Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: KKS sa 3 mjeseca

milamaja avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno KKS sa 3 mjeseca

Nama je pedi na prošloj kontroli dala uputnicu za KKS (kao redovna kontrola s tri mjeseca da se vidi željezo). Iako mi je to druga beba ja to prvi put čujem jer s prvom nismo nikad vadili krv niti davali željezo (bili smo kod druge doktorice).
    E sad mene zanima da li je to uobičajena praksa i kako će joj uopće vaditi krv? Moramo dati i urin u onim vrećicama (ni to nikada s prvom nisam davala).
    Stvarno ne kužim te dokore, svaki radi drugačije!

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mi smo bili na toj kontroli
    bebina razina željeza će ovisiti i o razini željeza koju je mama imala tokom trudnoće

sanja30 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Mi smo prvi puta vadili KKS sa 8 mj. zbog temperature., ali nam je onda otkriveno da nam je zeljezo ispod donje granice pa smo ga sad dobili u obliku sirupa.
    Krv se vadi se iz prstica.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mi smo to sami trazili kad je M. imala godinu dana jer smo htjeli provjeriti ima li dovoljno zeljeza (meni je falilo zeljeza u trudnoci i poslije). Poslije toga smo trazili jos jednom. Oba puta je bilo odlicno, dr je rekao da je to prava rijetkost.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj mmmama prvotno napisa
    Mi smo to sami trazili kad je M. imala godinu dana jer smo htjeli provjeriti ima li dovoljno zeljeza (meni je falilo zeljeza u trudnoci i poslije). Poslije toga smo trazili jos jednom. Oba puta je bilo odlicno, dr je rekao da je to prava rijetkost.
    I je prava rijetkost. Mi smo svi slabokrvni nažalost. Radila sam KKS prošli tjedan sa Stellom(5 mj.) i sva sreća hemoglobin je ok.
    Pretežno se radi ili zbog iznenadne temp. ili genetski ili dr. dijete izgleda blijedo.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

s 3 mjeseca, samo preventive radi?
    bez ikakvih indikacija, to je skroz nepotrebno.
    ako dojite, beba prvih 6 mjseci dobiva kroz majcino mlijeko sve sto joj je potrebno

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Nepotrebno je raditi KKS u 3. mjesecu, tada su (skoro) sva djeca anemična zbog fiziološke tzv "trimenonske" anemije - eritrociti iz fetalnog doba propadaju, a oranizam još nije stvorio dovoljno novih da zamijene one koji su "završili karijeru".
    Kod nas se KKS kontroliše sa 6 mjeseci, ako je beba inače zdrava.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

mi smo vadili krv sa 2,5 mjeseca kad je u mjesec dana dobio 2 kile pa da se provjeri šećer i željezo u krvi (kao bebe koje previše ili premalo dobivaju mogu imat nisko željezo)...srećom sve u redu bilo.

Vadi se iz prsta i kratko traje,nije ni trepnuo dok su ga pikali.

jedino nas prestrašili jer su nalaz isprintali na obrascu za odrasle pa su vrijednosti bile puno iznad ili ispod normale......al eto za odrasle ne vrijede iste vrijednosti kao i za djecu do 3. godine.

Ibili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Na nedavnoj kontroli sa 2 mj. pitala sam pedicu za KKS, obzirom da sam ja anemična i rekla mi je da se KKS radi sa 3 mj.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

mi smo radili sa 6 mj (kao redovnu kontrolu ali i zato jer smo obje bljedolike)

imala je presavrsn nalaz i doktor je izgubio nasu malu internu okladu

kako od tada do nedavno nije nikada bila ni prehladjena ozbiljnije (osim prozirnog curenja iz nosa) - nismo vise ponavljali

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

nama je dala sa 3 mjeseca a bome i pred polazak u vrtić, znači sa navršenih godinu dana. ne bunim se, kad god da, dobro dala da se sve iskontrolira :/

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj (maša) prvotno napisa
    Vadi se iz prsta i kratko traje,nije ni trepnuo dok su ga pikali.
    Mihovilu smo vadili krv s 9 mjeseci zbog jaslica i plakao je ko da ga kolju. No, on inače ne dozvoljava niti da ga se primi za prst, pa mislim da su suze tekle više zbog uvrede nego nekakve boli.

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Mi smo radili KKS sa 2 mj. jer je L svjetlije puti nego ja pa se pedici učinila anemična, sve je bilo OK.

Ali u subotu smo završili kod dežurne pedice zbog temperature i vadili krv, a ovaj put (imamo 9m 27d) nam je željezo ispod donje granice.

milamaja avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

danas smo vadili krv i super je prošlo, nije ni zaplakala (a mene bilo strah)
    čekamo nalaze...

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

mi smo vadili sa 4 mj iako je M super napredovao, nikakvih indikacija i iskljucivo dojena beba. nalaz je bio uredan. krv su mu vadili iz prsta i vristao je (nikako nakapati dovoljno )

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Evo i mi smo vadili krv prije nekoliko dana, sve ok.

Pedica nam je rekla da se KKS radi sa 6 mjeseci.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •