nakon tri tjedna, sretna jer se mrvica super razvija i srčeko kuca 100 na sat.
Doma strogo mirujem jer mi se napravio hematom od krvarenja.
U desetom tjednu dolazim u IVF na kontrolu, sve je super, hematom je u nestajanju i bebica se odlično razvija. Doma opet mirujem i u dvanaestom tjednu dolazim opet na redovnu kontrolu, ovaj put samnom ulazi i MM da vidi bebicu na ultrazvuku, kad ono ŠOK, srce više ne kuca, prema doktoru stalo je prije par dana. Nikakvi simptomi, super sam se osjećala, bila potpuno zatvorena, čak se i hematom povukao.
Ne mogu vam opisati tugu, bol i nevjericu koju smo MM i ja osjećali. Idući dan kiretaža u Petrovoj, nakon tri dana me puštaju kući, fizički sve OK, psihički na dnu. Dr. kaže da vjerojatno nećemo saznati uzrok pobačaja. Kiretaža je bila 26.09., s obzirom da nikako nisam dobila menstruaciju, dr. mi daje Dabrostone i konačno ju dobijem nakon 50 dana.
MM i ja smo se pomirili da je to tako moralo biti i odlučili krenuti opet čim mi se ciklusi ustabile. No prije par dana dobijem pismo iz bolničkog labaratorija u kojem stoji da se citogenetski nalaz nije mogao očitati jer je plod bio inficiran i analizom tkiva pobačaja pokazala se bakterija Pseudomonas species. Nakon ponovnog šoka, zovem IVF i faxiram im nalaze. Dr. kaže da je to vjerojatno uzrok pobačaja i daje mi konjsku terapiju inekcijama Geramycina i antibiotika Ciprinola. Da stvar bude gora, kad sam prvi put ležala u Petrovoj i čuvala trudnoću, radili su mi urinokulturu i sjećam se da mi je u nalazu pisalo bakterija - dosta. Nakon mog upita šta to znači, rekli su mi da je to normalno jer sam krvarila.
Ne mogu da ne mislim o tome kako su mi mogli napraviti bris cerviksa, ustanoviti koje su to bakterije i sa kutijom antibiotika riješiti problem i spasiti bebicu. Ne znam šta da radim...
Oprostite što sam se ovako raspisala, ali htjela sam vas upoznati sa cijelim slučajem kako se ovo nijednoj ne bi dogodilo.