mene zanima... idem na porodiljni negdje sredinom travnja. U taj prosjek mi ulazi božićnica i regres. Tj. da li ulaze u prosjek ili samo čista plaća ?![]()
mene zanima... idem na porodiljni negdje sredinom travnja. U taj prosjek mi ulazi božićnica i regres. Tj. da li ulaze u prosjek ili samo čista plaća ?![]()
Pa trebala bi ti samo plaća ući u prosjek...
sve što je isplaćeno ulazi
Jesi li sigurna, Vipmama?
Vrlo sam se sklona složiti s Vidrom.
Dakle, ako ti je to 13. plaća vjerojatno ti može ući u osnovicu.
Ako nije, sigurno neće.
Pokušaj nazvati HZZO ili računovodstvo svoje firme i provjeriti.![]()
Nama su (na mom poslu) iz HZZO-a rekli da ulazi samo plaća, ne i božićnica ili regres, iako su na njih plaćeni porezi i doprinosi:
http://www.hzzo-net.hr/obvezno/nakna..._bolovanja.htm
Što se u tom slučaju smatra plaćom
Redovna mjesečna plaća osiguranika, te naknada plaće isplaćena za vrijeme odsutnosti s rada (godišnji odmor, plaćeni dopust i bolovanje) koja se isplaćuje na teret pravne ili fizičke osobe kod koje je osiguranik zaposlen.
Osobama koje pružaju njegu i pomoć HRVI Domovinskog rata, umjesto plaće, u obzir se uzima novčana naknada koja im se isplaćuje.
Koliko se minimalno moze dobivati drugih 6mjeseci porodiljnog? :?
Baš i nisam puno saznala.... Minnie, misliš da je sito s bolovanjem i porodiljnim?
Moje u računovodstvu naravno ne znaju.![]()
Ništa, bum ja zvala u HZZO. .... To tak ne volim radit jer se sjetim onog vica kad je frajer pitao jel smije pušit u restoranu. Konobar mu veli ne. Pa kako onaj tamo puši?? On nije pitao.![]()
Cure, ja sam te stvari malo zaboravila, a nisam uspjela naći ovdje pa me zanima koliko treba biti u neprekinutom radnom odnosu da bi na komplikacijama odnosno bolovanju imale prosjek plaće iz zadnjih 6 mjeseci? Hvala