Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: Prohodnost jajovoda na UZV i HSG

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno Prohodnost jajovoda na UZV i HSG

Prvo zelim da vas sve skupa pozdravim. Nova sam na ovom forumu bar sto se tice pisanja mada sam dosta toga vec procitala. Hvala vam unaprijed na saznanjima koja sam od vas dobila.
    Da ne duzim preci cu odmah na ono sto mi nije jasno.
    Naime, zanima me dali se prododnost jajovoda moze vidjeti na ultrazvuku?
    I zanima me dali je HSG opasan i koliko cesto se to radi?

Moja dijagnoza je policisticni jajnici. Radila sam polne hormone. Svi su bili u normali izuzev prolaktina pa smo nalaz prolaktina ponovili i bio je drugi put uredu. Prvi put je vjerovatno bio povisen zbog velikog stresa jer sam taj dan bila veoma uzrujana. Bila sam do avgusta 5 mjeseci na terapiji Klomifen 2 x 1 medjutim do bebice nije doslo iako sam fino odreagovala na terapiju. Od avgusta sam bila na pauzi bilo kakvih terapija i u tom medjuvremenu sam radila analizu homona. U slucaju da u ovom ciklusu nedodje do zaceca doktorica mi predlaze da ponovo idemo sa Klomifenom od 2 dc 2 x 1 i da mi ukljuci inekciju za izazivanje ovulacije.

Kod MM je nalaz sprmiograma odlican.

Ljubim vas i unaprijed hvala na vasim savjetima.

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno Re: Prohodnost jajovoda na UZV i HSG

Citiraj Ljubica prvotno napisa
    Naime, zanima me dali se prododnost jajovoda moze vidjeti na ultrazvuku?
    I zanima me dali je HSG opasan i koliko cesto se to radi?
    Dobrodošla i što prije zatrudnijela

Procijenjuje se da je najpouzdanija metoda ispitivanja prohodnosti laparoskopija, zatim bitno manje pouzdana RTG HSG, a od njega manje pouzdana UZV HSG. Uglavnom se, u svrhu utvrđivanja prohodnosti napravi jednom, pretpostavljam da se može ponoviti kroz koju godinu ako doktor smatra da je potrebno.

U kojem smislu te zanima je li HSG opasan?

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Nisam bila nacisto dali je HSG ultrazvucni pregled ili nesto drugo. Sad vidim da imaju dva HSG pregleda UZV i RTG a pored toga ima jos i laparoskopija.
    Znas li mozda kakav je postupak RTG HSG-a a kakav je postupak ta laparoskopija, i dali su ti pregledi bolni?
    Moja jedna prijateljica mi je rekla da se HSG smije raditi samo jednom u zivotu i da moze doci do nekih ostecenja uslijed tog pregleda pa me je to malo zbunilo.

Moja doktorica je mene pregledala ultrazvucno i nije spominjala da bih trebala ici na jednu od te dvije pretrage.
    Moze li ona na UZV utvrditi dali je potrebno raditi neku od ove dvije pretrage?

Pusa

ia30 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ljubice,jedini 100%pouzdan nalaz je laparoskopija...radila sam HSG RTG i pokazao mi je začepljenje samo jednog jajovoda,međutim laparoskopija je pokazala da su začepljena obadva...
    što se toče ponavljanja HSG-ova ne znam čemu bi škodilo,vjeruj mi da nas ima koji ponavljamo i laparoskopiju po nekoliko puta(opća anestezija)tako da se ne moraš plašit ni jednog ni drugog...

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Hvala draga!

Ja se sve nadam da mi to nece trebati medjutim vec 15 mjeseci pokusavamo i trudimo se a ono ne ide.
    dali su ti pregledi skupi?

ia30 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Kad bih upoređivala laparo i HSG po pitanju bola uvijek bih se odlučila za laparo..uspavaju te,odrade što treba i za sat-dva već si budna...jedina posljedica su tri male rupice!Ja sam te laparoskopije podnosila bolje od samog IVF-a...
    Konačnu odluku ćeš ipak morati donijeti ti...ako je TM nalaz dobar,tvoji hormoni ok,morat ćeš ispitat prohodnost jajovoda kad tad,osim ako si za IVF-a kojim se zaobilaze jajovodi...

ia30 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Laparoskopija se odrađuje privatno ili preko HZZO!Ako plaćaš privatno otprilike 5 000 kn,ako ideš preko HZZO-a besplatno,ako nemaš osiguranje u Hr a imaš hrvatsko državljanstvo onda oko 2 000 kn(Petrova)...

HELLY

Početno

Ja po doktorovim mišljenjima imam ok nalaze.Spermiogram normalan.Pokušavamo već 17.mj.Pila sam klomifen.Sa njim sam došla čak do maksimalne doze,koristila LH trakice,imam ovulaciju i ništa.Sad si mislim ili laparoskopija ili IVF.Dajte mi malo opišite kako izgleda postupak laparoskopije,jer mene je jako strah toga,pa razmatram sve mogućnosti.

HELLY

Početno

I dali se poslije laparoskopije može odmah doma ako ja to želim?

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

HELLY ovdje ima već dosta napisano
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...=laparaskopija

HELLY

Početno

Citiraj laky prvotno napisa
    HELLY ovdje ima već dosta napisano
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...=laparaskopija
    Hvala na linku,tako da ne moram tražiti po svuda.

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

i mene čeka isto pa sam pitala dosađivala i cure ovdje sve znaju
    Hvala Bogu pa nemoram pitati dr.nisu svi rječiti.Sretno

HELLY

Početno

Ma cure/žene su zakon.Kad bi doktori barem bili takvi.Joj,kad sam pročitala sad sve o laparoskopiji to mi tako nekako strašno djeluje.Užasno se inače bojim doktora.Ali dobro,puno mi je lakše kad znam kako to izgleda.Možda se dogodi kakvo čudo,pa i običan HSG ili možda kakva druga terapija budu dovoljni da se nešto ipak primi,pa izbjegnem laparo.Molim Boga da sve prođe kak treba i da što god da bilo da bude što bezbolnije.

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

evo cure da vam javim ja "ubijedila"dr da preskočimo HSG i idemo na laparo i histero :D :D :D

nadam se 13.12....

HELLY

Početno

evo cure da vam javim ja "ubijedila"dr da preskočimo HSG i idemo na laparo i histero :D :D :D

nadam se 13.12....
    Sretno!Da plusić nakon toga bude što prije!

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Laky zelim ti sto prije veliki + i da malo srce yakuca odmah poslije laparo.
    Nije tebi bez razloga nadimak Laky.

Pusa za sve cure!

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Laky vidim da si iz Bih pa me zanima ides li kod nekog u Bih na pretrage i lijecenja i gdje?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno .....

Laky.... bravo!!!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

nadam se 13.12....
    Ma, normalno, that's the way to go :D !!!

enya22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

laky :D
    Drzim fige da brzo nakon toga dode i mali

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Vratila sam se sa folikulometrije! Vodeći folikul 6dc je 9,6mm(desni jajnik) i ima ih još manjih, a s lijeve strane isto 5-6 oko 7-8mm! Ginić kaže da je to ok zasada. Utorak ponovno, s tima da MM ide opet na spermiogram! Ako je njemu sve ok, onda ja na HSG! :/

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

laky ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :D
    zelimo_bebu ~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

zelimo bebu drzim fige za srecu ~~~~~~~~

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor