Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: gdje spremate igracke

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno gdje spremate igracke

recite mi gdje drzati igracke, a da to izgleda nekako pregledno?
    mi ih imamo uglavnom u onim velikim spremnicima i kutijama namjenjenim za to, ali mi je koma sto je to djetetu nepregledno i da bi nasao neku igracku mora sve istresti van.
    razmisljali smo o policama, ali igracaka je previse da bi stale na police. :/

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi imamo puno kutija - jednu košaru za plišance, kutiju sa Legom, kutiju sa životinjama, kutiju sa voćem i povrćem, kutiju sa suđem i 'kuhanjem', kutiju sa Megabloksima, kutiju sa slagalicama/puzzlama/pik-pikovima i još dvije kutije sa raznoraznim igračkama (te su mi najgore). Tako da kad se Lea hoće sa nečim igrati traži neku određenu kutiju. No, najviše voli ove 'raznorazne' koje stalno razvlači, a najdraža joj je igračka jedna špaga i strgani dječji usisavač - od toga radi stroj profesora Baltazara.

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

mi imamo one kartonske kutije s likovima crtića, dvorac iz TL, neke police, stol, žabu za igračke iz neckermana. nekad je pregledno, nekad ne (ovo prevladava).
    ne znamo kako bi s puzlama, a da nam se ne ispremiješaju

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

isto - manje tematske kutije + par velikih u kojima stoje 2-3 vrste igračaka. nešto je i na policama, koliko ih je bilo (igraonica je u dn. boravku).

u spavaćoj sobi su parkirani tačke, kosilica, vlakić i usisivač , te legice koje ne šljivi (moj pokušaj da mu napravim kutić u kojem se može osamiti).

e da, u kuhinji su kukice na koje vješa svoju kuharsku i čistačku opremu.

ukratko, stan nam je igraonica.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

puzzle i društvene igre stoje u svojim kutijama i uvijek ih pospremimo prije nego uzmemo sljedeće. inače bi mogli jednom mjesečno kupovati novu kolekciju.

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Mi imamo tematske kutije (plišanci, plestične igračke, sve za kuhanje), ladice (lego i ostele kocke, puzzle, sličice, karte) i police (knjige i slikovnice), ali je i dalje kaos i dalje je cijeli stan (posebno dnevni boravak) igraonica. Tu i tamo napravim inventuru, ali je za čas sve po starom

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

kutijama i da jako je nepregledno i ako treba lopticu koja je na dnu sve istrese van
    voli se sada igrati sa svojom novom kuhinjom gdje joj stoje i tanjurići i pribor ...

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Isto kutije,a plisanci, slikovnice,kocke i sl. na polici. U kuhinji "sve za kuhanje" ( kuhanje mu je nova omiljena zanimacija, pa konacno ja mogu u miru skuhati a da me ne vuce za nogavicu svakih pet minuta )Nama je bas fora u tome da su sve razno razne igracke, od plasticnih do vlakica, auti,svirala,lopti itd. u jednome, jer mu je najzanimljivije kad sve to izokrene! Naravno, gotovo uvijek vlada kaos, ali je i pospremanje lakse, sve se zacas natrpa u kutije Kad bude veci pokusat cemo uvesti neki red...

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mi imamo između ostalog, plastične prozirne kutije iz Name (za tvrde igračke) i valjkastu košaru za veš iz Ikee, isto prozirnu. Tako da ne istresaju uvijek sve igračke van, samo ponekad.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

i u vrtiću je soba organizirana prema centrima aktivnosti - kutić za građenje, kutić s raznim slagalicama, sa slikovnicama, kuhinja, mirni...

ne mora svaka igračka imati svoje markerom označeno mjesto ali i djeci je lakše kad znaju gdje (u kojoj kutiji/polici) što stoji nego kad je sve na jednoj hrpi. pomaže im da se organiziraju (iiii... gdje sam to pročitala? kod juula..? nek' mi netko od odgajatelja ili psihologa priskoči u pomoć).

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    ali i djeci je lakše kad znaju gdje (u kojoj kutiji/polici) što stoji nego kad je sve na jednoj hrpi.
    O, da. A naročito kad se igrački "fiksira" određena pozicija pa je više ne smijemo pomaknuti.
    Jučer vadi slikovnicu Pinokija iz ormara, stavlja je na stol, strogo me gleda i opominje: mama, ova knjiga MORA stajati ovdje!
    (tjednima se povlačila po stolu prije nego sam je konačno spremila u ormar)

Inače, igračke držimo nešto u ormaru u dnevnoj sobi, nešto po kutijama, a najviše na polici u blagovaoni (pola blagovaonice je samo njegovo, i glumi dječju sobu-igraonicu do daljnjeg).
    Nedavno smo u Kiki nabavili mini-komodu od drveta sa 6 šarenih ladica i pokazala se izvrsna za spremanje sitnijih igračaka, kao što su autići, životinje, figurice i slično. I uopće ne zauzima puno prostora. A i dnevna soba nam je odmah postala urednija (ako se izuzme hrpa slikovnica po policama i stolovima koja stalno raste).

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    (ako se izuzme hrpa slikovnica po policama i stolovima koja stalno raste).
    ali koja mora tamo stajati

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    ne mora svaka igračka imati svoje markerom označeno mjesto ali i djeci je lakše kad znaju gdje (u kojoj kutiji/polici) što stoji nego kad je sve na jednoj hrpi. pomaže im da se organiziraju (iiii... gdje sam to pročitala? kod juula..? nek' mi netko od odgajatelja ili psihologa priskoči u pomoć).
    mozda kod searsa, on kaze da to pomaze ne samo da se organiziraju, vec da djeluje smirujuce na djecu (u odnosu na nered i kaos razbacanih igracaka medju kojima moraju traziti ono sto zele), a i pomaze im da razviju osjecaj odgovornosti.
    ja sam upravo radi toga i otvorila ovaj topic.
    nas je zivot totalni nered. stalna putovanja i promjene okoline, jede se kad je tko gladan, ide se spavati kad se kome spava, uglavnom nema nekog reda, pa sam pomislila bar da probamo s igrackama. ali za sad nam ni to ne uspijeva dovesti u red. i nama stan izgleda kao igraonica, ukljucuci i puzzle preko citavog poda u boravku i slicice s likovima iz crtica po zidovima u skoro svim prostorijama. a igracke se razvlace po cijelom stanu tako da doslovno na svakom koraku zapinjemo za njih.
    mislila sam da mozda odvojimo samo one igracke s kojima se najvise voli igrati i uredno ih poslozimo na nekakve police, a da sve ostalo privremeno maknemo dok se necega ne zazeli. :/

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Mi ih drzimo diljem dnevnog boravka, tako je sve fino pregledno i odmah se vidi gdje je koja
    Zasad imamo (samo) dvije kutije, jednu za kockice, lego, razne puzzle, a drugu za miscellaneous
    Kad idemo spavati, potrpamo sve natrag, ali njemu je najveci gust istresti ih cim su pospremljene. A pa sta cemo, MM i ja ko komandosi skakucemo preko tapeta...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

drvena kutija,jedna kosara za autice,polica za plisavce,stol mali za papire i boje....

Kate13 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Igračke kojima se igraju moja dvojca starijih su se svele na 2-3 komada tako da više nemam kaos po stanu (uglavnom). Ostale igračke spremljene su u jednu veliku plastičnu kutiju s poklopcem i kotačima koja stoji u kutu. Kada im dojade te 2-3 igračke, spreme ih i uzmu druge.

Tinove igračke stoje u jednoj plastičnoj kutiji i on ih vadi kako mu već koja zatreba.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Dnevni boravak nam je igraona. Brdo igračaka po kutijama,hrpa u kutijama na tavanu a Zari je trenutno omiljena zabava u kuhinji i izvlači sve kaj se izvuči da lonce,poklopce,plastične posude i naravno kuhače....
    Svoje igračke uopće ne šljivi....Mislim da će uskoro dio opet na tavan.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj summer prvotno napisa
    Mi ih drzimo diljem dnevnog boravka, tako je sve fino pregledno i odmah se vidi gdje je koja
    ...

al' kad malo boje razmislim - eto rjesenja! poslagati ih sve redom po podu u boravku. :D red kamiona, 10 redova auta, red gumenih zivotinja, pa jedno 16 redova dinosaura koje F. marljivo skuplja, pa u coskove legici, ostalo u podrum do daljnjega...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sve je to super dok ne dodje na red usisavanje poda. Ja svaki put usisavam stan pola sata, a valjda po dvadeset puta moram gasiti usisivac i rovati prstom po onoj smrdljivoj vreci u potrazi za kojekakvim dijelovima igracaka, gumicama za kosu... :/

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ista stvar kod nas s usisivacem, osim sto nema smrdljive vrece nego je smrdljiva plasticna kutija, pa kad neki komad uleti unutra kosa mi se digne od zvuka koji ta stvar proizvodi.

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Zorana prvotno napisa
    Sve je to super dok ne dodje na red usisavanje poda. Ja svaki put usisavam stan pola sata, a valjda po dvadeset puta moram gasiti usisivac i rovati prstom po onoj smrdljivoj vreci u potrazi za kojekakvim dijelovima igracaka, gumicama za kosu... :/
    ja sam pokupila foru iz odreda za čistoću pa stavim na cijev usisivača staru najlon dokoljenku (jedan sloj) pa preko toga onu četku ili kako se već zove taj nastavak za usisavanje :? - poprilično mi je smanjilo stres usisavanja dječje sobe: prašina prođe bez problema, a eventualne sitne igračke se zadrže na najlonki (zadrže se i mrvice, bljak, ali manji mi je problem to nego kopati po vrećici za prašinu pa na kraju otkriti da je to zveketao samo stari osušeni komad plastelina :/ )

što se spremanja igračaka tiče, kod nas je kaos trebamo objesiti na plafon onu vreću za igračke iz IKEA-e, ali nikako da kupimo kuku za vješanje
    u to ću povješati barem plišance, a u donji "pretinac" ću staviti male ponije i ostalu plastičnu živinu
    imamo i duž jednog zida plitke (8cm) police (5 polica dužine metar i po), ali su totalno zakrčene plišancima, bagerima, autićima i sl.
    slagalice su n visokoj polici u svojim kutijama i spuštam samo onu koju trenutno slaže jer inače...ajme meni
    legići su u svojoj kutiji (lego duplo u zelenoj kutiji, ono što smo dokupili stalo je unutra)
    bojice i bojanke imaju svoju kutiju ali nalaze se posvuda
    imamo i još jednu "svaštaru" platneni "tuljac" (slično IkEA-inom žapcu)

nekako se nadam da će se stvar malo srediti kad konačno preselimo cure u tu sobu (još su s nama u spavaćoj) i nabavimo pravi namještaj - trenutno tamo imamo neki prastari regal totalno neprikladan

bfamily avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

I mi imamo kutije, nisu baš velike. Mislim da je najzanimljiviji dio ta ne preglednost pa sve vaditi vani, izbacati sve po podu pa gledati kako mama sve to opet stavlja na mjesto.
    A imamo i jedan mali bazenčić (plastični,ljetni) u dnevnom, to je samo njen kutak, tamo lijepo sjedne i igra se, čita ...

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

je, i nama je istresanje nepregledne hrpe igracaka bilo zanimljivo, ali prosla faza.
    sada vec vidim da ga to zivcira jer ne moze dovoljno brzo naci igracku koju zeli.

ivanaos avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mi imamo u dnevnoj sobi plastični pješčanik (služio je preko ljeta kao bazen) i preko toga Sponge Bob šator. Super funkcionira zajedno jer se igračke ne vide sve, a i njemu je zanimljivo vaditi i stavljati unutra, a nekad i sjedi unutra.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •