Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: odakle početi

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno odakle početi

Trebam savjet ili nečije iskustvo. Mm me napustio, odlazim u drugi grad odakle jesam,imam malu bebicu od 2 mj. Traži me razvod,ja za sad ne dam i ne mogu se trenutno time baviti. Po zakonu samo znam da mu do 1. god. djeteta ne moram dat razvod tj. da on ne može dobit razvod. Ja mu za sada ne dam ,ali moram paziti da se kasnije to ne okrene protiv mene pa da dobije skrbništvo jer sam odvela dijete u drugi grad. Što da radim i odakle da krenem?Ne znam ni sad koliko da mu dopustim da vidi bebu?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

kao prvo mislim da zakon kaze zaista da do prve godine ne moze dobiti razvod-provjeri.
    drugo ako se razilazite zasto bi ti ostala bez djeteta ako odlazis u svoj rodni grad????????????? to neka ti ne bude briga opce. kada dojde vrijeme odi na soc rad i najdi si odvjetnika za obiteljsko pravo i rijesi sve zakonski,bez obecanja-sve na papir-vidjanja,alimentacija-----to je djetetovo pravo.
    nadalje dijete neka vidja uz tebe samo do odluke i ne popustaj -to je beba. moj je bio dobio 3x tjedno po 2 sata uz moje prisustvo!!!!

vidjeti ces sobzirom da odlazis u drugi grad kako ce on dolaziti. i zbog vidjanja ne remeti bebin ritam vec neka se on prilagodjava hranjenju i spavanju bebe.
    ne znam ko koga napusta i zasto ali ti si mama prvenstveno,ako nisi kaznjeno gonjena,ne prostituioras se i ne drogiras i sl ne vidim cemu strah za dijete???
    sve ce biti ok,samo polako i sve uz odvjetnika

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

on mene napušta, ima drugu,govori da ne može biti više u braku. Dugo nisam to htjela prihvatiti, al sad vidim da moram zaštiti sebe i dijete. On mi je zadnji put postavljao uvjete kako da vidi bebu, ja nisam dala pa se zato malo bojim da ne bi to iskoristio protiv mene i rekao da mu ne dam vidjet dijete. Nije ga ni zaslužio, ali šta ću kad je otac. Htio je da mu dam bebu na par sati kod nje u stan????to ne dolazi u obzir i nisam dozvolila. On se odselio,sad ja idem svojim putem. Jel ima veze koliko dijete iam godina pa se prema tome odluči koliko ga otac može viđati?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

naravno da ima.to je beba i ti dojis predpostavljam,ako i ne dojis-kakvo odvodjenje u stan....nema sanse,i kraj
    ti mu MORAS dati da vidi dijete-.ali kod tebe moze za sada. bilo bi dobro da sad odes na soc rad i to sredis ili se raspitas kod odvjetnika,no mislim da nikaj ne radis protuzakonito...moze bebu vidjet ali uz tebe jer je BEBA kakav stan druge :?
    savjet moj topli i od srca sutra odma na soc rad po savijet-mozes samo dobiti nista izgubiti

newa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Jassi ti je dobro rekla, možeš samo dobiti , a ne izgubiti.
    Ma šta si on umišlja, odvesti malu bebu kod svoje fufice u stan!!
    U tome mu ne popuštaj!
    Pa to je beba stara 2 mjeseca koja ima svoj ritam spavanja i hranjenja...

Moj sin ima 3,5 godine pa je nervozan ako popodne ne ode spavati, a ne bebica od 2 mj...

Dobro se raspitaj i gledaj da zaštitiš sebe i dijete, a on neka uživa sa svojom curom..

I po svemu ovome nema teorije da on dobije dijete zbog tvoga odlaska u rodni grad. To ne brini.
    A kada se odseliš, tek onda ćeš vidjeti koliko često će dolaziti vidjeti bebicu..

Moj bivši je ispočetka dolazio skoro svaki dan, a sada prođe i tri tjedna kako ga ne vidi ( a u istom smo mjestu).

Pusa!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Od mene

Ubrzo ćeš vidjeti da li želi vidjeti dijete zato što mu je otac ili je sve ovo predstava.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Meni je ovo zaista tužno.
    A još tužnije je što bar jednom mjesečno jednu ovakvu novu priču ovdje pročitam. Kombinacija male bebe i druge žene.......

newa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

takav ti je život....

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ja sam kod mame, s te strane mi je lakše, mm se javi tu itamo, uglavnom se posvađamo kad pričamo. nazove da pita za bebu i to je to. nisam još sposobna pokretati neke postupke, ali na godinu.teško je, ali moram biti sretna jer imam tako divnu bebicu.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

cudo jedno kako mi zene snadjemo snage za sve u zivotu, samo kada pored sebe imamo to malo predivno stvorenje, svoje dijete ...

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Mi smo se razišli kad je beba imala 4 mjeseca. Sva su prava na tvojoj strani, a dijete ti neće oduzeti i točka. Do godine dana ne može po zakonu pokrenuti postupak za razvod (ali majka može zatražiti) pa o tome ne moraš ni razmišljati ako ti nećeš pokrenuti postupak. Mi smo se razveli na moj zahtjev prije 1. godine djetetova života i mogao ju je viđati samo uz moje prisutstvo.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

tak je-bravo!!

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

meni je mm reako ako se m rastanemo i ja dobijem skrbništvo da će on mene ubit i uzeti dijete k sebi.
    Sad ne znam jel to mislio ozbiljno il se šalio al mislim da je prije ovo prvo

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

daj molim te ne govori to-sva sam se najezila-ma ja bi ga sad nogom u guzu za takve rijeci---uf, kaj mu je

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

mali karlo,ne boj se ništa. to on u svojoj nemoći ne zna šta bi pa šalje glupe prijetnje.mislim svašta se događa danas,ako mimsliš da je sposoban za tako nešto,prijavi ga.

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj the bee prvotno napisa
    mali karlo,ne boj se ništa. to on u svojoj nemoći ne zna šta bi pa šalje glupe prijetnje.mislim svašta se događa danas,ako mimsliš da je sposoban za tako nešto,prijavi ga.
    naravno da hoću ali iskreno se nadam da mu je stalo do našeg djeteta i da mu nema hrabrosti uskratiti i majčinsku ljubav

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Nattie 2, kada si odlučila dati razvod i jesi li bila sigurna da je gotovo? možda je malo preosobno pitanje pa možeš pisat i pp.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

klipsam na mjestu manje više.dani su teški i razočarana sam u mnogo toga, a ponajviše što neći imati obitelj koju sam svim srcem željela.mm se ponaša grozno, nema odgovor za ništa, ne traži ni da vidi bebicu, a ona je već 4 mj. odrasta, a on je nije pravo ni upoznao. ponovo se nalazim na početku i ne znam odakle da počnem, kako, gdje itd. kod mame sam ,sad mi je nekako dosta, dovoljno sam odrasla da sama živim, a strah biti sama u zg u stanu, bojim se same sebe, jer kad me uhvati očaj neće je imati tko pričuvati da ja odem u šetnju i izluftam se itd. eto, stvarno je teško vjerovati da netko s kime ssam djelila svoj život zadnjih 5 godina ne voli svoje rođeno tek rođeno dijetešce. nije svaki dan ovakav, ali danas eto jest.
    doći će sunce opet!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Draga the bee, što prije prihvatiš činjenicu da ste tu ti i beba i prestaneš razmišljati o trećem, bit će ti lakše.

Ako ikako možeš, nađi terapeuta i probaj raditi na sebi da te depra totalno ne obuzme. Pa makar i beba bila s vama na terapiji i spavala...

Teško je odbaciti snove o idealnoj obitelji, o svim detaljima koje si možda nacrtala u glavi i ovaj ti scenario nikad nije padao na pamet, ali moraš sada početi od početka. Ti stvaraš svoju obitelj i o tebi ovisi kako će to izgledati. Srušio se jedan san, a nije se srušio cijeli tvoj svijet. Počni sanjati novi san...

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Imaš ti i dalje obitelj!
    Ovakva kakva je sad možda je i funkcionalnija nego je bila prije!

Vjeruj, život je i dalje lijep, skini crne naočale, i dočekaj proljeće punim plučima! Spremi svoju obitelj u kolica i pravac šetnja. A pomagačima dozvoli pomaganje.
    I opet, kako je Stea rekla:
    Ti stvaraš svoju obitelj i o tebi ovisi kako će to izgledati. Srušio se jedan san, a nije se srušio cijeli tvoj svijet. Počni sanjati novi san...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj the bee prvotno napisa
    eto, stvarno je teško vjerovati da netko s kime ssam djelila svoj život zadnjih 5 godina ne voli svoje rođeno tek rođeno dijetešce.
    neki ljudi nas jednostavno ne prestaju iznenadjivati. Biti cete vi ok, sada je najgore i nikada ti vise nece biti tesko kao sada,. a kada konacno prodje malo vremena svijet ce ti ponovno imati smisla, vjeruj.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj MikiMama prvotno napisa
    Imaš ti i dalje obitelj!
    Ovakva kakva je sad možda je i funkcionalnija nego je bila prije!
    [/quote]

potpis! drzi se tebi i bebici

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

hvala na ohrabrenjima! Znam ja da mogu ja sama i moja bebica je moje sunce, tako je divna. takvom čovjeku, kojeg usput rečeno više ne poznam očito nije stalo ni do čega pa stoga ja takve gluposti blizu sebe ne trebam. Danas sam baš šetala i pomislila kako vrijeme ide i kako se moje razmišljanje mijenja, ja postajem jača i vjerujem u sebe. I to je bit. Treba puno vremena da se dođe do toga, al još malo osjećam i tu sam. Čudo je jedno što se sve može kad te stisne breme ovog života.

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

the bee

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

E draga

Tu nemaš previše izbora jel da?

Samo naprijed!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

mi smo se razišli prije nego sam ja rodila, kada sam rodila on je dolazio kada je htio i vidio maloga uz moje prisustvo.nakon godine djetetova života on je potegnuo rastavu i išli smo na sud gdje mu je dosudio viđanje svaki drgi vikend od 10-17h.i alimentaciju u iznosu od 1000,00 kn.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •