Evo mene u 38., tika-taka, pa me zanima u kojem ste tjednu rodile, cisto statistike radi.![]()
Evo mene u 38., tika-taka, pa me zanima u kojem ste tjednu rodile, cisto statistike radi.![]()
Po doktorovom je bilo 40tj+3dana, a po mome 38tj-1dan
ma stvar s tim tjednima je u tome da vam ginić računa početak trudnoće od prvog dana posljednje menstruacije jer ne može biti siguran kad je ovulacija (koja je u prosjeku jedno 2 tjedna od prvog dana menstruacije). zato nam se svima čini da je ginić "profulao" jedno 2 tjedna :D
Lutonjica "profulao" ili ne, mene ne interesira, razumijem ja da je to njihova racunica, ali razumij i ti da sam znala tocan datum zaceca. Dok me je dok htio poroditi kada je po njegovom bilo 38, a po mome nepunih 36 tjedana i da sam se morala svadjati po bolnici i izboriti se za to da pricekaju jos 2,5 tjedna sto nije mala stvar
nemoj se odmah ljutiti na mene :D nisam znala da je bio takav problem, ja sam isto znala točan datum začeća, i po doktorovom sam prenijela tjedan dana, ali me on nije forsirao, pustio je da sve ide prirodno. žao mi je što si se ti trebala boriti zbog krivog proračuna![]()
samo sam htjela to malo pojasniti, jer je i mene, kao i mnoge cure, mučilo zašto je takva razlika između mog i doktorovog termina, pa mi je bilo lakše kad sam saznala ovu informaciju.
Ja sam rodila u 42. tjednu (41+3), neidnuciranim, prirodnim porodom.
40+5 (40+3 po mom računu), krenulo prirodno, bilo bez dripa, 6h nakon prvog truda beba je zaplakala.
Leo je bila nestrpljiva kao i majka joj da ugleda svijet...s tim da sam se ja rodila s nepunih 7 mjeseci i jedva izvukla živu glavu, a ona je ipak bila pametnija pa se požurila samo tjedan dana - dakle prvog dana 39. tjedna :D :D :D
40+2 dana :D
40+8
Po ginekologici koja mi je pratila trudnocu - 40+6 dana
Po doktoru u rodilistu koji me je porodio (BTW - "porodio me je" nikako ne odgovara stvarnosti, stajao je naslonjen na vrata i bodrio k'o na nogometnoj utakmici, ali nije me ni taknuo :D ) - 39+6 dana
moranu sam rodila u 34+5 tjednu
ivu u 37.
matiju ravno na termin - 40. tjedan...
to sve po doktorovoj računici, naravno....za ove cure uopće nisam znala datum začeća a sada ga znam..
sad mi je termin po docovom 10.04. a ja kažem nije deseti nego sedmi ili najkasnije osmi četvrti.....
prvi dan 39. tjedna
ma draga lutonjice, nisam ja ljuta na tebe, nego poludim kada se sjetim koliki strah sam imala kada su insistirali da me porode ranije
42 tjedna + 2 dana :D :D
Ono prvo 42+2 dana Annabel a Noah 40+1![]()
Greskom pritisla posalji :D
Po doktorovom 41+2 dana... mojeg nema jer nemam pojma:D
točno 38. tjedana, ni dan više ni manje :D
Ravno 37.
42+3 neiducirano, cekali na moj zahtjev :D
40+2
inducirani, amnioskopija pokazala zamucenu plodovu vodu
42+2
indukcija pa na kraju carski
1. 40+4 (moja racunica kaze 40)
2. 39+4 (opat ja kazem 39)
40-2, prirodno, bio je pun mjesec i puno rodilište :D
40+3 kaze dok,a ja da je oko 39![]()
Ana Viktorija se rodila točno na termin, a Stjepan dan prije termina.
Luciju s 38 tjedana
Lauru i Paulu 39+5 !!!!!! :wink:
Annu sam prebacila koliko, ne znam, ne mogu naći knjižicu. Uglavnom termin je bio 10.09., a ja rodila neinudcirano 21.09. Isto sam imala frku da moram u bolnicu, ali sve je bilo ok.
Karlo je došao po mojoj računici 2 tjedna prerano. Po doktorovoj jedan tjedan prerano. Termin je bio 4.1., a on došao 27.12. s tim da sam da preveniram nedoumice jer sam začela kad sam trebala dobti menstrauciju išla na prvi pregled kad sam bila već malo "trudnija" da se nešto vidi.
Najgore je kad prebaciš pa "heklaš" jeli sve ok, treba li čekati ili ne? Međutim kad znaš datum začeeća, a oni ti ga ne vjeruju onda to nije fer od njih.
Sluzbeno 41+4, ali po mome i po klinickoj procjeni zrelosti u rodilistu 40 tj.
Evo da i ja sama odgovorim: rodila sam dva dana prije termina.
još samo nekoliko dana(prije sati) i mojih 9 mj.se bliži kraju..toliko iščekivanja i na kraju gin kaže da je curica...srce veliko najveće..iščitavam ove stranice i toliko sretna da mogu s nekim podijeliti sreću i ove male brige...
samo jako sretna što vas imam.. :D :D :D
Tri dana prije termina, prirodnim putem, tri sata poslije prvog truda... Za prvorotkinju +5!!!!
Renata, ti si pravi 'skolski primjer'renata prvotno napisa
![]()
1. 42 tjedna - totalno prenesena trudnoća (beba umrla u porodu)
2. dva tjedna ranije, dakle sa 38 tj. dogovoreni carski
3. trebala bi isto ići sa 38 tj. na dogovoreni carski ako do tada bude sve O.K. (imam užasnu paranoju da ću morati na porod i ranije).
:shock: Cure moje, računale vi od dana začeća ili prvog dana zadnje menge, datum termina vam je isti. Znači da vam, računajuć, od dana začeća trudnoća traje 38tj, a od menge 40tj. Sve je to isto, ako imate normalan ciklus od 28 dana i imate ovulaciju 2tj nakon početka menstruacije. Zato je dobro znati Billingsovu metodu. Većina nas ima ovaj uobičajeni ciklus ali ima ih još par vrsta,pa si ti misli.
PIA 17.03.2004. - 40 + 1
Nicole 39,5 carskim
2 x 36,5 tjedana (kažu da nosim 8 mjeseci). Mirta je bila relativno mala 2670 g i 48 cm, Leda ok 3050 g i 49 cm. Obje su bile 10/10 i išle doma normalno. Računam od prvog dana zadnje menge kao i doktori.
Ja rodila klinički u 40 tjednu a po računanju u 42 tjednu , zdravu i lijepu djevojčicu , tešku 3950 , dugačku 50, sa kosicom i noktićima :D Do tog tjedna sve naraste , čak smo u šali govorili da će i cice imati 8)
Ja se do tada udebljala 14 kg, sada sam skinula dobrih 10 a kako dojim i danju i noću i jedem na brzak i nejedem osim što se nalijevam vodom, mislim da ću i još skinuti jer ide ljeto , ljeto, ljeto![]()
40+1 dan
40+2
Podižem temu. Sutra ili prekosutra će mi biti 37 tjedana, osjećam nekakve bolove i po mojoj procjeni, postoji nekakva mogućnost da beba dođe ranije (a možda se i varam ali ovi bolovi nisu uobičajeni). Jel prerano? Ja uvijek računam da je od 37. tj. u terminu da bi bilo sve ok ali sad me malo strah, što ako bi bila premala, ako nešto nebi bilo u redu..? Ima li tko da je rodio u ovom tj da mi ispriča svoje iskustvo?
Trina, samo ti želim zavibrati ~~~~~
da pričekate još malo, jer mislim da ćeš i ti biti mirnija.....
![]()
Da te malo utješim...ja sam rodila u 34. tjednu, naravno, uz milijun briga, strahova, plača i da ne pričam dalje...beba je bila malena, imao je samo 2 kg, ali je izvrsno napredovao tako da smo izašli iz bolnice za samo 10 dana, nikad nikakvih problema u zdravstvenom smislu nije imao (osim što je po liječničkoj procjeni kasnije prohodao, makar je meni to nekak još uvijek normalno-16 mj.)...Evo, danas je to veseli, zdravi osmogodišnjak sa punih 36 kg!!! Ne brini, sve će biti u redu![]()