Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 87

Tema: Kako ofarbati WC?

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno Kako ofarbati WC?

Glup naslov, ali to je ono što planiram ovih dana obavit.

Savjetujte me kako biste ofarbali ovo: prostorija s WC-om je ispod stepenica, dakle zid iznad školjke je kos; podne i zidne pločice (ove zadnje sežu do cca 1,5m visine), wc daska su plave boje (otprilike boja ljetnog neba); u prostoriji sejoš nalaze mali lavabo, kotlić na zidu i zidni nosač za metle; zidovi su bijeli. Cijela prostorija je, kako ste sigurno zaključili, mala i djeluje skučeno, iako ima dovoljno prostora koliko je potrebno za služiti svrsi

Imam kantu prekrasne nježne svijetloplave boje i želim napraviti neki nježan uzorak popovršini koja je pod bojom.
    Palo mi je na pamet da ostavim veliki bijeli oblak, ali to mi je nekako previše predvidljivo.

Hajde nabacite koju ideju

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja ću "u glavu" :/

mrzim plave kupaonice, to mi je... strašno.
    pa ne bih ni kombinirala s bijelim, jer na taj način plavo još više dolazi do izražaja.

prvo bih promijenila dasku i tako napravila odmak od tog plavila, i onda sve što je bijelo... obojala u zelenu.
    neku koja je transparentna, nikako mliječna.

možda bih dokupila jedan red malih, 10x10 pločica, žutih naprimjer, i stavila kao rub između plavih pločica i zelenog zida.
    tako ćeš dobiti nešto novo, veselo i svježe.

i neće sličiti na hotelske kupaonice iz `70.

oprosti na iskrenosti, ali tako bih rekla i svakom investitoru...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

da, te male pločice mogu biti i ljubičaste, narančaste ili zlatne/pješčane: uskladi sa novom daskom

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Draga, i meni se gadi plavi wc ili kupaonica, i da se mene pita sve bi se rušilo i išlo na friško.

Ali... :/

Stan nije moj i nemam autorizaciju za takve radove, daklem sve postojeće MORA ostati ; MM je donio punu kantu te zaista lijepe plave boje i žal mi je baciti, pa sam totalno vezanih ruku vizavi materijala. Jedino ću kupit novu dasku (morat ću baki, vlasnici kuće i većine predmeta u njoj, provalit da je pukla), i to u nekoj toploj boji, ali i dalje bih barem koji dcl plave utopila u WC-u. Baš ne volim bacat stvari, bez obzira kaj nismo platili boju.

Sačuvat ću tvoj prijedlog - ako ikad budem imala svoj stan,iskoristit ću ga.

Daj probaj misliti plavo pa nekaj predloži

Ak stvarno ne bu išlo, dat ću 10 litara nježno plave boje na Burzu

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

E da, meni nemreš biti preiskrena

Čak bih i za dodavanje novih pločica dobila "po nosu" od bake, a to mi se baš ne sluša
    Zaista jedva čekam vlastiti stan da mogu piš.t kak ja hoću!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ha... možeš nacrtati štrumfove... ne znam

oprosti što se smijem, ali ne daješ baš puno prostora: imaš plavo i onda još plavoga...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

pa dodaj zelenu, da dobiješ tirkiznu ili azurnu

ili žutu pa dođeš do nježne zelene
    (ima onih bočica s jakim pigmentom koji služi za sam-svoj-majstor nijensu ) - moj čača ih obožava .. i uvijek završi na nježnom okeru

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ma i ja ću se smijati (kiselo) kad bude gotovo...
    Kaj mogu kad sam vezanih ruku za sve osim za dizajn zidova
    Viš, viš, nije ti loša ideja sa Štrumfovima, ak ju ostvarim pofotkat ću pa buš vidla svoje kreativnosti rezultat 8)

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

MGrubi, meni fakat mozak ne šljaka, pa imam par flašica pigmenata (zelenu, crvenu, narančastu). Ajme fakat sam smotana. Tnx

Ajde Apri, udri po nijansiranju, toliko slobode ti mogu dati

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja ne bih preslobodno dodavala jer je to put bez povratka.

jedino, ako ti se da, staviti u čašu pa isprobavati, dodajući kap po kap.
    ne znam je li boja mliječna ili "lucide"; ako je mliječna, dodajući neki pigment možeš samo pogoršati situaciju.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ma ne bih baš preveč prčkala da ne ispadne drekasto. Svakako ću isprobavati u čaši. Vidi se kak često farbam, jel da

Ne kužim se u izraze, ali rekla bih da je boja mliječna. Kak razlikovati te dvije vrste boje? :?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ovako: mliječne su ti kao puding kuhan na mlijeku, a transparentne, kao puding na vodi.
    ja ti sad ovako ne mogu bolje objasniti... :/

Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    ovako: mliječne su ti kao puding kuhan na mlijeku, a transparentne, kao puding na vodi.
    LOOOLLL! Da netko prvi put nabasa na ovaj forum i pročita ovaj post, odmah bi znao da tu caruju mame s djecom!
    Ajme, Apri, kako si mi sad uljepšala dan! :D

Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Inače, mamasch, kad je već sve plavo, iskoristi to i napravi morski ugođaj u kupaonici... zidove oboji također plavo svjetlije nego što su pločice (da ne "zatvoriš" prostor) i porazbacaj sličice ribica, morskih konjica, zvjezdača svud okolo po zidovima. Eventualno ubaci negdje kao dekoraciju i komad ribarske mreže.
    Ja za par dana krećem u proizvodnju kalupića za izradu ribica od gipsa, das-mase, glinamola ili kojeg god sličnog materijala. Moja je kupaonica također bila plava, ali sad kad se uđe u nju, uopće se to intenzivno plavetnilo ne primjećuje jer sam stavila masu drugih detalja koji odvraćaju pažnju.
    Npr. napravila sam hrrrpu šarenih ribica-magnetića, koje sam prosula po bojleru. Nitko ni ne vidi ostatak kupaonice jer čim uđe, oči budu zaokupirane jatom šarenih ribica .

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

apri, you're kidding? :shock: Kaj se puding može napraviti na vodi? :shock:

Obzirom da sam se sjetila provjeriti koja je boja, javljam da se radi o Terapolu. E sad ak to koristi pri otkrivanju radi li se o transp ili mliječnoj boji :D , a ne koristi hebi ga, snaći ću se.

Dream, tak sam nešto morsko i ja namjeravala, ali od silnih želja i vizija nisam niš pametno skombinirala jer prostor je zaista mali pa ne želim svašta nagurati i namaljati da se poslije hvatam za glavu u tom dalijevskom WC-u Imaš li iskustva u lijepljenju gipsanih likova na zid (sisterica mi radi gipsane odljeve za štand pa sigurno ima svačega)? Koje ljepilo?

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Imaš boje za staklo kojima se radi na foliji i onda to možeš zalijepiti na pločice, mislim da je jednostavnije i čišće nego lijepiti gips.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

kakvoj foliji? neka posebna ili ...?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Dream prvotno napisa
    LOOOLLL! Da netko prvi put nabasa na ovaj forum i pročita ovaj post, odmah bi znao da tu caruju mame s djecom!
    Ajme, Apri, kako si mi sad uljepšala dan! :D
    nećeš vjerovati, ali ja sam jutros, nakon valjda 30 godina, prvi put skuhala puding (i vreloga ga pojela, ali to je već druga priča).

ali sam boje oduvijek uspoređivala s time jer mi je tako bilo ljudima najlakše objasniti.

mamasch, ima onaj kolač s jabukama gdje se zalijeva pudingom od jagode kuhanim na vodi - boja je prekrasna, kao crveni (ružičasti) kristal.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Je, Balarosa, a kak da objasnim staroj baki (87 godina, kak sama veli "na našu nesreću nisam još senilna") da se to može skinut sa pločica? (vidi gore spomenuto ograničenje kreativnosti). Ipak se nakon skidanja gipsanih likova zid može obnoviti metodama koje moja baka zna još od 1953. kad je "sama svojim rukama izgradila ovu kuću i ne bu meni niko niš menjal ak ja ne odobrim".

Dream, sad mi je sinulo - pa mogu nabacat morske magnetiće na vodokotlić! Tnx, eto još jedne ideje, pomalo mi se bistri

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    kakvoj foliji? neka posebna ili ...?
    Ma obična najlonska fascikla, bitno je samo da je glatka, a ne hrapava.

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mamasch prvotno napisa
    Je, Balarosa, a kak da objasnim staroj baki (87 godina, kak sama veli "na našu nesreću nisam još senilna") da se to može skinut sa pločica? (vidi gore spomenuto ograničenje kreativnosti). Ipak se nakon skidanja gipsanih likova zid može obnoviti metodama koje moja baka zna još od 1953. kad je "sama svojim rukama izgradila ovu kuću i ne bu meni niko niš menjal ak ja ne odobrim".

Dream, sad mi je sinulo - pa mogu nabacat morske magnetiće na vodokotlić! Tnx, eto još jedne ideje, pomalo mi se bistri
    pretpostavljam da e Balarosa mislila na window color, to se bez problema skida i ponovo lijepi pa možeš baki demonstrirati skidanje i ponovno lijepljenje

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Nemrem si pomoć - prva ruka baby plave je na zidu, sutra ću drugu ruku, pa se bacam na detalje. :D

apri, kak se kuha taj vodeni puding - sve isto ko s mlijekom?

mirjana, znaš moja baka ti jedan dan ovak drugi dan onak. Danas joj mogu sve lijepo objasniti i demonstrirati, sutra kad mi siđe može mi reći kak sam to mogla napraviti bez dozvole........ kraj dvoje male djece nemam živaca za to :/

Priznajem, idem linijom manjeg otpora - želim osvježiti prostoriju uz minimalne troškove i objašnjavanja.

Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Možeš ako ti je vodokotlić metalni. Ako je plastični, možeš ribice nalijepiti po kotliću, kao i po pločicama. Imaš onu dvostrano ljepljivu traku (za tepihe), dovoljan ti je mali komadić, a kasnije se vrlo jednostavno skida s glatkih površina.
    Evo, tu možeš vidjeti moje ribice na bojleru: http://i21.photobucket.com/albums/b2...onica/01-1.jpg
    I tu malo detaljnije: http://i21.photobucket.com/albums/b2...onica/02-1.jpg .

njumi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ja ti ne znam pomoći
    naime, apsolutno u svemu potpisujem prvi post od apricot

a i ono za štrumpfove, kad je već sve plavo plavo
    8)

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mamasch, ima onaj kolač s jabukama gdje se zalijeva pudingom od jagode kuhanim na vodi - boja je prekrasna, kao crveni (ružičasti) kristal.
    Meni je tocno taj kolac pao na pamet kad si boje usporedivala s pudingom.

Inace, po feng-svajiju najbolja kupaonica je ona zeleno-bijelih boja.

Od kad sam to procitala stalno pokusavam utrpat neke zelene detalje u moju rozu kupaonicu.

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj retha prvotno napisa
    Inace, po feng-svajiju najbolja kupaonica je ona zeleno-bijelih boja.
    8) takvu mi imamo, ali moj prvi izbor je bila sivo-roza (MM stavio veto )

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

retha, pokušat ću spasit stvar zelenom WC-daskom. 8)

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Zeleno-plavo-bijelo...hm, hm..pa jelte nadam se da si sigurna

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Niš neće biti bijelo - pločice su svijetloplave, pod tamnoplavi, sve zidano je baby blue... hmmmmmmmmmmm kad bolje promislim...zelena daska :shock: :shock: ah shit zakaj nije moj stan

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

zelena daska :shock: :shock:

Ma gle..uvijek mozes ubaciti zeleni rucnik ili sapun..

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

aiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :shock:
    vrata su bijela!!!! :shock: :shock:
    đizs u šta sam se upustila 8)

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mamasch, pa kaj te briga..nije tvoj! Sam ti farbaj..i tak bute se jednog dana iselili..vibram sto prije!

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Pa ja ga gledam svaki dan po nekoliko puta!! Jedino ak ne uzmem neko zanimljivo štivo, onda mi je svejedno kakve su boje

Ajd ti radije vibraj da dobijem zeleno svijetlo, tj. dozvolu za boravak u ovom stanu na neodređeno - (cca 100 kvadrata, obiteljska kuća, podsljemenska zona, blizu vrtić, škola, susjedstvo mrak, šuma, priroda....... ). Izdržaću još neko vrijeme među starim namještajem.

tenshi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

meni nije jasno kak smijes farbati zid, a ne smijes lijepiti folije po plocicama? :?

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

eh draga tenshi, zato kaj imam posla sa starom bakom koja je gradila kuću u vrijeme kad se nisu điđe lijepile po pločicama a kad je farbala onda je rijetko kad strugala i gletala prije novog sloja farbe, i zato ima u glavi viziju da se farbat može do besvijesti sloj na sloj (dakle ako userem zidove, može zahtijevati da ih vratim u bijelo), dok su joj pločice svetinja jer to je lijepljeno i fugirano i to tak stoji na zidu dok je kuće i svijeta. Naljepnice, likovi i slično na pločicama su skoro pa bogohuljenje. A meni se zbilja ne da raspravljati sa 87-godišnjakinjom.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

nemam plavu kupaonu, ali imam plavi mali zahod

naime, ja imam problema sama sa sobom jer mi se sviđa nekoliko različitih stilova koje nikako ne mogu natandrčit u istu prostoriju, tak da sam si dala oduška u malom zahodu

apri, sad sjedni, ovo će boljeti
    dakle, imam bijele pločice sa svjetlo plavim mašlekima do visine otpr. 1,5m, a onda imam tamno plavi zid na kojem stoji zlatni barokni špigl. živi kič

a sad ajmo na problematiku uvodnog posta. pofarbaj zid u to kaj imaš i onda radi otiske u raznim dojama. napravi si štambilj od spužve i stavljaj onako poluisprane otiske nečega. ne znam kaj bi htijela.
    druga varijanta je da kupiš naljepnice za zid. imaš dobri u ikei.
    mi smo luki u sobi na zeleni zid zakeljili crvene makove. šogorici smo na pinki zid zakeljili zlatne cvijetove. imaš za kupiti i bambuse i svašta lijepoga.

ili, ak imaš smisla, nacrtaj nešto

ili, napravi samo jednu traku mozaika

ili, stavi neke sličice

a da za početak daš fotku šekreta?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

a gle mi pravopisa :shock:

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

A meni se zbilja ne da raspravljati sa 87-godišnjakinjom.
    Nikada, baš nikada se nemoj raspravljati s starim ljudima. Tu ouopće nemaš nikakve šanse. Oni često imaju neku svoju logiku. Ako hoćeš nešto postići, moraš ih žedne preko vode prevesti. Ako hoćeš nešto promjeniti u kući, nemoj nikad reći da je to zato jer ti se boja ili namještaj koji su oni odabrali ne sviđa. Za promjene trebaš zdravstvene, religijske, ndprirodne ili neke slične razloge.
    Npr. stari kauč želiš izbaciti zato jer si jedan dan vidjela neku čudnu sjenu na njemu i uvjerena si da je uklet, donosi nesreću ili nešto slično. Novu sliku na zid želiš objesiti zato jer ti ju je prijateljica donjela iz Međugorja pa je blagoslovljena i sl. Zid moraš ofarbati jer ti nije bilo dobro, otišla si k doktoru i on te pitao kakve su ti boje zidovi i kad ste zadnji put pokrečili. Doktorov je savjet da kuću treba pokrečiti da bi ti bilo bolje. Ovo su samo primjeri, ali valjda shvaćaš poantu.

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja bi kupila onu "morsku" dasku za WC (onako polu-prozirna s ribicama i školjkama)

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

anki, sviđa mi se

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

brigita, imaš jako dobar stav ali ne poznaješ moju baku . Ona nije samo jedna stara baka, nego je totalitarist, mnarhist, tradicionalist... uglavnom, kod nje ne pale takva zašrehavanja. Moja je baka premazana svim mastima i ona je ta koja druge ljude prevaža žedne preko vode. Na žalost, eto tako je, zahebana je i samoživa, ali eto poštujem ju i radije ću još malo trpiti njene prohtjeve.
    A na djecu, njezinu praunučad se ne mogu vaditi jer još ne piške na WC-u

mirjana
    , upravo sam odlučila kupiti takvu dasku, i još ću nabaciti neki morski uzorak po zidovima.

anki, super mi je tvoja kombinacija plavog WC-a i detalja, zapravo do svih vaših ideja mi se pomalo bistri vizija našeg WC-a. Napravit ću od spužvice neki morski oblik i sa nekom kontrastnom bojom napravit traku na zidu uz rub pločica.
    Za fotku ćete se strpiti, možda je bolje da vam pofotkam gotovi uradak, ovak je fakat katastrofa. Odmah u startu upozoravam da niš nije gletano pa zidovi sami po sebi daju dojam valovitog mora

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ma sad fotkaj, nakon intervencija bu kasno

a pazi apri kak je fina smiješ se slobodno javno zgroziti, ne bum se ljutila. i ne bum žicala bajadere

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne smijem psovati!
    ali stvarno mi se sviđa.

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Apri, nadam se da sjediš. I ja imam plavo bijelu kupaonicu. Tamno plave pločice na podu s nekkavim ludim mozaikom, bijele po zidovima s nekakvim posebnim efektom u njima, svijetlo plave fuge, a između svega toga tu i tam koja pločica s motivom narančaste ribice i morskog konjića. Kao kruna svega je tanka bordura s plavim i narančastim ribicama, koje je majstor postavio NAOPAKO, tak da sad ribe plivaju na leđima ili ti imam punu kupaonicu krepanih riba ! Na podu je narančasti tepihić. Ja nemam zlatni špigl, grozim se zlatne boje u stanu, nego ima špigl izveden kao stilizirana kaplja vode. Kupaonski namještaj je svijetlo plavi.
    U WC-u je situacija slična, iste tamno plave pločice dolje, iste bijele gore, samo su tu još tu i tam koja pločica s apstraktnim motivom sunca. Naravno da je dolje žuti tepihić .

Ja volim takve kupaonice i WC s morskim ugođajem kako ste mogli primjetiti, meni su one nekako mladenačke.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

trebala si mi reći da legnem... bolje bi mi bilo

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

trebala si mi reći da legnem... bolje bi mi bilo
    Jel ti bolje ?
    M astavr je u tome kaj su to bile jedine pločice koje smo mogli dobiti u tom trenu. Naime investitor nam je nudio sivo-bijele pločice koje ja nisam ni u ludilu htjela,a trebali smo nekaj do sutra smisliti i tak je eto ispalo ovo.
    Jedino kaj mi nismo odmah skužili te krepane ribe po zidovima, nego kad smo uselili nakon jedno par dana moj sin koji je tada imao 3 godine me je pitao: "Mama zašto naše ribe imaju usta na čelu ?"

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

da barem fuge nisu plave...

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Zanimljivo... sve više plavih šekreta.

Apri, samo duboko diši.

Još kad vam serviram naš renovirani WC...

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

da barem fuge nisu plave...
    Ma hajde, ionak se uskoro selim u nekakvu novogradnju di budu zasigurno smeđe pločice. A i ja bih sad nekaj novoga, više nisam u mladenačkoj fazi.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

anki, probat ću fotkat ak mi klinci začore - bolesni smo svi troje pa su i radovi malo usporili, valjda bum danas uspjela bacit drugu ruku baby plave

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •