-
Pseudomonas species!!!!
Kako već u potpisu stoji, ostala sam trudna nakon drugog IVF/ICSI-a i to su se primile sve tri vraćene mrvice. U petom tjednu sam jako prokrvarila i završila u Petrovoj, dvije mrvice su otišle, no jedna je ostala. Iz bolnice sam izašla nakon tri tjedna, sretna jer se mrvica super razvija i srčeko kuca 100 na sat.
Doma strogo mirujem jer mi se napravio hematom od krvarenja.
U desetom tjednu dolazim u IVF na kontrolu, sve je super, hematom je u nestajanju i bebica se odlično razvija. Doma opet mirujem i u dvanaestom tjednu dolazim opet na redovnu kontrolu, ovaj put samnom ulazi i MM da vidi bebicu na ultrazvuku, kad ono ŠOK, srce više ne kuca, prema doktoru stalo je prije par dana. Nikakvi simptomi, super sam se osjećala, bila potpuno zatvorena, čak se i hematom povukao.
Ne mogu vam opisati tugu, bol i nevjericu koju smo MM i ja osjećali. Idući dan kiretaža u Petrovoj, nakon tri dana me puštaju kući, fizički sve OK, psihički na dnu. Dr. kaže da vjerojatno nećemo saznati uzrok pobačaja. Kiretaža je bila 26.09., s obzirom da nikako nisam dobila menstruaciju, dr. mi daje Dabrostone i konačno ju dobijem nakon 50 dana.
MM i ja smo se pomirili da je to tako moralo biti i odlučili krenuti opet čim mi se ciklusi ustabile. No prije par dana dobijem pismo iz bolničkog labaratorija u kojem stoji da se citogenetski nalaz nije mogao očitati jer je plod bio inficiran i analizom tkiva pobačaja pokazala se bakterija Pseudomonas species. Nakon ponovnog šoka, zovem IVF i faxiram im nalaze. Dr. kaže da je to vjerojatno uzrok pobačaja i daje mi konjsku terapiju inekcijama Geramycina i antibiotika Ciprinola. Da stvar bude gora, kad sam prvi put ležala u Petrovoj i čuvala trudnoću, radili su mi urinokulturu i sjećam se da mi je u nalazu pisalo bakterija - dosta. Nakon mog upita šta to znači, rekli su mi da je to normalno jer sam krvarila.
Ne mogu da ne mislim o tome kako su mi mogli napraviti bris cerviksa, ustanoviti koje su to bakterije i sa kutijom antibiotika riješiti problem i spasiti bebicu. Ne znam šta da radim...
Oprostite što sam se ovako raspisala, ali htjela sam vas upoznati sa cijelim slučajem kako se ovo nijednoj ne bi dogodilo.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma