Bok zenskice!!

Ja znam da je moj slucaj unaprijed vrlo kompliciran, no zelim ga ovdje iznijeti i podijeliti svoje tuzno iskustvo sa svim forumasicama. Oprostite mi unaprijed na duzini posta ali nekako mi je lakse ako se izjadam jer me sram pricati o svom iskustvu bliznjima buduci ne zelim da me itko sazalijeva jer ce mi biti onda samo teze....

Zaposlena sam na neodredeno vrijeme u sindikatu...
Kada su me primali na posao znali su da se udajem i cak su mi dali do znanja da oni podrzavaju zene, materinstvo, da stite svaku ugrozenu skupinu radnika i to vise nego taj radnik sam.
Meni su radi mojih zenskih problema dugogodisnjih dosta davno rekli da cu tesko ostati u drugom stanju tako da se nisam niti obazirala na njihove opaske jer dijete nismo skoro niti planirali.

I tako ja jednog dana ostala trudna... Kada sam to rekla poslodavcu grubo se ponio i nije samnom tog dana uopce komunicirao.
Kako sam radila protiv dozvole lijecnika zbog straha za radno mjesto tog dana mi je naravno i pozlilo te sam hospitalizirana i od tog dana nalazim se na bolovanju zbog komplikacija.

Skoro dva mjeseca od pocetka bolovanja nazvala sam u firmu ukoliko mogu dobiti famoznu potvrdu za banku zbog minusa (RBA), no nitko me nije htio primiti na telefon i saslusati vec mi je tajnica rekla da je prenijela no da su se oglusili.
Umjesto potvrde dosla meni 3 dana poslije doma odluka o otkazu ugovora o radu - zbog nezadovoljavanja na probnom roku - vrlo promisljeno. Malo sam se propitivala i doznala da po novim izmjenama zakona poslodavac mora detaljno obrazloziti to nezadovoljavanje na probnom roku, no oni to nisu ucinili - napisali su samo da se nisam uklopila u radnu okolinu (nakon 9 godina neprekidnog rada za koji sam do sada uvijek bila hvaljena)... Naravno moja je greska sto sam prihvatila novo radno mjesto no smatrala sam da svatko moze napredovati ako mu se pruza prilika...
Da vam jos napomenem da sam ponovno sa kontrakcijama zavrsila na hitnoj nakon sto sam zaprimila "ljubavno pismo", a toliko o nasim sindikatima i njihovoj borbi za prava radnika.

Ako ste clanovi bilo kojeg sindikata ja vam savjetujem toplo da se isclanite jer cete borbu za svoja prava ostvariti bolje kod nekog strucnog odvjetnika nego kod tih suflera koji se bore samo za svoje velike place...