Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: kolika temperatura za spavanje?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno kolika temperatura za spavanje?

Ajd da vas nešto pitam, što me muči otkako su ove temperature... U spavaćoj sobi nam je 19-20 stupnjeva, mišicu ne pokrivam glavu, ali noćas sam joj stavila kapicu.. Dali je to neophodn? Kakva je situacija kod vas?

Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Stavljaš i sebi kapu na glavu kada ideš spavati ?

Ako je tebi ugodno, onda je i malenoj ugodno i za spavanje se inače preporuča da bude malo manja temp (18-21)

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Ana :-) prvotno napisa
    Stavljaš i sebi kapu na glavu kada ideš spavati ?

Ako je tebi ugodno, onda je i malenoj ugodno i za spavanje se inače preporuča da bude malo manja temp (18-21)

Da, da, obavezno! Pa mogu ti reći da ima logike... Samo ja nisam baš mjerodavna- meni je uvijek zima... A mala jadna sinoć dobila turban....

Nice avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

kod nas je 18 za spavanje a 20 (max 21) za po danu. Bez kapa, turbana i sličnog

marči avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Nice prvotno napisa
    isto...pogotovo kad su prehlađene i kad im curi nos

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj marči prvotno napisa
    Citiraj Nice prvotno napisa
    isto...pogotovo kad su prehlađene i kad im curi nos
    blago vama ja bi se smrzla da mi je po danu 20-21
    iako za spavanje nam je oko 19

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Spavanje 17-18, po danu 19-20. I bolje mi je tak nego kod roditelja gdje po danu 22-23, udavim se kad sam tamo i boli me glava. Bebu utoplim, jedino mi je za ručice problem, uvijek joj ujutro budu hladne. Bum s rukavicama probala jer ih drži kod glave pa joj nemrem deku navuć.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mojoj ne budu rukice hladne, kad zaspe, ja joj stavim rukice ispod jorgana (pokriva se samo s jorganom, dekicu samo pogužva, nikakva korist od nje), kasnije ih izvuče ali pošto sisamo 500 puta po noći, ja opet uvučem i tako su rukice većinu vremena pokrivene. Mene je brinila glava jer ako su mi vani ruke, sledim se. smrzlo.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Hladne ruke ne znače nužno da je djetetu hladno. Periferna cirkulacija im je slabija. Probaš nosić ili prsa da li su hladna/topla. To je pokazatelj je li djetetu hladno ili pretoplo.

I kod nas 20-21 stupanj preko dana, pred spavanje se otvara prozor na 10tak min, termostat na 17-18. Ako je vani više od 10 stupnjeva i prozor je na kipu otvoren.

Moja djeca nikad nisu imali štramplice, po najvećoj hladnoći samo bodi (bez rukava ili event. kratki rukav) i trenirkicu i čarapice. Za spavanje bodi, piđamica i vreća bez rukava za Petra, bodi i piđamica te poplun za Mateja. I kažem, prozor na kipu ako nije prehladno.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj AndrejaMa prvotno napisa
    Hladne ruke ne znače nužno da je djetetu hladno. Periferna cirkulacija im je slabija. Probaš nosić ili prsa da li su hladna/topla. To je pokazatelj je li djetetu hladno ili pretoplo.

I kod nas 20-21 stupanj preko dana, pred spavanje se otvara prozor na 10tak min, termostat na 17-18. Ako je vani više od 10 stupnjeva i prozor je na kipu otvoren.

Moja djeca nikad nisu imali štramplice, po najvećoj hladnoći samo bodi (bez rukava ili event. kratki rukav) i trenirkicu i čarapice. Za spavanje bodi, piđamica i vreća bez rukava za Petra, bodi i piđamica te poplun za Mateja. I kažem, prozor na kipu ako nije prehladno.
    I kod nas sve ovako. Štramplice oblačimo samo ispod skafandera kad idemo na sanjkanje, i Iri ispod šosića.
    O.T. - Ne mogu vjerovati kad ljudi djeci za vrtić obuku štrample ispod debelih hlača, a tamo 100 stupnjeva.

Za po noći i mene malo brine čelava glavica i rukice koje su ledene. Jednom sam mu stavila kapicu, skroz laganu, ali mu pada na oči i okreče se.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

pa da, i mi smo još malo proćelavi... zato sam stavila kapicu, ali pri spavanju se uvrnula...kao turban ! (da ne mislite da sam stvarno stavila turban)

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Evo, kod nas je po danu dosta toplo, hm - čak do 23 stupnjeva. Vjerojatno jer idemo prema tome da je njoj vjerojatno ko i meni. A meni zima, pa se ugodnije osječam ovak. Al joj onda skinem sloj odječe ako mi se čini da joj je vruče. Al po noći je oko 18-19 stupnjeva. Nikad joj je stavljam kapicu. Al ju stavljam u vreču za spavanje, tak da sam mirnija. Ponekad su joj ručice hladne a ponekad ne. Al uvijek rađe provjeravam nosić. Ako je nosić jako hladan, onda eventualno dodam jednu dekicu i onda je ok. I na to se Maša ne buni..

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Moja djeca nikad nisu imali štramplice, po najvećoj hladnoći samo bodi (bez rukava ili event. kratki rukav) i trenirkicu i čarapice.
    I ja sam dosta o ovome razmisljala i smislila da je dosta bitno jeste li u kuci ili stanu. U stanovima je cesto tako toplo, da klincima ne bih stavljala stramplice, ali u nasoj je kuci vrlo frisko (i jos nemamo parkete), pa su strample obavezne.

A sto se kapice i inih stvari tice, to ovisi o bebi. D. je uvijek bilo toplo i nikad nije to trazila, pa i danas spava vise otkrivena nego pokrivena. Ali V. je ovisan o vrucini i jos uvijek procelav, pa bez kapice uopce ne moze spavati kako spada. (Slucajno sam jednu noc stavila kad je bilo hladnije i skuzila da malac puno bolje spava! Jednostavno voli kad mu je toplo.)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •