Pokazuje rezultate 1 do 36 od 36

Tema: splitsko rodilište-katastrofa ili normala?

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno splitsko rodilište-katastrofa ili normala?

Drage forumašice, mene čeka porod u splitskom rodilištu, i mogu vam reći samo da sam ponosna sama na sebe što sam odlučna, inače bih bila zbunjena do besvijesti.
    Evo ovako vam je to otprilike: dvije poznanice koje su tamo rodile u zadnjih godinu dana, a vjerujte, obje "teške" i zahtjevne, nose uglavnom pozitivna iskustva sa sestrama i općenito porodom, mada se sve odreda žale na starost opreme i kreveta i gljivica pod tuševima...dok već par drugih žena, sasvim prosječnih zahtjeva, sa strahom i ogorčenjem priča o tome.
    Ja sam, pak, odlučila postaviti se pozitivno i misliti da će sve biti u redu, pa kako bude.
    Sad me zanima ima li kakvih zanimljivosti tipa papirologija ili nešto što bi mi tamo moglo zatrebati, a da nije uobičajeno.
    Uanprijed hvala. :?

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja sam rodila 2004. u splitu. i isto tako mogu samo dat riječi pohvale.
    ali kao što u svakom žitu ima kukolja, tako se nađe i u splitskom rodilištu neka "zločesta" sestra. međutim, ko što jedna lasta ne čini proljeće tako ni jedna medicinska sestra, ne baš bajna, ne sačinjava odjel rodilja. osim te jedne, ostale su bile predivne. ali moram kazat kako me se posebno dojmila jedna čistaćica. duša od žene.

šta se tiče papirologije, ništa mi neuobičajeno nije trebalo.
    trudnička knjižica, zdravstvena iskaznica i osobna iskaznica.

što se tiče tih gljivica koje su ti te spomenile, ja ih stvarno nisam vidila. čistaćice čiste non-stop kade i wc-e. i stvarno je bilo sve briljantno čisto.
    ali ako netko nema kućnih navika čistoće onda od takvih žena ne možeš čistoću očekivati ni u rodilištu (niti je opravdat porodom, boli, šivanjem....) uostalom, sve žene na tom odjelu su tu iz istog razloga, pa ako njih 9 može prilikom izlaska iz kade ili wc-a pokupit svoje prnje za sobom i bacit u kantu, onda može i ona 10-ta. a ne ostavit svinjac iza sebe, krvi i šta ti ja znam i onda pričat kako je splitsko rodilište šporko.

a to da je staro, dotrajalo, i sa zastarjelom opremom, to je. ali je bitno da je oprema potrebna bebama suvremena.

i ono što je meni bilo izrazito bitno je to da su pedijatri na odjelu za rodilje odlični. a posebno dr. avramovska kojoj sam ja do života zahvalna.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Loryblue prvotno napisa

samo dodajem da je meni trebala i uputnica za bolnicu od strane mog ginekologa i to onog u kojeg sam upisana...
    u svemu ostalom potpisujem Loryblue

tiha

Početno

Citiraj M&T prvotno napisa

samo dodajem da je meni trebala i uputnica za bolnicu od strane mog ginekologa i to onog u kojeg sam upisana...
    u svemu ostalom potpisujem Loryblue
    i meni

potpisujem Loryblue

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Možda ćeš u ovoj temi naći nešto što te zanima:

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=42530

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj M&T prvotno napisa

joj ja zaboravila uputnicu, ali to mi se nekako podrazumijeva
    moja ginekologica (kod koje sam upisana, a nije mi ona vodila trudnoću) se čak malo i šticala kad sam došla po uputnicu za rodilište. ma ustvari bila je namušena svaki put kad bi došla po uputnicu za pregled u bolnici jer je meni tadašnji ginekolog iz bolnice vodio trudnoću.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ja sam rodila u st prije nesto manje od pola godine. neman ti nista novo za reci osim sto si vec navela - starost opreme, manjak kreveta, ... spavacice smo morali moliti a bilo je uzasno vruce, znojili smo se grozno
    samo jedna stvar : ja sam rodila u 9 navecer u petak a vec u nedjelju ujutro su me poslali kuci. moja beba je bila na cetvrtom katu na neonatologiji, niko mi nije reka od osoblja kad cu je moci vidjeti ni nista drugo, rekle su mi cure iz sobe, jedna me odvela gore, jer su sestre sve u vrijeme rucka nestale!!
    ako te jos nesto posebno zanima, pitaj, ovoako napamet se ne mogu nicega sjetit, ni ne zelim

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno re

Joj kad se sjetim Avramovske...naježim se , mislim , ne osporavam joj stručnost, ali nema žena ljudski pristup s roditeljima i gotovo! NE znam...nije mi ostala u lijepom sjećanju.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Re: re

Citiraj Noa prvotno napisa
    Joj kad se sjetim Avramovske...naježim se , mislim , ne osporavam joj stručnost, ali nema žena ljudski pristup s roditeljima i gotovo! NE znam...nije mi ostala u lijepom sjećanju.
    jel to mlađa ili starija?? Ona mlađa je bila koma!!!! Starija mi se činila u redu. Nisam zadovoljna pristupom doktora i sestara tokom poroda, ali sestrama na odjelu babinjača 5+ ! I bilo je staro, ali uredno i čisto.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno Re: splitsko rodilište-katastrofa ili normala?

Citiraj čupko prvotno napisa
    Ja sam, pak, odlučila postaviti se pozitivno i misliti da će sve biti u redu, pa kako bude.
    ma to ti je najbolje
    ionako ti ništa neće smetat prva dva dana...i svi su ok tamo ako si i ti ok...bebu ti obično donesu kad zatražiš...ništa drugo ti i ne triba...
    a to da je sve staro, pa tako je kako je...bit će bolje valjda jednog dana...sve u svemu je dobro koliko tu ljudi prođe...lipo se tuširaj u nekim šlapama ili klompama i nemaš straja od gljivica...
    a pidžame...šteta šta se svoja ne može donit, njihove baš i ne mirišu lipo...meni su mirisale na krpe za pod jer san vidila čistačicu kako s pidžamom izvađenom iz košare briše pod u kupatilu
    al sve u svemu, ja se tamo odmorila 3 dana :D

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo sad sam pričala s prijateljicom koja je jučer rodila curicu
    uvjeti su katastrofa, sin ju je morao vidjeti u krvavoj spavaćici jer joj nemaju drugu za dati a svoje ne smije obuči
    gužva abnormalna, ko na traci su
    nema dovoljno spavaćica već žene hodaju u onim debelim frotirnim ogrtačima umjesto spavaćica
    sparno za poluditi
    ali
    bebe su stalno s mamom (osim na presvlačenju i pregledima)
    stalno pokazuju pravilno dojenje
    ne daju bočicu ako mama ne mahne rukom da može (noću ili ako mama spava pitaju mamu hoće li dojiti ili će dati bočicu)

2.7. nam je u familiji rođena bebica muškić...sve mi je isto ispričala, kaže da je jedva dočekala dan za pobjeć iz bolnice, beba je otpuštena s riječima:mama, obavezno nadohranjujte dijete jer neće napredovati bez bočice
    mama nije poslušala i na svojem mlijeku je svom djetetu u 3 dana podarila 300gr (maleni je rođen s 4500gr i 55 dug )

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj brane prvotno napisa
    uvjeti su katastrofa, sin ju je morao vidjeti u krvavoj spavaćici jer joj nemaju drugu za dati a svoje ne smije obuči
    E ako išta ne mogu razumit onda ovo ne mogu - pobogu, kakvo im je objašnjenje za ovu zabranu :shock: .

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ne znam, ali jedini put kad ti dopuste da obuces svoju, je ako ne mozes stati u njihovu...
    Ja sam imala nekih 102kg kad sam primljena u rodiliste mjesec dana prije poroda, pa sam stala samo u odredjene velicine (a izlizane su pa se ne moze odrediti koja je koja), pa su mi rekli da mogu donijeti svoju.

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

E DA...najnovije od maloprije..."As je pomodarstvo i jako štetno za dijete u tome se dijete ne smije nositi "
    dijete iz rodilišta nije smjelo izići u AS jer medicinska sestra nije dala :/

lucky avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Kako i mene po prvi put čeka porod u st rodilištu, interesira me da li odmah nakon poroda daju bebu majci na prsa ili je nose na kupanje i dr., tako da je majka tako reći ni ne vidi odmah :?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj brane prvotno napisa
    dijete iz rodilišta nije smjelo izići u AS jer medicinska sestra nije dala :/
    ja bih je tražila 500kn na ruke, jer je toliko kazna za vožnju bez AS-a 8)

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Lucky, dobijes dijete na prsa. Ja sam ga dobila na prsa neokupanog, tek umotanog u one njihove zelene krpe - trajalo 1-2min, i onda nakon mjerenja i kupanja vratili su ga umotanog u tetru i tako smo se drzali i mazili dok me doktor sivao. Pa ga odnijeli, i doktor me jos uvijek sivao... , ali to je neka druga prica...

lucky avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Hvala Dolisa na info. Uh, tako sam sretna što je to tako :D

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

....evo da i ja kazem par rici.....meni je u bolnici bilo ok.....je da je sve malo staro i dotrajalo ali su se prema meni i muzu lipo odnosili u radaoni....bebu sam odma dobila na par min i posli su je odveli na kupanje....na odjelu babinjace 1 su stvarno sestre i babice odlične :D ....ma i doktori isto...jedino mi je malo smetala vizita svako jutro di te njih 10tak doktora gleda...a zene leze na krevetima kao na ginekoloskom stolu....a u biti te niko zapravo ni ne pogleda.....bebu donose na zahtjev...uvik kad god zelis...i po noci isto tako...pitaju te zelis li da je donesu kad se probudi za dojenje....cistacice su odlicne...pomoc ce ti kad ih tribas....ja sam uvik dobila i spavacicu i porominile su mi krevet kad sam pitala.....wc je i uredan kakvih zena tu dolazi....a ciste su stalno cistile.....opet sam par puta naisla na uloske u tus kabinama????koje su to pametnice da mi ih je bilo vidit???
    Ma najbolje od svega je da to sve prode u par dana....a ako imas dobru ekipu u sobi kao sta sam ja imala...onda se samo smijete svim sitacijama koje bi vam inace smetale.....ipak ste tu radi najbitnije stvari...a to je da vam je vas ANDEL napokon s vama!!!!!!!!!!
    pozdrav i sretno!!!!!!!!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mama.st je navela link na moju pricu s poroda, ali jos cu jednom reci, po meni , najvaznije je pitat ono sta ti nije jasno i ono sta zelis

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj *MaemI* prvotno napisa
    mama.st je navela link na moju pricu s poroda, ali jos cu jednom reci, po meni , najvaznije je pitat ono sta ti nije jasno i ono sta zelis
    Eto ja sam pitala.Tražila-ZAMOLILA-pomoć oko doejenja,i dobila-"pa neću ja sada vašu bebu ućiti kako da doji!"Na to ja u plač,a ona o kućnim problemima koji neče oni rješavati,o nervozi koju prenosim na bebu,vratila ga nazad a ja ostala jecati...

mikonja avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ajme....nemoj me strašit...termin mi je uskoro....

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

kad sam ja bila u st jedna mama je zamolila pomoc oko dojenja a ljubazna sestra joj je odgovorila : gospodjo imali ste 9 mj da naucite dojit!! :shock:

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

što se mene tiče moja maternica je u mirovini...
    u zadnjih 2mj su mi rodile 2 kume i jedna prijateljica
    iskustva...nikakva...
    cure, moj vam je savjet samo da tražite svoja prava i da bude onako kako vi želite i da koliko god oni prema vama budu drski i bezobrazni a jesu itekako budite i vi prema njima jer niko ne zaslužuje da mu se u najljepšim trenutcima u životu iko cereka u facu i dobacuje jako ružne i neprimjerene komentare...
    odvratno, fuj, gadljivo...

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ja ću pamtit što je tina parada pisala i očekivat isto

aleksandra avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ja sam u Splitu rodila prije mjesec i 15 dana.Sestre su predivne,a imaju nenormalno puno posla,a guzva bila za poluditi.Neke su morale noc cijelu prespavati u predradaonu.Sve staro i ne bas cisto,cistacice letimicno pobrisu.
    Bilo je manjka spavacica,pa onako krvava i smrdljiva ,a iskidane...ocaj.
    Zelim ti srecu na porodu!

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

hvala

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

vidra, boravak u st rodilištu će ti bit onakav kakvim ga ti sama sebi predočiš.
    ako očekuješ da je rodilište hotel sa 5 zvjezdica i gdje ti je sve na izvolte sa poslugom kojoj si ti centar svita, onda je normalno da ćeš bit razočarana i da ćeš iz st rodilišta ponit užasna iskustva.

ako odeš u rodilište sa mišlju kako je to rodilište staro 31 godinu, gdje se minimalno ulagalo u opremu, ali zato ima puno ljudi dobrog srca i velikog iskustva i znanja onda ćeš takve dojmove ponit iz njega.

ako si osoba na koju se može primjenit ona stara izreka "i rđavom k. dlaka smeta" naravno da će ti st rodilište bit noćna mora, strava, užas.....ne mislim ovdje na tebe konkretno (da slučajno to ne pomisliš nego na gracije kojima sve smeta) pa onda imaju stvarno samo riječi gađenja.

ali nije tako. u svakom rodilištu možeš naći x pozitivnih i isto toliko negativnih stvari. najbitnije je da ti je dite uz tebe kad god pucneš prstom, da je čisto i uredno (ne zahvaljujući svakojakim rodiljama već čistačicama koje ne ispuštaju krpe iz ruku non-stop), da su ginekolozi ok.
    to šta te ujutro gleda vizita - pa naravno da će te gledat. da te ne gleda onda bi bilo drvljem i kamenjem kako rodilju nitko ne pazi. a studenti medicine ipak moraju malo pogledat i u ženinu onu stvar a ne samo u knjigu kako bi je sutra mogli porodit i prigledat.

šta se tiče spavačica, stare su, debele, ružne....ali meni nitko živ nije branio bit stalno u boksama i prsluku dokle god sam ležala u sobi. naravno da po odjelu nećeš šetat polu gola, ali nam u sobi to nitko nije branio. ni meni ni drugim dvjema rodiljama koje su sa mnom ležale u sobi. doduše, vrućina je bila prepaklena.
    i da, ako zamoliš novu spavačicu jer ti se ona na tebi okrvarila, uvik se našla čista spavačica.
    tako da meni priče o krvavim spavačicama i 4 dana nošenju iste ne drži vodu.

ne boj se, ne očekuj crveni tepih i tapšanje po ramenu 24 sata i sve će bit ok.

želim ti brz i ugodan porod i naravno da iz st rodilišta poneseš pozitivne dojmove.

btw, nisam glasnogovornica st bolnice niti radim tamo. čak bi ravnatelju glavu skinila s ramena da mogu

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

loryblue, iako još nisam rodila, mislim isto što si napisala. jer, sudeći prema iskustvima poznatih, to sam i sama zaključila. mislim da sam realna, znam kakvi su uvjeti i iskreno, radije bi dobre sestre nego mekši jogi
    gunđale su uglavnom i inače gunđave. "normalne" su sve opisale kao i ti. slušam takve. cmok

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Meni nije bilo strašno. Bilo je daleko od nečega što je super. Ali, ne nije bilo ni grozno.
    Loše što te može zadesit je noćni porod, kad je očit manjak osoblja. Najgore su mi od svega bile babice sa neumjesnim komentarima na račun depilacija pojedinih rodilja, klistira, i to što sam satima u boksu ležala sama. Mislim da ni jedna u boksu ne bi trebala sama biti duže od petnaestak minuta. Jer minute su u tim bolovima kao sati.
    Možda se sestre i zezaju, ali nekome od straha i nije do zezancije. Pa to ispadaju otrovne strelice.
    Valjda je sad, nekoliko godina kasnije ipak malo bolje nego što je bilo.
    Bar se nadam

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Prije točno tri dana u rodilešte je stiglo točno 30 trudnica na porod. Cijeli dan su provele nakon poroda u rađaonici. Nema mista. Horor.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Boravak u st rodilištu će ti bit onakav kakvim ga ti sama sebi predočiš
    .

I ne samo u Splitskom. No ponekad postoje situacije na koje ne možeš utjecati pa se i na to pripremi.

ako odeš u rodilište sa mišlju kako je to rodilište staro 31 godinu, gdje se minimalno ulagalo u opremu, ali zato ima puno ljudi dobrog srca i velikog iskustva i znanja onda ćeš takve dojmove ponit iz njega.
    Pa naravno, gradi se novo, veće ulaganje u staro je bacanje novca.

... da su ginekolozi ok.to šta te ujutro gleda vizita - pa naravno da će te gledat. da te ne gleda onda bi bilo drvljem i kamenjem kako rodilju nitko ne pazi. a studenti medicine ipak moraju malo pogledat i u ženinu onu stvar a ne samo u knjigu kako bi je sutra mogli porodit i prigledat.
    Uopće se ne slažem. Samo rodit moraš, a sve ostalo možeš glatko izbjeć. Pogotovo studente. Službeno, u trenutku kad bolnica dobije staus KBC, a ti si tu na liječenju, obavezan si pristat na studente. Ako ne- moraš van. Iz ovog navedenog razloga ST bolnica ni ne može biti KBC jer
    ST nema drugo rodilište ( i drugo), u kojima bi se mogli liječiti ako ne želimo studente. Ali, politika.... Iz toga slijedi da ti nitko ništa neće napravit ako u vrijeme vizite nestaneš, ako procijeniš da je to pametno ponašanje.

šta se tiče spavačica, stare su, debele, ružne....ali meni nitko živ nije branio bit stalno u boksama i prsluku dokle god sam ležala u sobi.
    Pa je li ITKO probao donijet svoju i nosit je između vizita?
    Paričalo se kako moramo bit bez mudanata i s mrežastim ulošcima, a onda se sve svelo na to da nosiš gaćice uloške koje hoćeš - sve do vizite.

i da, ako zamoliš novu spavačicu jer ti se ona na tebi okrvarila, uvik se našla čista spavačica.tako da meni priče o krvavim spavačicama i 4 dana nošenju iste ne drži vodu.
    Ovisi koliko ima rodilja, radi li praona ili je pokvarena...
    Meni je bilo loše jedino to što su spavaćice "onesize", pa sam nosila šigurecu koja me spašavala da ne budem gola.

ne boj se, ne očekuj crveni tepih i tapšanje po ramenu 24 sata i sve će bit ok.
    Ali traži ljudski pristup, ako ti se učini da ga nedostaje.

želim ti brz i ugodan porod i naravno da iz st rodilišta poneseš pozitivne dojmove.
    Upravo to ti želim i ja![/quote]

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj nuna prvotno napisa
    Službeno, u trenutku kad bolnica dobije staus KBC, a ti si tu na liječenju, obavezan si pristat na studente. Ako ne- moraš van. Iz ovog navedenog razloga ST bolnica ni ne može biti KBC jer
    ST nema drugo rodilište
    KB Split je već dobila status KBC, ali to ovisi o nekim drugim faktorima (ne ovim koje si ti navela, to nema veze), a ne ima li drugo rodilište ili nema. Za dobivanje statusa KBC potrebno je da jedna bolnica ima više od 50 posto odjela koji imaju status zavoda ili klinike, a nedavnom odlukom ministarstva zdravstva, koje je odlučilo da Odjel za kliničku patofiziologiju preraste u poseban zavod, stekli su se uvjeti da KB Split dobije status KBC-a. Tako imaš klinike (interna, pedijatrija, kirurgija, ginekologija...) i zavode (radiologija, onkologija, patofiziologija....). u tome je kvaka, a još jedna kvaka je u stručnom kadru jedne bolnice.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jesi li sigurna da nema veze?
    Naravno, posve si u pravu po pitanju stručnog kadra i klinika, ali to nije bila bit mog posta. Svi znamo kako je i zašto splitski medicinski faks odvojen od zagrebačkog i kako je teklo s tim je-nije kbc.

No, to nije ni važno jednoj rodilji. važno joj je, ako tako osjeća, da može reć,"Ne, ja sad rađam i ne želim prisustvo studenata", što je možda osobito neugodno ako dolaze u grupi.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj nuna prvotno napisa
    Jesi li sigurna da nema veze?
    Naravno, posve si u pravu po pitanju stručnog kadra i klinika, ali to nije bila bit mog posta. Svi znamo kako je i zašto splitski medicinski faks odvojen od zagrebačkog i kako je teklo s tim je-nije kbc.

No, to nije ni važno jednoj rodilji. važno joj je, ako tako osjeća, da može reć,"Ne, ja sad rađam i ne želim prisustvo studenata", što je možda osobito neugodno ako dolaze u grupi.
    a kako je došlo do odvajanja? To je bilo negdje oko stoljeća sedmog, pa ja nemam pojma.
    Mene brine samo broj kreveta u novom rodilištu/porast broja rodilja kad se mala rodilišta ugase. Ajme meni! To će bit luda kuća. Nakraju će sve one bazenčiće, kadice i slične divote pretvorit u sobe za babinjače i rodilje.
    I u svaku sobu dodat još koji krevetić, a izbacit dicu jer neće imat di sa rodiljama.

Matko avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nemojte se ljutiti sto ovo pisem,nema veze s ovim sta vi govorite.
    Tek nedavno sam otkrila da postoji knjiga zalbe na netu.
    Pa eto valjda je citaju oni koji mogu nesto promjeniti.
    Knjiga zalbe Hrvatskoga zdravstva.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •