Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Mobilni testisi

Datum pristupanja
    May 2007

Početno Mobilni testisi

S M. (15 mjeseci) bili smo na kontroli kod kirurga jer mu testisi malo "šetaju". Dr. je ustanovila da ima mobilne testise. Za daljnji pregled naručila nas je s navršene dvije godine, i rekla kako će najvjerovatnije biti potrebna operacija. Možete samo zamisliti kako me je isprepadala. Poslije sam prekopala Internet i našla da se mobilni testisi ne operiraju, te da bi oni trebali doći na svoje mjesto do puberteta. Piše da do operacije dolazi kod nespuštenih testisa, što je drugi slučaj jer se oni uopće ne pipaju za razliku od mobilnih koji samo malo "išetaju" iz mošnji.
    Sada sam totalno zbunjena i zanima me da li je netko s dijagnozom mobilnih testisa ipak radio operaciju?

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Mom dragom su napravili tu malu operaciju - testis je "šetao", ali je bio više gore nego na mjestu. Njemu su to skužili kasnije (sa 12-13 god) i nije bilo ništa strašno. Srećom da je bilo na vrijeme utvrđeno pa danas imamo potomstvo.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Miha ima jedan mobilni i jedan nespušteni testis.
    Bili smo kod kirurga i rekao je da će morati operirati ovaj nespušteni, a za šetajući da je to ok.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Moj M. je imao takve šetajuće testise. Konačno su se spustili i ostali tako negdje oko četvrte godine, bez ikakve operacije. Samo smo kontrolirali svako toliko da liječnik vidi je li sve u redu.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

moj M (3g.) ima mobilne testise.
    kontrolišemo kod dr.

kad sam to skontala bila sam van sebe i mislila da je to jako strašno ali nakon prespavane noći svatih da nije ništa strašno.
    i MM ima jedan mobilni pa je sve ok i ima dijete

bitano je mišljenje dr. ali mislim da treba razmotriti da li je baš nužna operacija a ako i je mislim da nije to ništa naročito problematično.
    u svakom slučaju mislim da treba čekati da dijete malo naraste.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Hvala vam cure, utješile ste me!
    Bila me je uhvatila panika pri pomisli na operaciju, a pogotovo na kasniji oporavak. Ne znam kako bih natjerala M. na tjedan dana strogog mirovanja jer on nema mira ni sekunde. I to sada, s 15 mjeseci, a kakav će živac tek biti s dvije godine.
    Nadam se da će sve doći na svoje mjesto i da ćemo proći bez operacije. Ali, ako bude potrebna operacija, bit ćemo spremni i na to. Bitno je sve napraviti kako treba i na vrijeme, da ne bi bilo posljedica kasnije. Vidjet ćemo šta će reći dr. na sljedećoj kontroli.

Hannah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Danas smo bili kod urologa, Šimun ima lijevi mobilni testis. Kanalić kojim testis "šeta" normalne je širine, tako da nema panike da će testis zapeti. Kontrola nam je za godinu dana. Dr. pretpostavlja da će se kanalić suziti u odnosu na testis i da će se to šetanje prestati događati.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Hannah Sada ste prvi puta bili na kontroli ili ste prije već bili kod kirurga ili negdje? Vjerujem da će sve doći na svoje mjesto i da će vam za godinu dana reći da je sve ok. I mi se nadamo tome.

Hannah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ja sam to primjetila kod Šimuna unatrag mjesec dana. Naprimjer kada mu je hladno, a ja ga presvlačim ili nakon kupanja, kao da nema testise, a laganim pritiskom iznad pimpića oni se vrate. Otišla sam kod pedijatrice i dobila uputnicu za urologa, s tim što je pedijatrica napomenula da vjerojatno nije ništa ozbiljno. I upravo nam je to i urolog rekao.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja bih isto voljela ići na kontrolu kod urologa, tako da napravi UZ ili nešto tako da mi može više reći o tim kanalićima. Vidjet ćemo šta će reći pedijatrica. Primjetila sam da kirurzi odmah spominju operaciju kao jedino rješenje i na kraju, na sreću, prođe bez nje.
    Šimunu!

Hannah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Nekada imam osjećaj da ti naši liječnici rade svatko po svom, a i kao da smo mi majke često upućenije u neka stanja ili bolesti bolje nego oni. Hvala Bogu na internetu i Rodi! Ako se već ne kužim u neke stvari, ali barem imam "bubu u uhu", i ne dam se smesti. Klinci mojih kolegica masovno završe na operaciji kožice pimpića, jer od rođenja liječnici tu kožicu milom ili silom prevlače. Ja sam se skoro posvađala sa sinovom pedijatricom kada sam joj rekla da mu ne dira kožicu. Nisam se pravila važna, ipak je ona ta koja je završila faks, ali činjenice iz "članka" na rodinom portalu mi je ostao u glavi (mogućnost prevlačenja prepucija po rođenju je 4 %, a u prvoj godini života 50%...). Što se tiče mobilnih testisa, kod urologa smo bili samo zbog tog kanalića, da mi kažu da li je sužen ili ne. Inače, moj brat (30 g) ima mobilne t. i dan danas i čovjek je zdrav s urednim spermiogramom.

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

MI uskoro idemo na operaciju preponske kile, a postoji mogućnost da mu operiraju i lijevi testis jer šeta. Ja se sve nadam da nam neće dirati testis jer je više vani nego unutra (tako je i doktor objasnio), a i ove vaše priče su me malo smirile. Hvala curke!

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Uf,evo i nas u klubu "setajucih",pa citam sve o tome po netu.. Kako su sada, par godina poslije ovih postova,vasi muskici?

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Malo me brine preporuka urologa da se testisi moraju smjestiti u mosnje do 2g,a ovim mobilnim toleriraju do puberteta. Hm,ako su unutra tijela makar dio vremena ipak trpe neka ostecenja..
    Moj sin je sada napunio 2g,a od rodilista do ove zime sve je bio ok,i sad jednog nema
    mislim,pojavi se na kratko kad stisnem iznad pubicne kosti kako mi je pedica svjetovala,ali sve me to plasi.

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj Sony prvotno napisa Vidi poruku
    Uf,evo i nas u klubu "setajucih",pa citam sve o tome po netu.. Kako su sada, par godina poslije ovih postova,vasi muskici?
    ponavljam pitanje

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

jos je proslo pola godine,a njegovog desnog testisa vise nema nego ima...jao! Pedica nas je poslala na pregled kirurgu na Rebro,dr.Lueticu. Iskustva???

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mobilni testisi nisu problem.
    mom se ponekad oba povuku i dan danas.
    jednog je operirao, jer je bio u trbušnoj šupljini i sam se nije mogao spustiti,
    a drugi šeta od rođenja.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mogu biti problem
    može u pubertetu, kad počne rasti, zaglaviti se u kanalu

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    mobilni testisi nisu problem.
    mom se ponekad oba povuku i dan danas.
    jednog je operirao, jer je bio u trbušnoj šupljini i sam se nije mogao spustiti,
    a drugi šeta od rođenja.
    Bili smo na Rebru kod prof. Luetica (pohvala za njega,strucnjak i covjek),kaze isto ovako. Nije problem,ali cemo pratiti..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •